Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πλατανιάς-Κασσιώπη 1-0

Με γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ομάδα του Πλατανιά επικράτησε της Κασσιώπης σε φιλική αναμέτρηση με σκορ 1-0. Το φιλικό έγινε κάτω από αδιάκοπη βροχόπτωση και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σκόρερ χρίστηκε ο νεαρός Στέφανος Μαρτσάκης.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και ξεκίνησε στις 6.15 το απόγευμα. Έγινε κάτω από αδιάκοπη βροχή, θερμοκρασία γύρω στους 18 βαθμούς και παρουσία λιγοστών ηρωικών φιλάθλων.
Ο Πλατανιάς του Γιάννη Χατζηνικολάου βελτιώνοντας αρκετά την απόδοση του στο δεύτερο 45λεπτο κατάφερε να πάρει την φιλική νίκη. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, όμως σε ελάχιστες φορές κατάφερε να απειλήσει. Αμυντικά ελάχιστες φορές κινδύνεψε από τους Κερκυραίους.
Η Κασσιώπη του Ρομπέρτο Μπολάνο ήταν αρκετά ανταγωνιστική και έδειξε ότι διαθέτει ένα σκληροτράχηλο σύνολο. Πρόσεξε πολύ την άμυνα της και την ανασταλτική λειτουργία και περιόρισε αρκετά τον αντίπαλο, που παίζει δυο κατηγορίες πιο πάνω. Οι νησιώτες της Κέρκυρας βγήκαν στην επίθεση μέσα από αντεπιθέσεις και φάνηκαν απειλητικοί σε ορισμένες περιπτώσεις.
Οι δυο «νεοφώτιστες» στις κατηγορίες τους ομάδες έδωσαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι και αγωνίζονται την Κυριακή 5/8 ξανά. Οι Χανιώτες αντιμετωπίζουν την Νίκη Βόλου και οι Κερκυραίοι την Μυρίκη.

Ασταμάτητη βροχόπτωση
Κάτω από ασταμάτητη βροχή έγινε το φιλικό. Και όμως στο Καρπενήσι μέσα στο καλοκαίρι επικρατούν φθινοπωρινές συνθήκες.



Ελάχιστος κόσμος
Μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού ήταν οι ηρωικοί φίλαθλοι, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και είδαν κάτω από τις ομπρέλες το πρώτο φιλικό επαγγελματικών ομάδων για το 2012 στο Καρπενήσι.


Στο γήπεδο ο Παρούτσας
Το φιλικό παρακολούθησε και ο Ευρυτάνας πρώην παρατηρητής αγώνων της ΕΠΟ κ. Γιάννης Παρούτσας. Έχει καταγωγή από την Αγία Τριάδα Ευρυτανίας και την επισκέπτεται συχνά.

Σφύριξε ο Τσάμπρας


Το φιλικό σφύριξε ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Ευρυτανίας Χρήστος Τσάμπρας. Βοηθούς είχε τους Αντώνη Γελάδα και Ηλία Γκαλιμάνη. Η 3αδα έχει να σφυρίξει αγώνα τοπικού Ευρυτανίας περίπου 2 χρόνια, αφού μετά την «ρήξη» των εν λόγω διαιτητών με την  ΕΠΣ Ευρυτανίας απέχουν από τα γήπεδα του τοπικού πρωταθλήματος.

Ξεχώρισε ο Λα Ρόκα


Από πλευράς Χανιώτικης ομάδας ξεχώρισε ο κεντρικός αμυντικός Λα Ρόκα, ο οποίος είχε μάλιστα δοκάρι. Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο..

Πολλές δοκιμές 


Αρκετοί ποδοσφαιριστές πέρασαν από το «μικροσκόπιο» των δυο προπονητών. Από πλευράς Πλατανιάς τον αγώνα  Από τους νικητές δοκιμάστηκαν οι: Λόρενς Ντόε (Αμυντικός, διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα), Ιάκοπο Λα Ρόκα (28 ετών, Ιταλός κεντρικός αμυντικός, έπαιζε στην Ελβετία με την Γκρασχόπερς), Τζόν Έσκελανς (Βέλγος αριστερός χαφ) και Βιτάλι Ζέλοντουκ (26 ετών, Λευκορώσος τερματοφύλακας, έπαιζε στην Μίνσκ). Αντίθετα «κόπηκε» ο Πορτογάλος εξτρέμ Πέδρο Μέντες, που αποχώρησε από το Καρπενήσι.
Από την Κασσιώπη δοκιμάστηκαν οι: Σταύρος Παναγιώτου (19 χρονων αριστερό μπακ-χαφ, πό τον Εθνικό Φιλιππιάδας), Δημήτρης Ίσσερης(21χρονος χαφ πό τον Ατρόμητο Στρογγυλής) και Θωμάς Παπανδρέου(Από την Ακαδημία Απόλλων/Δήμητρα Τρικάλων). 

Παρουσία Νούνιες
Τον αγώνα παρακολούθησε με πολιτική περιβολή ο Χουάν Αγκιλέρ Νούνιες, που θα δοκιμαστεί από τον Πλατανιά στο φιλικό με την Νίκη Βόλου. Είναι μέσος, 27 ετών και έπαιζε στην Ισπανική Μούρθια.



Ποιοι δεν έπαιξαν
Δεν αγωνίστηκαν από τους «νεοφώτιστους» στην Super League για διάφορους λόγους: Δράμι, Πάγκαλος, Αργυρόπουλος, Κοκκαλάς και Γιακουμάκης. Από τους ηττημένους δεν έπαιξαν οι: Σφακιανάκης, Βιτουλαδίτης, Ρόμπερς και ο υπό δοκιμή Γκαντδιάς.

Παλαιοί γνωστοί
Προκόπης Πάγκαλης, Ιουλιανός Πελάης, Βασίλης Πετρόγιαννης και ο προπονητής Ρομπέρτο Μπολάνο είχαν αγωνιστεί στο παιχνίδι Βολίδα-ΑΠΟΚ Βελούχι (5-1) στην Άρτα το 2009 για τα προημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Ανήκουν στην Κασσιώπη.

Συνομιλία Προβατά-Κηπουρού
Ο τεχνικός διευθυντής της Κασσιώπης είχε την ευκαιρία να τα πει με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά Φώτη Κηπουρό, με τον οποίο λόγω της πολυετής τους θητείας στην Super League γνωρίζονται χρόνια.


3 ολόκληρο 90λεπτο


Κεντάλ Ουκάρ, Ιάκοπο Λα Ρόκα (Πλατανιάς) και ο έμπειρος στόπερ Λάζαρος Θεοδωρέλης της Κασσιώπης αγωνίστηκαν όλο το 90λεπτο!.

Α΄ μέρος

Πιο δυνατά οι «ερυθρόλευκοι»
Η ομάδα των Χανίων ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά και απείλησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στην συνέχεια η απόδοση του Πλατανιά έπεσε.

Απείλησε η Κασσιώπη
Η ομάδα της Κασσιώπης έπαιξε δυνατά στα μετόπισθεν, ισορρόπησε το ματς και βγήκε δειλά-δειλά στην επίθεση και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ μετά το πανέμορφο ψαλίδι του Παναγιώτη Τσούκλη στο 29΄.

Δοκάρι ο Λα Ρόκα
Ο Ιταλός υπό δοκιμή αμυντικός Ιάκοπο Λα Ρόκα μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Κασσιώπης είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 35΄ και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Στην συνέχεια της φάσης ο Λόρενς Ντόε νικήθηκε από τον ταλαντούχο γκολκίπερ Δημήτρη Γκίνη.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αναστασάκος πετάχτηκε στην «καρδιά» της μικρής περιοχής του Ζάχου, πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
13΄: Σέντρα του Μαραγκουδάκη από δεξιά, η άμυνα της Κασσιώπης ανέκοψε αρχικά και ο Ουκάρ σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω από την εστία του Ζάχου.
29΄ : Ο Ανυφαντής έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Τσούκλης από κοντά έκανε όμορφα το ανάποδο ψαλίδι που πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Πλατανιά.
35΄ : Ο Κουρτεσιώτης σέντραρε από αριστερ,ά ο Λα Ρόκα πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτ,ι που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίνη και στην επαναφορά δυνατό σουτ του Ντόε από πλεονεκτική θέση απέκρουσε όμορφα ο πορτιέρο των Κερκυραίων.
45΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ανυφαντή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Λαζαρίδης.

Β΄ μέρος

Βελτιώθηκε ο Πλατανιάς
Με πολύ καλύτερη επιθετική ανάπτυξη ο Πλατανιάς παρουσίασε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος. Το ξεκίνημα ήταν δυνατό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Χανιώτες να απειλούν στα πρώτα λεπτά μέσα σε ένα 2λεπτο. Βοήθησε η είσοδος των ποιοτικών Θωμά Ναζλίδη και του Ιγκόρ Μιρτσέτα.

Ξεχώρισε ο Μαρτσάκης


Ο 22χρονος ταλαντούχος Στέφανος Μαρτσάκης, αφού πρώτα απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στην συνέχεια ήταν εύστοχος και με υποδειγματικό πλασέ στο 78o λεπτό χάρισε την νίκη στην ομάδα του.


Κοντά στην ισοφάριση με Κόκκινο


Ο Γιάννης Κόκκινος της Κασσιώπης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ένα λεπτό πριν το τέλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως νικήθηκε από τον Ζέλοντουκ. Ο 28χρονος επιθετικός έχει αντιμετωπίσει τις Ευρυτανικές ομάδες στην Δ΄ Εθνική με την φανέλα του Πυργετού και του Τυρνάβου.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄ : Ο Μιρτσέτα σέντραρε από αριστερά και ο Ουκάρ από τα όρια της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά, που πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Κασσιώπης.
53΄ : Ο Κανακούδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Λα Ρόκα πέρασε πάνω από το τέρμα του Γκίνη.
71΄ : Μετά από λάθος στην άμυνα της Κασσιώπης, ο Μαρτσάκης επωφελήθηκε μπήκε στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε αδύναμα με τον να μπλοκάρει.
78΄ : Ο Ναζλίδης έκανε  την κεφαλιά-πάσα και τροφοδότησε τον Μαρτσάκη που μόνος μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε στην αριστερή απέναντι γωνία της Κασσιώπης και σκόραρε το μοναδικό γκολ της φιλικής συνάντησης (1-0).
89΄ : Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κόκκινου από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζέλοντουκ.

Συνθέσεις Ομάδων

Πλατανιάς (Γιάννης Χαντζηνικολάου) : Κηπουρός(33΄ Λαζαρίδης, 63΄ Ζέλοντουκ), Παληγεώργος(46΄ Τσοντάκης), Ντόε(46΄ Τζανής), Λα Ρόκα, Κουρτεσιώτης(46΄ Κανακούδης), Δέντσας(46΄ Γκονζάλες), Κάλαϊτζιτς(46΄ Δημήτρης), Μαραγκουδάκης(46΄ Μαρτσάκης), Ουκάρ, Έσκελανς(46΄ Μιρτσέτα), Αναστασάκος(46΄ Ναζλίδης)

Κασσιώπη (Ρομπέρτο Μπολάνο) : Ζάχος(31΄ Γκίνης, 60΄Μητρογιάννης), Γυφτοκώστας (77΄ Αδάμου), Ανυφαντής(46΄ Παναγιώτου), Θεοδωρέλης, Μεσημέρης(73΄ Ρεκλείτης), Πάγκαλης(46΄ Κονισπολιάτης), Τσούκλης(46΄ Φούκης), Τσάτσος(46΄ Πετρόγιαννης), Καραγιάννης(46΄ Πελάης), Φαρούκ(46’ Ίσσερης, 80΄ Παπανδρέου), Γραμματικόπουλος(46΄ Κόκκινος)

Διαιτητής : Χρήστος Τσάμπρας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Αντώνης Γελάδας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γκαλιμάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος