Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

«Πρώτη» με πολλές απουσίες για τον νέο ΑΠΟΚ

Την προετοιμασία του εν όψει της νέας περιόδου άρχισε ο ΑΠΟΚ, που είναι η πρώτη ομάδα του Δήμου Καρπενησίου, που ξεκίνησε προπονήσεις. Το Βελούχι μετά την λύση στο διοικητικό «αδιέξοδο», που υπήρχε αρχικά θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, μετά τον άδικο υποβιβασμό του από την Δ΄ Εθνική.
Πλήρης ανανέωση υπάρχει στα πρόσωπα, τόσο στην διοίκηση, τόσο στην τεχνική ηγεσία, αλλά και στο έμψυχο υλικό. Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές παρέμειναν από το περυσινό ρόστερ. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ευρυτανίας είναι οι στόχοι της ομάδας, καθώς εν συνεχεία και η προσπάθεια για επάνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Οι παίχτες των κυπελλούχων Ευρυτανίας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 7 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και λίγο αργότερα πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κρασιά, ο οποίος μετά από 21 χρόνια πολύτιμης προσφοράς στον ιστορικό σύλλογο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ελαφρές τρέξιμο, ενώ παίχτηκε και μπάλα.
Παρόντες ήταν οι εξής 9 ποδοσφαιριστές: Σάκης Τσιλίκας, Κώστας Κρίντας, Γιάννης Φλωράκης, Τάκης Σαΐτης, Δημήτρης Κουρλός, Κώστας Γιαννόπουλος, Βασίλης Συγκελόπουλος, Γιώργος Γιόγιος, Σπύρος Ξαγάρας, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και ο Βασίλης Τσουκαλάς, η μεταγραφή του οποίου από τον Αίολο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Απόντες ήταν οι: Δημήτρης Τσιλιμέκης, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Βασίλης Ντουφεκιάς, Μπάμπης Καρβέλης, Πάνος Αρβανίτης και ο Πάνος Ράπτης, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στην Μυρίκη και βρίσκεται κοντά στην επιστροφή.

Προπονήθηκαν Σαΐτης-Τσιλίκας-Γιόγιος-Γιαννόπουλος

 












Ο 30χρονος επιθετικός Τάκης Σαΐτης και ο 33χρονος επίσης επιθετικός Σάκης Τσιλίκας προπονήθηκαν με τους νέους τους συμπαίχτες. Πέρυσι έπαιξαν σε Μυρίκη και Αίολο αντίστοιχα. Έχουν αγωνιστεί και οι δυο κατά το παρελθόν στον ΑΠΟΚ και η απόκτηση τους ανακοινώθηκε και επίσημα από τον ιστορικό σύλλογο (Αναλυτικό ρεπορτάζ το Σάββατο 18/8)
Την πρώτη τους προπόνηση έκαναν και οι νεαροί Κώστας Γιαννόπουλος και Γιώργος Γιόγιος, που ήρθαν ως δανεικοί από την Ακαδημία. Αυτά ήταν τα 4 αποκτήματα της ομάδας, που προπονήθηκαν για πρώτη φορά, ενώ προπόνηση έκαναν και 5 παλιοί.


Εσωτερική μεταγραφή με Κρίντα


Ήταν ο μεγάλος «άτυχος», καθώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο απείχε από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο λόγος για τον 17χρονο μέσο Κώστα Κρίντα, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη προπόνηση και αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα του.

Επόμενη προπόνηση την Δευτέρα
Οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου θα προπονηθούν ξανά την Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, όπου αναμένεται να υπάρξουν

Η διοικητική παρουσία
Δυναμικό «παρών» έδωσε η διοίκηση του συλλόγου. Στο γήπεδο βρέθηκε για κάποιο διάστημα ο νέος πρόεδρος Ανδρέας Θεολόγου, ενώ η πρώτη προπόνηση έγινε υπό την παρουσία των διοικητικών παραγόντων: Ανδρέα Κονδύλη, Στέλιου Σώμαλη, Ανδρέα Κατσακιώρη και Χρήστου Γιαννίτσαρη, ο οποίος είναι ο άτυπος βοηθός του Γιώργου Κρασιά και η παρουσία του στην προπόνηση χάρης στην εμπειρία του είναι αρκετά χρήσιμη.


Ατομική προπόνηση για Πολυτσέρη


Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός Ζάχος Πολυτσέρης έκανε ατομική προπόνηση πριν την έναρξη της προετοιμασίας του ΑΠΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε τα δυο τελευταία χρόνια. Ο Αθηναίος ποδοσφαιριστής αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Αίολο, με τον οποίο θα αγωνιστεί ξανά στην Δ΄ Εθνική.

Δηλώσεις 
Γιώργος Κρασιάς (Προπονητής ΑΠΟΚ): «Οι στόχοι μας είναι αυτοί, που αρμόζουν στον ΑΠΟΚ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»


Για τα προβλήματα, που αντιμετώπισε η ομάδα: «Είναι μια περίεργη χρονιά φέτος. Έγιναν θα έλεγα διάφορα κωμικοτραγικά, για τα οποία την ευθύνη, την έχουν άλλοι. Βρεθήκαμε σε μια δύσκολη καμπή σαν ο πιο ιστορικός σύλλογος του Καρπενησίου. Πάντα τα εμπόδια πιστεύω ότι είναι για καλό.»

Για την έναρξη της προετοιμασίας του στόχους του ΑΠΟΚ: «Εμείς ξεκινάμε και έχουμε θέσει τους στόχους, που αρμόζουν στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να τους επιτύχουμε μέσα από σκληρή δουλειά. Μαζί με τα παιδιά θα προσπαθήσουμε για την όσο δυνατόν καλύτερη πορεία της ομάδας.»

Για το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα μετά από τόσα χρόνια, που έπαιξα στην ομάδα. Το συμβούλιο αποφάσισε να μου αναθέσει τις τύχες και το προπονητικό πόστο. Με την εμπειρία μου θα προσπαθήσω μαζί με τα παιδιά να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να πετύχει η ομάδα του στόχους της.»

Για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση: «Η ομάδα εξετάζει κάποιες περιπτώσεις. Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα της άλλης βδομάδας το ρόστερ θα έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει και άλλη μεταγραφική περίοδος. Ότι χρειαστούμε η διοίκηση είναι κοντά μας και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό να ενισχύσει την ομάδα, όπου χρειαστεί.»

Για τους στόχους της ομάδας: «Δεν το συζητάω, ο στόχος της ομάδας είναι πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Η ομάδα έχει γαλουχηθεί μέσα στους τίτλους και δεν μπορώ να πω ότι ξεκινάμε και πάμε για παραμονή η για μια καλή πορεία. Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα.»

Για το πρόγραμμα των προπονήσεων: «Οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές. Η επόμενη συγκέντρωση θα είναι την Δευτέρα στις 7 στο Δημοτικό Στάδιο. Σήμερα είχαμε κάποιες απουσίες, κάποιες λάθος συνεννοήσεις, πολλά παιδιά ήταν σε διακοπές. Την Δευτέρα πιστεύω θα είναι όλοι εδώ και θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.»
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος