Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

«Χτίζεται» στο Καρπενήσι η πολλά υποσχόμενη Καλλονή

Σε Ευρυτανικό έδαφος βρίσκεται η Καλλονή. Η ομάδα της Λέσβου κατέφτασε στο Καρπενήσι την Δευτέρα 6 Αυγούστου και θα παραμείνει για δυο συνολικά εβδομάδες, μέχρις τις 20 Αυγούστου. Διαμένει στο Hotel Avaris και προπονείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στις 17:30.
Η ομάδα του Τίμου Καβακά έχει βάλει υψηλά τον πήχη για το πρωτάθλημα της Football League μετά την φετινή επιτυχημένη πορεία, φτάνοντας μέχρι τα play off. Η αποστολή ταξίδεψε ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί οδικώς για την Ευρυτανική πρωτεύουσα. Εκτός από τις σκληρές προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές της Καλλονής θα δώσει και φιλικά παιχνίδι, με το πρώτο εξ αυτών να είναι κανονισμένο για το Σάββατο 11 Αυγούστου απέναντι στην Νίκη Βόλου, που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία.
Στην προετοιμασία συμμετέχουν και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές: Ηλίας Κώτσιος, Αντώνης Γιόνδης και Τόνι Γκονζάλες, ενώ απομένει η επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του Δημήτρη Σωτηρίου. Η Καλλονή έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως μια από τις ανερχόμενη δύναμη του Ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες του Αιγαίου.

Η αποστολή 


Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι κάτωθι ποδοσφαιριστές: Μάππας, Γόμος, Κριπιντίρης, Κώτσιος, Τραορέ, Χατζόπουλος, Λίμα, Βλαστέλλης, Βαλιός, Γάλας, Χωριανόπουλος, Λεοζίνιο, Ντάμπος, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης, Μανουσάκης, Γιόνδης, Μανούσος, Μπουρούς και Γκονζάλες.
Ο Πέτρος Γόμος (Τερματοφύλακας, 20 ετών), ο Κώστας Λίμα (Αμυντικός, 19 ετών) και ο Δημήτρης Μπουρούς (Επιθετικός, 19 ετών) αγωνίστηκαν πέρυσι στην ομάδα νέων και υπέγραψαν τον Ιανουάριο επαγγελματικό συμβόλαιο 5 ετών..
Την αποστολή συνοδεύουν ο τεχνικός διευθυντής Λουκάς Καραδήμος, ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Αγγελώνιας (Φώτο, Αντικατέστησε τον Μιχάλη Καραβασίλη) και σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο με επικεφαλής τον Τίμο Καβακά.

Χωρίς Ντος Σάντος-Θυμιόπουλο

 












Στην Λέσβο έμειναν ο Βραζιλιάνος Μάρκος Ντος Σάντος, αλλά και ο 21χρονος Καρδιτσιώτης Σεραφείμ Θυμιόπουλος, που έχει αγωνιστεί στον Α.Ο. Καρδίτσας (2008-2009). Οι δυο ποδοσφαιριστές βρίσκονται εκτός πλάνων. Η τεχνική ηγεσία θα περάσει υπό δοκιμή έναν Βραζιλιάνο.

Εκπληκτικές πορείες


Η Καλλονή έχει χαρακτηριστεί ως μια νέα δύναμη του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα άκρως υγιές σωματείο. Έχει ιδρυθεί μόλις το 1994. Το 2007 επέστρεψε από την Α΄ ΕΠΣ Λέσβου στην Δ΄ Εθνική, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2010. Με δυο διαδοχικές ανόδους αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις επαγγελματικές κατηγορίες (2010-2011: Football League 2, Βόρειος Όμιλος και 2011-2012: Football League). Μάλιστα στην πρώτη της σαιζόν στην δεύτερη κατά σειρά κατηγορία της χώρας συμμετείχε μέχρι τα play off, αφού τερμάτισε στην διόλου ευκαταφρόνητη 6η θέση!.
Η ίδρυση της ομάδας χρονολογείται το 1994, μετά από συγχώνευση του Αρισβαίου Καλλονής και του Απόλλωνα Δαφίων.

Οι μεταγραφές


Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Δημήτρης Σωτηρίου*
Τερματοφύλακας
26
Λάρισα
Ηλίας Κώτσιος
Αμυντικός
35
ΠΑΣ Γιάννενα
Τόνι Γκονζάλες
Μέσος
30
Λάρισα
Αντώνης Γιόνδης
Επιθετικός
23
Αναγέννηση Γιαννιτσών

*Απομένουν τα τυπικά για την ένταξη του στην ομάδα

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ, που βρίσκονται στο Καρπενήσι
Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Λευτέρης Μάππας
Τερματοφύλακας
30
Σαρωνικός Αίγινας
Μαμαρί Τραορέ
Αμυντικός
32
Γκρενόμπλ
Στράτος Βαλιός
Αμυντικός
23
Παλλεσβιακός
Νίκος Χατζόπουλος
Αμυντικός
27
Διαγόρας
Νίκος Γάλας
Μέσος
26
Ιωνικός
Δημήτρης Βλαστέλλης
Μέσος
30
ΠΑΟ Ρούφ
Μιχάλης Κριπιντίρης
Μέσος
31
Εθνικός Αστέρας
Ανδρέας Ντάμπος
Μέσος
22
Λουκίσια
Λεοζίνιο Ντε Σαντάνα Λεάντρο
Μέσος
27
Πανσερραΐκός
Μαρσέλο Ροντρίγκεζ
Μέσος
31
Αστέρας Τρίπολης
Χαράλαμπος Σιλιγαρδάκης
Μέσος
30
Βέροια
Γιώργος Χωριανόπουλος
Μέσος
33
Εθνικός Αστέρας
Δημοσθένης Μανουσάκης
Επιθετικός
31
Τρίκαλα
Γιώργος Μανούσος
Επιθετικός
25
ΟΦΗ



Τιμονιέρης» ο Καβακάς


Ο Τίμος Καβακάς έχει γεννηθεί στις 13/12/1972 στην Θεσσαλονική και βρίσκεται για πρώτη σαιζόν στην τεχνική ηγεσία της Καλλονής. Διαδέχτηκε τον Γιάννη Μαντζουράκη. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε: Απόλλωνα Καλαμαριάς, Καβάλα, Αναγέννηση  Καρδίτσας, Λεωνίδιο, Πατραϊκό, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Μακεδονικό Νεάπολης και Αετό Σκύδρας. Ξεκίνησε το 2009 την προπονητική από την Βέροια (Football League 2) και συνέχισε την επόμενη περίοδο στην ίδια κατηγορία με τον Πλατανιά, τον οποίο καθοδήγησε και στην Football League με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμα του ως βοηθός προπονητή στην Λάρισα. Είχε μεγάλη συμβολή στις επιτυχίες και στις διαδοχικές ανόδους της Χανιώτικης ομάδες. Πριν την Καλλονή καθοδήγησε για πρώτη φορά μια ομάδα της Super League και συγκεκριμένα την Κέρκυρα, με την οποία κατάφερε να πανηγυρίσει την παραμονή στο φινάλε, παρότι βρισκόταν με την «πλάτη» στον τοίχο.!
Πέρυσι ήρθε στο Καρπενήσι ως βοηθός του Κρις Κόουλμαν στην Λάρισα, ενώ διαμένει στο Hotel Avaris, στο οποίο έχει καταλύσει και η προηγούμενη ομάδα του, ο Πλατανιάς!.
Συνεργάτης του κ. Καβακά είναι ο 58χρονος Τάκης Τσακαλαίδης, που έχει συνεργαστεί με τον 40χρονο τεχνικό σε Πλατανιά και Κέρκυρα. Έχει παλαιότερες συνεργασίες και με τον Μάκη Κατσαβάκη. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Χρήστος Τσελιόπουλος (43 ετών). Έχει αγωνιστεί σε Νάουσα και Κοζάνη, ενώ ως γυμναστής τερματοφυλάκων έχει εργαστεί σε: Βέροια, Μακεδονικό, Κέρκυρα, Καβάλα και ΠΑΣ Γιάννενα, επιστρέφοντας στην Βέροια, με την οποία πέτυχε την άνοδο στην Super League.
Νέο γυμναστής είναι ο Κώστας Λιάπης (Διαδέχτηκε τον Παντελή Παντελόπουλο), γεννημένος το 1973, έχοντας δουλέψει σε: Βέροια, Μακεδονικό και Κέρκυρα.

Παρελθόν ο Λουτσιάνο


Παρελθόν αποτέλεσε ο 40χρονος Βραζιλιάνος Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος διετέλεσε ποδοσφαιριστής της ομάδας, προπονητής, αλλά και βοηθός προπονητή. Η διοίκηση της ΑΕΛΚ τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του.

Το τεχνικό τιμ














Προπονητής
Τίμος Καβακάς
Βοηθός Προπονητή
Τάκης Τσακαλίδης
Γυμναστής
Κώστας Λιάπης
Προπονητής Τερματοφυλάκων
Χρήστος Τσελιόπουλος

«Ισχυρός άνδρας» ο Μιχαλάκης


Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΛΚ είναι ο Νίκος Μιχαλάκης. Είναι 50 ετών και είναι πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού.Αναμένεται μάλιστα να επισκεφτεί την αποστολή της ομάδας στο Καρπενήσι.

Τεχνικός διευθυντής ο Καραδήμος














Διαδέχτηκε τον Προκόπη Καρτάλη ως τεχνικός διευθυντής της νησιώτικης ομάδας. Ο λόγος για τον 38χρονο Λουκά Καραδήμο, πρώην προπονητής-παίχτης Πεύκης. Έχει αγωνιστεί κατά σειρά ετών σε: Καλλιθέα και ΠΑΟΚ, ενώ το 2010-2011 ήταν ο προπονητής της Καλλιθέας.

Το προφίλ της ομάδας


Έτος Ίδρυσης: 1994
Έδρα: Δημοτικό Στάδιο «Κώστας Κεντέρης»
Χωρητικότητα: 900 θέσεις
Πρόεδρος: Νίκος Μιχαλάκης
Πλήρες Όνομα: Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής (ΑΕΛΚ)
























Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες από την προπόνηση: Παναγιώτης Κολλημένος