Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ανασυντάσσεται ο Απεραντιακός έχοντας πληθώρα νέων προσώπων

Ανανεωμένος και με πολλά νέα πρόσωπα ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Απεραντιακός. Στην ομάδα άρχισαν να γίνονται ριζικές αλλαγές μετά την πρόσληψη του Δημήτρη Τσιγαρίδα. Το έμψυχο υλικό ανανεώνεται αρκετά και θα προστεθούν σε αυτό περισσότεροι από 10 ποδοσφαιριστές. Άπαντες θέλουν να ξεχάσουν την περασμένη χρονιά, όπου παρουσιάστηκε το κακό αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό πρόσωπο του συλλόγου.
Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ξενοδοχείου Αλεξάνδρα κοντά στο αθλητικό κέντρο. Ξεκίνησε λίγο πριν της 6 το απόγευμα την Δευτέρα 27/8 και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν της 8. Η προπόνηση περιελάμβανε τρέξιμο και αρκετές ασκήσεις με μπάλα.
Οι ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν ήταν οι εξής: Νίκος Κωστής, Κώστας Κουτσοθανάσης, Δημήτρης Ζήκας, Κώστας Κονιαβίτης, Δημήτρης Μπισμπίκης, Πάνος Σιαλμάς, Γιάννης Κατσίφας, Πολυχρόνης Λιάγκος, Χρήστος Λιάγκος, Σπύρος Αθανασιάς, Γιώργος Μπακογεώργος, Δημήτρης Κατσίκης, Πάνος Κώτσιας, Γιάννης Δεληγεωργόπουλος, Μίλτος Σκαρμούτσος, Λευτέρης Σιταράς, Σεραφείμ Κολοκύθας, Δημήτρης Μπισμπίκης, Στάθης Φακίτσας, Κώστας Γουρέλης, Πάνος Γενιτσαρόπουλος, Γιάννης Λάππας, Κώστας Μπακούσης, Ηλίας Ζαρμακούπης, Αλέκος Οικονόμου, Γιώργος Κοντογεώργος και Δημήτρης Τσάκας.
Οι Απεράντιοι θα επιδιώξουν να σχηματίσουν ένα αξιόλογο σύνολο μετά την κακή περσινή χρονιά. Μάλιστα η ομάδα ξεκινάει και  με-2 βαθμούς (Επειδή δεν κατέβηκε στον αγώνα με τον Αίολο), κάτι που από τώρα είναι ένα μικρό ντεσαβαντάζ.

Επιστροφή Τσιγαρίδα


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας μετά από απουσία σχεδόν δυο χρόνων επέστρεψε στον Απεραντιακό. Προπόνησε την ομάδα για πρώτη φορά την Δευτέρα και ήταν αυτός, που καθοδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του 1ου και μοναδικού πρωταθλήματος της ιστορίας του το 2010.


Μόνο ο Αντιπρόεδρος
Στο γήπεδο βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Απεραντιακού Άλκη Ζαρμακούπης, που παρακολούθησε τα πρώτα λεπτά της προπόνησης των Απεραντίων.

Ενισχύει το ρόστερ



 












Προπονήθηκαν μαζί με την ομάδα του Απεραντιακού 10 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ανακοινωθούν από την διοίκηση του συλλόγου. Πρόκειται για τους Πολυχρόνη Λιάγκο (26 ετών, μέσοαμυντικός από Κρέντη), Χρήστο Λιάγκο (24 ετών, δεξί μπακ από την ομάδα Εμμανουήλ Παπάς, Β΄ Σερρών), Πάνο Σιαλμά (30 ετών, μεσοεπιθετικός από τον Αίολο), Σπύρο Αθανασιά(27 ετών, αμυντικός από τον Αίολο), Γιώργο Μπακογεώργο (24 ετών, μέσος από Αίολο), Γιάννη Κατσίφα (19 ετών, αμυντικός, που έχει αγωνιστεί στην ομάδα U17 του Λεβαδειακού), Λευτέρη Σιταρά (16 ετών από τον Αίολο), Μίλτο Σκαρμούτσο (16 ετών, από τον Αίολο) και Γιάννη Δεληγεωργόπουλο (20 ετών, ελεύθερος από το Κεφαλόβρυσο). Απουσίαζαν οι: Γιάννης Λιάγκος (23 ετών αμυντικός από τον Αίολο) και Κώστας Κρασιάς (20χρονος μέσος από τον Αίολο), που αναμένεται να αποκτηθούν και αυτοί.

Προπονήθηκαν ακόμη 5















Προπόνηση με τον Απεραντιακό έκαναν επίσης ο παλιός παίκτης της ομάδας Αλέκος Οικονόμου (29 ετών, δεξί μπακ, αγωνίστηκε πέρυσι στον Γ.Σ. Καισαριανής, που ανέβηκε από την Γ΄ στην Β΄ ΕΠΣ Αθηνών), ο Κώστας Μπακούσης (23 ετών από το Ραπτόπουλο), ο Γιάννης Λάππας (33χρονος στόπερ από το Κεράσοβο), ο Δημήτρης Τσάκας (Κάνει την πρώτη του εγγραφή) και ο Πάνος Γενιτσαρόπουλος (15 ετών από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002). Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει ποιοι θα ενταχτούν στους Απεράντιους. Παρών στην «πρώτη» και ο 15χρονος Σεραφείμ Κολοκύθας, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Καθημερινές προπονήσεις
Πρόγραμμα καθημερινών προπονήσεων στο γήπεδο του ξενοδοχείου Αλεξάνδρα περιλαμβάνει η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν ρεπό, αφού ο Δημήτρης Τσιγαρίδας σκοπεύει να προπονεί τους παίκτες του μόνο τις καθημερινές.

Δηλώσεις
Δημήτρης Τσιγαρίδας (Προπονητής Απεραντιακού) : «Αυτό που θέτουμε αρχικά είναι να είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος για όλους»


Για την έναρξη της προετοιμασίας δήλωσε τα ακόλουθα : «Η προετοιμασία λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα, άργησε αρκετά να ξεκινήσει. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσουμε την όσο δυνατόν καλή φυσική κατάσταση, αλλά και την ομοιογένεια μας στο γήπεδο σαν ομάδα, πράγμα που φαντάζει αρκετά δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι ούτε το χρόνο για μεταγραφικό σχεδιασμό είχαμε. Οι μεταγραφές που έγιναν ήταν όλες τις τελευταίες στιγμής, έτσι ώστε ακόμη και για εμάς τους ανθρώπους της ομάδας να δημιουργεί ερωτηματικά το πώς θα παρουσιαστούμε στο πρωτάθλημα. Βέβαια ο πρώτος μας στόχος που ήταν η επιβίωση του συλλόγου και η παραμονή του στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας επετεύχθη.»

Σχετικά με τους στόχους της νέας χρονιάς : «Έχουν έρθει παρά πολύ νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, πρώτα θα δούμε σε πιο επίπεδο βρίσκονται, σε πιο επίπεδο θα φτάσουν και μετά ίσως προσδιορίσουμε τους στόχους μας. Το μόνο που ίσως αρχικά θέσουμε είναι να είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος για τις υπόλοιπες ομάδες. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ξεκινάμε το πρωτάθλημα και με -2 βαθμούς.»

Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας μας μίλησε για την επιστροφή του στον Απεραντιακό λέγοντας : «Μου ζητήθηκε από ποδοσφαιριστές, που ήδη ήταν στην ομάδα, καθώς από τους ίδιους τους παράγοντες, που είναι και προσωπικοί μου φίλοι να βοηθήσω σε αυτή την δύσκολη συγκυρία τον σύλλογο. Πάντα όταν σου κάνουν πρόταση, για να αναλάβεις την ευθύνη ενός προγράμματος σε τιμούν. Ελπίζω να μπορέσω να τον βοηθήσω να ξανακερδίσει όλα εκείνα που σήμερα στοχεύει. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από την διάθεση και των παραγόντων ,αλλά και των ποδοσφαιριστών κυρίως!»

Αναφέρθηκε επίσης και για τις ομάδες που του έκαναν πρόταση συνεργασίας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και άλλους συλλόγους που ενδιαφέρθηκαν να αναλάβω ως προπονητής, αλλά που για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσα.»





  



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος