Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ένωση 2010-Άγραφα 4-2

Αρκετά ανταγωνιστική ήταν η ομάδα των Αγράφων, που έδειξε ενα πολύ καλό πρόσωπο για 70 περίπου λεπτά κόντρα στην Α.Ε. Ένωση Μακρακώμης/Σπερχειάδας. Η ομάδα του Κατσαντώνη στο δυνατό φιλικό τεστ ηττήθηκε με σκορ 4-2, παίζοντας στα ίσα έναν δυνατό αντίπαλο, που προέρχεται από ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Το φιλικό διεξήχθη την Κυριακή 9/9 στο γήπεδο Αγίου Γεωργίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Έγινε με την παρουσία περίπου 100 με 120 φιλάθλων.
Η Ένωση του Ηλία Μπακούμη μετά την Σαββατιάτικη νίκη στο κύπελλο έδωσε ένα σημαντικό τεστ, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Φθιώτιδας. Οι Φθιωτοί είχαν την κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όμως σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες και μοιραία χρειάστηκε να «ιδρώσουν», για να κάμψουν την αντίσταση των Αγράφων. Δυο τέρματα πέτυχε ο ικανότατος επιθετικός Κώστας Μπούσιος και άλλα δυο ο μέσος Βασίλης Καλύβας.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου, αν και αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες, παρουσίασαν θετικά δείγματα γραφής και εξέπληξαν άπαντες με την αγωνιστική τους εικόνα. Έπαιξαν αρκετά καλά για περίπου 70 με 75 λεπτά. Απείλησαν αρκετές φορές με αντεπιθέσεις και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να προηγηθούν ακόμη και στον δείκτη του σκορ. Η ομάδα της Ευρυτανίας έπαιξε αρκετά δυνατά και είχε πάθος τις προσωπικές της μονομαχίες. Τα δυο τέρματα του Κατσαντώνη πέτυχε ο δεξιός μπακ Σάκης Θεοχάρης και ο «γκολτζής» Γιώργος Βούρτσας.

Πρόκριση στο κύπελλο
Η Ένωση το Σάββατο 8/9 αγωνίστηκε στον Άγιο Γεώργιο για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣΦ. Χρειάστηκε την 30λεπτη παράταση για να επικρατήσει της Σπερχειάδας 2005 με σκορ 4-0 (Κανονική διάρκεια 0-0). Σκόρερ χρίστηκαν οι : Λάιος, Παύλου(2) και Καλύβας με εκτέλεση πέναλτι.

«Μετακόμισε» στον Άγιο
Προβλήματα στον χλοοτάπητα παρουσιάζουν τα γήπεδα της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης, οπότε η Ένωση προσωρινά μετακόμισε στον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολύ πιθανό και για το πρωτάθλημα στην πρεμιέρα να αγωνιστεί στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Στο γήπεδο της Σπερχειάδας ο χλοοτάπητας ήταν σε κακή κατάσταση και έχει ξηλωθεί, ώστε να τοποθετηθεί καινούργιος. Αντίθετα το γήπεδο της Μακρακώμης δεν συντηρήθηκε και ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση.

Παρουσία Καραγιάννη


Το φιλικό παρακολούθησε ο αδερφός του Προέδρου της Ένωσης Κώστας Καραγιάννης, ο οποίος είναι και βασικος χορηγός του σωματείου. Επίσης στο γήπεδο βρέθηκε και ο παράγοντας της ομάδας Γιάννης Καλοπήτας.

Απουσίες ο Κατσαντώνης
Αρκετά βασικά στελέχη της ομάδας απουσίαζαν. Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους ο κεντρικός αμυντικός Φάνης Μπισμπίκης, ο μέσος Βασίλης Ντότσικας, ο μέσος Λεωνίδας Κόγιας, o μεσοεπιθετικός Κώστας Μπουμπουρής και ο στόπερ Κώστας Αρκουμάνης

Έδειξε τις ικανότητες του ο Βούρτσας


Μπορεί στα προηγούμενα φιλικά να μην εντυπωσίασε, ωστόσο ο ικανότατος φορ άρχισε να δείχνει τις ικανότητες του. Ο 28χρονος φορ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία του Δερνίκα, είχε αρκετές ατομικές προσπάθειες και αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης (2-2) στο 61ο λεπτό. Μετρά τρία γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Στα «βαθιά» ο Αντωνίου


Ο μόλις 14χρονος κεντρικός Πάνος Αντωνίου (Γιος του προπονητή Δημήτρη) περιόρισε κατά πολύ τον επικίνδυνο και έμπειρο φορ Δημήτρη Ψυχογιό. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστές ξεκίνησε στην βασική 11αδα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας είχε τον Γιώργο Πανόπουλο, που έφυγε από τα χαφ και γύρισε σε ρόλο λίμπερο. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε εκ νέου ο μέσος Βαγγέλης Αθανασόπουλος.

Έπαιξε ο Σκαρλάτος


Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός και πρώην παίκτης πλέον του Αγρότη Λιανοκλαδίου και παίκτης του ΑΠΟΚ την σεζόν 2009-10 Ντίνος Σκαρλάτος αγωνίστηκε στο 2ο μέρος με την ομάδα της Ένωσης. Μάλιστα δημιούργησε από δεξιά το 3-2 μετά την ωραία σέντρα που πραγματοποίησε για τον συμπαίκτη του Κώστα Μπούσιο.

Ενδιαφέρον κόσμου
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων της γύρω περιοχής. Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι.

Αντίπαλοι Σκαργιώτης-Παπασάρας

 












Αλέξανδρος Σκαργιώτης και Ανδρέας Παπασάρας φορούν την φανέλα της Ένωσης, ο πρώτος αγωνίζεται ως λίμπερο και ο δεύτερος ως τερματοφύλακας (Έμεινε στον πάγκο). Και οι δυο είχαν αγωνιστεί στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου με την φανέλα της Μακρακώμης.

Α΄ μέρος

Γρήγορος ρυθμός

 












Δυνατά ξεκίνησαν οι δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά. Τα Άγραφα μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξαν τον σκορ με σουτ του Σάκη Θεοχάρη εκτός περιοχής και δεξιά. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και ένα λεπτό αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του επιθετικού Κώστα Μπούσιου.


Απειλητικά τα Άγραφα

 












Η ομάδα των Αγράφων απείλησαν αρκετές φορές μέσα από γρήγορες αντεπιθέσεις και ο Ταξιάρχης Καλύβας έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία στο 11ο λεπτό για να κάνει το 1-2, αλλά νικήθηκε από τον Δερνίκα. Σημαντική στιγμή ήταν και αυτή του 20ου λεπτού, όπου ο Δερνίκας είπε ξανά «όχι» στο 1-2 στην κεφαλιά του Γιώργου Βούρτσα.


Κυριαρχία Ένωσης


Οι Φθιωτοί βελτίωσαν την απόδοση τους και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Γιώργου Καλύβα. Έφτασαν κοντά στο 2-1 στο 23ο λεπτό με τον Κώστα Μπούσιο, όπως στο 27ο, όμως η καίρια αντίδραση του γκολκίπερ κράτησε ισόπαλο το σκορ.

Ισορρόπησαν
Μετά την μισή ώρα παιχνιδιού οι Ευρυτάνες ισορρόπησαν και έκλεισαν όλους τους χώρους στον αντίπαλο και κέρδισαν την μάχη της μεσαίας γραμμής.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Καλύβας Κ. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με πάσα για τον Θεοχάρη, ο οποίος σούταρε, ο Δερνίκας βρήκε την μπάλα όμως αυτή κατέληξε στο δεξί του «παραθυράκι» για το 0-1.
7΄ : Ο Κωστόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Μπούσιος πετάχτηκε ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Καλύβα ισοφάρισε αμέσως σε 1-1.
11΄ : Ο Θεοχάρης σέντραρε από δεξιά, ο Καλύβας Τ. έκανε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Ένωσης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά εξ  επαφής σουτ του Καλύβα Τ. απέκρουσε ξανά σωτήρια ο Δερνίκας.
11΄ : Ο Ψυχογιός Α. έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο τερματοφύλακας του Κατσαντώνη έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.
20΄ : Ο Θεοχάρης σέντραρε από δεξιά, ο Βούρτσας από καλή θέση πήρε την κεφαλιά, με τον πορτιέρο της Ένωσης να αποκρούει ενστικτωδώς.
23΄ : Ο Λυτάκης Κ. με μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Μπούσιο, που σούταρε από καλή θέση, ο γκολκίπερ των Αγράφων εκτινάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
27΄ : Ο Πλατανιάς έβγαλε την μπαλιά, ο Πανόπουλος γλίστρησε και ο Μπούσιος σούταρε από καλή θέση και αριστερά μέσα στην περιοχή, με τον Καλύβα να αποκρούει ξανά στην γωνία του.
31΄ : Ο Πλατανιάς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, το σουτ του Ψυχογίου Α. πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
35΄ : Σουτ του Λυτάκη Κ. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
41΄ : Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά, ο Καλύβας Κ. πλάσαρε αδύναμα μέσα από την μικρή περιοχή, με τον Δερνίκα να μπλοκάρει εύκολα.

Β΄ μέρος

Προβάδισμα για την Ένωση με διαμαρτυρίες


Πιο δυνατά μπήκε στο β΄ μέρος η ομάδα της Ένωσης. Οι Φθιωτοί προηγήθηκαν στο 58΄ με τον μέσο Βασίλη Καλύβα. Προηγουμένως πριν ο Καλύβας γίνει αποδέκτης της μπάλας οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί για χέρι και πέναλτι του Αντωνίου και οι φιλοξενούμενοι για επιθετικό φάουλ πάνω στον νεαρό στόπερ.

Άμεση απάντηση


Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν πτοήθηκε και τρια  λεπτά αργότερα ο Γιώργος Βούρτσας με πλασέ, έπειτα από ασθενή απόκρουση του Δερνίκα ισοφάρισε για τον Κατσαντώνη σε 2-2.

Κοντά στην ολική ανατροπή


Οι Αγραφιώτες στο 63΄ έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά ο Κώστας Καλύβας αστόχησε στο τε τα τετ, πλασάροντας άουτ. Μοναδική στιγμή έχασε και στο 72΄ ο εξαιρετικός φορ Γιώργος Βούρτσας, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.


Με δυο «γκολάρες»

 












Η ομάδα της Ένωσης πέτυχε μέσα σε 5 λεπτά δυο πανέμορφα τέρματα και προσέφερε θέαμα στους φιλάθλους που είδαν το φιλικό. Στο 77΄ ο Κώστας Μπούσιος πέτυχε ένα πολύ ωραίο τέρμα και στο 82΄ ο Βασίλης Καλύβας με καταπληκτικό πλασέ εκτός περιοχής «έγραψε» το τελικό 4-2. Οι δυο παίκτες πέτυχαν το 2ο προσωπικό τους τέρμα.


Λήξη με διαμαρτυρίες
Με διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε το φιλικό. Οι άνθρωποι των Αγράφων διαμαρτυρήθηκαν στο 90ο λεπτό στον ρέφερι Χανή για τον μη καταλογισμό φάουλ πάνω στον Βούρτσα. Ο ρέφερι σφύριξε την λήξη και δεν άφησε το ματς να συνεχιστεί.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Σουτ του Λυτάκη Κ. εκτός περιοχής πέρασε αρκετά άουτ από το αριστερό «Γ» των Αγράφων.
51΄ : Ο Ψυχογιός Δ. ελίχτηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά πλάσαρε από πλάγια θέση τον Καλύβα, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε προ της γραμμής σωτήρια σε κόρνερ.
51΄ : Επικίνδυνο σουτ του Πλατανιά εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κατσαντώνη.
58΄ : Ο Ψυχογιός Α. γέμισε προς την περιοχή των Αγράφων, μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή επωφελήθηκε ο Καλύβας Β.  που με χαμηλό σουτ χωρίς πίεση και αφού η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι πέτυχε το 2-1. Οι γηπεδούχοι στην αρχή της φάσης διαμαρτυρήθηκαν για χέρι και πέναλτι του Αντωνίου, ενώ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για επιθετικό φάουλ πάνω στον Αντωνίου πριν προηγηθεί το χέρι. Ο ρέφερι Χανής άφησε το ματς να εξελιχτεί.
61΄ : Απευθείας φάουλ του Θεοχάρη από καλή θέση απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Δερνίκας, στην επαναφορά ο Καλύβας Κ. πάσαρε στον Βούρτσα που εύκολα από κοντά στην αριστερή γωνία της Ένωσης με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.
63΄ : Κάθετη-«διαβήτης» του Βούρτσα για τον Καλύβα Κ., που τε τα τετ με τον Δερνίκα μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και πλασάρει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
68΄ : Πλασέ του Λυτάκη Κ. από καλή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.
72΄ : Μετά από μπαλιά του Γατή, ο Βούρτσας ξεκίνησε επέλαση από το κέντρο, απέφυγε δυο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή από αριστερά τε τα τετ απέναντι στον Δερνίκα σούταρε, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια στην δεξιά του γωνία.
74΄ : Πλασέ του Ψυχογίου Δ. από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο αρχηγός των Αγράφων Τσιγαρίδας.
77΄ : Ο Σκαρλάτος έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα από δεξιά και ο Μπούσιος χωρίς πίεση στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής με όμορφη προβολή στην κίνηση σημάδεψε την αριστερή γωνία των Αγράφων και πέτυχε το 3-2.
82΄ : Ο Σίνης πάσαρε στον Καλύβα Β., που με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του συνεπώνυμου του Καλύβα Γ. και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα.
83΄ : Ο Ψυχογιός Δ. έδωσε στον Σκαρλάτο που πλάσαρε από καλή θέση με τον τερματοφύλακα των Αγράφων να αποκρούει με τα πόδια.

 












Συνθέσεις Ομάδων

Ένωση 2010 (Ηλίας Μπακούμης) : Δερνίκας, Ιωάννου(46΄ Δημητρόπουλος), Κωστόπουλος, Λυτάκης Δ., Σκαργιώτης, Λυτάκης Κ., Ψυχογιός Α.(74΄ Σκαρλάτος), Πλατανιάς, Ψυχογιός Δ., Καλύβας Β., Μπούσιος(80΄ Σίνης)

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Γιαννιώτης(78΄ Ζωχάκης), Αθανασόπουλος(64΄ Γατής), Αντωνίου(82΄ Μαντέκας), Καλύβας Τ.(85΄ Κατσαρός), Μάρκης, Τσιγαρίδας, Βούρτσας, Καλύβας Κ., Πανόπουλος

Διαιτητής : Στέφανος Χανής (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Ελένη Μουστάκα (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός : Άγγελος Κολτσούλας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος