Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

«Τα είπαν» ξανά Γιώργος Χρυσαφόπουλος & Λουκάς Καραδήμος

Την ευκαιρία να ειδωθεί μετά από αρκετό καιρό και να συζητήσει για διάφορα ποδοσφαιρικά θέματα, που αφορούν την προπονητική και όχι μόνο με τον συνάδελφο και φίλο του Λουκά Καραδήμο είχε αυτές τις ημέρες ο Ευρυτάνας τεχνικός της Κρέντης Γιώργος Χρυσαφόπουλος, που παρακολουθεί την προετοιμασία της Καλλονής, που γίνεται στο Καρπενήσι (6-20 Αυγούστου) και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Avaris.
Οι δυο άνδρες γνωρίστηκαν τον Οκτώβριο του 2011 στον Πειραιά, όταν και παρακολούθησαν τα μαθήματα της 62ης σχολής προπονητών ποδοσφαίρου UEFA B (17 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου). Ο 40χρονος προπονητής της Κρέντης απέκτησε τότε το δίπλωμα προπονητή για όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και για ακαδημίες. Τα μαθήματα της 62ης σχολής είχαν παρακολουθήσει και άλλοι ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν κατά το παρελθόν στην Α΄ Εθνική, όπως οι: Παναγιώτης Μπαρτζώκας (Τερματοφύλακας, που αγωνίστηκε σε πολλές Ελληνικές ομάδες, όπως η Καστοριά, ο Άγιος Νικόλαος, ο Αθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός ο Ακράτητος, η Καλλιθέα, ο Ιωνικός και ο ΟΦΗ), Γιώργος Σταμπουλής (Μεσοεπιθετικός με θητεία μεταξύ άλλων σε Ιωνικό και Απόλλωνα Αθηνών), Μιχάλης Στρόμπουλος (Μέσος, με παρουσία σε ομάδες όπως ο Απόλλων Αθηνών, ο Πανηλειακός, ο Θρασύβουλος και η Καλλιθέα) κ.α.
Ο κ. Καραδήμος είναι ο τεχνικός διευθυντής της Καλλονής εδώ και λίγο διάστημα, έχοντας αγωνιστεί για 20 περίπου χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, καλύπτοντας την μεσαία γραμμή. Συγκεκριμένα έχει παίξει επί σειρά ετών στην Καλλιθέα (1990-1998, 2007-2011), στην Καβάλα (1998-1999), στον ΠΑΟΚ (1999-2005), στον Ατρόμητο (2005-2006) και στην Κέρκυρα (2006-2007), κατακτώντας δυο κύπελλα Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ(2001, 2003). Υπήρξε και προπονητής της Καλλιθέας (2000-2011), ενώ ήταν πρόσφατα ήταν προπονητής-παίχτης της Πεύκης, με την οποία ανέβηκε στην Δ΄ Εθνική. Είναι γεννημένος το 1974.
Ο κ. Χρυσαφόπουλος μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, η οποία περιελάμβανε θητεία σε πολλές ομάδες του νομού (ΑΠΟΚ, Αίολος, Μυρίκη, Εύρυτος, Άγραφα) άρχισε πέρυσι την προπονητική του καριέρα, οδηγώντας την Κρέντη στα ημιτελικά των play off, αλλά και στα ημιτελικά του κυπέλλου, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 2η θέση στην κανονική διάρκεια της Α΄ ΕΠΣΕ, που είναι η καλύτερη της ιστορίας της. Ήταν επίσης ο προπονητής της μικτής παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που κατέλαβε την πρώτη θέση στο Karpenisi Summer Soccer Cup. Συνεχίζει και την νέα σαιζόν στην Κρέντη.





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος