Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στο Καρπενήσι οι Πάνος & Στέλιος Ρεσίτης














Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας βρίσκονται αυτές τις ημέρες ο Πάνος Ρεσίτης και ο γιός του Στέλιος. Διαμένουν στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή τους είναι από την Ευρυτανία, την οποία επισκέπτονται συχνά.
Ο Πάνος Ρεσίτης είναι προπονητής και παλαιός ποδοσφαιριστής, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Φωκικό και στην Δάφνη Λειβανατών, ενώ ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να παίξει στον Παναθηναϊκό. Ο κ. Ρεσίτης τα τελευταία χρόνια διατέλεσε προπονητής στον Α.Ο. Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ παλαιότερα καθοδηγούσε τις ακαδημίες του Εθνικού Αστέρα. Υπήρξε μάλιστα συμμαθητής του γενικού γραμματέα του Αιόλου Σεραφείμ Λερογιάννη.
Ο Στέλιος Ρεσίτης είναι διαιτητής και ετοιμάζεται να κάνει το «άλμα» και να σφυρίξει αγώνες της Δ΄ Εθνικής. Ο 24χρονος ανήκει στον ΣΔΠ Αθηνών, διευθύνοντας ματς όλων των τοπικών κατηγοριών της ΕΠΣΑ (Α΄, Β΄, Γ΄). Ξεκίνησε να ασχολείται με την διαιτησία το 2010, καθώς προηγουμένως ήταν ποδοσφαιριστής (Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στους νέους του Εθνικού Αστέρα, στον οποίο υπήρξε προπονητής ο πατέρας του). Έχει δοκιμαστεί το 2005 από την Μυρίκη του Δημήτρη Σαλαπάτα, ενώ έχει κάνει προπονήσεις με τον ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη.
Και οι δυο είναι ένθερμοι φίλοι του Παναθηναικού, παρακολουθώντας την προπόνηση της μπασκετικής ομάδας.


Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος