Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Διακοπή της Γενικής Συνέλευσης-«Ήττα» της ΕΠΣ, που οδεύει για εκλογές

Άρχισε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε πότε η ετήσια γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η Γ.Σ. άρχισε την Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρο Καρπενησίου και διακόπηκε μετά από 2,5 ώρες συζήτησης, ύστερα από την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού από την πλειοψηφία των σωματείων.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ξεκάθαρη αμφισβήτηση της ενώσεως από τα σωματεία στον τρόπο που διοικεί το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ως εκ τούτου τα μόνα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έγκριση οικονομικού απολογισμού (1-1-2011 έως 31-12-2011), η έγκριση προϋπολογισμού 2013 και η έγκριση διοικητικού απολογισμού (1-1-2011 έως 31-12-2011). Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης (Απόφαση διεξαγωγής μπαράζ, χρέη ομάδα παλαιών περιόδων, κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου, διαγραφή σωματείου και αίτημα Α.Ο. Κρέντης) δεν συζητήθηκαν, κάτι το οποίο θα γίνει σε νέα γενική συνέλευση, που θα οριστεί μετά τις εξελίξεις, που θα υπάρξουν στην διοίκηση της ΕΠΣΕ.
Το παρών έδωσαν από πλευράς ΕΠΣ οι: Δημήτρης Πεταρούδης, Γιώργος Παπαντζίμας, Θανάσης Τσατσαράγκος, Διονύσης Βονόρτας, Κώστας Κατσαδούρος, Μίλτος Μπομποτσιάρης και Κώστας Χούπας. Απόντες ήταν οι : Θόδωρος Ζελενίτσας και Χρήστος Δημητρόπουλος.
Από τις ομάδες στην συνέλευση παρευρέθησαν οι: Γιώργος Λαθύρης, Αντρέας Κατσακιώρης, Δημήτρης Κατσακιώρης (ΑΠΟΚ Βελούχι), Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα), Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά), Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο), Αντώνης Κολοκύθας, Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα), Γιάννης Λερογιάννης, Ταξιάρχης Χρυσικός, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος), Νίκος Τσώνης, Χρήστος Τσάμπρας (Μυρίκη), Γιώργος Καραγιάννης, Δημήτρης Λαθύρης, Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος), Κώστας Μάκκας, Χρυσόστομος Μάκκας, Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Κρέντη), Χριστόφορος Κατσίκης, Άλκης Ζαρμακούπης (Απεραντιακός), Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Γατής, Γιάννης Τσιγαρίδας, Ταξιάρχης Σβερώνης (Άγραφα) και Δημήτρης Αντωνίου (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002).
Δεν κατάφερε να δώσει το παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Νίκος Λαθύρης, ενώ απών ήταν τα σωματεία: Ραπτόπουλο, ΑΕΚ, Αγία Τριάδα, Μικρό Χωριό, Γρανίτσα και Κρίκελλο.
Η διαιτησία εκπροσωπήθηκε από τον Λάμπρο Κολοκώτσιο, που είχε και την ιδιότητα του δημοσιογράφου των «Ευρυτανικών Νέων», αλλά και τον Γιώργο Στοφόρο.

Τα δικαιολογητικά στην Γ.Γ.Α.
Το πρώτο θέμα, που συζητήθηκε ήταν τα δικαιολογητικά, που θα έπρεπε να έχουν καταθέσει τα σωματεία στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αθλητική τους αναγνώριση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρη Πεταρούδη 4.000 σωματεία από όλη την χώρα έχουν στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με τον γενικό γραμματέα Διονύση Βονόρτα να συμπληρώνει: «Έχουμε στείλει τρεις συνολικά φορές χαρτί στις ομάδες να τις ενημερώσουμε. Αυτές, που δεν έστειλαν χάνουν και τις επιχορηγήσεις και κινδυνεύουν να καρατομηθούν από την ΕΠΟ ως σωματεία-σφραγίδες».


Γραμματέας ο Κώστας Λαθύρης


Ως γραμματέας της γενικής συνέλευσης ορίστηκε ομόφωνα ο εκπρόσωπος της Αναγέννησης Παλαιοκατούνας Κώστας Λαθύρης.

Οικονομικός απολογισμός από Τσατσαράγκο
Ο ταμίας την ενώσεως Θανάσης Τσατσαράγκος, αφού ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική σαιζόν με υγεία έκανε τον οικονομικό απολογισμό για το 2011. Τις απορίες του εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Μυρίκης Χρήστος Τσάμπρας και κυρίως πάνω στα έξοδα για την σχολή διαιτησίας, αλλά και τις μετακινήσεις των διαιτητών.


Συμφώνησε ο Γ. Λαθύρης


Ο παράγοντας του ΑΠΟΚ Γιώργος Λαθύρης συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Τσάμπρα και εξέφρασε την απορία του για τα έξοδα των διαιτητών, που έρχονται από όμορους νομούς, ενώ αναφέρθηκε και στα έξοδα για τις μετακινήσεις εκτός Ευρυτανίας από πλευράς ΕΠΣ.
Για το θέμα της διαιτησίας είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγαμε καλά.» και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το διοικητικό απολογισμό, γιατί θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα της λειτουργίας, αλλά και της γενικότερης εικόνας δεν ήταν τα αναμενόμενα. Δεν θέλουμε να είμαστε ισοπεδωτικοί ούτε μηδενιστές. Η κριτική είναι καλοπροαίρετη και δίκαιη. Έγιναν πολλές προσπάθειες είναι αλήθεια αλλά τα αποτελέσματα είναι δυστυχώς δυσανάλογα. Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και αυτά πιστεύουμε ότι είναι πενιχρά. Από τον οικονομικό απολογισμό, καταγράφηκε η φθίνουσα πορεία των οικονομικών με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουμε στα ταμεία λιγότερα χρήματα από 3000 ευρώ. Παλαιοτέρα συνήθιζαν να κάνουν τις προετοιμασίες τους οι Εθνικές παίδων και έφηβων και ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη τους. Πραγματοποιήθηκαν πολλά συνέδρια στην περιοχή και η ΕΠΣ πρωτοστάτησε σε αυτά. Θέλουμε μια ΕΠΣ που να παλεύει, να προσπαθεί και να είναι αποτελεσματική. Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο με σημαντικές προεκτάσεις και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Εμείς, καθαρά, σαν ΑΠΟΚ, περιμένουμε πως και πως τις τρεις επιχορηγήσεις που μας χρωστούν. Θεωρούμε ότι δεν πιέσατε όσο έπρεπε όπως και στην άδικη πτώση της ομάδας μας από τη Δ' Εθνική. Δώσατε συγχαρητήρια στον κ. Κουτρομάνο. Πολύ καλά κάνατε εκείνος έκανε ότι έπρεπε για να βοηθήσει το Λιανοκλάδι να μείνει στην Δ΄.»

Δημήτρης Πεταρούδης: «Ευχής έργον να σφυρίζουν οι ντόπιοι»


Ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Πεταρούδης είπε ότι υπάρχει έλλειψη διαιτητών για αυτό και ήρθαν «ξένοι» διαιτητές. Έκανε πρόσκληση στα σωματεία να στείλουν τους ανενεργούς ποδοσφαιριστές να γίνουν διαιτητές και για να λειτουργήσει η σχολή διαιτησίας, ώστε να μην αναγκάζονται να σφυρίζουν διαιτητές εκτός Ευρυτανίας. Θα ήταν «ευχής έργον» είπε να σφυρίζουν ντόπιοι διαιτητές και απεύθυνε κάλεσμα στους παλιούς διαιτητές να επιστρέψουν.
Ξεκαθάρισε πως από το Δ.Σ. της ΕΠΣ ουδείς αμοίβεται.

Γιάννης Λερογιάννης: «Ή ένωση έχει τον πρώτο λόγο για τους διαιτητές»


Ο αντιπρόεδρος του Αιόλου είπε πως τον πρώτο λόγο για τους διαιτητές έχει η ίδια η ΕΠΣ και πρέπει να προβληματιστεί για αυτό. Ο κ. Πεταρούδης απάντησε πως σε γενικές γραμμές λειτουργεί καλά η διαιτησία και κανένας δεν είναι επαγγελματίας.

Νίκος Δροσίνης: «Ο αρχιδιαιτητής έπρεπε να είναι παρών»


Ο εκπρόσωπος των Αγράφων Νίκος Δροσίνης στάθηκε στο γεγονός της απουσίας του αρχιδιαιτητή Νίκου Λαθύρη.

Καταψηφίστηκαν άρθρα του οικονομικού απολογισμού από 5 ομάδες
Η Μυρίκη δια στόματος Νίκου Τσώνη καταψήφισε άρθρα του οικονομικού απολογισμού και συγκεκριμένα τα άρθα Α1(ιγ), Α6(α), Α22 και Α4. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο ΑΠΟΚ, όπως και τα Άγραφα και ο Αίολος, που καταψήφισαν τα άρθρα: Α1(ιγ), Α6(α) και Α22.. Η Ποταμιά καταψήφισε τα άρθρα Α22 και Α1(ιγ1), ενώ η Παλαιοκατούνα τα άρθρα Α1(ιγ), Α4 και Α22

Σπύρος Κολόκας: «Υπήρχαν κατευθυνόμενοι διαιτητές»


Ο προπονητής της Ποταμιάς στάθηκε και αυτός στο γεγονός της απουσίας του κ. Λαθύρη. Έκανε λόγο για την διαιτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι διαιτητές δεν είναι άσχετοι, απλά υπήρξαν κατευθυνόμενοι». Έγινε λόγος επίσης για τις παρανομίες των διαιτητών με την ανοχή της ενώσεως.
Μίλησε επίσης για τους διαιτητές Γιώργο Δροσίνη και Βαγγέλη Λαθύρη, λέγοντας πως δεν μπορούν να σφυρίζουν ένας 62 χρονών και ένας 15. «Ο αρχιδιαιτητής δεν μένει εδώ και είναι έξω από τα πράγματα.»

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός για την χρονιά 2013 αναγνώστηκε από τον Θανάση Τσατσαράγκο και εγκρίθηκε από τα σωματεία. Τις απορίες τους εξέφρασαν ο ΑΠΟΚ, η Φραγκίστα και η Μυρίκη.

Διονύσης Βονόρτας: «Κάνουμε τα στραβά μάτια για τους προπονητές»


Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ κ. Βονόρτας μίλησε για το θέμα των προπονητών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχουν δίπλωμα σχολής UEFA B. Υπό την ανοχή των παρατηρητών κάνουμε τα στραβά μάτια και κάθονται στον πάγκο άτομα, που δεν έχουν δίπλωμα.»
Επεξήγησε για ακόμη μια φορά πως ο κ. Λαθύρης ήταν η τρίτη επιλογή για αρχιδιαιτητής και οι δυο πρώτες ήταν ο Σταύρος Κουσιαρής και ο Σωτήρης Διώτης, που απέρριψαν την πρόταση. Όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος είπε πως στόχος ήταν να αποφευχθούν τα περυσινά και να μην «τρέχουμε» την τελευταία στιγμή.

Νίκος Τσώνης: «Η ΕΠΣ στην ΕΠΟ ήταν ανύπαρκτη»


Ο κ. Τσώνης από πλευράς Μυρίκης είπε ότι όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αμείβονται, αλλά μόνο να δίνουν. Συμφώνησε με τα λεγόμενα του κ. Κολόκα για την απουσία του αρχιδιαιτητή. Είπε πως πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Καρπενησίου ή έστω της Ευρυτανίας. Τόνισε : «Η ΕΠΣ δεν είχε καμία φωνή στην ΕΠΟ, ήταν ανύπαρκτη. Αντίθετα η Βοιωτία είχε δυο φωνές, αφού ο κ. Παπαντζίμας δεν εκπροσωπούσε την ένωση μας»
Για την έναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές Σεπτέμβρη είπε: «Αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς μέχρι τις 31 Αυγούστου κάνουμε μεταγραφές και πρέπει να εντάξουμε τους ποδοσφαιριστές στην κατάσταση υγείας.»

Ο διοικητικός απολογισμός
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Πεταρούδης ξεκίνησε στην συνέχεια τον διοικητικό απολογισμό. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ΕΠΣ, τον αρχιδιατητή της ΕΠΣΕ κ. Λαθύρη, τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιάννη Σπυρόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρη Κουτρομάνο και αναφέρθηκε στις κινήσεις, που έχει προβεί η ΕΠΣΕ για την βελτίωση του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου και στις προτάσεις, που έχει κάνει για την αναβάθμιση του (π.χ δημιουργία σχολής διαιτησίας, παροχή αθλητικού υλικού, συνδιοργάνωση τουρνουά με εταιρίες, πρόταση για εθνικό προπονητικό κέντρο, πρόταση για να αποκτήσουν χλοοτάπητα τα γήπεδα του νομού κ.α.). Ο κ. Πεταρούδης είπε πως υπάρχει πρόβλημα με τους παλαιούς διαιτητές, που ήταν απρόθυμοι για συνεργασία. Έκανε κάλεσμα για συσπείρωση προς κάθε κατεύθυνση, τονίζοντας πως : «Η ΕΠΣ Ευρυτανίας είναι από τις λίγες, που δεν έχουν χρέη.»

Τσάμπρας κατά Πεταρούδη και Λαθύρη 


Ο πρώην πρόεδρος του ΣΔΠ Ευρυτανίας Χρήστος Τσάμπρας πήρε τον λόγο μετά τον απολογισμό του κ. Πεταρούδη. Διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Πεταρούδη, λέγοντας: «Δεν κάνετε τίποτα, αλλά αντίθετα απομακρύνατε τους διαιτητές».
Στην συνέχεια μίλησε για το πως άφησε σύμφωνα με αυτόν τον σύνδεσμο πριν 13 χρόνια ο κ. Λαθύρης: «Το 1999 όταν αναλάβαμε τον σύνδεσμο τον βρήκαμε καταχρεωμένο με μόλις 6 διαιτητές. Τους διαιτητές μας τους αποκαλούσαν παιδιά της παράγκας. Στην συνέχεια μετά από αγώνες και κόπους καταφέραμε να έχουμε δυο διαιτητές στην Γ΄ Εθνική, δυο τριάδες στην Δ΄ Εθνική και μια διεθνής διαιτητής. Μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΕΠΣ βρεθήκαμε στο στόχαστρο. Ήμασταν μια οικογένεια.»
Για την αποχώρηση του ιδίου και των διαιτητών Γελάδα και Γκαλιμάνη ανέφερε: «Το 2010 μετά από ένα γεγονός στην Παλαιοκατούνα (Ενν. το περιστατικό με τον κ. Κωστή) κάναμε αποχή. Οι κ.κ. Πεταρούδης και Παπαντζίμας μας ζήτησαν να κάνουμε δήλωση υποταγής. Προτιμήσαμε να φύγουμε, παρά να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας.»
Για τα γραφεία του ΣΔΠ είπε: «Ο κ. Πεταρούδης βεβαίωσε ψευδώς πως δεν λειτουργούν τα γραφεία του συνδέσμου, τα οποία φτιάξαμε με αγώνα και κόπο, ώστε να μας τα πάρουν και να τα χρησιμοποιήσει για δικό της σκοπό η σύζυγος του. Οι πράξεις δείχνουν άλλα.»
Για τους «ξένους» διαιτητές ανέφερε: «Φέρατε δυο φορές χειρότερους διαιτητές. Υπήρχε διεθνής διαιτητής και τον περυσινό τελικό κυπέλλου, που είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου τον σφύριξαν διαιτητές από την Φθιώτιδα. Αντί λυθεί το πρόβλημα, το βυθίζετε και το φτάνετε στο πέλμα.»
Ο Χρήστος Τσάμπρας ξεκαθάρισε πως καταφέρθηκε εναντίον του Δημήτρη Πεταρούδη κατά κύριο λόγο και του Γιώργου Παπαντζίμα κατά δεύτερο λόγο και όχι των υπολοίπων μελών της ΕΠΣΕ.

Απάντηση του προέδρου
Ο Δημήτρης Πεταρούδης απάντησε στα λεγόμενα του κ. Τσάμπρα: «Σας καλέσαμε εγγράφως να επιστρέψετε. Σας καλώ και τώρα να επιστρέψετε». Με τον Χρήστο Τσάμπρα να συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και όσο είναι ο αρχιδιαιτητής ο κ. Λαθύρης. Είναι πλέον αργά».

Ανυπαρξία στην ΕΠΟ


Ο πρόεδρος του Αιόλου Ταξιάρχης Χρυσικός, όπως και οι κ.κ. Τσάμπρας και Τσώνης αναφέρθηκαν στην ανυπαρξία της ΕΠΣ στην εκπροσώπηση της στην ΕΠΟ. Χαρακτηριστικά είπαν: «Πως γίνεται να μας εκπροσωπεί ο κ. Παπαντζίμας, ενώ δεν έρχεται στα συμβούλια της ΕΠΣ;». Ο κ. Πεταρούδης διαφώνησε σε αυτό, λέγοντας πως δεν ισχύει αυτό.

Καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός
ΑΠΟΚ, Άγραφα, Ακαδημία, Παλαιοκατούνα, Μυρίκη, Αίολος και Απεραντιακός καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό. Παρών δήλωσε το Κεράσοβο, ενώ η Ποταμιά δεν είχε πληρεξούσιο αντιπρόσωπο. Τον απολογισμό υπερψήφισαν η Φραγκίστα, η Κρέντη και ο Άγιος Προκόπιος. Έτσι με ψήφους 7 κατά 3 υπέρ ο διοικητικός απολογισμός καταψηφίστηκε.

Διακοπή της Γενικής Συνέλευσης
Η γενική συνέλευση διακόπηκε μετά από αυτήν την εξέλιξη μετά και την αμφισβήτηση των σωματείων προς την ΕΠΣ. Ο κ .Τσάμπρας πρότεινε εκλογές, ενώ ο κ. Λαθύρης από πλευράς ΑΠΟΚ πρότεινε την διακοπή της συνέλευσης, ώστε να γίνει διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας, καθώς ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 50% των ομάδων καταψήφισε τον απολογισμό.

Δημήτρης Αντωνίου: «Να γίνεται επανέναρξη στις 20-2»


Τον λόγο πήρε ως εκπρόσωπος της Ακαδημίας ο Δημήτρης Αντωνίου. Πρότεινε η γενική συνέλευση να γίνεται μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, τον Ιούνιο ώστε να κάνουν τα σωματεία τον προγραμματισμό τους. Πρότεινε λόγω των αναβολών του Ιανουαρίου να γίνεται επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 20 Φλεβάρη και η έναρξη να γίνεται περίπου στις 15 Σεπτέμβρη κάθε έτους.
Λίγα λεπτά μετά η συνέλευση θεωρήθηκε ως διακοπείσα και δεν συζητήθηκε το θέμα της διαγραφής του Μικρού Χωριού.

Η συνέχεια στο Δ.Σ. της ΕΠΣ
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα συνεδριάσει και θα τεθεί ερώτημα προς το νομικό συμβούλιο της ΕΠΟ για το τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση. Πιθανολογείται ότι θα συγκαλέσει ημερομηνία εκλογών, από τις οποίες θα προκύψει νέο διοικητικό συμβούλιο και εν συνεχεία θα γίνει η συνέχεια της γενικής συνέλευσης.

Παρουσία Αποστολόπουλου


Ο δημοσιογράφος του «Λαμιακού Τύπου» και παράγοντας του Αγρότη Λιανοκλαδίου Κώστας Αποστολόπουλος παρακολούθησε και κάλυψε την γενική συνέλευση της ΕΠΣΕ.

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος