Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δεν απέδωσε καρπούς η ενδεχόμενη συνεργασία ΑΠΟΚ-Αίολου


Εκτενές δελτίο τύπου εξέδωσε πριν από λίγο η ομάδα του Βελουχίου, με κύριο θέμα την πρόταση συνεργασίας που έγινε από την ομάδα του Αίολου. Η ομάδα του ΑΠΟΚ μετά αρκετές συζητήσεις πρότεινε την συνεργασία των δυο ομάδων σε τοπικό επίπεδο, καθώς ο σύλλογος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Ο Αίολος σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΑΠΟΚ δεν θέλησε να συνεργαστεί με τους «κυανόλευκους» σε τοπικό επίπεδο. Το δελτίο τύπου επιβεβαιώνει και τις συζητήσεις των δυο πλευρών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.
Η διοίκηση του Βελουχίου ανακοινώνει και επίσημα τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις και αποχωρήσεις, που έγιναν.

Αναλυτικά αυτούσιο το δελτίο τύπου του Βελουχίου

ΑΠΟΚ ΤΟ «ΒΕΛΟΥΧΙ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρπενήσι 01/08/2012


                    Κυρίες και Κύριοι,
Με το παρών δελτίο τύπου θα θέλαμε να πληροφορήσουμε για τα παρακάτω ζητήματα:
  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ.
  2. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
  3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.
1.  Tο προηγούμενο διάστημα πολύς λόγος καταναλώθηκε, από όλους όσοι ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στο Καρπενήσι, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ποδοσφαιρική ομάδα του «Αιόλου».
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή παρερμηνεύσεων, θα θέλαμε  να διευκρινίσουμε τα παρακάτω: Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσώπων του Αιόλου και του ΑΠΟΚ, με πρωτοβουλία των ανθρώπων της ομάδας του Αιόλου, ώστε να υπάρξει κάποια συνεργασία σε ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας, στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Από την κουβέντα προέκυψε η ιδέα της συγχώνευσης των δυο ομάδων, ώστε να συγκροτηθεί, ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σύνολο και να υπάρξει ουσιαστικά  μια νέα ομάδα, προϊόν της συνένωσης των δυο πιο ιστορικών ομάδων του Καρπενησίου. Μπροστά σε αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση, έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις εκατέρωθεν, ώστε να υπάρξει νέο ραντεβού. Η ομάδα του Αιόλου, πρότεινε τη συγχώνευση των δυο ομάδων με στόχο τη συμμετοχή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Άμεσα, υπήρξε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του ΑΠΟΚ, στο οποίο συζητήθηκε εκτενώς η πρόταση του Αιόλου. Αφού σταθμίστηκαν όλα τα δεδομένα και κυρίως η οικονομική κατάσταση του συλλόγου, κρίθηκε αναγκαίο, η ομάδα να μην μπει στη διαδικασία συμμετοχής στο περιφερειακό πρωτάθλημα, καθώς ο ετήσιος προϋπολογισμός μας  δεν επιτρέπει να κάνουμε μια τέτοια επένδυση επί του παρόντος. Στη συνέχεια,  αποφασίστηκε να γίνει αντιπρόταση στο Αίολο, ώστε  να γίνει η συγχώνευση σε επίπεδο Α’ Τοπικού πρωταθλήματος με στόχο να υπάρξει χρόνος ανασυγκρότησης  σε κάθε επίπεδο και  να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα, που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε επίπεδο περιφερειακού πρωταθλήματος για τη σαιζόν 2013-2014. Οι παράγοντες του Αιόλου δεν αποδέχτηκαν αυτή την πρόταση και μοιραία δεν ευοδώθηκε, ποτέ η αρχική σκέψη της συγχώνευσης.
Εμείς, το νέο Δ.Σ. του ΑΠΟΚ, θεωρούμε ότι έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός, αναφορικά με τη μορφή των σχέσεων, που πρέπει  να υπάρχουν μεταξύ δυο ιστορικών συλλόγων.  Ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στους παράγοντες του συλλόγου του Αιόλου και κάθε επιτυχία, σε όποιο επίπεδο και αν συμμετέχει η ομάδα.  
2.  Δεν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τα χρώματα της ομάδας μας οι ποδοσφαιριστές Κατσάνος και Κατελούζος. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, ευχαριστεί τους δυο ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους. Η «πόρτα του συλλόγου θα είναι πάντα ανοικτή» σε ενδεχομένη νέα συνεργασία, καθώς σέβεται απόλυτα τη επιλογή τους να αποχωρήσουν την δεδομένη στιγμή από την ομάδα.
3.  Ξεκίνησε ο αγωνιστικός σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.  Ποδοσφαιριστής του Συλλόγου μας θα  είναι ο  Μπάμπης Καρβέλης, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Απεραντιακό.
Δυο νεαροί παίκτες  θα στελεχώσουν το ρόστερ της ομάδας μας,  καθώς οι  Γιώργος Γιόγιος και Κώστας Γιαννόπουλος  αποκτήθηκαν από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 με υποσχετική.
 

Με τιμή,
Για το ΑΠΟΚ το Βελούχι,
Λαθύρης Γεώργιος.