Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Άγραφα-Μυρίκη 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν σε φιλική συνάντηση τα Άγραφα με την Μυρίκη. Οι δυο ομάδες πέτυχαν έκαστος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έδειξαν ακόμη ότι θέλουν αρκετή δουλειά, καθώς βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας του. Και οι δυο συμπληρώνουν σχεδόν 10 ημέρες προετοιμασίας.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Έγινε με την παρουσία 30 με 40 φιλάθλων, κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Η νεανική Μυρίκη του Βασίλη Φούκα είχε αρκετά καλή επιθετική ανάπτυξη και αρκετές φορές ξεδιπλώθηκε στην κόντρα-επίθεση, παράλληλα είχε και συνοχή στις γραμμές της. Πήρε «κεφάλι» με τέρμα του Κώστα Λιάγκα και δέχτηκε την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος. Ήταν το 2o επίσημο φιλικό των «κόκκινων» μετά το 0-3 με την Καλαμάτα και το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει και επόμενο φιλικό.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου δεν είχαν καθόλου καλές μεταβιβάσεις και παρότι προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι κατοχής, έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη. Σίγουρα χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμη. Αν και δέχτηκαν «ψυχρολουσία» δεχόμενοι γκολ μετά από βολέ του Μεριγκούνη, ισοφάρισαν στο δεύτερο μέρος με το νεοαποκτηθέντα Γιώργο Βούρτσα.

Διάρκεια 85 λεπτά
Συνολική διάρκεια 85 λεπτά είχε η φιλική αναμέτρηση. Το πρώτο μέρος διήρκησε 40 λεπτά και το δεύτερο 45.

Ρέφερι ο Φούκας


Το φιλικό διεύθυνε ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας. Βοηθούς είχε στο πρώτο μέρος τον γκολκίπερ των Αγράφων Γιώργο Καλύβα και τον παίκτη της Φραγκίστας Δημήτρη Σερπάνο. Στο δεύτερο μέρος είχε μόνο έναν βοηθό τον Ταξιάρχη Παπασπύρο.

Το πρώτο για τέσσερις


Ο Δημήτρης Ίβρος, ο Δημήτρης Μακρής και ο Φώτης Ζαχαράκης ξεκίνησαν στην βασική ενδεκάδα της Μυρίκης, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε ο Νίκος Λαθύρης. Δεν είχαν αγωνιστεί στο φιλικό με την Καλαμάτα.

Βασικοί Βούρτσας-Πανόπουλος

 












Στο βασικό σχήμα του Κατσαντώνη ξεκίνησαν τα δυο πρωτοκλασάτα αποκτήματα του. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Γιώργος Βούρτσας και σε θέση κεντρικού μέσου έπαιξε ο Γιώργος Πανόπουλος. Ο πρώτος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, όμως ελάχιστες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας, ενώ ο δεύτερος είχε περισσότερες επαφές με την μπάλα, ανεβάζοντας την απόδοση του μετά το 25o λεπτό.

Απέναντι στους «πρώην» ο Σιταράς


Ο 15χρονος Άρης Σιταράς της Μυρίκης τέθηκε αντιμέτωπος στο φιλικό με τον Κατσαντώνη, στον οποίο είχε αγωνιστεί και πέρυσι με υποσχετική από την Ακαδημία.

Α΄ μέρος

Με τέρμα του Κώστα Λιάγκα


Ο 21χρονος ψηλόσωμος επιθετικός των «κόκκινων» Κώστας Λιάγκας στο 26o λεπτό άνοιξε το σκορ μετά από όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ.



Αποχώρησε με ζαλάδες


Ο δεξιός μέσος της Μυρίκης Δημήτρης Μακρής αποχώρησε στο 31o λεπτό από τον αγωνιστικό χωριό καθώς από την ζέστη αισθάνθηκε ζαλάδες.



Λίγες φάσεις
Πολύ λίγες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες, αν και τα Άγραφα ξεκίνησαν πιο δυνατά, η Μυρίκη ισορρόπησε μετά το πρώτο 20λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄ : Ο Αθανασόπουλος πάτησε στον Καλύβα Τ.,  που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
12΄ : Ο Βούρτσας με όμορφη κάθετη τροφοδότησε τον Αθανασόπουλο, που μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο της Μυρίκης.
13΄ : Σουτ του Ράικου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
26΄ : Μετά από βολέ του Μεριγκούνη και αδράνεια των αμυντικών ο Λιάγκας κέρδισε την μπάλα και πλάσαρε όμορφα τον Κόκκοτα πάνω από το σώμα του στην έξοδο ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Β΄ μέρος

Ντεμπούτο Αντωνίου-Κατσαρού-Αρκουμάνη-Μπουμπουρή

 










 












Στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησαν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους 4 αποκτήματα των Αγράφων. Στην ανάπαυλα πέρασαν ως αλλαγή στο παιχνίδι ο Πάνος Αντωνίου (Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις) και ο Κώστας Αρκουμάνης, ενώ πιο μετά μπήκαν στο ματς ο νεαρός Θόδωρος Κατσαρός και ο Κώστας Μπουμπουρής.

Επανεμφάνιση Γατή


Ο 22χρονος αμυντικός μέσος Βασίλης Γατής του Κατσαντώνη αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό. Τους προηγούμενες 9 μήνες υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Μοναδική ευκαιρία από Σιταρά


Ο Κώστας Σιταράς στο 54΄ απώλεσε μοναδική στιγμή να διπλασιάσει τα τέρματα της Μυρίκης, αφού νικήθηκε από κοντά από τον τερματοφύλακα Γιώργο Καλύβα.


Άνοιξε λογαριασμό ο Βούρτσας


Ο 28χρονος επιθετικός Γιώργος Βούρτσας ισοφάρισε στο 56o λεπτό και άνοιξε λογαριασμό με την νέα του ομάδα. Το τέρμα σημειώθηκε μετά από όμορφη προσπάθεια του Κώστα Καλύβα.


Δεν βρήκαν στόχο
Αρκετές προσπάθειες των δυο ομάδων δεν βρήκαν στόχο και πέρασαν εκτός εστίας. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό στα τελευταία λεπτά με τις δυο ομάδες να φτάνουν κοντά στην επίτευξη του 2ου τέρματος τους.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄ : Σουτ του Κόγια εκτός περιοχής και αριστερά απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
54΄ : Ο Ζαραβέλης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σιταρά ,που βρέθηκε απέναντι στον Καλύβα πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα του Κατσαντώνη να αποκρούει και να μπλοκάρει στην συνέχεια.
58΄: Ο Καλύβας Κ. έκανε την προσωπική προσπάθεια έδωσε στον Βούρτσα, που από κοντά με αδύναμο πλασέ στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη ισοφάρισε στον τελικό 1-1.
61΄ : Ο Κατσαρός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, μετά από σύγχυση στην περιοχή αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Πανόπουλος, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» του Μεριγκούνη.
70΄ : Ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κόγια από μακριά κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
72΄ : Ο Ζαλοκώστας πάτησε στον Μπουμπουρή Α. που από ευνοϊκή θέση σούταρε πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
80΄ : Ο Σταμούλης έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.














Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Κόκκοτας(41΄ Καλύβας Γ.), Θεοχάρης(52΄ Κατσαρός), Γιαννιώτης(41΄ Σβερώνης), Τσιγαρίδας(41΄ Αντωνίου), Μπισμπίκης(54΄ Γατής Β.), Πανόπουλος(62΄ Καλύβας Τ.), Καλύβας Τ.(41΄ Αρκουμάνης), Κόγιας(76΄ Τσιγαρίδας), Καλύβας Κ.(41΄ Μάρκης), Αθανασόπουλος(53΄ Καλύβας Κ.), Βούρτσας(76΄ Μπουμπουρής Κ.)

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Σιταράς Α., Γενιτσαρόπουλος(45΄ Φύκας), Γκορόγιας(45΄ Ζαλοκώστας), Ράικος(45΄ Σακαμπέτης), Ζαχαράκης(45΄ Σταμούλης), Ίβρος, Λιάγκας Κ.(45΄ Ζαραβέλης), Λέρης(45΄ Μπουμπουρής Α.), Παχής(45΄ Σιταράς Κ.), Μακρής(33΄ λ.τρ. Μπουμπουρής Γ.(Χ), 58΄ Λαθύρης)

Διαιτητής : Βασίλης Φούκας
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος