Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η πρώτη προπόνηση της «μαύρης θύελλας»

Στο Καρπενήσι κατέφτασε την Τρίτη 21 Αυγούστου η ιστορική ομάδα της Καλαμάτας. Οι Μεσσήνιοι διαμένουν στο Hotel Spa Montana και θα παραμείνουν στην πόλη μας μέχρι τις 30 του μηνός, πραγματοποιώντας την 9ημερη προετοιμασία τους. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Μπένου θα αγωνίζονται και την καινούργια σαιζόν στην Football League 2, στην οποία πέρυσι συμμετέχοντας στον νότιο όμιλο τερμάτισαν στην 5η θέση, πλησιάζοντας στα μπαράζ ανόδου, τα οποία «έχασαν» για έναν μόλις βαθμό.
Η αποστολή της «μαύρης θύελλας» απαρτίζεται από 20 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι μισοί είναι νεοαποκτηθέντες και αρκετοί νεαρής ηλικίας.
Ξεχωρίζει η παρουσία του Βαγγέλη Καούνου στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και του έμπειρου πορτιέρο Σωκράτη Κοψαχείλη. Στο ρόστερ επίσης μεταξύ άλλων εντάχτηκε ο νεαρός διεθνής Κυριάκος Ανδρεόπουλος, που προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Στην ομάδα υπάρχει ενθουσιασμός και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο της περιοχής. Όπως όλοι τονίζουν «η φανέλα της ομάδας είναι βαριά και οι στόχοι είναι αν μίτοι άλλοι πρωταγωνιστικοί.»
Το απόγευμα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 7 διεξήχθη η πρώτη προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Επιδίωξη του κ. Μπένου είναι η διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών, κάτι το οποίο είναι δύσκολο την παρούσα χρονική στιγμή.

Η αποστολή
Στην διάθεση του Γιώργου Μπένου βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Σωκράτης Κοψαχείλης, Βασίλης Κουρέας, Ηλίας Μπιζίμης, Νίκος Τριανταφυλλάκης, Γιάννης Τσόπελας, Αντώνης Ψυχογιόπουλος, Παναγιώτης Τσιμικλής, Δημήτρης Τσαγκαράκης, Βασίλης Αθανασόπουλος, Θεόδωρος Πούτσι, Βαγγέλης Καούνος, Κώστας Ηλιόπουλος, Βασίλης Σκαρλάτος, Κυριάκος Ανδρεόπουλος, Άγης Πασάς, Μπάμπης Επιφάνης, Σάββας Μπαούρης, Αγγελος Γεωργιόπουλος, Γιάννης Τρίψας και Τάσος Κωνσταντακόπουλος. Μαζί με τους υπόλοιπους έχουν έρθει ο βοηθός προπονητή και γυμναστής Στάθης Βανικιώτης, ο φυσιοθεραπευτής Λεωνίδας Παπανικολάου και ο φροντιστής Γιάννης Πετρόπουλος.

Προπονητής ο Γιώργος Μπένος


Ο 48χρονος Γιώργος Μπένος συνεχίζει να καθοδηγεί την Καλαμάτα, ανανεώνοντας την συνεργασία του με την διοίκηση. Ο εν λόγω προπονητής κατάγεται από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας. και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις ακαδημίες της Καλαμάτας, συνέχισε στον Αστέρα Βλαχιώτη, στο Λεωνίδιο, στην Καλαμάτα, στην Καβάλα, στον Ακράτητο, στην Θήβα, στον Μολαΐκό, στα Τρίκαλα και στον Ιωνικό.

Τερμάτισε 5η-Ομάδα με ιστορία

 












Στην 5η θέση του νοτίου ομίλου της Football League 2 με 28 βαθμούς τερμάτισε η Καλαμάτα, πίσω από Απόλλωνα Αθηνών (40 β.), Πανηλειακό (39 β.), Γλυφάδα και Ζάκυνθο (28 β.), διεκδικώντας την είσοδο της στα play off.
Η «μαύρη θύελλα» έχει συμμετάσχει 7 φορές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και 20 φορές στην Β΄ Εθνική. Την σαιζόν 1999-2000 τερμάτισε 9η στην Α΄ Εθνική, χάνοντας για ένα βαθμό την έξοδο στην Ευρώπη!. Αγωνίστηκε στο κύπελλο ιντερτότο (2000-2001), χρονιά κατά την οποία υποβιβάστηκε στην Β΄ Εθνική, βρισκόμενη έτσι 10 χρόνια μακριά από τα μεγάλα «σαλόνια». Μάλιστα την σαιζόν 2010-2011 υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα από την Β΄ Εθνική λόγω χρεών, επιστρέφοντας άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Την φανέλα της Καλαμάτας έχουν φορέσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, με πιο σύγχρονο τον Νίκο Λυμπερόπουλο (1993-1996).

Μεταγραφές

 












Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Τάσος Κωνσταντακόπουλος
Τερματοφύλακας
19
Α.Ο. Φαραί
Γιάννης Τρίψας
Αμυντικός
20
Πάμισος Μεσσήνης
Άγγελος Γεωργιόπουλος
Αμυντικός
19
Εράνη Φιλιατρών
Κυριάκος Ανδρεόπουλος
Μέσος
18
Παναθηναϊκός
Σάββας Μπαούρης
Μέσος
19
Διαγόρας Ρόδου
Μπάμπης Επιφάνης
Μέσος
19
Διαγόρας Ρόδου
Άγης Πασάς
Μέσος
29
Βέροια
Κώστας Ηλιόπουλος
Επιθετικός
23
Βύζας Μεγάρων
Βασίλης Σκαρλάτος
Επιθετικός
28
Ρόδος
Βαγγέλης Καούνος
Επιθετικός
35
Λάρισα

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ, που βρίσκονται στο Καρπενήσι

 
Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Σωκράτης Κοψαχείλης
Τερματοφύλακας
40
Βασίλης Κουρέας
Αμυντικός
18
Ηλίας-Ραφαήλ Μπιζίμης
Αμυντικός
18
Νίκος Τριανταφυλλάκης
Αμυντικός
29
Γιάννης Τσόπελας
Αμυντικός
21
Αντώνης Ψυχογιόπουλος
Αμυντικός
29
Παναγιώτης Τσιμικλής
Μέσος
24
Δημήτρης Τσαγκαράκης
Μέσος
28
Θοδωρής Πούτσι
Μέσος
20
Βασίλης Αθανασόπουλος
Επιθετικός
24

Βαγγέλης Καούνος: Η μεγάλη επιστροφή

 












Μετά από 3 χρόνια ο 35χρονος Βαγγέλης Καούνος επέστρεψε στην Καλαμάτα, στην οποία έπαιξε από το 2006 έως το 2009. Ο Αρτινός φορ έχει αγωνιστεί για πάρα πολλά χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, «φορτώνοντας» τις αντίπαλες εστίες με γκολ. Πέρυσι στην Football League σημείωσε 5 γκολ σε 16 ματς με την φανέλα της Λάρισας. Έχει αγωνιστεί πλήν της Καλαμάτας και της Λάρισας σε: Αναγέννηση Άρτας, Κοζάνη, Σκόντα Ξάνθη, Καλλιθέα, Εθνικό Αστέρα, ΠΑΣ Γιάννενα, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Προπονητής τερματοφυλάκων ο Κοψαχείλης!


Μπορεί να βαδίζει αισίως στο 40ο έτος της ηλικίας ωστόσο ο Σωκράτης Κοψαχείλης εκτός από τερματοφύλακας θα είναι και ο προπονητής σε αυτήν την θέση, γυμνάζοντας και καθοδηγώντας και τους υπόλοιπους γκολκίπερ χάρης στην εμπειρία του.

Εντυπωσιακή «πρώτη»
Περισσότεροι από 500 φίλοι της ομάδας έδωσαν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, που έγινε στις 9 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, «ξυπνώντας» μνήμες του ένδοξου παρελθόντος.

Ψηλά τον πήχη από τον Ράλλη


Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Ράλλης επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο και έθεσε υψηλούς στόχους για την νέα σαιζόν. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Μαύρη Θύελλα είναι καταδικασμένη πάντα να πρωταγωνιστεί. Κρίμα φέτος που δεν πήγαμε εμείς, για ένα γκολ, στα μπαράζ. Σίγουρα θα ήμασταν καλύτεροι και από Πανηλειακό και από Ζάκυνθο.»
Αντιπρόεδρος είναι ο Άκης Δάλλας, γενικός αρχηγός ο παλαιός πορτιέρο της ομάδας Νίκος Παπανικολόπουλος υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων οι: Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης και Μενέλαος Γερονικολός, ταμίας ο Χρήστος Λουκάς, γραμματέας ο Κώστας Γυφτέας, ενώ διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέλαβε ο Βασίλης Μουζάκης.

Το προφίλ της ομάδας


Έτος Ίδρυσης: 1967
Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (Χωρητικότητα: 5.000 θέσεις)
Πρόεδρος: Γιώργος Ράλλης

















Φωτογραφίες από την προπόνηση : Δημήτρης Κολλημένος