Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ξαφνική αποχώρηση του Γιώργου Λαθύρη από το νεοσύστατο Δ.Σ. του ΑΠΟΚ


Την παραίτηση του από το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο του Βελουχίου υπέβαλλε ο γενικός γραμματέας της ομάδας Γιώργος Λαθύρης. Ο κ. Λαθύρης απέστειλε γραπτώς σε επιστολή την παραίτηση του στον Πρόεδρο του ΑΠΟΚ Ανδρέα Θεολόγου.
Οι λόγοι που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι ότι υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και έκφραση με τα υπόλοιπα άτομα της νέας διοίκησης. Διαπίστωσε μέσα σε αυτόν τον σχεδόν ένα μήνα που βρίσκεται στην διοίκηση του Βελουχίου ότι είναι αυτός που μειοψηφεί και οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Οπότε σύμφωνα με αυτόν ο καλύτερος δρόμος ήταν αυτός της οικιοθελής αποχώρησης.
Στην επιστολή του ο πρώην γενικός γραμματέας του συλλόγου δηλώνει ότι θα παραμείνει κοντά στην ομάδα και θα την βοηθήσει εμπράκτως.

Αυτούσια η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Λαθύρη :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Μ.Μ.Ε.
ΑΠΟ: ΛΑΘΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΘΕΜΑ: Αποχώρηση από το Δ.Σ  του Συλλόγου ΑΠΟΚ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 22/8/2012 
                       Κυρίες και Κύριοι,
Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να δηλώσω δημόσια την αποχώρηση μου από το νεοσύστατο Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας,  ΑΠΟΚ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ».
Όλοι θα γνωρίζετε ότι ο σύλλογος μας  πέρασε δύσκολες στιγμές τους προηγούμενους μήνες, με αποτέλεσμα να φτάσει κυριολεκτικά ένα βήμα  πριν την οριστική διάλυση του. Στην ιδέα ότι το ΑΠΟΚ θα σταματήσει να υπάρχει ένιωσα την ανάγκη ότι πρέπει  να δραστηριοποιηθώ, ώστε να μη διακοπεί αυτή η σαραντάχρονη και πλέον  πορεία της πιο ιστορικής  ομάδας του Καρπενησίου.
Δέχτηκα, να συμμετάσχω και να είμαι μέλος του νέου Δ.Σ. με ένα και μόνο σκοπό. Να βάλουμε κάτω το κεφάλι και όλοι μαζί να δουλέψουμε πολύ σκληρά, ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει εκεί  όπου ήταν. Δηλαδή, αγωνιστικά, διοικητικά και κυρίως οικονομικά στα ψηλότερα δυνατά επίπεδα.
Σύντομα,  διαπίστωσα ότι υπάρχει διαφορετική οπτική γωνία, από την οποία βλέπουμε τον κοινό  στόχο με τους συνοδοιπόρους μου και δυστυχώς διαφορετική έκφραση, νοοτροπία και αντίληψη. Θεωρώντας,  ότι μια διοίκηση για να πετύχει τους στόχους της, πρέπει να έχει ενιαία έκφραση , αλλά και ομοιογένεια, είμαι αναγκασμένος να παραιτηθώ των καθηκόντων μου και να θέσω εαυτό, όσο και αν αυτό είναι  επώδυνο  εκτός συλλόγου, με δεδομένο πάντα, ότι εγώ είμαι αυτός  που μειοψηφεί.
Η αγάπη μου  για το σύλλογο, σταματά εκεί, όπου  το  ανιδιοτελές αυτό χαρακτηριστικό, έρχεται σε σύγκρουση με τις βασικές μου αρχές και αξίες στη ζωή. Όλοι με γνωρίζουν πολύ καλά στο Καρπενήσι και ξέρουν, ότι δεν είμαι  διατεθειμένος να αλλάξω  τη βιοθεωρία  μου,  όποιες και αν είναι οι δυσκολίες,  που τέτοιες,  δυστυχώς,  είχε πολλές η ζωή μου.  Δεν μπορώ να είμαι παρών σε δράσεις , πράξεις και γεγονότα με τα οποία δεν συμφωνώ, και κατά συνέπεια δεν μου αφήνεται άλλη επιλογή από την οικειοθελή αποχώρηση.
Διατηρώ, το αναφαίρετο δικαίωμα, να ενδιαφέρομαι και να αγαπώ την ομάδα και  δεσμεύομαι ότι  αυτό, θα το αποδείξω εμπράκτως στο μέλλον.
Δεν μου μένει παρά να ευχηθώ, καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε αυτούς που παραμένουν και καλή επιτυχία στο έργο τους.  
Με τιμή,
Λαθύρης Γεώργιος.