Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αστέρας-Μεγάλο Χωριό 52-47

Μεγάλος νικητής της διοργάνωσης στο Μεγάλο Χωριό αναδείχτηκε ο Αστέρας, ο οποίος επικράτησε του Μεγάλου Χωριού με σκορ 52-47
Ο τελικός του τουρνουά διεξήχθη την Δευτέρα  13/8 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος και ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα. Με τον αγώνα ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ,  που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή». Περίπου 70 με 80 άτομα παρακολούθησαν την συνάντηση. Μετά το τέλος της ακολούθησε η απονομή στις δυο ομάδες.
Ο Αστέρας του Γιάννη Ηλιάδη, κάνοντας εντυπωσιακή δεύτερη και τρίτη περίοδο πήρε προβάδισμα μέχρι και 22 πόντους και ουσιαστικά “καθάρισε: την νίκη. Έπαιξε όμορφο μπάσκετ βγάζοντας πολύ καλές άμυνες. Στην τελευταία περίοδο οι μηχανές “έσβησαν” και το +22 κατέβηκε στο +5.
Το Μεγάλο Χωριό μετά από 3 περιόδους που κινήθηκε στην μετριότητα, πάλεψε στο τέλος για την ύστατη ανατροπή και κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα όλων. Έπαιζε εντός έδρας, καθώς είχε στο πλευρό του αρκετούς οπαδούς. Ξεχώρισε για άλλο ένα παιχνίδι ο Δημήτρης Μαναγούδης.

Σφύριξε ο Χουσιάδας


Εκτός από την γνώριμη 2αδα των Αναγνωστόπουλου-Δάλκου την αναμέτρηση διεύθυνε ο Θανάσης Χουσιάδας. Ο ρέφερι σφύριξε πληθώρα αναμετρήσεων στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.


Ξανά δεύτερος ο Κουτρομάνος


Αντίπαλος με τους συμπαίκτες του στο τουρνουά μπάσκετ Καρπενησίου στην ομάδα του Cinema, βρέθηκε ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος. Υπήρξε συμπαίκτης με τους : Σταμάτη, Λερογιάννη, Σαμαντά, Οσμενάϊ και Βλάχο, όπου τον περασμένο Ιούνιο τερμάτισαν στην 2η θέση του τουρνουά. Ο Κουτρομάνος ήρθε δεύτερος και με το Μεγάλο Χωριό.

Προπονητής ο Ηλιάδης


Οδηγίες από την ομάδα του Αστέρα έδινε ο αρχηγός και τραυματίας Γιάννης Ηλιάδης. Ο ικανότατος γκάρντ έχασε εξ αιτίας τραυματισμού και τον ημιτελικό απέναντι στον Πρωτέα.

Κορυφαίος ο Λερογιάννης


Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Αστέρα πέτυχε 16 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ πέτυχε 11 πόντους και 1 3ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας σταμάτησε στους 10 πόντους.

Ο εντυπωσιακός Μαναγούδης


Ο Δημήτρης Μαναγούδης του Μεγάλου Χωριού ήταν εντυπωσιακός και σε αυτή την αναμέτρησημ σκόραρε 19 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού. Ο Κώστας Μαντζιούτας σημείωσε 13 πόντους και 1 3ποντο.

Πιο καλά ο Αστέρας
Αν και το Μεγάλο Χωριό προηγήθηκε με 0-4, ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα και προηγήθηκε με 17-10. Το Μεγάλο Χωριό μείωσε σε 19-18, όμως το ημίχρονο έληξε με σκορ 29-18.

Τεχνική ποινή σε Σαμαντά


Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο στο 2ο 10λεπτο ο Άγγελος Σαμαντάς τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, αφού διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό 3 δευτερολέπτων σε αντιπάλο στον διαιτητή Αναγνωστόπουλο.


Ξέφυγαν με +22
Παίζοντας όμορφο μπάσκετ οι παίκτες του Αστέρα προηγήθηκαν με +22 και 44-22 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στην συνέχεια προηγήθηκαν ακόμη και με +20 και με 46-26.

Το +22…έγινε +5
Οι Μεγαλοχωρίτες βγάζοντας πολύ καλές άμυνες και έχοντας σωστές λύσεις στην επίθεση έφτασαν κοντά σε μια τεράστια ανατροπή, όμως όταν μείωσαν στους +5 η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε για το τελικό 52-47. Ο Αστέρας σκόραρε μόλις 6 πόντους στο τελευταίο 10λεπτο, ενώ το  Μεγάλο Χωριό σκόραρε 21 πόντους.

Αποβλήθηκαν Δόσης-Σταμάτης

 












Δυο παίκτες του Αστέρα συμπλήρωσαν 5 φαουλ στα τελευταία λεπτά του 4ου10λεπτου και πέρασαν εκτός αγώνα. Πρόκειται για τον Βασίλη Δόση και τον Δημήτρη Σταμάτη.

Τα δεκάλεπτα
15-8, 29-18, 46-26, 52-47

Διαιτητής : Μπάμπης Αναγνωστόπουλος -Γιάννης Δάλκος-Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης) : Οσμενάϊ 11(1), Σταμάτης 6, Σταλίκας 10, Σαμαντάς 5(1), Λερογιάννης 16, Δόσης 4,  Βλάχος

Μεγάλο Χωριό (Γιάννης Μαντζιούτας) : Μαντζιούτας Ι., Μαντζιούκας Κ. 13(1), Μαντζιούτας Ν. 2, Μαναγούδης 19, Κουτσούμπας 2, Σκαρπής, Τσάκαλος 4, Κουτρομάνος 7, Καρύπης
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος