Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αίολος-Μυρίκη 1-1

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το φιλικό ματς ανάμεσα στον Αίολο και στην Μυρίκη. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προηγήθηκαν στο α΄ μέρος με τον Κώστα Χρυσαφόπουλο, αλλά τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 80λεπτο ο Κώστας Λιάγκας διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (Κεντρικό γήπεδο) και άρχισε λίγα λεπτά μετά τις 6. Περίπου 40-50 φίλοι του ποδοσφαίρου είδαν τον αγώνα, ο οποίος είχε ελάχιστες ευκαιρίες. Οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες εκατέρωθεν.
Ο Αίολος έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι, ύστερα από 2,5 εβδομάδες προετοιμασίας. Οι παίχτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχαν την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν», καθώς τα πόδια τους είναι βαριά από τις δυνατές προπονήσεις. Εμφανίστηκαν ανέτοιμοι, όπως ήταν φυσιολογικό και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Έχουν ακόμη πολύ καιρό μπροστά τους, καθώς το Περιφερειακό Πρωτάθλημα ξεκινά στις 21 Οκτωβρίου. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα αντιμετωπίσει ομάδα της Α΄ ΕΠΣΕ (Άγνωστο ακόμη ποια) σε φιλικό την ερχόμενη Κυριακή 16/9, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα δυνατά παιχνίδια με ομάδες της Δ΄ Εθνικής.
Η Μυρίκη πέρασε με απόλυτη επιτυχία το crash test της εν όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της, την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στην Φραγκίστα εκτός έδρας. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα άφησε για άλλο ένα παιχνίδι εξαιρετικά δείγματα γραφής απέναντι σε έναν αντίπαλο, που θα αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ο απολογισμός στα φιλικά «τέστ» των «κόκκινων» ήταν άκρως θετικός (2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα από την ομάδα της F.L. 2 Καλαμάτα).

Στάθμευση εκτός γηπέδου
Η απεργία των υπαλλήλων του Δήμου Καρπενησίου οδήγησε τα αυτοκίνητα των παρευρισκομένων εκτός κεντρικής πύλης, η οποία ήταν κλειστή και η είσοδος γινόταν από το πλάι είτε για τους πεζούς είτε για τις μηχανές.

Συμφώνησαν για 40λεπτα
Οι δυο προπονητές Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και Βασίλης Φούκας (Παλαιοί συμπαίχτες στον Αίολο) συμφώνησαν για την διεξαγωγή του φιλικού παιχνιδιού σε δυο 40λεπτα (Σύνολο 80 λεπτά).


Πως ξεκίνησαν οι πρωταθλητές
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε με τον Κατελούζο τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Καρατσίκη και αριστερό τον Δαράβαλη. Στόπερ άρχισαν οι: Κολόκας και Ντουφεκιάς. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι: Ζαραβέλης και Τριανταφυλλόπουλος, δεξιός μέσος ο Χρυσαφόπουλος, αριστερός χαφ ο Γερολυμάτος και πίσω από τον προωθημένο Γούλα αγωνίστηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Μπακαλίδης.

Ντεμπούταραν αρκετοί
 

 












Από πλευράς Αιόλου την πρώτη τους εμφάνιση με συμμετοχή στην βασικη ενδεκάδα έκαναν οι: Δημήτρης Κατελούζος, Βασίλης Κολόκας, Βασίλης Ντουφεκιάς, Άλεξ Μπακαλίδης, Μάκης Γερολυμάτος, Χάρης Ζαραβέλης και Ταξιάρχης Γούλας (7/11 νέων παιχτών) Από τον πάγκο παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του ο τραυματίας Γιάννης Ηλιάδης.
Κολόκας και Ντουφεκιάς ξεχώρισαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ ορισμένες καλές προσπάθειες είχε στο α΄ ημίχρονο Γερολυμάτος. «Όλα τα λεφτά» ήταν η ασίστ του Μπακαλίδη.

Αντίπαλοι Χ & Κ Ζάραβελης

 












Ο 24χρονος Κώστας Ζαραβέλης της Μυρίκης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της ομάδας του και αντιμετώπισε τον κατά δυο χρόνια μικρότερο αδερφό του Χάρη του Αιόλου. Οι δυο τους υπήρξαν συμπαίχτες μέχρι το 2009 στους «κόκκινους».


Απειλητικός ο Σιταράς Κ.


Ο επιθετικός της Μυρίκης Κώστας Σιταράς ήταν αρκετά κινητικός. Είχε μάλιστα μια σημαντική χαμένη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από δικό του σουτ στο δοκάρι προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.

Το «μηχανάκι» Μπουμπουρής


Ακούραστος για άλλη μια φορά σε ρόλο αμυντικού μέσου ήταν ο Αποστόλης Μπουμπουρής. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής με θητείας στην Δ΄ Εθνική (ΑΠΟΚ, Απεραντιακός) είχε πέρυσι μια πολύ καλή σαιζόν με την ομάδα του Βασίλη Φούκα. Ξεχώρισε και σε αυτό το παιχνίδι η αμυντική γραμμή με «στυλοβάτη» τον Γενιτσαρόπουλο, ενώ αρκετές επελάσεις έκανε ο Φώτης Ζαχαράκης, που διανύει περίοδο φόρμας.

Σύσσωμος ο ΑΠΟΚ
Τα πρώτα λεπτά του φιλικού παρακολούθησαν ποδοσφαιριστές, διοίκηση και τεχνικό τιμ του Βελουχίου, καθώς στο βοηθητικό γήπεδο διεξήχθη λίγο πιο μετά η προπόνηση των «κυανόλευκων».


Α΄ Μέρος

«Μπάκα-Χρύ» και 1-0

 












Ο Άλεξ Μπακαλίδης τροφοδότησε στο 12ο λεπτό άψογα τον Κώστα Χρυσαφόπουλο, ο οποίος άνοιξε το σκορ, συνδυάζοντας το ανεπίσημο ντεμπούτο του με γκολ.


Ελάχιστες ευκαιρίες
Η Μυρίκη στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Μετά το γκολ των «πορτοκαλί» δεν σημειώθηκε για 28 ολόκληρα λεπτά υποψία ευκαιρίας.

Και..κίτρινη


Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Δημήτρη Γκορόγια πάνω στον Ταξιάρχη Γούλα οδήγησε τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο να υποδείξει στον 18χρονο μέσο της Μυρίκης την κίτρινη κάρτα.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ατομική ενέργεια και σέντρα του Γερολυμάτου από δεξιά, κεφαλιά του Γούλα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας κατέληξε πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
8΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή από αριστερά, η άμυνα του Αιόλου έδιωξε προσωρινά και ο Σιταράς Κ. σούταρε από το ύψος του πέναλτι κατέληξε αρκετά άουτ.
10΄: Κεφαλιά-πάσα του Φύκα στον Σιταρά Κ., ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε υπό την πίεση του Κολόκα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κατελούζου.
12΄: Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μπακαλίδη από αριστερά, ο οποίος σέντραρε παράλληλα, «σερβίροντας γκολ στο πιάτο» στον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος πλάσαρε σε άδειο τέρμα(1-0).

Β΄ Μέρος

Ίδιο το σκηνικό
Ο αγώνας είχε παρόμοιο ρυθμό με το πρώτο ημίχρονο. Οι φάσεις ήταν εκ νέου λιγοστές. Η Μυρίκη κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος, παίρνοντας μια ισοπαλία «ψυχολογίας» απέναντι σε έναν αντίπαλο Δ΄ Εθνικής.

«Πρώτη» και για Πολυτσέρη


Ο 20χρονος Ζάχος Πολυτσέρης πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη. Άρχισε ως αμυντικό χαφ και στην συνέχεια έπαιξε δεξιός μπακ. Ο Αθηναίος ποδοσφαιριστής πέρυσι στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΚ ως κεντρικός αμυντικός.

Επάνοδος Χρυσικού


Μετά από αρκετό καιρό αγωνίστηκε ο Μάκης Χρυσικός, καθώς πέρυσι έχασε τα play off ανόδου λόγω τραυματισμού. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε στην επίθεση και έχασε ευκαιρία να σκοράρει.

Υποβασταζόμενος ο Κ. Ζαραβέλης
Στο 60ο λεπτό ο Κώστας Ζαραβέλης της Μυρίκης χτύπησε στο γόνατο σε μια διεκδίκηση με τον Μάκη Χρυσικό και αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, υποβασταζόμενος από τον συμπαίχτη του Αποστόλη Μπουμπουρή.



Ισοφάρισε ο «Κανουτέ»


Ο Κώστας Λιάγκας έκανε το 1-1 για την Μυρίκη στο 77΄, ύστερα από δοκάρι του Κώστα Σιταρά. Ο 21χρονος υψηλόσωμος επιθετικός της Μυρίκης είχε πετύχει και τέρμα απέναντι στα Άγραφα πριν από δυο ακριβώς εβδομάδες (1-1 και τότε το τελικό σκορ)

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Κόρνερ του Μπακαλίδη από αριστερά, κεφαλιά του Κολόκα κατέληξε πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
65΄: Διαγώνια πάσα του Κορέντζελου από δεξιά στον Χρυσικό, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια, με τον Μεριγκούνη να αποκρούει.
69΄: Ο Ντουφεκιάς έκανε βαθιά μπαλιά, ο Γερολυμάτος απόφυγε τους αντιπάλους του και σούταρε, με τον σταθερότατο γκολκίπερ της Μυρίκης να απομακρύνει.
77΄: Χαμηλό σουτ του Σιταρά Κ. από πλάγια δεξιά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατελούζου και ο Λιάγκας πλάσαρε στην επαναφορά σε κενό τέρμα και ισοφάρισε σε 1-1.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κατελούζος, Καρατσίκης(47  Ράικος), Δαράβαλης(47΄ Νικολάου), Κολόκας, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης Χ., Τριανταφυλλόπουλος(41΄ Πολυτσέρης), Χρυσαφόπουλος(58΄ Κορέντζελος), Γερολυμάτος, Μπακαλίδης(63΄ Γραβιάς), Γούλας(55΄ Χρυσικός)

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης Κ.(62΄ λ.τρ Λιάγκας Κ.), Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Ίβρος(41΄ Σακαμπέτης), Φύκας(58΄ Λέρης), Γκορόγιας, Σιταράς Α.(41΄ Ζαχαράκης), Μπουμπουρής Α., Ζαλοκώστας(74΄ Μπουμπουρής Γ.), Σιταράς Κ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλανής(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος