Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κρόνος-Πρωτέας 47-48

Με ένα συναρπαστικό παιχνίδι ξεκίνησε το τουρνουά μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό. Ο Πρωτέας επικράτησε του Κρόνου με 48-47 και συνεχίζει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 8/8 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και άρχισε στις 5.30 το απόγευμα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή» για την φάση των προημιτελικών.
Ο Πρωτέας βρέθηκε αρκετές φορές πίσω στο σκορ, όμως έδειξε αρκετά ψυχικά αποθέματα και με «όπλο» τον σέντερ Γιάννη Δροσίνη έκανε την ανατροπή και συνεχίζει στο τουρνουά. Ο Πρωτέας αποτελούμενος από 7 αθλητές, έδειξε  θέληση και με 2 βολές του Γιώργου Μαντέκα 7΄ δεύτερα πριν το τέλος πέρασε μπροστά.
Ο Κρόνος του Χρήστου Κωστάκη «αυτοκτόνησε», καθώς προηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ο Γιάννης Αναγνωστάκης 2΄΄ πριν το τέλος δεν ευστόχησε σε καμία βολή και η ομάδα του αποκλείστηκε από το θεσμό. Η ομάδα του Κρόνου ήταν εξαιρετική από την περιφέρεια, όπου και πέτυχε 9 τρίποντα.

Με απουσίες ο Πρωτέας
Αρκετοί παίκτες απουσίαζαν από την ομάδα του Πρωτέα. Έλειπαν οι : Δημήτρης Κουρλός, Κωνσταντίνος Λιάπης, Γιώργος Ράικος, Βασίλης Λέντζος και Γιώργος Δροσίνης. Όλοι οι μπασκετμπολίστες που αγωνίστηκαν από τον Πρωτέα πήραν μέρος και στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου με την ίδια ομάδα, εκτός από τον Μαντέκα.

Οδηγίες ο Χαντζόπουλος


Δεν αγωνίστηκε ο Γιάννης Χαντζόπουλος του Πρωτέα, ο οποίος έδινε οδηγίες από τον πάγκο.

Με έναν ρέφερι


Την αναμέτρηση διεύθυνε με επιτυχία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθώς δεν υπήρχε άλλος διαιτητής.

Παρουσία Παΐδά 


Σημαντική είναι η συμβολή στο τουρνουά του ταμία του συλλόγου Ανδρέα Παΐδά. Ο κ. Παΐδάς παρακολούθησε τους αγώνες και είναι ένα από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά.


Σε διαφορετικό «στρατόπεδο»


Ο Κώστας Καλύβας αγωνίστηκε στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου με την ομάδα του Πρωτέα. Στον συγκεκριμένο αγώνα βρέθηκε ως αντίπαλος, αφού έπαιξε με την ομάδα του Κρόνου.

Απέναντι σε Aστέρα ή Sporting
Δύσκολο έργο θα έχει ο Πρωτέας στα ημιτελικά, καθώς θα κληθεί να κοντραριστεί με τον νικητή του αμφίρροπου και δυνατού ζευγαριού του Αστέρα με τον Sporting. Οι δυο ομάδες αποτελούν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και πολλοί τον χαρακτηρίζουν σαν πρόωρο τελικό.

Κορυφαίος, άλλα και μοιραίος ο Αναγνωστάκης


Ο Γιάννης Αναγνωστάκης του Κρόνου ήταν σε εξαιρετική μέρα, σημείωσε 22 πόντους και πέτυχε 4 τρίποντα. Αστόχησε όμως σε δυο ελεύθερες βολές πριν την λήξη. 10 πόντους με δυο 3ποντα σημείωσε ο Νίκος Ανδρέου.

Έπαιζε μόνος του ο Δροσίνης


Στους 23 πόντους σταμάτησε ο Γιάννης Δροσίνης που πήρε τις περισσότερες προσπάθειες του Πρωτέα και οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιώργος Μαντέκας με 10 πόντους.

Με «βόμβες» μπροστά ο Κρόνος
Αν και ο Πρωτέας ξεκίνησε καλύτερα, οι τρίποντες «βόμβες» του Κρόνου τον έβαλαν μπροστά με 19-13 και 24-17.

Πέρασε μπροστά ο Πρωτέας
Η ομάδα του Πρωτέα με δύναμη μέσα από το καλάθι γύρισαν το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 26-31.

Νέα ανατροπή
Ο Κρόνος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τον Γιάννη Αναγνωστάκη πήρε προβάδισμα με 39-35.

Κρίθηκε στο τέλος


Λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη οι ο Κρόνος προηγούνταν με 47-46. 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γιώργος Μαντέκας με 2 εύστοχες βολές έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του σε 47-48. Δυο δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Γιάννης Αναγνωστάκης αστόχησε από την γραμμή των βολών και δεν κατάφερε ούτε να ισοφαρίσει, με την ομάδα του να γνωρίζει τον αποκλεισμό.

5 φάουλ ο Ανδρέου


Συμπλήρωσε 5 φάουλ στο 4ο 10λεπτο ο Νίκος Ανδρέου και αποχώρησε από τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα
19-13, 24-27, 37-33, 47-48

Διαιτητής : Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Κρόνος (Χρήστος Κωστάκης) : Κωστάκης Χ., Χαντζόπουλος Ν. 5(1), Ανδρέου 10(2), Στεφανής 2, Καλύβας 8(2), Αναγνωστάκης 22(4), Σουλιώτης, Κωστάκης Ν., Κωστής

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Μαντέκας 11, Σακαμπέτης 2, Ντουφεκιάς 6, Δροσίνης Ι. 23, Λέρης, Λαμπρόπουλος, Γερονίκος 6
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος