Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ποταμιά-Παλαιοκατούνα 1-3

Έχοντας διάρκεια στην απόδοση της η ομάδα της Παλαιοκατούνας πήρε την φιλική νίκη επί της Ποταμιάς με σκορ 1-3.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Δευτέρα 2/9 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.15 το απόγευμα. Είχε διάρκεια 70 λεπτά και έγινε με την παρουσία περίπου 40 φιλάθλων.
Η Παλαιοκατούνα του Κώστα Λαθύρη έδειξε να βαδίζει σε σωστό δρόμο και ζευγάρωσε τις φιλικές της νίκες, μετά το 0-2 επί του Τυμφρηστού. Η Αναγέννηση αν και δεν ξεκίνησε καλά και είχε αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία βελτιώθηκε στην συνέχεια και έφτασε στο δεύτερο μέρος σε μια άνετη νίκη, δείχνοντας αρκετά θετικά στοιχεία. 
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα, έδωσε 3ο φιλικό τεστ μέσα σε 3 ημέρες, χωρίς να πετύχει κάποια νίκη. Ήταν ανώτερη του αντιπάλου στο πρώτο μέρος, όμως σπατάλησε πληθώρα ευκαιριών. Η τελική προσπάθεια των Μεγαλοχωριτών ήταν απρόσεκτη και αφού έχασαν τις ευκαιρίες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφαρίζοντας  ωστόσο με το φινάλε. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές και κατά συνέπεια χάθηκε η συνοχή

70λεπτα
40 λεπτά διήρκησε το πρώτο μέρος, ενώ το 2ο κράτησε μόλις 30 λεπτά. Συνολικά παίχτηκαν 70 λεπτά.

Σφύριξε ο Δροσίνης


Το φιλικό σφύριξε ο Γιώργος Δροσίνης, έχοντας ως πρώτο βοηθό τον Γιώργο Στοφόρο. Στο α΄ μέρος δεν υπήρξε 2ος βοηθός. Στην επανάληψη όμως χρέη βοηθού εκτέλεσε ο Νίκος Μώκος (Παίχτης του Απεραντιακού).

90λεπτο μόνο ο Κουτούμπας

Όλο το ματς από πλευράς Ποταμιάς έπαιξε ο τερματοφύλακας Παύλος Κουτούμπας, καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικός πορτιέρο. Από πλευράς Αναγέννησης όλο το παιχνίδι έπαιξαν οι : Χρήστος Αρκουμάνης, Θανάσης Φύκας, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και Ίγκλι Οσμενάϊ.

Ντεμπούτο για 4

 

























Αρκετά από τα αποκτήματα της Αναγέννησης έκαναν την πρώτη τους εμφάνισης. Πρόκειται για τον Χρήστο Αρκουμάνη, τον Πάνο Ζιάκα, τον Βασίλη Σταμούλη και τον Γιάννη Χαλκιά. Ενώ αγωνίστηκαν και οι: Βασίλης Κωνσταντόπουλος, Ίγκλι Οσμενάι και Μάκης Αναγνωστόπουλος, που απουσίαζαν από τον αγώνα του Τυμφρηστού.

Το πρώτο για Σβερώνη& Γεωργίου

 












Ο 19χρονος Νίκος Σβερώνης, που αποκτήθηκε από το Κεράσοβο έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Ποταμιά, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα. Το ίδιο συνέβη και με τον Οδυσσέα Γεωργίου, που πέρασε στην επανάληψη στο γήπεδο. Για πρώτη φορά αγωνίστηκαν στα φιλικά οι: Τόλης Μπούρας, Σπύρος Μπούρας και Γρηγόρης Μαλάτος.

Α΄ μέρος

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Την μια ευκαιρία μετά την άλλη έχανε στο πρώτο 25ο λεπτό η ομάδα της Ποταμιάς, η οποία ήταν επιπόλαιη στην τελική προσπάθεια.

Με αντεπιθέσεις
Στην κόντρα-επίθεση απείλησε η Αναγέννηση. Μάλιστα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση. Πρωταρχικός στόχος ήταν το κλείσιμο των κενών χώρων, που υπήρχαν.

Κι όμως το έχασε


Ο Λάμπρος Φλωράκης στο 6ο λεπτό βρέθηκε απέναντι σε κενή εστία, όμως κατάφερε να σημαδέψει το δοκάρι της Παλαιοκατούνας και να χάσει ένα γκολ που δεν…χάνεται.


Θεία Δίκη


Στο 23o λεπτο η Ποταμιά δεν καταφέρνει με τον Κώστα Γιαννακόπουλο να σκοράρει εξ επαφής και στην επόμενη επίθεση δέχεται το γκολ. Στην φάση του 23΄ οι παίκτες της Ποταμιάς ισχυρίστηκαν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή στο πλασέ του Γιαννακόπουλου.


«Εκτέλεσε» ο Γενιτσαρόπουλος


Αφού η Ποταμιά έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, η μπάλα τιμώρησε και ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Το νέο απόκτημα της Παλαιοκατούνας Χρήστος Γενιτσαρόπουλος στο 24΄ με σουτ άνοιξε το σκορ.

Απάντησε λίγο πριν την λήξη


Η Ποταμιά ισοφάρισε λίγο πριν την λήξη του 1ου μέρους με προβολή του Ντίνου Γιαννόπουλου, έπειτα από φάουλ του Χρήστου Κοσμά και τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Χρήστου Αρκουμάνη.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : Ο Κοράκης σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Αλαφροπάτης στο δεύτερο δοκάρι σούταρε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
6΄ : Ο Αρκουμάνης έκανε άστοχη έξοδο στα όρια της περιοχής, ο Φλωράκης έκλεψε, απέφυγε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενή εστία στο αριστερό κάθετο δοκάρι χάνοντας μοναδική ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.
10΄ : Ο Χαλκιάς με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Κοράκη, που σούταρε από καλή θέση με τον Κουτούμπα να μαζεύει στην αριστερή του γωνία.
12΄ : Σουτ του Γιαννακόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε θεαματικά ο Αρκουμάνης στο αριστερό του «παραθυράκι» και στην συνέχεια μπλόκαρε.
18΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Γιαννακόπουλου από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Αναγέννησης.
23΄ : Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ, ο Αρκουμάνης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Γιαννακόπουλος πλάσαρε αδύναμα στην ανυπεράσπιστη εστία, με τους αμυντικούς να διώχνουν προ της γραμμής.
24΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της Ποταμιάς και λίγο έξω από την μικρή περιοχή με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα πέτυχε το 0-1.
28΄ : Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ, ο Γιαννακόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Παλαιοκατούνας εκτινάχτηκε όμορφα και απέκρουσε από το αριστερό του «παραθυράκι» σε κόρνερ.
28΄ : Ο Γιαννακόπουλος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Γιαννόπουλου από κοντά αποκρούστηκε σωτήρια από τους αμυνόμενους προ της γραμμής.
38΄ : Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ, ο Αρκουμάνης απέκρουσε ασταθώς και ο Γιαννόπουλος που καραδοκούσε με δυνατή προβολή από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ μέρος

Σκόραραν οι παλιοί

 












Οι δυο νεαροί παίκτες της Αναγέννησης που αγωνίζονταν και πέρυσι στην Β΄ κατηγορία πέτυχαν δυο όμορφα τέρματα, τα οποία χάρισαν στην ομάδα τους την φιλική νίκη. Στο 48ο λεπτό ο Ίγκλι Οσμέναϊ και στο 64ο ο Ανέστης Κοράκης με πανέμορφο τέρμα διαμόρφωσαν το τελικό 1-3.

Ασύνδετη η Ποταμιά
Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού δεν κατάφερε να απειλήσει, καθώς με τις πολλές αλλαγές που έγιναν δεν υπήρχε συνοχή. Ο Σπύρος Κολόκας κάνει πράξη και φέτος το συγκεκριμένο «μοντέλο» με το να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές, που διαθέτει η ομάδα του.

Με 2ο βοηθό


Χρέη βοηθού εκτέλεσε στο δεύτερο ημίχρονο ο 20χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Καρπενησίου Νίκος Μώκος, που έχει δελτίο στον Απεραντιακό.

Έπαιξαν 30΄
Μόλις 30 λεπτά κράτησε το δεύτερο μέρος.

Αποχώρησαν 2 με τραυματισμό

 












Δυο παίκτες της Παλαιοκατούνας βγήκαν εκτός αγωνιστικού χώρου εξ αιτίας τραυματισμού. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ Σπύρο Πατρώνη και τον μεσοαμυντικό Κώστα Ιωάννου.





Έπαιξαν και οι Γ.Μπούρας & Ζαμπετάκης

 












Ο Γιώργος Μπούρας αγωνίστηκε στο 2ο μέρος στο κέντρο της άμυνας. Διαμένει εκτός Ευρυτανίας λόγω εργασίας και τα τελευταία χρόνια απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ποταμιάς (Πέρυσι είχε μόλις μια εμφάνιση). Χρόνο συμμετοχής πήρε ξανά ο έμπειρος Δημήτρης Ζαμπετάκης, ο οποίος προπονείται κανονικά με την ομάδα της Ποταμιάς. Κάλυψε το δεξί άκρο, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 62΄.

Χωρίς φάσεις
Πέραν από τα δυο γκολ των νικητών καμία αξιόλογη στιγμή δεν έγινε μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Κοράκης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και ο Οσμενάϊ, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας χωρίς πίεση με προβολή στην δεξιά γωνία του Κουτούμπα πέτυχε το 1-2.
64΄ : Ο Κοράκης μέσα από την περιοχή και δεξιά με πανέμορφο δεξί εναέριο σουτ  έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της Ποταμιάς διαμορφώνοντας με όμορφο τρόπο το τελικό 1-3.














Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Κουτούμπας, Μπίκας(62΄ Ζαμπετάκης), Μπούρας Α.(41΄ Πλεξίδας), Κοσμάς(41΄ Γυφτομήτρος), Σβερώνης(41΄ Γεωργίου), Γιαννόπουλος(41΄ Κοτρώνης), Στόκας(41΄ Μπούρας Σ.), Γιαννακόπουλος(58΄ Μαλάτος), Φλωράκης(52΄ Μαυρογόνατος), Σαπούνης(58΄ Κοντογιάννης), Μαντζιούτας Κ.(41΄ Μπούρας Γ.)

Παλαιοκατούνα 2010 (Κώστας Λαθύρης) : Αρκουμάνης, Αλαφροπάτης(68΄ Χίσα), Πατρώνης(58΄ λ.τρ. Κωνσταντόπουλος), Φύκας, Γαλανός(36΄ Ζιάκας), Ιωάννου(70΄ λ.τρ. Μουτσούλας), Κοράκης Α.(67΄ Ευαγγελοδήμος), Γενιτσαρόπουλος, Παπαδονίκος(38΄ Σταμούλης), Χαλκιάς(51΄ Αναγνωστόπουλος), Οσμενάϊ

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Νίκος Μώκος(Ποδοσφαιριστής Απεραντιακού)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος