Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Παλαιοκατούνα-Κρέντη 2-3

Την πρώτη της φιλική νίκη πέτυχε η ομάδα της Κρέντης, που γύρισε στα τελευταία λεπτά το εις βάρος της αποτέλεσμα και επικράτησε στην Παλαιοκατούνα της «νεοφώτιστης» Αναγέννησης με σκορ 2-3.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 12/9 στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας και ξεκίνησε στις 5.45, έχοντας διάρκεια 80 λεπτών. Το ματς έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Η Παλαιοκατούνα του Κώστα Λαθύρη, παίζοντας δυνατά και δείχνοντας ορεξάτη έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά σε ξερό γήπεδο. Δεν επηρεάστηκε από την ψυχρολουσία του γκολ του Τύμπα και έκανε την ολική ανατροπή, έχοντας διαστήματα κυριαρχίας στο παιχνίδι της. Η κούραση και η απειρία των τελευταίων λεπτών επέφεραν την πρώτη φιλική ήττα της Αναγέννησης μετά από 2 συνεχείς νίκες.
Η Κρέντη του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, αν και έχει σταματήσει τις προπονήσεις, έδωσε άλλο ένα φιλικό τεστ, δείχνοντας ότι είναι πιθανό να αγωνιστεί τελικώς στο νέο πρωτάθλημα. Έπαιξε με πληθώρα βασικών απουσιών και χωρίς δικό της πορτιέρο. Ανέβασε στροφές στην επανάληψη, όπου πίεσε ψηλά και χάρης την επιμονή και την θέληση της έφτασε στην ανατροπή.

Χρέη διαιτητή ο Τσιγαρίδας


Ο προπονητής του Απεραντιακού και πρώην ποδοσφαιριστής της Κρέντης Δημήτρης Τσιγαρίδας διεύθυνε το φιλικό παιχνίδι. Ο 41χρονος τεχνικός βρέθηκε στην Παλαιοκατούνα,  για να παρακολουθήσει το ματς, ωστόσο μετά από παρότρυνση των ομάδων εκτέλεσε χρέη διαιτητή. Ο Απεραντιακός να τονίσουμε πως υποδέχεται στην πρεμιέρα την Αναγέννηση. Βοηθούς δεν είχε και το οφσάιντ ορισμένες φορές υποδείκνυαν οι δυο προπονητές από τον πάγκο.

85λεπτα
5 λεπτά λιγότερα από τα 90 είχε διάρκεια το φιλικό τεστ. Το πρώτο μέρος κράτησε 40 λεπτά και το δεύτερο 45΄.

Με «ξένους» γκολκίπερ


Δεν κατάφερε ούτε στο 3ο της φιλικό η Κρέντη να έχει στην διάθεση της τον τερματοφύλακα της Αποστόλη Ντάλλα. Στο πρώην μέρος είχε γκολκίπερ τον Κώστα Χειλά της Παλαιοκατούνας και στο 2ο τον Γιάννη Αρχοντή.

Σε κακή κατάσταση το γήπεδο
Δεν ήταν και στην καλύτερη του κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Παλαιοκατούνας. Από την μια μεριά το γήπεδο έχει κλείσει, καθώς το χώμα έχει καθίσει προς τα κάτω. 



11αδοι Αρχοντής-Διώτης

 












Το ανεπίσημο ντεμπούτο του για την φετινή χρονιά πραγματοποίησε ο αρχηγός της Αναγέννησης ο επιθετικός Γιάννης Διώτης. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο γκολκίπερ Γιάννης Αρχοντής, που αποκτήθηκε από την Ποταμιά.

Ξεχώρισε ο Κοράκης


Συνεχίζει να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις ο νεαρός και ταλαντούχος μέσος της Παλαιοκατούνας Ανέστης Κοράκης. Η πολύ καλή του εμφάνιση επικυρώθηκε με το πανέμορφο γκολ στο 2ο λεπτό της επανάληψης.

Πανό της Αναγέννησης
Οι άνθρωποι της Παλαιοκατούνας έχουν τοποθετήσει στο γήπεδο ένα πανό με την ονομασία της ομάδας (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑΣ), καθώς και με τους χορηγούς-υποστηρικτές του σωματείου. Μάλιστα η διοίκηση της Αναγέννησης ευχαριστεί όλους τους χορηγούς για την βοήθεια τους.


Α΄ Μερος

Γρήγορο προβάδισμα


Η Κρέντη στην πρώτη της «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Ο Δημήτρης Τύμπας στο 13ο λεπτό άνοιξε το σκορ βάζοντας μπροστά την ομάδα του.


Πέρασε Τσίγκα


Ο 25χρονος δεξιός μέσος Κώστας Τσίγκας αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα της Παλαιοκατούνας. Ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος. Τις επόμενες μέρες θα αποκτηθεί και επίσημα από την ομάδα.

1-1 Χαλκιά


Η γηπεδούχος Αναγέννηση αντέδρασε και στο 19΄ με ένα πανέμορφο τέρμα του Γιάννη Χαλκιά, που σκόραρε από πλάγια και δύσκολη θέση ισοφαρίσε μετά από 6 λεπτά.

Καλύτερη η Αναγέννηση


Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν και άλλο την απόδοση τους και απείλησαν αρκετές φορές την εστία της Κρέντης κυριαρχώντας στην μεσαία γραμμή. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων ήταν ο νεαρός μέσος Ίγκλι Οσμενάϊ. Στο 37ο λεπτό ακυρώθηκε και τέρμα του παίκτη της Παλαιοκατούνας.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ :  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαλκιά από πλάγια αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο Χειλάς.
13΄ : Ο Μάκκας Ε. εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Βούρτσας Γ. σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Φύκα και τον Τσιγαρίδα να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Τύμπας Δ. ανέλαβε την εκτέλεση του και με σουτ χαμηλά στην αριστερή γωνία του Αρχοντή πέτυχε το 0-1.
15΄ : Ο Οσμενάϊ με μπαλιά τροφοδότησε τον Κοράκη Α., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ της Κρέντης να αποκρούει.
15΄ : Πλασέ του Μάκκα Κ. από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
19΄ : Ο Αναγνωστόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά και ο Χαλκιάς με όμορφο σουτ από δύσκολη θέση και πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Χειλά, ισοφαρίζοντας με ωραίο τρόπο σε 1-1.
29΄ : Ο Κοράκης  έδωσε στον Οσμέναϊ, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό «Γ» των φιλοξενούμενων.
30΄ : Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και χέρι του Λάππα σε προσπάθεια του Διώτη μέσα στην περιοχή.
36΄ : Ο Χαλκιάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Οσμενάϊ σούταρε από καλή θέση και ο Χειλάς απέκρουσε σε κόρνερ.
37΄ : Μετά από μπαλιά του Χαλκιά, ο Οσμενάϊ σκόραρε από κοντά, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Β΄ μέρος

Θετική εμφάνιση Πέτρου


Υπερασπίστηκε για πρώτη φορά την εστία της νέας του ομάδας της Παλαιοκατούνας και τα πήγε εξαιρετικά καλά. Ο λόγος για τον γκολκίπερ Γιάννη Πέτρου, που αποκτήθηκε από τα Άγραφα. Μάλιστα απέκρουσε πέναλτι του Δημήτρη Τύμπα στο 63ο λεπτό.

Έφερε «τούμπα» το ματς


Ο Ανέστης Κοράκης δυο λεπτά μετά την έναρξη του 2ου μέρους έκανε την ολική ανατροπή. Με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά την Αναγέννηση με 2-1. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε για 2ο συνεχόμενο φιλικό, δείχνοντας την ποδοσφαιρική του ποιότητα.

Πίεση Κρέντης
Από το 50΄ λεπτό και έπειτα η Κρέντη κυριάρχησε και έκλεισε στην άμυνα του την ομάδα της Παλαιοκατούνας. Μπορεί να μην δημιούργησαν τις μεγάλες στιγμές, όμως έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και κατάφεραν και χάρις την εμπειρία τους και το δεμένο σύνολο που διαθέτουν να «αποδράσουν» από την Παλαιοκατούνα με την φιλική νίκη.

Νικήθηκε ο Δ. Τύμπας
Στο 13ο λεπτό ο Δημήτρης Τύμπας σκόραρε από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο στο 63ο λεπτό νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Γιάννη Πέτρου, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 2-2.




Ισοφάριση με αυτογκόλ


Μετά το χαμένο πέναλτι, η Κρέντη κέρδισε κόρνερ ο Γιώργος Βούρτσας το εκτέλεσε και ο Γιάννης Παπαδονίκος άθελα του με κεφαλιά πέτυχε το αυτογκόλ (2-2).

Νίκη στο φινάλε


Στο 81΄ ο επιθετικός Κώστας Μάκκας σκόραρε το νικητήριο τέρμα της Κρέντης. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον Κώστα Αλαφροπάτη, αλλά το γκολ μέτρησε, αφού θεωρήθηκε κανονικό από τον διαιτητή του φιλικού.



Αγωνίστηκε ο Ζούγρης


Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φιλικό ο Ηλίας Ζούγρης της Παλαιοκατούνας πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Πέρασε στην θέση του τραυματία Κώστα Ιωάννου.

Δεν έπαιξαν 2
Ο Λάμπρος Ζαχαράκης της Παλαιοκατούνας και ο Θανάσης Ντάλλας της Κρέντης δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο φιλικό. Είναι δυο νεαροί παίκτες που καταλαμβάνουν θέσεις «μικρών».

Δυνατές μονομαχίες
Αν και φιλικό τέστ…το 2ο ημίχρονο είχε αρκετές μονομαχίες μεταξύ των 22 ποδοσφαιριστών. Ορισμένες φορές τα μαρκαρίσματα ήταν αρκετά σκληρά, με τους ποδοσφαιριστές να λογομαχούν.




Οι καλύτερες φάσεις
42΄ : Μετά από γρήγορη επίθεση των γηπεδούχων ο Διώτης πάσαρε στον Κοράκη Α., που με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το αριστερό «Γ» της Κρέντης και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-1.
45΄ : Ο Μάκκας Ε. σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Πάτρου από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Παλαιοκατούνας.
47΄ : Ο Μπύρος Σ. εκτέλεσε πλάγιο δυνατά από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Βούρτσα Γ., που σούταρε από κοντά χωρίς πίεση άουτ από το δεξί δοκάρι του Πέτρου.
54΄ : Ο Διώτης με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Παπαδονίκο, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έφυγε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
63΄ : Ο Βούρτσας Ν. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Παπαδονίκο και ο ρέφερι Τσιγαρίδας καταλόγισε το πέναλτι. Ο Τύμπας Δ. εκτέλεσε και πάλι από τον «άσπρη βούλα», ο Πέτρου έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε και στην επαναφορά σουτ του Βούρτσα Ν. κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
64΄ : Ο Βούρτσας Γ. εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Παπαδονικός εξ επαφής άθελα του με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ισοφαρίζει σε 2-2.
81΄ : Ο Μάκκας Κ. πίεσε τον Αλαφροπάτη και έκλεψε την μπάλα και τετ α τετ με τον Πέτρου με πλασέ στην αριστερή του γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον αμυντικό τους.

 












Συνθέσεις Ομάδων

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης) : Αρχοντής Ι.(41΄ Πέτρου), Διώτης(64΄ Ευαγγελοδήμος), Γαλανός(41΄ Αλαφροπάτης), Ιωάννου(79΄ λ.τρ. Ζούγρης), Φύκας, Οσμενάϊ, Χαλκιάς, Γενιτσαρόπουλος Χ., Κοράκης Α., Μουτσούλας(23΄ Τσίγκας, 47΄ Παπαδονίκος), Αναγνωστόπουλος

Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Χειλάς(41΄ Αρχοντής), Μπύρος Ε., Λάππας(41΄ Γενιτσαρόπουλος Δ.), Τύμπας Γ., Πάτρου, Μάκκας Ε.(77΄ Ντάλλας Ν.), Μπύρος Σ., Τύμπας Δ., Βούρτσας Γ., Μάκκας Κ., Βούρτσας Ν.

Διαιτητής : Δημήτρης Τσιγαρίδας (Προπονητής Απεραντιακού)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος