Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ποταμιά-Απεραντιακός 4-4

Με το «χορταστικό» ισόπαλο 4-4 ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της Ποταμιάς με τον Απεραντιακό. Μετά το φιλικό ακολούθησε και η διαδικασία των πέναλτι, η οποία ολοκληρώθηκε και αυτή με το ίδιο ισόπαλο σκορ το 4-4 (!)
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/9 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6.10 το απόγευμα. Είχε διάρκεια 70 λεπτά.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα έδωσε το τελευταίο της φιλικό τεστ πριν το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Άγιο Προκόπιο. Είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, όπου κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα 3 τερμάτων. Η έλλειψη κανονικού γκολκίπερ και η χαλάρωση στο δεύτερο μέρος επέφεραν την ισοφάριση σε 4-4. Δυο γκολ πέτυχε ο μέσος Λάμπρος Φλωράκης. Η Ποταμιά έκλεισε τα φιλικά της χωρίς να «γευτεί» την χαρά της φιλικής νίκης.
Ο Απεραντιακός του Δημήτρη Τσιγαρίδα, παρουσίασε κακό αγωνιστικό μέρος στο πρώτο μέρος, όπου έκανε σωρεία λαθών στην αμυντική του λειτουργία. Δεν παράτησε ωστόσο το ματς, βελτιώθηκε πίεσε και κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Ο πολύπειρος Άκης Ανδρεάκης σκόραρε δις.

Ξανά διαιτητής ο Τσιγαρίδας


Για ακόμη μια φορά ο προπονητής του Απεραντιακού Δημήτρης Τσιγαρίδας διεύθυνε φιλική αναμέτρηση. Ο τεχνικός των Απεράντιων είχε σφυρίξει και την Τετάρτη 12/9 το φιλικό της Παλαιοκατούνας με την Κρέντη. Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 70 λεπτών

Απουσίαζε ο Κολόκας
Εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε από το φιλικό ο προπονητής της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας.

Ντεμπούτο για 2














Δυο παίκτες της Ποταμιάς ξεκίνησαν στην 11αδα και πραγματοποίησαν το φετινό τους ανεπίσημο ντεμπούτο. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Θωμά Αζακά και τον Γιώργο Ζαγκότση. Ο δεύτερος αγωνίστηκε για 52λεπτά κάτω από τα δοκάρια (Απουσίαζε ο Παύλος Κουτούμπας) και στην συνέχεια πέρασε στον χώρο του κέντρου. Ο Ζαγκότσης προέρχεται από τραυματισμό και είχε μπει τις τελευταίες ημέρες σταδιακά σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Α΄ μέρος

Οδηγίες από Γιαννόπουλο


Χρέη προπονητή στο πρώτο 35λεπτο εκτέλεσε ο αναπληρωματικός και έμπειρος μεσοεπιθετικός Ντίνος Γιαννόπουλος. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.


Με πρωταγωνιστές τους Μεγαλοχωρίτες
Η Ποταμιά ήταν αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας 3 όμορφα τέρματα και έχοντας τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Ο Απεραντιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός με αντεπιθέσεις και το κατάφερε μόνο σε μια περίπτωση με προσπάθεια του Νίκου Κωστή.

2-0 στο 10λεπτο
 
Πολύ γρήγορα η Ποταμιά πήρε κεφάλι στο σκορ με δυο γκολ διαφορά. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος στο 8΄ και ο Λάμπρος Φλωράκης δυο λεπτά αργότερα διαμόρφωσαν το 2-0 για την ομάδα τους.

Δοκάρι Φλωράκη
Ο Λάμπρος Φλωράκης στο 22o λεπτό είδε το σουτ του να σταματάει στην ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Φακίτσα και να καταλήγει κόρνερ, αφού προηγουμένως η μπάλα είχε βρει και σε αντίπαλο.

Με απευθείας κόρνερ(!)


Ο σπεσιαλίστας Λάμπρος Φλωράκης χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ στην τελευταία φάση του 1ου μέρους, όταν σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Σουτ του Στόκα εκτός περιοχής πέρασε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
8΄ : Ο Κολοκύθας έκανε το λάθος, ο Γιαννακόπουλος έκλεψε μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με όμορφο σουτ στην αριστερή γωνία του Απεραντιακού άνοιξε το σκορ (1-0).
10΄ : Ο Στόκας πάσαρε στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε και στον Ανδρεάκη και «κρέμασε» τον Φακίτσα για το 2-0.
14΄ : Ο Σιαλμάς με κάθετη στην πλάτη της άμυνας, έβγαλε τον Κωστή απέναντι στον Ζαγκότση, ο μέσος του Απεραντιακού σούταρε από πλάγια αριστερά με τον γκολκίπερ της Ποταμιάς να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
22΄ : Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Φακίτσας απέκρουσε με γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στο ύψος του πέναλτι στον Φλωράκη, που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.
35΄ : Σουτ του Μισύρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε όμορφα στην κόρνερ από το αριστερό του «Γ» ο γκολκίπερ του Απεραντιακού.
36΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε το κόρνερ απ ευθείας από δεξιά, ο Φακίτσας δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, η οποία χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (3-0).

Β΄ μέρος

Ντεμπούτο Γ. Γκορόγια


Ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Γκορόγιας της Ποταμιάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος. Ο ψηλόσωμος στόπερ πέρυσι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και δεν είχε αγωνιστεί καθόλου.

Μείωσε με πέναλτι


Ο Πάνος Σιαλμάς στο 13ο λεπτό της επανάληψης σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και μείωσε σε 3-1, όπως και στον αγώνα με το Βελούχι.



«Αέρας» 3 τερμάτων με Στόκα


Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός Πάνος Στόκας πέτυχε ένα όμορφο τέρμα στο 50΄ και έδωσε ξανά διαφορά 3 τερμάτων στην ομάδα του. Δημιουργός του γκολ ήταν ο 20χρονος Χριστόδουλος Μισύρης από αριστερά.

Αλλαγή γκολκίπερ


Ο Γιώργος Ζαγκότσης εγκατέλειψε την εστία του και αγωνίστηκε στην φυσική του θέση στην μεσαία γραμμή. Γκολκίπερ από ανάγκη ήταν ο επιθετικός Κώστας Γιαννακόπουλος, ο οποίος φέρει ευθύνη για το 3ο τέρμα, που δέχτηκε.


«Κυνήγησε» και έφτασε στην ισοφάριση

 












Οι Απεράντιοι δεν το έβαλαν κάτω και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος την ισοφάριση και το κατάφεραν με την λήξη του αγώνα. Ο έμπειρος Άκης Ανδρεάκης πέτυχε δυο γκολ στο 64΄ και στο 70΄, ενώ προηγουμένως είχε προηγηθεί γκολ του Δημήτρη Μπισμπίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
38΄ : Ακυρώθηκε γκολ του Γιαννακόπουλου, καθώς είχε πάρει την μπάλα, ενώ βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.
48΄ : Ο Μπισμπίκης έκανε την επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Αζακά και κέρδισε το πέναλτι. Ο Σιαλμάς εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Ζαγκότση και μείωσε σε 3-1.
50΄ : Ο Μισύρης έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά, γύρισε στον Στόκα, που λίγο έξω από την μικρή περιοχή με ωραίο σουτ στην δεξιά γωνία του Φακίτσα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
54΄ : Ο Κωστής πάσαρε στον Ανδρεάκη, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής, με τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει.
61΄ : Ο Πλεξίδας έδωσε στον Γιαννόπουλο, το σουτ του οποίου από καλή θέση μάζεψε εύκολα ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού.
64΄ : Ο Γούλας ελίχτηκε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ανδρεάκη, που από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς μείωσε σε 4-2.
65΄ : Ο Ανδρεάκης έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά, έστρωσε στον Μπισμπίκη, ο οποίος σούταρε αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε με τις γροθιές.
67΄ : Ο Μπισμπίκης έκανε προσωπική ενέργεια, σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Γιαννακόπουλος δεν συγκράτησε την μπάλα στην δεξιά του γωνία και αυτή πέρασε από την γραμμή για το 4-3.
70΄ : Ο Μπισμπίκης χτύπησε κόρνερ από αριστερά και ο Ανδρεάκης στο δεύτερο δοκάρι με όμορφο σουτ στην κίνηση ισοφάρισε στο τελικό 4-4.

Ίδιο σκορ και στα πέναλτι
Μετά το τέλος του φιλικού οι δυο ομάδες εκτέλεσαν πέναλτι, όμως και το σκορ στην «ρώσικη ρουλέτα» ήταν ισόπαλο με 4-4. Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο Λάμπρος Φλωράκης.




Η σειρά των πέναλτι
Ζαγκότσης(Απόκρουση Φακίτσα)
Σιαλμάς 0-1
Γιαννακόπουλος 1-1
Μπισμπίκης (Άουτ)
Γκορόγιας Ι. 2-1
Ανδρεάκης 2-2
Στόκας 3-2
Διομήδης 3-3
Φλωράκης 4-3
Γιαννής 4-4

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά : Ζαγκότσης, Μπίκας, Γκορόγιας Ι.(36΄ Γιαννόπουλος), Κοσμάς(46΄ Γκορόγιας Γ.), Μισύρης, Αζακάς(64΄ Φλωράκης), Μπούρας Σ.(44΄ Πλεξίδας), Μαντζιούτας Κ.(46΄ Κοντογιάννης), Στόκας, Φλωράκης(52΄ Γιαννακόπουλος), Γιαννακόπουλος(44΄ Γυφτομήτρος)

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας) : Φακίτσας, Κατσίφας(62΄ Γουρέλης), Κουτσοθανάσης (59΄ Κοντογεώργος), Ανδρεάκης, Καμαρέτσος(61΄ Γιαννής), Κολοκύθας(55΄ Διομήδης), Κωστής(64΄ Αργυρόπουλος), Μπισμπίκης, Γούλας, Σιαλμάς, Γενιτσαρόπουλος(44΄ Ζήκας)

Διαιτητής : Δημήτρης Τσιγαρίδας (Προπονητής Απεραντιακού)















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος