Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Από το Καρπενήσι στο Λονδίνο


Αρκετοί αθλητές ξεκίνησαν από το Καρπενήσι για να καταλήξουν στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το "Evrytania Sport" στο παρακάτω εκτενές αφιέρωμα σας παρουσιάζει τι κάνανε στους Ολυμπιακούς οι 10 αθλητές που προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι.
Πρόκειται για τους 3 αθλητές στίβου (Ζαπουνίδου-Κεφαλά-Παπαμιχαήλ), τους δυο Έλληνες (Γκιώνης-Κρεάνγκα) αθλητές του πινγκ πονγκ που προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι. Τους δυο Σέρβους (Καρακάσεβιτς-Γέφτοβιτς) αθλητές του πινγκ πονγκ και τους  3 Αιγύπτιους (Ασάρ-Λασίν-Σαλέχ) διεθνείς αθλητές .
Ξεχώρισε με την παρουσία του ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που τερμάτισε σε πολύ καλές θέσεις στα 20 και στα 50 χιλιόμετρα βάδην, καταρρίπτοντας τα πανελλήνια ρεκόρ. Αντίθετα οι αθλητές του πινγκ πονγκ δεν κατάφεραν να προχωρήσουν αρκετά στην διοργάνωση, με τον Παναγιώτη Γκιώνη να βρίσκεται μια «ανάσα» από τους «16».

 Σας παρουσιάζουμε τι έκαναν οι αθλητές, που προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι:

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20 χλμ, 50 χλμ. βάδην)

 












Ο 24χρονος Καρδιτσιώτης βαδιστής προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι, μαζί με την συναθλήτρια του Δέσποινα Ζαπουνίδου και υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.
Έκανε δυο Πανελλήνια ρεκόρ στα 20 και στα 50 χιλιόμετρα βάδην, παίρνοντας την 15ηκαι την 25η θέση αντίστοιχα, κάνοντας δυο σπουδαίες εμφανίσεις.
Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα 50 χιλιόμετρα βάδην, τερματίζοντας 25ος με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ 3.49.56, «σπάζοντας» στο 3:54:11 του Ευρυτάνα (Καταγόμενου από την Μυρίκη) Σπύρου Καστάνη, που είχε κάνει την συγκεκριμένη επίδοση το 1990. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Σεργκεί Κιρντιάπκιν, κάνοντας νέο Ολυμπιακό ρεκόρ (3:35:59).
Πανελλήνιο ρεκόρ είχε κάνει μια εβδομάδα νωρίτερα και στα 20 χιλιόμετρα βάδην, στα οποία τερμάτισε 15ος με  νέο πανελλήνιο ρεκόρ 1:21:12. «Χρυσός» αναδείχτηκε ο Κινέζος Ντίνγκ Τσεν με 1:18:46 (Ολυμπιακό ρεκόρ). Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ το κατείχ ε ο ίδιος ο Παπαμιχαήλ με 1:21:19, το οποίο είχε πετύχει τον Μάρτιο στο Λουγκάνο, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς.

Δέσποινα Ζαπουνίδου (20 χλμ. βάδην)

 












Όπως αναφέραμε προηγουμένως η Ζαπουνίδου προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι, μαζί με τον Παπαμιχαήλ και υπό τις οδηγίες του κ. Κεφαλόπουλου. Τερμάτισε 44η στα 20 χιλιόμετρα βάδην. Έκανε χρόνο 1:35:19, ενώ είχε ανέβει στα 6 χιλιόμετρα μέχρι την 28η θέση. Νικήτρια αναδείχτηκε η Ρωσίδα Έλενα Λασμάνοβα με 1:25:02, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η Ζαπουνίδου είχε πάει στο Λονδίνο με ρεκόρ 1:31:08 και δεν κατάφερε να πλησιάσει την επίδοση της, καταγράφοντας την 2η παρουσία της στην σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Τίνα Κεφαλά (Μαραθώνιος)

 












Η αθλήτρια του Δημήτρη Θεοδωρίδη προετοιμάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Καρπενήσι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Τίνα Κεφαλά εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Μαραθώνιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 104η σε 3 ώρες 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα, στον 3ο Μαραθώνιο της καριέρας της, ουσιαστικά περπατώντας στα τελευταία 10 χιλιόμετρα της διαδρομής λόγω έντονων ενοχλήσεων στο ισχίο .
 Η 34χρονη Κεφαλά δήλωσε μετά την λήξη της διαδρομής:«Το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως θα ήθελα. Σημασία όμως έχει ότι τερμάτισα»
Χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχτηκε η Τίκι Γκελάνα από την Αιθιοπία με 2.23.07, κάνοντας νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ κάποια μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος δεν κατάφεραν να τερματίσουν!.

Καλλίνικος Κρεάνγκα (Πίνγκ-Πόνγκ, απλό ανδρών)














Στην πέμπτη του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο 40χρονος Κρεάνγκα έφτασε μέχρι τους «32», όπως και ο Γκιώνης, που ήταν ο έτερος εκπρόσωπος της χώρας. Ο έμπειρος επιτραπέζιος αντισφαιριστής πικράτησε στον δεύτερο γύρο με 4-1 (5-11, 11-3, 11-9, 11-6, 11-8) του Βέλγου Ζαν Μισέλ Σέιβ, αλλά στον τρίτο γύρο ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή αποκλείστηκε από τον Δανό Μάικλ Μάζε, χάνοντας με 4-1 (12-10, 11-6, 11-8, 8-11, 11-3).
Ο Κρεάνγκα ανέβηκε στο νο57 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παναγιώτης Γκιώνης (Πίνγκ-Πόνγκ, απλό ανδρών)














Η ατυχία «χτύπησε» τον 32χρονο Έλληνα αθλητή, ο οποίος δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να περάσει στους «16».Αποκλείστηκε για…χιλιοστά. Στον δεύτερο γύρο νίκησε εύκολα τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-0 (11-5, 11-9, 11-7, 11-9), με τον οποίο είχαν προετοιμαστεί μαζί στο Καρπενήσι. Ωστόσο στον τρίτο γύρο γνώρισε την ήττα με 4-3 (11-7, 7-11, 11-9, 8-11, 11-7, 8-11, 12-10) από τον Ιάπωνα Σέιγια Κισικάουα. Ο Γκιώνης παρέμεινε στο νο38 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Εθνική ομάδα του πίνγκ πόνγκ προετοιμάστηκε στις αρχές Ιουλίου στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, μαζί με τις αντίστοιχες της Σερβίας και της Αιγύπτου.

Ομάρ Ασάρ-Ελ Σαίντ Λασίν-Αχμέτ Σαλέχ (Πίνγκ-Πόνγκ, απλό-ομαδικό ανδρών)














Για τον πρώτο γύρο του αγωνίσματος στο απλό ανδρών ο 32χρονος Ελ Σαίντ Λασίν επικράτησε με 4-3 του Σουηδού Παρ Γκέρελ. Στον δεύτερο γύρο νίκησε με το ίδιο σκορ (4-3) τον Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς. Αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο με 4-1 από τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι.
Ο μόλις 21 ετών Ομάρ Ασάρ πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη στον πρώτο γύρο με 4-1 του Ουκρανού Γιάροσλαβ, αλλά στον δεύτερο γύρο ηττήθηκε με 4-0 από τον Έλληνα Παναγιώτη Γκιώνη.
Οι Αιγύπτιοι συμμετείχαν και στο ομαδικό των ανδρών, στο οποίο εκτός των Ασάρ και Λασίν αγωνίστηκε και ο Σαλέχ. Στην φάση των «16» αντιμετώπισαν την Αυστρία, από την οποία ηττήθηκαν με 3-0.
Οι Αιγύπτιοι προετοιμάστηκαν στην πόλη μας υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού τους Ασούρ Μετζέντ.

Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς-Μάρκο Γέφτοβιτς (Πινγκ-Πόνγκ, απλό ανδρών)














Ο Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο με 4-1 από τον Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέιβ, τον οποίο απέκλεισε στην συνέχεια ο Καλλίνικος Κρεάνγκα.
Ο έμπειρος Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς ξεκίνησε τις προσπάθειες του από τον δεύτερο γύρο, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με 4-1 από τον Ούγγρο Ντάνιελ Ζβίκλ. Οι Σέρβοι συμμετείχαν μόνο στο απλό ανδρών. Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας είναι ο Μπόρις Βούκελιτς.