Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚ-Άγραφα 4-2

Σε ένα βαρύ τερέν διεξήχθη ένα δυνατό, με αρκετή ένταση και συνάμα πολύ ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι. Ο ΑΠΟΚ συνέχισε να επικρατεί στα φιλικά και κέρδισε με δυσκολία τα Άγραφα με σκορ 4-2.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή 14/9 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε με παρουσία λιγοστών οπαδών και κάτω από αρκετά διαστήματα έντονης βροχόπτωσης.
Ο ΑΠΟΚ του Γιώργου Κρασιά κατέκτησε την 4η φιλική του νίκη σε ισάριθμα ματς. Ξεκίνησε αρκετά δυνατά στο πρώτο μέρος και κυριάρχησε, όταν και προηγήθηκε με 2-0. Στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης υπέστη ολικό black out, έκανε αρκετά λάθη στην άμυνα και λίγο έλλειψε να βρεθεί ακόμη και πίσω στο σκορ. Στα τελευταία λεπτά το «κυανόλευκο» συγκρότημα μέσα σε ένα 3λεπτο πήρε «αέρα» δυο τερμάτων και έφτασε στην νίκη. Παράλληλα μετά το 65΄ έλεγξε το ματς και δημιούργησε ξανά απειλές προς την εστία του Κόκκοτα.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου έκαναν αρκετά κακό πρώτο μέρος, όπου δεν κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη της μεσαίας γραμμής. Μπήκαν πολύ δυνατά στην συνέχεια και έκλεισαν τον ΑΠΟΚ στα καρέ του και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Κόκκοτου.
Δυο φορές σκόραρε ο επιθετικός Γιώργος Βούρτσας και έφερε το ματς στα ίσα. Στην συνέχεια ο Κατσαντώνης οπισθοχώρησε έριξε ρυθμούς και μοιραία δεν κατάφερε να κρατήσει το 2-2.

Ρέφερι ο Κολοκώτσιος- Βοηθός ο Σώμαλης

 












Το φιλικό σφύριξε ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος, έχοντας βοηθό τον  έφορο-φροντιστή του ΑΠΟΚ Στέλιο Σώμαλη και τον Γρηγόρη Πολυχρόνη.

Με διαστήματα βροχής
Αρκετά λεπτά του παιχνιδιού έγιναν κάτω από διαστήματα δυνατής βροχόπτωσης, κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Σε αρκετά σημεία ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς, καθώς είχανμαζευτεί αρκετά νερά και από τις βροχοπτώσεις που των προηγούμενων ωρών.

Κόντρα στην παλιά του ομάδα


Ο Μιχάλης Ράπτης του ΑΠΟΚ έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον έμπειρο Βασίλη Τσουκαλά και «κοντραρίστηκε» με την πρώην του ομάδα.

Πάθος και από τους δυο
Υπερέβαλλαν εαυτό οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και τα έδωσαν όλα, αν και ήταν ένα φιλικό «τεστ». Έδειξαν πάθος κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα δυνατά και επικίνδυνα πολλές φορές μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικό ότι αποβλήθηκε (Πανόπουλος των Αγράφων) ποδοσφαιριστής και καταλογίστηκαν 4 κίτρινες κάρτες.

Με 2 μικρούς ο ΑΠΟΚ-5 τα Άγραφα
Ο ΑΠΟΚ άρχισαν το φιλικό τεστ αγωνιζόμενος με μόλις 2 μικρούς, ενώ τα Άγραφα ξεκίνησαν με 5.

Ίδιο σκορ
Στο προηγούμενο δυνατό τεστ τους τα Άγραφα ηττήθηκαν με το δυο σκορ από την Ένωση 2010. Μάλιστα δέχτηκαν τα δυο τελευταία γκολ περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα του 2ου  μέρους, ενώ είχαν ισοφαρίσει και τότε σε 2-2 σχεδόν στο ίδιο λεπτό.

Α΄ μέρος

Γκολ «από τα αποδυτήρια»


Πριν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό ο ΑΠΟΚ πήρε πρωτοπορία στο σκορ. Κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μπισμπίκη στην προσπάθεια του Τσουκαλά. Ο «εξπέρ» στις εκτελέσεις πέναλτι Κώστας Μπόνιας είχε εύκολο έργο και άνοιξε το σκορ.




Δεύτερο γκολ ο Κουρλός


Ο ΑΠΟΚ συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να δημιουργεί ευκαιρίες και έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 22ο λεπτό μετά από όμορφο σουτ του Δημήτρη Κουρλού.

Ματς κέντρου
Μετά το 25ο λεπτό ο ρυθμός του παιχνιδιού, τα Άγραφα ισορρόπησαν και απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις μέσα από μικροευκαιρίες.

3 κίτρινες στον ΑΠΟΚ
Ο ρέφερι Κολοκώτσιος κιτρίνισε 3 ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ, οι οποίοι έκαναν επικίνδυνα μαρκαρίσματα. Πρόκειται για τους : Τάκη Σαϊτη, Πάνο Ράπτη και Δημήτρη Τσιλιμέκη.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Τσουκαλάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Μπισμπίκης απέκρουσε την μπάλα με το χέρι και ο Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΑΠΟΚ. Ο Μπόνιας εκτέλεσε εύστοχα πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα και άνοιξε το σκορ (1-0).
7΄ : Σουτ του Κουρλού εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε αρχικά και στην συνέχεια μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ του Κατσαντώνη.
10΄ : Έξυπνη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπόνια απέκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Κόκκοτας από την αριστερή του γωνία.
18΄ : Ο Βούρτσας πάσαρε στον Καλύβα Κ. που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, αλλά απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
22΄ : Ο Σαϊτης από αριστερά γύρισε στον Κουρλό, που ελίχτηκε εκτός περιοχής και με καλοζυγισμένο σουτ στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα πέτυχε το 2-0.
25΄ : Σουτ του Βούρτσα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Κόκκοτου.
34΄ :  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη από καλή θέση κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Βελουχίου.
37΄ : Διαγώνιο σουτ του Κουρλού μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

Β΄ μέρος

Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Το δεύτερο ξεκίνησε με τα Άγραφα να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δημήτρη Τσιλιμέκη πάνω στον Γιώργο Πανόπουλο.



2 γκολ σε ένα 2λεπτο για τον Βούρτσα


Τα πάνω-κάτω έφερε ο ικανότατος φορ Γιώργος Βούρτσας των Αγράφων. Αρχικώς μείωσε στο 54΄ με εκτέλεση πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΑΠΟΚ στην άμυνα. Μετρά ήδη 6 γκολ σε 4 φιλικά!.


Μεταμορφωθήκαν τα Άγραφα
Άλλη ομάδα ήταν τα Άγραφα στις αρχές της επανάληψης, μεταμορφώθηκαν, βελτιώνοντας κατά πολύ την απόδοση τους. Κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου μέχρι το 65ο λεπτό, όπου και έφτασαν στην ισοφάριση και απείλησαν ακόμη και για το 2-3.


Αποβολή-αλλαγή Πανόπουλου


Στο 64ο λεπτό ο μέσος Γιώργος Πανόπουλος των Αγράφων αποβλήθηκε και αποχώρησε από το ματς, καθώς έκανε επικίνδυνη προβολή πάνω στον Σπύρο Ξαγάρα. Ο Πανόπουλος αντικαταστάθηκε μετά από 2 λεπτά από τον Μπουμπουρή, έπειτα από υπόδειξη του διαιτητή Κολοκώτσιου. Στον νεαρό δεξιό μπακ προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια αγωνίστηκε κανονικά.







Ακόμη μια κίτρινη
Ο Βασίλης Ντότσικας των Αγράφων αντίκρισε την 4η κίτρινη του φιλικού, αφού έκανε ένα δυνατό τάκλιν σε αντίπαλο.


Άναψαν οι προβολείς
Στο 72ο λεπτό του φιλικού τέθηκαν σε λειτουργία οι προβολείς του γηπέδου. Η συννεφιά, που επικρατούσε είχε ήδη μειώσει την ορατότητα από τα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους.



Ξεπέρασε το «σοκ»
Ο ΑΠΟΚ, που έκανε αρκετά λάθη στην άμυνα, ξεπέρασε το σοκ της ισοφάρισης και στο τελευταίο 20λεπτο βελτιώθηκε κατά πίσω και πήρε εκ νέου τον έλεγχο της αναμέτρησης.

«Καθάρισε» με το ίδιο νόμισμα

 












Σε 3 λεπτά ο ΑΠΟΚ σκόραρε δυο φορές και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Αρχικώς με ωραίο σουτ του Δημήτρη Τσιλιμέκη στο 72΄ πέτυχε το 3-2 και δυο λεπτά μετά με προβολή του Βασίλη Τσουκαλά έφτασε στο τελικό σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄ : Τα Άγραφα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιλιμέκη Δ. πάνω στον Πανόπουλο. Ο μέσος του Κατσαντώνη ωστόσο τελείωσε την φάση. πλάσαρε από ευνοϊκή θέση και κέρδισε το κόρνερ.
49΄ :  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα από δεξιά απέκρουσε ο Κόκκοτος με τις γροθιές.
54΄ : Ο Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Τσουκαλάς έσπρωξε τον Μπισμπίκη και ο Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Βούρτσας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών πλάσαρε στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ και μείωσε σε 2-1.
55΄ : Ο Γιαννιώτης από αριστερά έβγαλε την προωθημένη μπαλιά ο Ξαγάρας δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Κόκκοτο, ο Βούρτσας από πλάγια αριστερά έκλεψε και πλάσαρε από πλάγια θέση στην ανυπεράσπιστη εστία, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
64΄ : Ο Πανόπουλος έκανε επικίνδυνη προβολή πάνω στον Ξαγάρα και ύστερα από υπόδειξη του διαιτητή αντικαταστάθηκε, καθώς αποβλήθηκε με απ ευθείας κόκκινη.
69΄ : Ο Κόκκοτος εκτέλεσε ελεύθερο, η άμυνα αδράνησε ο Καλύβας Κ. μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από πλάγια αριστερά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
70΄ : Ο Βούρτσας έκλεψε από τον Μπόνια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από πλεονεκτική θέση λίγο πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
72΄ : Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά σαν κοντινό κόρνερ, ο Κόκκοτας απέκρουσε με τις γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στον Τσιλιμέκη Δ., που από πλάγια αριστερά έκανε το μονοκόμματο σουτ, το οποίο πέρασε από τα σώματα και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα για το 3-2.
75΄ : Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σαϊτης έκανε την κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Τσουκαλά, ο οποίος εξ επαφής με προβολή, η οποία βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι πέτυχε το τελικό 4-2.
77΄ : Νέο κόρνερ του Κουρλού από αριστερά, ο Ξαγάρας πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο γκολκίπερ του Κατσαντώνη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
78΄ : Ο Καλύβας Κ. ελίχτηκε από αριστερά, γύρισε παράλληλα για το ύψος της περιοχής, όπου ο επερχόμενος αδερφός του Καλύβας Τ. σούταρε αμαρκάριστος λίγο πάνω από την εστία του Βελουχίου.
84΄ : Σουτ του Τσιλίκα μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε πάνω από την εστία των Αγράφων.
88΄ : Πλασέ του Βούρτσα από καλή θέση έφυγε άουτ.














Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιώργος Κρασιάς ) : Κόκκοτος(90΄ Γιόγιος), Τσιλιμέκης Δ.(79΄ Τσιλιμέκης Θ.), Ράπτης Π.(46΄ Μπούκας), Τσουκαλάς(90΄ Γιαννόπουλος), Ράπτης Μ.(76΄ Ζαχαρόπουλος), Μπόνιας(86΄ Αρβανίτης), Κρίντας(46΄ Ξαγάρας), Κουρλός(85΄ Μπούτσι), Τσιλίκας, Σαϊτης, Φλωράκης(46΄ Κουτσουπιάς)

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Κόκκοτας, Κατσαρός(46΄ Θεοχάρης), Γιαννιώτης, Καλύβας Κ., Μπισμπίκης, Πανόπουλος(65΄ Μπουμπουρής), Καλύβας Τ., Μάρκης(82΄ Μαντέκας), Αθανασόπουλος(46΄ Αντωνίου), Βούρτσας, Ντότσικας

Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Στέλιος Σώμαλης(Παράγοντας ΑΠΟΚ)
2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος