Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Φραγκίστα-Άγιος Προκόπιος 0-3

Ο Άγιος Προκόπιος έφυγε νικητής με σκορ 0-3 επί της τοπικής Φραγκίστας σε φιλική αναμέτρηση διάρκειας 70 λεπτών. Ήταν το τελευταίο ματς για τις δυο ομάδες που αγωνίζονται την προσεχή Κυριακή για το κύπελλο της ΕΠΣΕ.
Το φιλικό διεξήχθη στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας και ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα έδωσε το πρώτο της φιλικό «τεστ» μετά από 10 ημέρες προπονήσεων. Φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά, για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική.
Διαθέτει και φέτος πληθώρα νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αφήνουν αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο ΑΠΟΔΦ ήταν αρκετά κινητικός στις αρχές του 2ου μέρους, απειλώντας αρκετές φορές την εστία του Γιώργου Λαθύρη.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου, μετά από δυο ήττες στο Καρπενήσι πέτυχε την πρώτη του φιλική νίκη. Ο Αστέρας ήταν ανώτερος και επέβαλλε τον ρυθμό του και έδειξε εκ νέου σημάδια βελτιώσεις, παράλληλα δείχνει έτοιμος για το ματς κυπέλλου με την Ποταμιά. Σκόρερ χρίστηκαν οι έμπειροι επιθετικοί Χρήστος  Παρούτσας και Δημήτρης Τσέκας και ο μέσος Γιάννης Κρασιάς.

Αργοπορία στην έναρξη
Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε το φιλικό, αφού οι φιλοξενούμενοι προσήλθαν μετά τις 6 στο γήπεδο. Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 6.30 και κατά συνέπεια είχε μειωμένη διάρκεια και τα τελευταία της λεπτά έγιναν με χαμηλή ορατότητα.

Διαιτητής ο Γαλανός


Το φιλικό σφύριξε ο Αντιπρόεδρος των γηπεδούχων Χρήστος Γαλανός. Η αναμέτρηση είχε διάρκεια μόλις 70 λεπτών (2 35λεπτα).

Πρώτη για Νικολάου


Ο 25χρονος Παναγιώτης Νικολάου αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Φραγκίστα.  Ξεκίνησε αγωνιζόμενος στα αμυντικά χαφ και στην συνέχεια πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο ποδοσφαιριστής θα κάνει τις επόμενες ημέρες την πρώτη του εγγραφή στον ΑΠΟΔΦ.

Τελευταίο «τεστ»
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν την Κυριακή για την πρώτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας και έδωσαν το τελευταίο τους φιλικό τεστ. Η Φραγκίστα υποδέχεται την Κυριακή την Μυρίκη και ο Άγιος Προκόπιος αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ποταμιά.

Με γκολκίπερ Μάκκα


Η απουσία του Χρήστου Σάλτη έφερε αναγκαστικά κάτω από τα γκολκποστ το νέο απόκτημα της ομάδας από την Κρέντη, τον Κώστα Μάκκα.

Ντεμπούτο για τρεις

 












Τρεις παίκτες των γηπεδούχων αγωνίστηκαν για πρώτη φορά, καθώς αποκτήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Ντεμπούταρε ο Κώστας Μάκκας που αποκτήθηκε από την Κρέντη, ο Βασίλης Μπισμπίκης που ήρθε από το Ραπτόπουλο. Σαν αλλαγή πέρασε στην επανάληψη ο μέσος Κώστας Ντάλλας, ο οποίος μεταγράφηκε από την Κρέντη.

Οδηγίες Γ. Περούλα


Την ομάδα καθοδήγησε στο φιλικό ο αμυντικός και αρχηγός του ΑΠΟΔΦ Γιώργος Περούλας. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής πραγματοποιεί και τις προπονήσεις, όμως η διοίκηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποιον θα αναθέσει την τεχνική ηγεσία για τις επίσημες αναμετρήσεις.

Α΄ μέρος

Προβάδισμα με Παρούτσα


Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο καλά και μόλις στο 10o λεπτό πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με τέρμα του Χρήστου Παρούτσα.



Δοκάρι με Σ. Περούλα


Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μάκη Περούλα, αλλά το σουτ του 23χρονου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄ : Ο Λαθύρης Γ.(Κ) μπήκε ωραία στην περιοχή της Φραγκίστας από αριστερά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον επερχόμενο Παρούτσα, που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1).
15΄ : Σουτ του Κατσαδούρου από τα όρια της περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αγίου Προκοπίου.
31΄ : Μακρινό σουτ του Κρασιά έφυγε άουτ.
35΄ : Σουτ του Περούλα Σ. από τα όρια της μεγάλης περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λαθύρη.

Β΄ μέρος

Ευκαιρίες Κατσαδούρου


Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο μέσος Κώστας Κατσαδούρος των γηπεδούχων. Μάλιστα απώλεσε δυο σημαντικές στιγμές για γκολ στα πρώτα λεπτά του 2ου 35λπτου.


«Σφράγισαν το διπλό»

Ο Αστέρας ανέβασε και πάλι στροφές και σκόραρε δυο φορές. Ο Γιάννης Κρασιάς στο 57΄ και ο Δημήτρης Τσέκας 4 λεπτά πριν την λήξη σφράγισαν την φιλική νίκη της ομάδας τους.



Οι καλύτερες φάσεις
44΄ : Σουτ του Κατσαδούρου μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αστέρα.
47΄ : Νέο σουτ του Κατσαδούρου, αυτήν την φορά από το ύψος του πέναλτι κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λαθύρη.
57΄ : Ο Λαθύρης Γ.(Κ) εκτέλεσε φάουλ, βρίσκοντας στην καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων των Κρασιά, που με πλασέ από κοντά στην δεξιά γωνία του Μάκκα διαμόρφωσε το 0-2.
61΄ : Σουτ του Περούλα Σ. εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Αγίου Προκοπίου.
63΄ : Σουτ του Λαθύρη Γ.(Κ) έξω από την μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
66΄ : Ο Τσέκας πλάσαρε από κοντά στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας και πραγματοποίησε το τελικό 0-3.

 












Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας) : Μάκκας, Μακρής Δ., Περούλας Σ., Γερονίκος Π., Νικολάου(48΄ Μπισμπίκης Φ.), Περούλας Γ., Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Σάλτης Α.(52΄ Γούλας Κ.(Σ)), Λάμπρου Α.(50΄ Ντάλλας Κ.), Μπισμπίκης Β.(56΄ Γούλας Β.)

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Λαθύρης Γ.(Σ), Φούκας, Τσάκνης, Καρανταλής, Νταλαφούρας Γ., Κρασιάς, Νάσιος, Σιλεβίστας(41΄ Τσίπρας), Παρούτσας(49΄ Τσέκας), Γούλας Λ.(55΄ Μακρής Ν.), Λαθύρης Γ.(Κ)

Διαιτητής : Χρήστος Γαλανός (Αντιπρόεδρος Φραγκίστας)



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας