Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Άνοιξε τους «ασκούς» του για την Δ΄ Εθνική ο Αίολος

Ο Αίολος ξεκίνησε την προετοιμασία του για την νέα πρόκληση για αυτόν, που δεν είναι άλλη από την Δ΄ Εθνική. Η ιστορική ομάδα της Ευρυτανίας ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια, καθώς η σαιζόν 1996-1997 ήταν η μοναδική, κατά την οποία αγωνίστηκε σε αυτήν την κατηγορία.
Το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 17:30 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, παρουσία 18 ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, που βρίσκεται στον πάγκο για τρίτη συνεχόμενη σαιζόν είχε στην διάθεση του τους: Κώστα Λάππα, Γιάννη Στερόπουλο, Οδυσσέα Νούλα, Ηρακλή Καρατσίκη, Γιάννη Ηλιάδη, Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο, Νίκο Κορέντζελο, Χρήστο Κατσαρή, Νίκο Νικολάου, Μάκη Χρυσικό, Κώστα Χρυσαφόπουλο, Μάκη Γερολυμάτο, Βασίλη Κολόκα, Χάρη Ζαραβέλη, Ζάχο Πολυτσέρη, Βασίλη Ντουφεκιά, Γιάννη Δαράβαλη και Δημήτρη Ζαχαρόπουλο. Πρόκειται για 11 παλαιούς ποδοσφαιριστές και 7 καινούργιους.
Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες, που έγιναν αποδυτήρια από την διοίκηση και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο οι παίχτες του Αιόλου  πάτησαν χορτάρι και..τους ανέλαβε ο γυμναστής Γιάννης Ελεφάντης, που αρχικά τους εξήγησε το πρόγραμμα, που θα ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα περιελάμβανε αρκετές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και ασκήσεις με την μπάλα. Νωρίτερα είχε διανεμηθεί το νέο αθλητικό υλικό, πορτοκαλί χρώματος.
Ο Αίολος κατάφερε την περυσινή σαιζόν να επιστρέψει στους τίτλους, κατακτώντας το  3o πρωτάθλημα της ιστορίας του. Δεν κέρδισε την άνοδο του στα play off, αλλά την κατέκτησε μετά από απόφαση της ΕΠΟ για προβιβασμό όλων των πρωταθλητών. Πλέον οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, καθώς καλείται να προσαρμοστεί στα δεδομένα του νέου πρωταθλήματος.

Ανακοινώνονται 8 μεταγραφές  


 












Οκτώ ποδοσφαιριστές έχουν «κλείσει» στην ομάδα του Προφήτη Ηλία και αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση και είναι παίχτες 11αδας.
Πρόκειται για τους: Μάκη Γερολυμάτο (21 ετών, επιθετικός από το Κορωπί), Βασίλη Ντουφεκιά (24 ετών, κεντρικός αμυντικός και αμυντικό χαφ από τον ΑΠΟΚ), Ζάχο Πολυτσέρη (20 ετών, κεντρικός αμυντικός και δεξί μπακ από τον ΑΠΟΚ), Χάρη Ζαραβέλη (22 ετών, αμυντικό χαφ, ελεύθερος από τον ΑΠΟΚ), Δημήτρη Κατελούζο (19 ετών, τερματοφύλακας, ελέυθερος από τον ΑΠΟΚ), Κώστα Χρυσαφόπουλο (15 ετών, μεσοεπιθετικός, ελεύθερος από την Ακαδημία, αγωνίστηκε πέρυσι στην Κρέντη), Νίκο Ρεσίτη (35 ετών, τερματοφύλακας από την Δόξα Ραπτοπούλου) και Βασίλη Κολόκα (20 ετών, στόπερ από την Μυρίκη).

Ξανά στην Δ΄ ο Ηλίαδης

 












Από τις επίσημες και ανακοινώσιμες μεταγραφές της ομάδας του Προφήτη Ηλία προπονήθηκαν ο στόπερ Γιάννης Ηλιάδης, που θα αγωνιστεί ξανά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα μετά από 4 χρόνια και ο Ηρακλής Καρατσίκης, που συνεχίζει στην ομάδα, καθώς αποκτήθηκε με μεταγραφή. Μπακαλίδης και Γούλας δεν παραβρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση.

«Πρώτη» και για Ελεφάντη


Για πρώτη φορά άσκησε τα καθήκοντα του ως γυμναστής του Αιόλου Γιάννης Ελεφάντης. Είχε το συγκεκριμένο πόστο για 6 χρόνια στον ΑΠΟΚ (2004-2010) και την περίοδο 2010-2011 ήταν πρώτος προπονητής των «κυανόλευκων».

«Διπλές» από την Δευτέρα
Αύριο Κυριακή (26-8) οι παίχτες των πρωταθλητών Ευρυτανίας θα έχουν ρεπό. Από την Δευτέρα ξεκινούν οι διπλές προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Η παρουσία του συμβουλίου
Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας παρευρέθησαν ο πρόεδρος Ταξιάρχης Χρυσικός, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Λερογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Σεραφείμ Λερογιάννης. Επιπλέον παρών ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Χρυσικός (Πατέρας του πρόεδρου Ταξιάρχη και του ποδοσφαιριστή Μάκη) και όπως πάντα ο γνωστός φίλος της ομάδας Σταύρος Μαντής. Ενώ στο γήπεδο βρέθηκε ως είθισται ο Γιώργος Πολυτσέρης (Θείος του ποδοσφαιριστή Ζάχου).



9 απόντες
Από την πρώτη προπόνηση του Αιόλου απουσίαζαν 9 ποδοσφαιριστές από τους 26, που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στο ρόστερ της ομάδας. Συγκεκριμένα έλειπαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Ταξιάρχης Γούλας, Νίκος Ράικος, Δημήτρης Κατελούζος, Νίκος Ρεσίτης, Αντώνης Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Γραβιάς, Πάνος Αζακάς και Μιχάλης Νούλας.

Προπονούνταν ο Γιαννόπουλος


Την ώρα της προπόνησης του Αιόλου ο πρώην διαιτητής Super League, καταγόμενος από την Ευρυτανία Γιώργος Γιαννόπουλος έκανε την ατομική του προπόνηση.

Παρουσίες από ΑΠΟΚ
Ποδοσφαιριστές του Βελουχίου παρακολούθησαν την προπόνηση των πρωταθλητών Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι ποδοσφαιριστές: Δημήτρης Κουρλός και Γιάννης Φλωράκης, όπως και ο παράγοντας Νεκτάριος Καρδαμπίκης. Στο ίδιο «πηγαδάκι» και ο παίχτης της Μυρίκης Κώστας Σιταράς.


Δηλώσεις
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Προπονητής Αιόλου): «Δεν γνωρίζουμε τίποτε ακόμη για την Δ΄ Εθνική»


Ο 39χρονος τεχνικός του Αίολου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με το νέο ξεκίνημα της ομάδας του στο περιφερειακό πρωτάθλημα : «Ξεκινήσαμε σήμερα την προετοιμασία μας για την συμμετοχή μας σε ένα πρωτάθλημα, που ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτε, όπως πότε θα διεξαχθεί, σε ποιον όμιλο θα ανήκουμε, πόσες ομάδες θα το απαρτίζουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε σε γενικές γραμμές να καθορίσουμε τον στόχο μας μέσα σε αυτό. Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις μεταγραφικές, αναμένουμε όλα τα παιδιά από την αρχή της εβδομάδος. Μέσα από τις προπονήσεις και τα πρώτα φιλικά θα δούμε, που έχουμε ελλείψεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε την τελευταία στιγμή να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία.»




















Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης & Γιάννης Κολλημένος