Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αστέρας-Sporting 72-62

Το πιο θεαματικό και όμορφο σε θέαμα παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα σε Αστέρα και Sporting. Ο Αστέρας επιβλήθηκε με 72-62 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.
Η  δυνατή αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη 9/8 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος και άρχισε στις 5 το απόγευμα . Πρόκειται για τον τρίτο προημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ,  που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή».
Έγινε κάτω από την παρουσία λίγων φιλάθλων.
Ο Αστέρας πήρε προβάδισμα στην 2η περίοδο και διατηρούσε συνέχεια διαφορά ασφαλείας και παίζοντας ανά διαστήματα όμορφο μπάσκετ συνεχίζει την πορεία του στον θεσμό. Βάζει πλώρη για την κατάκτηση άλλου ενός τουρνουά.
Το Sporting του Χρήστου Νικόπουλου αγωνιζόμενο σε όλο το ματς με 5 αθλητές, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Αστέρα και έμεινε εκτός τουρνουά. Προσπάθησε στις αρχές της 4ης περιόδου και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε μέχρι και στους 5 πόντους, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Και 2ος ρέφερι


Με 2 διαιτητές διεξήχθη η αναμέτρηση, καθώς πέραν του Αναγνωστόπουλου σφύριξε ο Γιάννης Δάλκος.

Η γραμματεία του τουρνουά


Υπεύθυνος του τουρνουά και χρέη γραμματείας εκτέλεσε και σήμερα ο Βαγγέλης Πριτσιόλας, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας της διοργανώτριας αρχής του συνδέσμου Μεγαλοχωριτών η Αγία Παρασκευή.


Γνωρίστηκαν με τον Αντιδήμαρχο


Με τα μέλη του συνδέσμου Μεγαλοχωριτών μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος αγωνίστηκε με τον Αστέρα. Οι Μεγαλοχωρίτες εξέφρασαν επίσης τις επιθυμίες του για την συντήρηση του γηπέδου στον Άγιο Αθανάσιο.



Οδηγίες από Σαμαντά


Ο Άγγελος Σαμαντάς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έδινε οδηγίες από τον πάγκο. Αγωνίστηκε ελάχιστα, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον μηνίσκο και σύντομα θα μπει στο χειρουγετίο.

Αστέρας…ή Cinema;
Μόλις ένας αθλητής και συγκεκριμένα ο αρχηγός του Γιάννης Ηλιάδης έπαιζε με την ομάδα του Αστέρα. Ο Αστέρας φορούσε εμφανίσεις του Cinema και είχε τα 4/6 (Λερογιάννης, Σαμαντάς, Σταμάτης, Οσμενάϊ) από το Cinema του 2ου τουρνουά μπάσκετ.

Κόντρα στην ομάδα του


Ο Θωμάς Χονδρός αγωνίστηκε με το Sporting και έπαιξε κόντρα στον Αστέρα, που ήταν η ομάδα του στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.

«Ρολίστας» ξανά ο Ηλιάδης


Στους 21 πόντους σταμάτησε ο γκάρντ Γιάννης Ηλιάδης και ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Με 16 πόντους τον ακολούθησε ο Δημήτρης Λερογιάννης και με 15 ο Δημήτρης Σταμάτης.

Κορυφαίος ο Κωστής


Ο Νίκος Κωστής ήταν ο κορυφαίος του Sporting καθώς πέτυχε 21 πόντους, πετυχαίνοντας και 1 3ποντο. Τον ακολούθησε ο Θωμάς Χονδρός με 12 πόντους και 2 τρίποντα.

Κοντά στο σκορ
Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι ομάδες πήγαιναν μαζί πόντο-πόντο και η πρωτοπορία στο σκορ άλλαζε ανά τακτά διαστήματα.

Ξέφυγε ο Αστέρας
Με 14 πόντους και συγκεκριμένα με 53-39 κατάφερε να ξεφύγει ο Αστέρας στην 3η περίοδο.

Αντεπίθεση Sporting
Ο Sporting μείωσε σε 59-54 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και προσπάθησε για την ανατροπή. Ο Αστέρας πάτησε «γκάζι» και προηγήθηκε με 65-54 και 71-58 μετέπειτα, κάνοντας διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο 2λεπτο.

Με Πρωτέα
Την Παρασκευή 10/8 στις 5 το απόγευμα ο Αστέρας θα αγωνιστεί με τον Πρωτέα και θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό.

Εκτός ο Σταλίκας


Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Σταλίκας συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε.

Τα δεκάλεπτα
15-15, 41-31, 59-50, 72-62

Διαιτητής : Μπάμπης Αναγνωστόπουλος & Γιάννης Δάλκος

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης) : Λερογιάννης 16, Οσμενάϊ 8, Ηλιάδης 21, Σταλίκας 12(1), Σαμαντάς, Σταμάτης 15

Sporting (Χρήστος Νικόπουλος) : Νικόπουλος 6, Γεωργαλής, Καμπερίδης 12(1), Χονδρός 14(2), Κωστής 21(2), Λάμπρου 9

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος