Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πάτησαν Καρπενήσι οι «κυανόλευκοι» του Βόλου

Στο Καρπενήσι βρίσκεται η αποστολή της Νίκης Βόλου. Οι Θεσσαλοί κατέφτασαν την Πέμπτη 2 Αυγούστου, μια ημέρα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη άφιξη τους και θα παραμείνουν έως τις 14 του μηνός.
Η Νίκη διαμένει στο Hotel Spa Montana και πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση το απόγευμα στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου στις 6 και 30 το απόγευμα, κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Από την Παρασκευή 3/8 αρχίζουν οι διπλές προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).
Οι Βολιώτες κατέκτησαν την άνοδο στην Football League δια μέσω των play off. Ετοιμάζονται για την νέα πρόκληση, καθώς επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια σε αυτήν την κατηγορία. Στην τεχνική ηγεσία συνεχίζει ο Περικλής Αμανατίδης, ενώ στην αντίστοιχη διοικητική βρίσκεται ο πρώην «ηγέτης» της Ελασσόνας Ανδρέας Πάτσης. Αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας, μεταξύ των οποίων και τρεις πρώην αντίπαλοι του Βελουχίου.! Οι αρκετές ποιοτικές προσθήκες βάζουν πολύ υψηλά τον πήχη, ενώ θα γίνουν και άλλες μεταγραφές..
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αμανατίδη η ομάδα του: «Θα παίζει πάντα για την νίκη», ενώ υπάρχουν και οι βλέψεις για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία ύστερα από το 1966!. Αξίζει να τονιστεί πως η πρώτη προπόνηση στον Βόλο έγινε παρουσία 1000 περίπου φίλων της ομάδας.

Η αποστολή
Η Νίκη Βόλου έχει έρθει στο Καρπενήσι με 24 ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης και οι συνεργάτες του Σήφης Μωυσίδης (Βοηθός Προπονητή-Γυμναστής) και Κώστας Γρηγοριάδης (Προπονητής Τερματοφυλάκων) έχουν στην διάθεση τους εξής παίχτες: Ηλία Βούρα, Τάσο Καρακούτση, Ηρακλή Ρόππα, Σωτήρη Χάμο, Γκονσάλβες Ουέλιγκτον, Κώστα Φλίγκο, Βασίλη Καρατζά, Άγγελο Βέρτζο, Στέργιο Ψιάνο, Ανδρέα Μκρτσιαν, Γιώργο Λαζαρίδη, Παντελή Ριζογιάννη, Χρήστο Μήτση, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Χρήστο Χολέβα, Μανώλη Σκούφαλη, Αλέξανδρο Σούφλα, Τάσο Κυριάκο, Μπόζινταρ Τάντιτς, Μιχάλη Δούμπλατζη (Ενσωματώθηκε τελευταίος, καθώς πέρασε από ιατρικές εξετάσεις), Απόστολο Κεφαλά, Άγγελο Αργύρη, Αδάμ Τζανετόπουλο και Κώστα Γεωργαντζή. Τους τέσσερις τελευταίους ο κ. Αμανατίδης θα τους παρακολουθήσει και όταν η ομάδα επιστρέψει στη βάση της θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν στο ρόστερ ή όχι


Φιλικό με Καλλονή
Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη θα αντιμετωπίσει στις 11 Αυγούστου σε φιλικό την Καλλονή. Το προγραμματισμένο για την Κυριακή 5/8 φιλικό με τον Πλατωνιά ματαιώθηκε, καθώς το τεχνικό τιμ θεωρεί ότι είναι νωρίς να γίνει ένας τέτοιος αγώνας.

Άνοδος στα play off
Οι Βολιώτες τερμάτισαν 2οι στον Βόρειο Όμιλο της Football League 2 (Κανονική Διάρκεια) με 40 βαθμούς, πίσω από τον Εθνικό Γαζώρου, που κατέκτησε την απευθείας άνοδο.
Στα play off αντιμετώπισαν τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, την Ζάκυνθο και τον Πανηλειακό, τερματίζοντας 1οι με 13 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) έναντι 12 πόντων της Τσαριτσάνης. Η άνοδος «σφραγίστηκε» την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ μετά το εντός έδρας ισόπαλο 0-0 με τον «γειτονικό» Οικονόμο.
Οι «κυανόλευκοι» αγωνίζονταν σε αυτήν την κατηγορία (F.L. 2) από το 2007, όταν και υποβιβάστηκαν ως τελευταίοι από την τότε Β΄ Εθνική.
Η σύνθεση στο ματς με την Τσαριτσάνη ήταν η εξής: Βούρας, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Δεληζήσης, Χολέβας, Ριζογιάννης, Διαμαντίδης, Παπατζίκος (67΄ Kυριακίδης), Παυλίδης, Λαζαρίδης (82΄ Μκρτσιάν), Πουλάκος (74΄ Λουκίνας).


Προπονητής ο Αμανατίδης


Τεχνικός των «κυανόλευκων» συνεχίζει ο Περικλής Αμανατίδης, έχοντας βοηθό τον  Σήφη Μωυσίδη. Ο 42χρονος τεχνικός έχει περάσει από τους πάγκους των Α.Σ. Αμπελοκήπων, του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, του Ποσειδώνα Νέων Πόρτων, του Αγροτικού Αστέρα, της Βέροιας, της Κοζάνης, της Καλλιθέας, της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Μακεδονικού. Είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, έπαιξε μπάλα στον Αστέρα Αμπελοκήπων και ξεκίνησε σαν προπονητής από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα και συνέχισε στις ακαδημίες του Αστέρα Αμπελοκήπων
Ο κ. Αμανατίδης δήλωσε κατά την έναρξη της προετοιμασίας: «Θέλω να προσφέρω πολλά περισσότερα πράγματα και νομίζω ότι με τη φετινή ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε όλοι, μια όμορφη και δυνατή ομάδα που θα παίζει πάντα για τη νίκη, αυτή η προσφορά μου θα γίνει μεγαλύτερη και θα ευχαριστηθώ κι εγώ. Εύχομαι πραγματικά σε όλο τον κόσμο να έχει την υπομονή να δει με καλό κριτήριο και αντικειμενικά μια πολύ μεγάλη προσπάθεια.»

Μεγαλομέτοχος ο Πάτσης!


Νέος πρόεδρος, αλλά και μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι ο 45χρονος γνωστός δικηγόρος (Διατηρεί το γραφείο του στο Κολωνάκι και έχει επώνυμους πελάτες) Ανδρέας Πάτσης. Ο κ. Πάτσης είχε ασχοληθεί πέρυσι με τα διοικητικά της Ελασσόνας και θα μείνει…αξέχαστος για τους φίλους του Βελουχίου, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος αποφάσισε να αποσύρει την ανδρική ομάδα από το πρωτάθλημα και να κατεβάσει την ομάδα νέων στον εκτός έδρας αγώνα του ΠΟΕ με το Λιανοκλάδι. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η νίκη-παραμονή του Φθιωτικού Αγρότη και ο άδικος υποβιβασμός της Καρπενησιώτικης ομάδας.
Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Πέτρος Τσιτσιμπής, που προέρχεται και αυτός από την Ελασσόνα!.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής:


Πρόεδρος: Ανδρέας Πάτσης (μη εκτελεστικός)
Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Πέτρος Τσιτσιμπής
Μέλη: Βασίλης Αντωνόπουλος, Μιλτιάδης Πάτσης, Δημήτριος Γκόλιας
Μη εκτελεστικά μέλη: Δημήτριος Κουτσούκης, Μάριος Καϊτσας

 Οι μεταγραφές


Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Τάσος Καρακούτσης
Τερματοφύλακας
29
Πιερικός
Χρήστος Μήτσης
Αμυντικός
32
Καλλονή
Θοδωρής Παπαδόπουλος
Αμυντικός
25
Αναγέννηση Γιαννιτσών
Βασίλης Καρατζάς
Αμυντικός
30
Πανσερραΐκός
Άγγελος Βέρτζος
Αμυντικός
29
Δόξα Δράμας
Στέργιος Ψιάνος
Αμυντικός
23
Θρασύβουλος
Μανώλης Σκούφαλης
Μέσος
34
ΠΑΣ Γιάννενα
Τάσος Κυριάκος
Μέσος
34
ΠΑΣ Γιάννενα
Σωτήρης Χάμος
Μέσος
19
Ελασσόνα
Ηρακλής Ρόππας
Μέσος
28
Ελασσόνα
Μπόζινταρ Τάντιτς
Μέσος
29
Πανσερραΐκός
Μιχάλης Δούμπλατζης
Επιθετικός
19
Προσοτσάνη
Κώστας Φλίγκος
Επιθετικός
27
Ελασσόνα
Αλέξανδρος Σούφλας
Επιθετικός
24
Προοδευτική
Ουέλιγκτον Γκονσάλβες
Επιθετικός
29
Δόξα Δράμας



Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ, που βρίσκονται στο Καρπενήσι
Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Ηλίας Βούρας
Τερματοφύλακας
24
Αποστόλης Κεφαλάς
Τερματοφύλακας
20
Χρήστος Χολέβας
Αμυντικός
21
Ανδρέας Μκρτσιάν
Αμυντικός
24
Παντελής Ριζογιάννης
Μέσος
24
Γιώργος Λαζαρίδης*
Επιθετικός
20

* Ανανεώθηκε ο δανεισμός του με την Σκόντα Ξάνθη.


Τρεις περυσινοί γνώριμοι


Εκτός από τον Ανδρέα Πάτση στο ρόστερ της Νίκης Βόλου βρίσκονται τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της Ελασσόνας, τους οποίους αντιμετώπισε φέτος ο ΑΠΟΚ. Πρόκειται για τον μέσο Ηρακλή Ρόππα, τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό Σωτήρη Χάμο και τον επιθετικό Κώστα Φλίγκο.
Ο νεαρός αμυντικός Χρήστος Χολέβας επίσης υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου.

Το προφίλ της ομάδας


Έτος Ίδρυσης: 1924
Χρώματα: Μπλε-Λευκό
Γήπεδο: Παντελής Μαγουλάς (Χωρητικότητα: 5000 θέσεις)
Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα Β΄ Εθνικής (1954, 1961), 2 πρωταθλήματα Γ΄ Εθνικής (1976, 1996), 1 κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας (1976)
* Την νέα περίοδο θα αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.


















Επιμέλεια & Φωτογραφίες από την προπόνηση: Δημήτρης Κολλημένος