Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 2-0

Ανεβάζοντας την απόδοση του στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους τα Άγραφα σκόραραν δυο φορές και πήραν την πρώτη τους φιλική νίκη, επικρατώντας με σκορ 2-0 απέναντι στον Αστέρα Αγίου Προκοπίου.
Το φιλικό διεξήχθη την Τετάρτη 5/9 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6.15 το απόγευμα. Λιγοστοί φίλαθλοι το παρακολούθησαν. 
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου πέτυχαν την πρώτη τους φιλική νίκη, έχοντας αρκετά καλή απόδοση από το 20ο λεπτό μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Κατσαντώνης άργησε πολύ να βρει ρυθμό και έδειξε σημάδια βελτίωσης. Σκόρερ χρίστηκε εκ νέου ο επιθετικός Γιώργος Βούρτσας, καθώς και ο έμπειρος μέσος Βασίλης Ντότσικας. Αμυντικά οι Αγραφιώτες απειλήθηκαν σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου αγωνίστηκε για πρώτη φορά και παρουσιάστηκε ανανεωμένος και με αρκετά νέα πρόσωπα. Έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία, δείχνοντας ότι δημιουργεί ένα δυνατό και σκληροτράχηλο σύνολο. Είχε σε πολύ καλή μέρα τον23χρονο  γκολκίπερ Γιώργο Λαθύρη του Στεφάνου., ο οποίος έκανε αρκετές καίριες επεμβάσεις. Ξεκίνησε δυνατά, κλείνοντας τους χώρους και έπαιξε ορθολογικά, όμως δεν μπόρεσε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Περίμενε τον αντίπαλο και  έβγαινε μπροστά  με αντεπιθέσεις.

Ρέφερι ο Λάμπρου


Το φιλικό σφύριξε ο διαιτητής του συνδέσμου Ευρυτανίας Βασίλης Λάμπρου, χωρίς να έχει βοηθούς.

80 λεπτά
Και αυτό το φιλικό, όπως τα περισσότερα που διεξάγονται, κράτησε 80 λεπτά, έχοντας διάρκεια δυο ημιχρόνων των 40 λεπτών.

Πρεμιέρα για Αναστασόπουλο


Ο Λάκης Αναστασόπουλος καθοδήγησε από τον πάγκο την ομάδα του Αγίου Προκοπίου. Επέστρεψε στην ομάδα από την Παλαιοκατούνα μετά το περσινό του πέρασμα από τον ΑΠΟΚ. Ο Αναστασόπουλος ήταν ξανά την τεχνική ηγεσία της ομάδας την χρονιά 2010-11.

Εντυπωσιακός ο Λαθύρης Γ.(Σ)


Ο πορτιέρο Γιώργος Λαθύρης(Σ) του Αγίου Προκοπίου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Είχε καίριες επεμβάσεις και κράτησε τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ο 23χρονος γκολκίπερ έδειξε ξανά το προσόντ,α που διαθέτει.

Ξεκίνησαν 6 αποκτήματα



6 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ήταν στην βασική 11αδα του Λάκη Αναστασόπουλο. Πρόκειται για τον 16χρονο αριστερό μπακ-χαφ Αργύρη Τσάκνη και τον 16χρονο δεξιό μέσο Τόλη Φούκα, που αποκτήθηκαν από την Κρέντη, τον 27χρονο μεσοαμυντικό Χρήστο Καλτσή που αποκτήθηκε από την Ποταμιά, τον 26χρονο στόπερ Σωτήρη Καρανταλή που ήρθε από το Ραπτόπουλο, τον 22χρονο επιτελικό μέσο Γιώργο Λαθύρη(Κ), ο οποίος μεταγράφηκε από τον Ατρόμητο Σπολαϊτας. Θέση βασικού πήρε και ο 32χρονος Δημήτρης Νάσιος, ο οποίος είναι ελεύθερος από τον Αίολο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποκτηθεί και επίσημα από τον Αστέρα.

Σωστές ενέργειες Αθανασόπουλος


Ο ταλαντούχος Βαγγέλης Αθανασόπουλος είχε για άλλο ένα παιχνίδι σωστές επιθετικές ενέργειες και διακρίθηκε. Δείχνει διαρκώς σημάδια βελτίωσης, αποκτώντας συνέχεια εμπειρίες. Αναμένεται να αποτελέσει βασικό στέλεχος των Αγράφων καταλαμβάνοντας θέση ενωσιακού μικρού, καθώς είναι μόλις 15 ετών.

Α΄ μέρος

Νευρικό ξεκίνημα
Χρειάστηκε να περάσουν 23 λεπτά, για να σημειωθεί κάποια αξιόλογη προσπάθεια μπροστά από τις δυο εστίες. Τα Άγραφα δεν βρήκαν χώρους και ο Άγιος Προκόπιος είχε δυο τελικές προσπάθειες, οι οποίες δεν ανησύχησαν καθόλου τον Αλέκο Κόκκοτα, που αγωνίστηκε ενάντια στην παλιά του ομάδα..

Διακοπή λόγω τραυματισμού
Ο πορτιέρο Λαθύρης του Αστέρα συγκρούστηκε με τον κεντρικό αμυντικό Γιώργο Νταλαφούρα και το φιλικό διακόπηκε για 3 λεπτά. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.



Τα ηνία στον Κατσαντώνη
Μετά το κακό ξεκίνημα των δυο ομάδων τα Άγραφα ανέβασαν στροφές και απείλησαν αρχικά την αντίπαλη εστία. Έλεγξαν την μεσαία γραμμή και δημιούργησαν ευκαιρίες, πριν ανοίξουν το σκορ.


Από την άσπρη βούλα


Ο 36χρονος Βασίλης Ντότσικας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 26o λεπτό άνοιξε το σκορ. Το πέναλτι κέρδισε ο Βούρτσας από τον Σιλεβίστα.


Πέρασε Μακρή


Ο Νίκος Μακρής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 29΄ και πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Αστέρα. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από την Ποταμιά και αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά του Αγίου Προκοπίου.

2-0 με Βούρτσα


Και στην 2η ανεπίσημη εμφάνιση του με τα Άγραφα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ο Γιώργος Βούρτσας. Ο επιθετικός του Κατσαντώνη στο 37΄ με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Απ ευθείας φάουλ του Λαθύρη Γ.(Κ) πέρασε πολλά μέτρα πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
23΄ : Ο Ντότσικας σέντραρε από δεξιά και ο Βούρτσας από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής στο πρώτο δοκάρι πλάσαρε άτσαλα πάνω από την εστία του Λαθύρη.
24΄ : Ο Πανόπουλος» έσπασε» όμορφα στον Βούρτσα, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά γύρισε στον Ντότσικα που πλάσαρε από κοντά με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αποκρούει από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
24΄ : Ο Ντότσικας σεντράρει από δεξιά και ο αμαρκάριστος Μπισμπίκης παίρνει την κεφαλιά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι, ο Λαθύρης πέφτει και αποκρούει ξανά εντυπωσιακά.
26΄ : Ο Μπουμπουρής σεντράρει από δεξιά, ο Σιλεβίστας πέφτει δυνατά πάνω στον Βούρτσα, τον ανατρέπει και τα Άγραφα κερδίζουν το πέναλτι. Ο Ντότσικας εκτελεί την εσχάτη των ποινών, σουτάρει στην δεξιά γωνία του Αστέρα και γράφει το 1-0.
37΄ : Ο Αθανασόπουλος βρήκε τον Καλύβα Τ., που μέσα από την περιοχή και αριστερά πάσαρε στον Βούρτσα, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με όμορφο πλασέ στην δεξιά γωνία του Αστέρα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
38΄ : Ο Αθανασόπουλος έδωσε στον Βούρτσα, ο οποίος σούταρε από καλή θέση λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Λαθύρη.

Β΄ μέρος

Χωρίς τέρμα
Καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στο 2o μέρος. Ο Κατσαντώνης είχε την υπεροχή, χωρίς να μπορέσει να παραβιάσει για 3η φορά την εστία του Αστέρα.

Πρώτη για Κρασιά-Σιταρά-Λαθύρη Λ.


Με τον Αστέρα αγωνίστηκε στο 2ο μέρος ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός Κώστας Σιταράς, που αποκτήθηκε από τον Αίολο. Στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο 24χρονος Γιάννης Κρασιάς, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον ΑΠΟΚ και αναμένεται να επιστρέψει στον Αστέρα. Πρώτη εμφάνιση και για τον πιτσιρικά Λάμπρο Λαθύρη.

Ντεμπούτο Μαντέκα


Ο 18χρονος Παναγιώτης Μαντέκας πραγματοποίησε την ανεπίσημη πρώτη του εμφάνιση τα Άγραφα, στα οποία επέστρεψε μετά από πέρασμα ενός χρόνου στο Κεράσοβο. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 57΄ και έπαιξε σαν δεξιός μεσοεπιθετικός. Έχασε και μοναδική ευκαιρία να χριστεί σκόρερ 4 λεπτά πριν το φινάλε.

Οι καλύτερες φάσεις
43΄ : Τα Άγραφα θα «φωνάξουν» για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιταρά πάνω στον Βούρτσα. Ο Κ. Λάμπρου δεν καταλόγισε κάτι.
48΄ : Χτύπημα φάουλ του Ντότσικα από καλή θέση μπλόκαρε ο πορτιέρο Λαθύρης και στην συνέχεια κέρδισε το επιθετικό φάουλ από τον Βούρτσα.
50΄ : Ο Αθανασόπουλος τροφοδότησε από αριστερά τον Βούρτσα, ο οποίος ελίχτηκε από αριστερά και πλάσαρε από καλή θέση λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
53΄ : Ο Λαθύρης Γ.(Κ) έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής, με τον Καλύβα να μπλοκάρει εύκολα.
67΄ : Ο Βούρτσας έδωσε στον Μάρκη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι.
73΄ : Ο Ντότσικας έδωσε στον Βούρτσα, που σούταρε εκτός περιοχής, με τον Λαθύρη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά επικίνδυνο γύρισμα του Μπισμπίκη από κοντά ανέκοψε σε κόρνερ ο Τσιάμης.
76΄ : Ο νεαρός Μαντέκας βρέθηκε αφύλακτος σε θέση βολής μέσα από την περιοχή και δεξιά, πλάσαρε εξ επαφής τον τερματοφύλακα του Αστέρα, που απέκρουσε σωτήρια για ακόμη μια φορά.

 












Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Κόκκοτας(41΄ Καλύβας Γ.), Θεοχάρης, Γιαννιώτης(36΄ λ.τρ. Ζωχάκης), Μπισμπίκης, Αντωνίου(41΄ Αρκουμάνης), Πανόπουλος(57΄ Αντωνίου), Ντότσικας, Καλύβας Τ., Βούρτσας, Αθανασόπουλος(57΄ Μαντέκας), Μπουμπουρής(36΄ λ.τρ. Μάρκης)

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Λαθύρης Γ.(Σ), Τσάκνης Α.(41΄ Λαθύρης Δ.), Σιλεβίστας(29΄ Μακρής, 47΄ Πατσιάς, 68΄ Λαθύρης Λ.), Φούκας(41΄ Πλακιάς), Καλτσής(41΄ Κρασιάς), Νταλαφούρας(66΄ Τσιάμης), Καρανταλής(41΄ Σιταράς), Νάσιος(41΄ Λαθύρης Ι.), Καραγιάννης Θ.(41΄ Τσέκας), Λαθύρης Γ.(Κ)(56΄ Τσάκνης Α.), Πατσιάς(41΄ Τσίπρας)

Διαιτητής : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος