Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Παρελθόν από το Κορωπί ο Ευρυτάνας Τσιγαρίδας

 












Είχε το πόστο του γυμναστή στην περυσινή ομάδα του Α.Ο. Κορωπίου, που υποβιβάστηκε από την Δ΄ Εθνική (9ος Όμιλος) στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον 46χρονο Λεωνίδα Τσιγαρίδα, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγο καιρό από την Αθηναϊκό σύλλογο.
Η διοίκηση και ο προπονητής Αντώνης Καρπουζάς τον ευχαρίστησαν δημόσια για την προσφορά του, ενώ το όνομα του «ακούστηκε» για την τεχνική ηγεσία της Δόξας Κορωπίου.
Ο Ευρυτάνας προπονητής έχει φτάσει να καθοδηγεί μέχρι και τον Ιωνικό στην Football League 2 για δυο αγωνιστικές (2010-2011). Σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε μεταξύ άλλων εκτός από τον ΑΠΟΚ σε επαγγελματικές κατηγορίες με τον Παναιτωλικό και την Καλαμάτα (Στην δεκαετία του 80΄). Ο κ. Τσιγαρίδας επισκέπτεται συχνά τον τόπο καταγωγής του.
Τον Ιούνιο συμμετείχε στην σχολή προπονητών UEFA PRO στην Ρόδο, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν πασίγνωστα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι: Στέλιος Γιαννακόπουλος, Στέλιος Μανωλάς, Τάκης Γκώνιας, Νίκος Νταμπίζας, Θοδωρής Παχατουρίδης, Σταύρος Διαμαντόπουλος, Μουράτ Σεροπιάν, Μιχάλης Ζιώγας, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, Γιώργος Ταράσης κ.α. Ο Ευρυτάνας διπλωματούχος τεχνικός έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και έχει παρακολουθήσει προπονήσεις σε διάφορες χώρες (Σερβία, Σκωτία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία) και σπουδαίων Ευρωπαικών ομάδων (Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Βίλεμ)

Οι ομάδες, που έχει προπονήσει ο κ. Τσιγαρίδας
1992-1993: Αίολος (Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1993-1994: ΑΠΟΚ Βελούχι (Δ΄ Εθνική)
1994-1995: Ακαδημίες Νταντί Γιουνάιτεντ (Σκωτία)
1997-1998: Ακαδημίες Ολυμπιακού Πειραιά
1999-2000: Καλαμάτα (Α΄ Εθνική) Βοηθός Προπονητή
2009-2010: Τερψιθέα (Δ΄ Εθνική)