Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταγραφικό παζάρι Ευρυτανικών Ομάδων 2012

Ο Αίολος που θα εκπροσωπήσει την Ευρυτανία στα «σαλόνια» της Δ΄ Εθνικής απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές από τον ΑΠΟΚ, μεταξύ των οποίων τον κορυφαίο παίκτη των Ευρυτανικών γηπέδων τα τελευταία χρόνια Άλεξ Μπακαλίδη. Σημαντικές είναι και οι προσθήκες των ποδοσφαιριστών :  Χάρη Ζαραβέλη, Βασίλη Ντουφεκιά, Ζάχου Πολυτσέρη και Δημήτρη Κατελούζου (ΑΠΟΚ). Αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ή ήταν ανενεργοί.
Αρκετές σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις πραγματοποίησε η ομάδα του ΑΠΟΚ, που επιστρέφει στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας μετά την περσινή πορεία στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Ξεχωρίσουν οι μεταγραφές του Τάκη Σαϊτη και του Πάνου Ράπτη από την Μυρίκη, του Μπάμπη Καρβέλη από τον Απεραντιακό, των Σάκη Τσιλίκα, Θεοδόση Κόκκοτου, Κώστα Μπούκα, Βασίλη Τσουκαλά(Αίολος), καθώς και του Χάρη Καπετανάκη από την Δάφνη Μεγάλης Χώρας. Αποχώρησαν επί προηγούμενης διοίκησης αρκετοί ποδοσφαιριστές, που ήταν βασικά στελέχη του περσινού ρόστερ.
Τα Άγραφα έκαναν την καλύτερη μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού με την απόκτηση του Γιώργου Βούρτσα από τον Αμφίλοχο. Αποκτήθηκε επίσης εκτός Ευρυτανίας ο μέσος Γιώργος Πανόπουλος από την Τερψιθέα. Το περσινό υλικό διατηρήθηκε με εξαίρεση τους Άλκη Κατή και Χρήστο Κατσίκα που έμειναν ελεύθεροι.
«Ψώνια» από τους γειτονικούς νομούς πραγματοποίησε η Κρέντη (Άγνωστο εάν θα κατέβει να αγωνιστεί). Απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές από Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία. Ξεχωρίζει η απόκτηση του πρωταθλητή Αιτωλοκαρνανίας με τον Άρη Αιτωλικού Γιάκου(Με πολυετή θητεία στην Δ΄ Εθνική με το Ελαιόφυτο). Από την Ευρυτανία αποκτήθηκε ο έμπειρος μέσος Ρέμμους Πάτρου από τον Άγιο Προκόπιο. Αποχώρησε ο ικανότατος στόπερ Κώστας Αρκουμάνης, που μεταγράφηκε στα Άγραφα, όπως και ο μέσος Λάμπρος Γούλας.
Λίγες και προσεγμένες κινήσεις έκανε φέτος η Μυρίκη. Απέκτησε από τον ΑΠΟΚ τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο και τον Κώστα Σταμούλη, τον Γιώργο Κορέντζελο από τον Απεραντιακό, τον Γιώργο Ράικο από τον Αίολο και τον Γιώργο Φύκα από τα Άγραφα. Αποχώρησαν ελάχιστοι παίκτες οι Σαϊτης, Ράπτης, Τριανταφυλλόπουλος για τον ΑΠΟΚ, ο Φλωράκης που επέστρεψε στην Ποταμιά και ο Κολόκας που μεταγράφηκε στον Αίολο.
Διατήρησε τον περσινό της κορμό η Ποταμιά αποκτώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές με εξαίρεση την επιστροφή του Λάμπρου Φλωράκη από την Μυρίκη. Κανείς παίκτης 11αδας δεν αποχώρησε.
Πληθώρα μεταγραφικών κινήσεων πραγματοποίησε ο Απεραντιακός. Ξεχωρίζουν αυτές του Πάνου Σιαλμά από τον Αίολο, του Γιάννη Κατσίφα από την ομάδα κάτω των 17 του Λεβαδειακού, του Αλέκου Οικονόμου από την Καισαριανή και του Πάνου Γενιτσαρόπουλου από την Ακαδημία. Για τον Αίολο αποχώρησε ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης, για την Μυρίκη ο Γιώργος Κορέντζελος, για τον ΑΠΟΚ ο Μπάμπης Καρβέλης και οι ανενεργοί Χρήστου και Μελισσινός, που πήραν φέτος το δελτίο τους.
Τις λιγότερες μεταγραφές για την Α΄ ΕΠΣΝΕ έκανε η Φραγκίστα, η οποία έχασε μόνο τον επιθετικό Ταξιάρχη Γούλα που πήγε στον Αίολο. Ξεχωρίζει η προσθήκη του έμπειρου επιθετικού Δημήτρη Σερπάνου από το Κεράσοβο.
Ο Άγιος Προκόπιος απόκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές, παίρνοντας και από την Αιτωλοακαρνανία τον Γιώργο Λαθύρη που έπαιζε στον Ατρόμητο Σπολαϊτας, απέκτησε επίσης τον Κώστα Σιταρά και τον Δημήτρη Νάσιο από τον Αίολο και τον Λάμπρο Γούλα από την Κρέντη. Από τους βασικούς παίκτες αποχώρησε μόνο ο Πάτρου.
Πρωταθλήτρια των μεταγραφών αναδείχτηκε η «νεοφώτιστη» Αναγέννηση Παλαιοκατούνας που πραγματοποίησε συνολικά 28 μεταγραφές. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες του Σπύρου Πατρώνη, Σπύρου Λαμπρόπουλου και Θανάση Φύκα (Άγραφα), Γιάννη Χαλκιά(Αίολος), Κώστα Ιωάννου, Πάνου Ζιάκα (Κεράσοβο) και Χρήστου Γενιτσαρόπουλου(Κεφαλόβρυσο). Δεν αποχώρησε κανείς ποδοσφαιριστής από το ρόστερ.
Το Ραπτόπουλο αν και δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α΄ ΕΠΣΝΕ διατήρησε σχεδόν όλους τους βασικούς του παίκτες. Με εξαίρεση τον μπακ Μπισμπίκη που πήγε στην Φραγκίστα, τον Άκη Καρανταλή που πήγε στον Άγιο Προκόπιο και τον γκολκίπερ Νίκο Ρεσίτη, ο οποίος μεταγράφηκε στον Αίολο.
Αρκετούς παίκτες κράτησε και το Κεράσοβο, που θα έχει ένα δυνατό σύνολο την νέα χρονιά στην Β΄ κατηγορία. Αποχώρησαν μόνο παίκτες που διαμένουν στο Καρπενήσι. Η Γρανίτσα είχε μια απώλεια και είναι αυτή του Ζαχαράκη που μετακόμισε στην γειτονική Αναγέννηση.
Το Κρίκελλο απέκτησε τον επιθετικό Αγγελακόπουλο από τον Αίγιο. Αρκετούς παίκτες έδωσε δανεικούς και το φετινό καλοκαίρι η Ακαδημία.
Καμία κίνηση δεν έκανε το Μικρό Χωριό, η ΑΕΚ, η Αγία Τριάδα που δεν αγωνίστηκαν φέτος.

Αναλυτικά οι μεταγραφές

Ομάδα
Ήρθαν
Έφυγαν
Αίολος


Μπανιάς(Κεράσοβο/Τέλος Υποσχετικής), Μπακαλίδης, Γούλας, Πολυτσέρης, Κατελούζος, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς(ΑΠΟΚ), Ηλιάδης(Απεραντιακός), Καρατσίκης(Α.Π. Καρπενήσι 2002), Ρεσίτης(Ραπτόπουλο), Κολόκας(Μυρίκη)
Νάσιος(Ελεύθερος), Μαυρογόνατος, Γεωργίου(Ποταμιά), Ευαγγελοδήμος, Σταμούλης, Χαλκιάς(Παλαιοκατούνα), Τσιλίκας, Αρβανίτης, Ζαχαρόπουλος Α., Μπούκας, Τσουκαλάς, Κόκκοτος(ΑΠΟΚ), Ράικος Γ.(Μυρίκη), Σιαλμάς, Κρασιάς, Μπακογεώργος, Λιάγκος, Σκαρμούτσος, Σιταράς Ε., Αθανασιάς(Απεραντιακός), Σιταράς Κ., Χονδρός(Άγιος Προκόπιος)
ΑΠΟΚ Βελούχι


Καρβέλης(Απεραντιακός), Γιόγιος, Γιαννόπουλος(Α.Π. Καρπενήσι 2002), Σαΐτης, Ράπτης Π., Τσιλιμέκης, Τριανταφυλλόπουλος(Μυρίκη), Τσιλίκας, Αρβανίτης, Μπούκας, Ζαχαρόπουλος, Τσουκαλάς, Κόκκοτος(Αίολος), Ράπτης Μ.(Άγραφα), Καπετανάκης(Δάφνη Μεγάλης Χώρας), Μπόνιας(Ελεύθερος/Επέστρεψε)
Γεωργακόπουλος(Αναγέννηση Καρδίτσας), Κατσαδούρος, Πασσάς, Ζαραβέλης, Κρασιάς Ι., Μπόνιας, Κατελούζος, Κατσάνος(Ελεύθεροι), Μπακαλίδης, Γούλας, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς(Αίολος), Ρεσίτης, Γενιτσαρόπουλος Α.(Α.Ο. Καρδίτσας), Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος Κ.(Μυρίκη), Αναστασόπουλος(Άγιος Προκόπιος), Βόγλης(Ήφαιστος Περιστερίου), Λυρούδιας(Άναξος Σκουτέρου)
Άγραφα

Πανόπουλος(Τερψιθέα), Μπουμπουρής, Μαντέκας, Γώγος(Κεράσοβο), Αρκουμάνης(Κρέντη), Αθανασόπουλος, Κόγιας, Αντωνίου, Κατσαρός(Α.Π. Καρπενήσι 2002), Βούρτσας(Αμφίλοχος), Κίτσιος(Άγιος Προκόπιος)
Κατής, Κατσίκας(Ελεύθεροι), Φύκας Α., Λαμπρόπουλος, Πατρώνης, Πέτρου (Παλαιοκατούνα), Φύκας Γ.(Μυρίκη), Σιταράς(Α.Π. Καρπενήσι 2002/Τέλος Υποσχετικής), Ράπτης(ΑΠΟΚ), Πλεξίδας(Ποταμιά)

Κρέντη

Πάτρου, Μάκκας(Άγιος Προκόπιος), Παπαναστασίου, Βαρσαμογιάννης(Καλύβια), Λάππας Γ.(Κεράσοβο), Γενιτσαρόπουλος(Α.Π. Καρπενήσι 2002), Τύμπας Γ.(Ατρόμητος Σπολαΐτας), Γιάκος(Άρης Αιτωλικού), Τζάθας(Γραμμένη), Τσίκνας(Μαγνησιακός)
Αρκουμάνης(Άγραφα), Γούλας(Άγιος Προκόπιος), Τσάκνης, Φούκας, Χρυσαφόπουλος(Α.Π. Καρπενήσι 2002/Τέλος Υποσχετικής), Ντάλλας Κ., Μάκκας Κ.Χ(Φραγκίστα), Λιάγκος, Τσιγαρίδας(Απεραντιακός), Γεωργούλας(Δόξα Μοσχοχωρίου), Λάππας Π.(Α.Ο. Νεοχωρίου)
Μυρίκη

Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος(ΑΠΟΚ), Φύκας(Άγραφα), Σιταράς(Α.Π. Καρπενήσι 2002), Κορέντζελος(Απεραντιακός), Ράικος(Αίολος)
Σαΐτης, Τσιλιμέκης, Ράπτης, Τριανταφυλλόπουλος(ΑΠΟΚ), Κολόκας(Αίολος), Φλωράκης(Ποταμιά)

Ποταμιά

Μαυρογόνατος, Γεωργίου(Αίολος), Φλωράκης(Μυρίκη), Κοντογιάννης(Άγιος Προκόπιος), Πλεξίδας, Κατής(Άγραφα), Σβερώνης(Κεράσοβο), Κολλημένος(Αετός Περιστερίου)
Χαντζόπουλος Π., Χειλάς, Αρχοντής(Παλαιοκατούνα), Καλτσής(Άγιος Προκόπιος), Ανδρεάκης(Απεραντιακός), Βελαώρας(Τυμφρηστός)
Απεραντιακός

Σιαλμάς, Κρασιάς, Μπακογεώργος, Λιάγκος Ι., Σκαρμούτσος, Σιταράς Ε., Αθανασιάς(Αίολος), Κατσίφας(Λεβαδειακός), Λιάγκος Π., Τσιγαρίδας(Κρέντη), Κώτσιας, Αγραφιώτης Σ., Αγραφιώτης Ι., Μπακούσης (Ραπτόπουλο), Γενιτσαρόπουλος, Οικονόμου Σ.(Α.Π. Καρπενήσι 2002), Διομήδης(Άρης Χολαργού), Οικονόμου Α.(Γ.Σ. Καισαριανής), Ανδρεάκης(Ποταμιά), Δεληγεωργόπουλος (Ελεύθερος/Κεφαλόβρυσο), Λιάγκος Χ.(Ελεύθερος/Εμμανουήλ Παπάς Σερρών),
Ηλιάδης(Αίολος), Κορέντζελος, Κατσιάδας(Ελεύθεροι), Καρβέλης(ΑΠΟΚ), Χρήστου(Άρης Πατρών), Μελισσινός(Εθνικός Βατερού), Τριανταφύλλου (Παλαιοκατούνα)
Φραγκίστα

Σερπάνος, Τσιγαρίδας(Κεράσοβο), Ντάλλας, Μάκκας Κ.Χ(Κρέντη), Μπισμπίκης (Ραπτόπουλο)
Γούλας Τ.(ΑΠΟΚ/Τέλος Υποσχετικής)
Άγιος Προκόπιος

Καρανταλής(Ραπτόπουλο), Καλτσής(Ποταμιά), Γούλας(Κρέντη), Τσάκνης, Φούκας(Α.Π. Καρπενήσι 2002), Αναστασόπουλος, Κρασιάς(ΑΠΟΚ) Μακρής(Μυρίκη), Λαθύρης(Ατρόμητος Σπολαΐτας), Σιταράς. Νάσιος, Χονδρός(Αίολος)
Πάτρου, Μάκκας(Κρέντη), Λαθύρης Π., Λαθύρης Κ.(Παλαιοκατούνα), Κοντογιάννης(Ποταμιά), Κίτσιος(Άγραφα)
Παλαιοκατούνα

Φύκας, Λαμπρόπουλος, Πατρώνης, Πέτρου(Άγραφα), Χαντζόπουλος, Χειλάς, Αρχοντής Ι.(Ποταμιά), Δόσης, Ζέκιο(Αγία Τριάδα), Ζιάκας, Ιωάννου, Γαλανός, Παπαδονίκος, Αρκουμάνης, Σταμούλης Β.(Κεράσοβο), Ευαγγελοδήμος, Σταμούλης Κ., Χαλκιάς(Αίολος), Λαθύρης Π., Λαθύρης Κ.(Άγιος Προκόπιος), Μουτσούλας(Μικρό Χωριό), Ζαχαράκης(Γρανίτσα), Αρχοντής Γ.(Άγιος Γεώργιος), Τριανταφύλλου(Απεραντιακός) Γενιτσαρόπουλος (Ελεύθερος/Κεφαλόβρυσο), Τσιμπιδάκης, Βακής, Ζουγρής(Ελεύθεροι)

Ραπτόπουλο


Καρανταλής(Άγιος Προκόπιος), Ρεσίτης(Αίολος), Μπισμπίκης(Φραγκίστα), Κώτσιας, Μπακούσης, Αγραφιώτης Σ., Αγραφιώτης Ι.(Απεραντιακός), Τσιαμάγκας(Φωστήρας Καισαριανής)
Κεράσοβο


Μπουμπουρής, Μαντέκας, Γώγος(Άγραφα), Ζιάκας, Ιωάννου, Γαλανός, Παπαδονίκος, Μπανιάς(Αίολος/Τέλος Υποσχετικής), Αρκουμάνης, Σταμούλης(Παλαιοκατούνα), Σερπάνος, Τσιγαρίδας(Φραγκίστα), Λάππας Γ.(Κρέντη), Σβερώνης(Ποταμιά), Σεντής(Τυμφρηστός), Λάππας Ι.(Κ-Β)(Κουβαράς)
Γρανίτσα


Ζαχαράκης Λ.(Παλαιοκατούνα)
Κρίκελλο

Αγγελακόπουλος(Α.Ε. Αιγίου)

Α.Π. Καρπενήσι 2002


Γιόγιος, Γιαννόπουλος(ΑΠΟΚ), Κατσαρός, Αντωνίου, Αθανασόπουλος, Κόγιας(Άγραφα), Σιταράς(Μυρίκη), Τσάκνης, Φούκας(Άγιος Προκόπιος), Χρυσαφόπουλος(Ελεύθερος), Καρατσίκης(Αίολος), Γενιτσαρόπουλος Π., Οικονόμου Σ.(Απεραντιακός), Γενιτσαρόπουλος Δ.(Κρέντη)
ΑΕΚ



Αγία Τριάδα


Δόσης, Ζέκιο(Παλαιοκατούνα)
Μικρό Χωριό


Μουτσούλας(Παλαιοκατούνα)


* Ο πίνακας πιθανόν να ανανεωθεί τις επόμενες ημέρες.

Eπιμέλεια : Δημήτρης Κολλημένος