Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στο Καρπενήσι η ακαδημία του Θανάση Σερπάνου

Προετοιμασία λίγων ημερών πραγματοποιεί στο Καρπενήσι η ακαδημία ποδοσφαίρου Football Manager του Θανάση Σερπάνου από την Λαμία (Εδρεύει στο Φραντζή). Κατέφτασε την Κυριακή 19 Αυγούστου και θα διαμείνει έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου το πρωί. Διαμένει στο Hotel Dryas, που φιλοξενεί άλλη μια ομάδα μετά την Κασσιώπη.
Η αποστολή  αποτελείται από 14 παιδιά, που έχουν γεννηθεί το 2002 και το 2003 (Pro junior). Συνοδοί είναι ο προπονητής Δημήτρης Σκόρδας και ο υπεύθυνος ιατρικού τιμ Βαγγέλης Μπαχλαβάς.
Στόχος είναι η βελτίωση των βασικών τεχνικών στοιχείων, η ανάδειξη του ταλέντου του κάθε παίχτη, αλλά και η διασκέδαση.  
Aξίζει να αναφερθεί πως πέρυσι δημιουργήθηκε και η Elite Akademy στην πόλη της Λαμίας. Δημιουργοί του εγχειρήματος αυτού ήταν η ακαδημία ποδοσφαίρου Football Manager (Θανάσης Σερπάνος) σε συνεργασία με τον γυμναστή της Εθνικής Ελλάδας Νεκτάριο Πανταζή.

Διπλές προπονήσεις από την Δευτέρα
Οι προπονήσεις διεξάγονται στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου. Η πρώτη από αυτές έγινε την Κυριακή λίγο μετά τις 7, ενώ από την Δευτέρα θα γίνονται δυο προπονήσεις.

Ιδιοκτήτης ο Θανάσης Σερπάνος


Ο 32χρονος πασίγνωστος στο Φθιωτικό κοινό και όχι μόνο μεσοεπιθετικός Θανάσης Σερπάνος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Ακαδημίας. Έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Ανθήλης, στην Λαμία, στον Ανδρούτσο Γραβιάς, στον Αγρότη Λιανοκλαδίου, στον Φωκικό, ενώ την νέα σαιζόν θα παίζει στην Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας, στην «νεοφώτιστη» Οιάνθη Γαλαξιδίου, με προπονητή τον Μάκη Βακλαΐδή. 
Ο κ. Σερπάνος κατέφτασε το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και είναι επίσης βοηθός του Κριστόφ Βαζέχα στον Φωκικό (Football League). Σερπάνος και Βαζέχα συνδέονται με στενή φιλία, αλλά και με εξαιρετική συνεργασία.

Προπονητής ο Δημήτρης Σκόρδας


Υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Σκόρδα προετοιμάζονται στο Καρπενήσι οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές. Ο 27χρονος δεξιός μπακ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας με τον Ανδρούτσο Γραβιάς. Έχει παίξει επίσης σε: Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης, Στυλίδα, Αγρότη Λιανοκλαδίου και Φωκικό

Πάντα μαζί με «Μπάκα!


Σκόρδας και Σερπάνος υπήρξαν συμπαίχτες με τον ποδοσφαιριστή του Αιόλου Άλεξ Μπακαλίδη στον Ανδρούτσο Γραβιάς (2005-2006), όπου με προπονητή τον Δημήτρη Παναγιώτου (Πρώην τεχνικός του Απεραντιακού) κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 4oυ ομίλου και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, αλλά και στον Αγρότη Λιανοκλαδίου (2010-2011) του Μάκη Ζαχαρόπουλου, όπου είχαν μια εκπληκτική χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο (Έφτασαν στον τελικό). Έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές τις Ευρυτανικές ομάδες. 
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος