Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μυρίκη-Απεραντιακός 6-0

Σκόραρε κατά ριπάς στο τελευταίο 20λεπτο η ομάδα της Μυρίκης και νίκησε τον Απεραντιακό με το εντυπωσιακό 6-0 και παράλληλα συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, 6 ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/9 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Κράτησε 80 λεπτά και έγινε υπό την παρουσία περίπου 50 φιλάθλων. 
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκεια. Ανέβασε στροφές στο 2ο μέρος και στο τελευταίο 20λεπτο έκανε το 2-0…6-0, προσφέροντας παράλληλα και όμορφο θέαμα. Έδειξε έτοιμη για το ματς κυπέλλου την Κυριακή κόντρα στην Φραγκίστα.
Ο Απεραντιακός του Δημήτρη Τσιγαρίδα αγωνίστηκε ξανά με αμυντικούς προσανατολισμούς και περιόρισε αρκετά τον αντίπαλο. Στα τελευταία λεπτά με τις πολλές αλλαγές, που έγιναν χάθηκε η συνοχή της ομάδας και δέχτηκε την συντριβή. Επιθετικά προσπάθησε να απειλήσει με κάποια αντεπίθεση, χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του.

80 λεπτά
Το φιλικό διήρκησε 80 λεπτά και είχε διάρκεια 2 40λεπτων.

Παρουσία διοίκησης
Από πλευράς Απεραντιακού παραβρέθηκαν οι διοικητικοί παράγοντες Χριστόφορος Κατσίκης και Γιώργος Κατσιάδας. Από το Δ.Σ. της Μυρίκης παραβρέθηκαν οι : Νίκος Τσώνης, Γιώργος Λιάγκας, Γιάννης Ζαραβέλης και Γιάννης Χαντζόπουλος.



Ντεμπούτο Ανδρεάκη-Φούκα

 












Για πρώτη φορά αγωνίστηκαν την φετινή σεζόν 2 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον έμπειρο λίμπερο Άκη Ανδρεάκη του Απεραντιακού και τον δεξιό μεσοεπιθετικό της Μυρίκης Νίκο Φούκα.

Ξεχώρισε ο Κολοκύθας


Ο νεαρός Σεραφείμ Κολοκύθας του Απεραντιακού έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία. Αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στο κέντρο της άμυνας και στην επανάληψη έπαιξε σαν πλάγιος μπακ είτε αριστερός είτε δεξιός

Α΄ μέρος

Έλεγξε ο ΑΟΜ
Η ομάδα της Μυρίκης πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Προβάδισμα με Κ. Σιταρά


Ο επιθετικός Κώστας Σιταράς της Μυρίκης σκόραρε στο 12ο λεπτό και άνοιξε το σκορ.

Δεν απείλησε ο Απεραντιακός
Δεν κατάφερε η ομάδα του Απεραντιακού να δημιουργήσει ευκαιρία και να ανησυχήσει τον γκολκίπερ Στέλιο Μεριγκούνη.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ζαραβέλης πήρε την κεφαλιά από κοντά, ο Φακίτσας εκτινάχτηκε και απέκρουσε σε κόρνερ.
12΄ : Ο Παχής χτύπησε φάουλ από αριστερά, ο Σιταράς Α. προσπάθησε να πλασάρει από κοντά, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και ο Σιταράς Κ. εύκολα με πλασέ στην δεξιά γωνία του Απεραντιακού πέτυχε το 1-0.
20΄ : Ο Λέρης έβγαλε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Σιταρά Α., που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των Απεράντιων.
25΄ : Ο Σιταράς Κ. πάσαρε στον Παχή, που σούταρε από αριστερά, με τον Φακίτσα να μπλοκάρει.
40΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουμπουρή Α. από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος

Αλλαγή ρέφερι


Το 2ο 40 λεπτό σφύριξε ο Γιώργος Στοφόρος και ο Γιώργος Δροσίνης εκτέλεσε χρέη 1ου βοηθού.

Δημιουργούσαν τα μπακ

 












Τα δυο πλάγια μπακ της Μυρίκης δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και ξεκίνησαν αρκετές προσπάθειες από αυτούς. Ο 17χρονος αριστερός αμυντικός Άγγελος Παχής χρίστηκε σκόρερ 59ο λεπτό, κέρδισε πέναλτι και δημιούργησε δυο γκολ. Εξαιρετικός ήταν και ο 22χρονος δεξιός αμυντικός Φώτης Ζαχαράκης, μπορεί να μην ξεκίνησε βασικός, ωστόσο σέρβιρε δυο τέρματα στους συμπαίκτες του.

3-0 με Παχή-Ζαλοκώστα


«Κεφάτη» ήταν και στην επανάληψη η Μυρίκη αρχικά στο 59ο λεπτό με τέρμα του Άγγελου Παχή προηγήθηκε με 2-0. 5 λεπτά αργότερα ο Γιάννης Ζαλοκώστας σκόραρε για 2ο συνεχές φιλικό ματς και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.


Ανέλαβε δράση ο «Σταμ»


Ο ικανατότατος μεσος Κώστας Σταμούλης με δυο προσωπικά τέρματα στο 66ο και 71ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Φινάλε με πέναλτι Φύκα


Το τελικό 6-0 διαμορφώθηκε στο 74΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του μεσοαμυντικού Γιώργου Φύκα. Στην φάση του πέναλτι βγήκε από την εστία του να εκτελέσει το πέναλτι και ο γκολκίπερ Στέλιος Μεριγκούνης, χωρίς ωστόσο οι συμπαίκτες του να τον αφήσουν να το κάνει.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Εκτέλεση φάουλ του Κατσίφα από μακρινή απόσταση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
49΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. με μπαλιά τροφοδότησε τον Σταμούλη, αυτός γύρισε στον Ζαλοκώστα που από καλή θέση σούταρε άουτ.
57΄ : Ο Σταμούλης άνοιξε δεξιά μέσα στην περιοχή στον Σιταρά Κ. που πλάσαρε ελάχιστα πάνω από την εστία του Φακίτσα.
59΄ : Ο Ζαχαράκης σέντραρε όμορφα από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Παχή που βρίσκονταν στην «πλάτη» της άμυνας και με προβολή στην δεξιά γωνία του Φακίτσα πέτυχε το 2-0.
64΄ : Ο Σταμούλης πάσαρε στον Σιταρά Κ. , ο οποίος γύρισε από αριστερά και ο επερχόμενος Ζαλοκώστας στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κίνηση αριστερή γωνία του Απεραντιακού διαμόρφωσε το 3-0.
66΄ : Ο Ζαχαράκης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Σταμούλης έπιασε το ύψος του πέναλτι την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Απεραντιακού για το 4-0.
71΄ : Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά μετά από διώξιμο των αμυντικών ο Σταμούλης έγινε κάτοχος της μπάλας και με χαμηλό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φακίτσα (5-0).
74΄ : Ο Παχής μέσα από την περιοχή και αριστερά ανατράπηκε από τον Λιάγκο και ο κ. Στοφόρος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Φύκας εκτέλεσε εύστοχα πλασάροντας στην δεξιά γωνία του Φακίτσα για το τελικό 6-0.
80΄ : Ο Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και η όμορφη κεφαλιά του Σταμούλη από κοντά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των Απεράντιων.














Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Ζαραβέλης(45΄ Ζαχαράκης), Παχής, Σακαμπέτης(45΄ Ίβρος), Γενιτσαρόπουλος Κ., Γκορόγιας(45΄ Φύκας), Μπουμπουρής Α., Λέρης(58΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Σιταράς Κ.(65΄ Λαθύρης), Φούκας Ν.(45΄ Σταμούλης), Σιταράς Α.(41΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας)

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας) : Φακίτσας, Μπισμπίκης(61΄ Σκαρμούτσος), Κατσίφας(54΄ Γουρέλης), Κονιαβίτης(41΄ Λιάγκος Β.), Καμαρέτσος(58΄ Αργυρόπουλος), Ανδρεάκης(56΄ Ζήκας), Διομήδης(34΄ Γενιτσαρόπουλος Π.), Κωστής(46΄ Κοντογεώργος), Σιαλμάς(49΄ Γιαννής), Οικονόμου Α., Κολοκύθας

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Νίκος Μώκος


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος