Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγιος Προκόπιος 7-1

Ασταμάτητο φαντάζει στα φιλικά του παιχνίδια το Βελούχι. Οι Καρπενησιώτες τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων επιβλήθηκαν με 7-1 του Αγίου Προκοπίου, αν και στο ημίχρονο το σκορ ήταν ισόπαλο με 1-1.
Το φιλικό ματς διεξήχθη την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (Κεντρικό γήπεδο) και άρχισε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα. 
Ο ΑΠΟΚ έκανε το 3/3 στους μέχρι τώρα αγώνες του, παίζοντας πολύ όμορφη μπάλα. Επιθετικά η τετράδα Φλωράκης-Κουρλός-Καρβέλης-Σαΐτης ήταν καταιγιστική και συνδυαζόταν άπειρες φορές. Η ομάδα του Γιώργου Κρασιά επικράτησε με το ίδιο σκορ, όπως και στο προηγούμενο «τεστ» με τον Απεραντιακό. Έχει ακόμη τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, καθώς δεν αγωνίζεται ούτε την πρώτη αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ (Ρεπό) ούτε για την Α΄ Φάση του κυπέλλου.  
Ο Άγιος Προκόπιος έδωσε το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι, ύστερα από αυτό της προηγούμενης Τετάρτης με τα Άγραφα. Ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη οι αλλαγές «χάλασαν» την συνοχή της ομάδας. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου μάλιστα βρέθηκε προηγούμενη νωρίς-νωρίς. Ο Αστέρας προετοιμάζεται για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και συγκεκριμένα για το παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στην Ποταμιά.

Αντιμέτωπες δυο «κυανόλευκες δόξες»

 












Ως αντίπαλοι στους πάγκους των δυο ομάδων βρέθηκαν οι: Γιώργος Κρασιάς (Βελούχι) και Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος). Οι δυο άνδρες έχουν συνδέσει το όνομα τους και με τις τέσσερις παραμονές του Βελουχίου στην Δ΄ Εθνική.

Σύσσωμη διοικητική παρουσία


Ισχυρό «παρών» έδωσε η διοίκηση του ΑΠΟΚ στο φιλικό. Στο γήπεδο βρέθηκαν οι: Ανδρέας Θεολόγου, Ανδρέας Κατσακιώρης, Ανδρέας Κονδύλης (Είναι και γιατρός ομάδας) Χρήστος Γιαννίτσαρης (Έχει τον ρόλο και του βοηθού προπονητή), Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Γιώργος Λαθύρης και Στέλιος Σώμαλης (Είναι και φροντιστής), όπως και οι πρώην διοικούντες: Μπάμπης Τσιτούρης, Δημήτρης Κατσακιώρης και Γιώργος Νικολακόπουλος (Αναπληρρωματικό μέλος).
Από πλευράς Αστέρα στον πάγκο κάθισε ο γενικός γραμματέας Γιάννης Καραγιάννης.


Κανονικά με διαιτητική τριάδα


Το παιχνίδι έγινε με την παρουσία διαιτητικής τριάδας, του Γιώργου Δροσίνη, του Γιώργου Στοφόρου και του Νίκου Μώκου, που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της διαιτησίας.

Στο γήπεδο Γενιτσαρόπουλος-Γεωργακόπουλος

 












Ο ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας Τάσος Γεωργακόπουλος και ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Καρδίτσας Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος παρακολούθησαν το φιλικό της προηγούμενης ομάδας τους. Παρόντες ήταν και άλλοι περυσινοί παίχτες του ΑΠΟΚ (Χάρης Ζαραβέλης, Βασίλης Ντουφεκιάς, Κώστας Σταμούλης).

«Τριπλός» ο Καρβέλης-Δυο ο Φλωράκης

 












Μπορεί να έχασε δυο ευκαιρίες από αυτές..που δεν χάνονται ωστόσο ο Μπάμπης Καρβέλης απέδειξε την επιθετική του δεινότητα. Ο 25χρονος επιθετικός του ΑΠΟΚ πέτυχε τα τρία πρώτα τέρματα της ομάδας του. Δυο γκολ σημείωσε και ο 32χρονος μεσοεπιθετικός Γιάννης Φλωράκης, που είναι από τους κορυφαίους στα φιλικά της ομάδας του.

Σε όλα τα γκολ ο Σαΐτης


Σχεδόν σε όλα τα γκολ των νικητών είχε ενεργή συμμετοχή ο Τάκης Σαΐτης. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός τροφοδοτούσε όμορφα τους συμπαίχτες του, ενώ μόνο το γκολ του έλλειψε. 

Πρώτο παιχνίδι Γούλα


Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός Λάμπρος Γούλας πραγματοποίησε την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση με τα χρώματα του Αστέρα. Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο Ραπτόπουλο και στην Κρέντη.

Ολόκληρο Κρασιάς-Τσάκνης

 












Ο αμυντικός χαφ Γιάννης Κρασιάς αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα, παίζοντας σε όλο το 90λεπτο. Γύρισε στόπερ μετά την αντικατάσταση του Γιώργου Νταλαφούρα. Σε όλο το ματς έπαιξε και ο 16χρονος Αργύρης Τσάκνης (Αρχικά ως αριστερό μπακ και στην συνέχεια ως αριστερό χαφ και αμυντικό χαφ).

Α΄ Μέρος

«Αιφνιδίασε» με Νάσιο


Μόλις στο 7o λεπτό και στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του παιχνιδιού ο Δημήτρης Νάσιος σημείωσε γκολ, κάνοντας το 0-1 για τον Αστέρα. Ο 32χρονος μέσος ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες ως το τελευταίο απόκτημα του Αγίου Προκοπίου.



Ισοφάριση και δοκάρι
Ο Μπάμπης Καρβέλης ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα, ενώ είχε και δοκάρι στην συνέχεια. Το Βελούχι πήρε τα ηνία του αγώνα και ήταν καλύτερο.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Πατσιάς κράτησε την μπάλα από αριστερά και τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Νάσιο, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κόκκοτο σούταρε στο αριστερό «παραθυράκι» του Βελουχίου (0-1).
10΄: Μπαλιά του Σαΐτη στον Καρβέλη, που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και υπό την έξοδο του Λαθύρη πλάσαρε στην αριστερή του γωνία (1-1).
16΄: Από προσπάθεια του Κουρλού και κόντρα στην συνέχεια, ο Σαΐτης σούταρε και ο Λαθύρης μάζεψε την μπάλα.
23΄: Ο Νάσιος σε εκτέλεση φάουλ έστρωσε στον Τσάκνη, το δυνατό σουτ του οποίου από καλή θέση απέκρουσε ο Κόκκοτος.
30΄: Κόρνερ του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Καρβέλη εξ επαφής κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
40΄: Ο Μπόνιας με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Καρβέλη, ο οποίος σούταρε από δεξιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Λαθύρη.
41΄: Μπαλιά του Σαΐτη στον Καρβέλη, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες από τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά σε άδειο τέρμα σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων. 

Β΄ Μέρος

Απλά καταιγιστικός

 












Ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χάρμα ειδέσθαι και πέτυχε έξι συνολικά γκολ, αρχίζοντας με το «καλημέρα» να πυροβολεί. Δυο φορές σκόραρε ο Γιάννης Φλωράκης και ο Μπάμπης Καρβέλης και από μια ο Κώστας Μπόνιας (Πέναλτι) και ο Δημήτρης Κουρλός. Έφτασε το σκορ στα επίπεδα του 7-1. Ο Αστέρας αποδιοργανώθηκε, καθώς βγήκαν εκτός γηπέδου βασικά του στελέχη.

Ντεμπούτο Ν. Νταλαφούρα


Ο 18χρονος Νίκος Νταλαφούρας χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή από τον Λάκη Αναστασόπουλο, κάνοντας την πρώτη του συμμετοχή ως δεξί χαφ. Είναι ξάδερφος του στόπερ Γιώργου Νταλαφούρα.

Εμφάνιση Παρούτσα-Κολοκώτσιου-Αποστολίδη


Τρεις ποδοσφαιριστές του Αστέρα, που δεν είχαν αγωνιστεί κόντρα στα Άγραφα πέρασαν στην επανάληψη στον αγωνιστικό χώρο. Πρόκειται για τον επιθετικό Χρήστο Παρούτσα, τον τερματοφύλακα Αποστόλη Κολοκώτσιο και τον Κύπριο Στέλιο Αποστολίδη.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Κουρλός βρήκε τον Σαΐτη, που σέντραρε από δεξιά και ο επερχόμενος Καρβέλης με πλασέ «έγραψε» το 2-1.
51΄: Ο Συγκελόπουλος από αριστερά έβγαλε διαγώνια μπαλιά τον Καρβέλη, που με πολύ ωραίο σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Λαθύρη, κάνοντας το 3-1.
58΄: Συνδυασμός Καρβέλη- Σαΐτη-Συγκελόπουλου-Φλωράκη, σουτ του τελευταίου πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κολοκώτσιου.
60΄: Σέντρα του Πλακιά από αριστερά, προβολή του Παρούτσα από κοντά μάζεψε ο Κόκκοτος.
66΄: Ο Σαΐτης έκανε μπαλιά στον Κουρλό, ο οποίος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Φλωράκης με σουτ εξ επαφής διαμόρφωσε το 4-1.
68΄: Μπαλιά του Φλωράκη στον Σαΐτη, σουτ του τελευταίου από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Κολοκώτσιος στην αριστερή του γωνία.
69΄: Μετά από κάθετη πάσα του Σαΐτη, ο Κουρλός με πολύ ωραίο δυνατό σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Αγίου Προκοπίου (5-1).
75΄: Κόρνερ του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Τσιλιμέκη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το τέρμα του Αστέρα.
80΄: Ο Μπούτσι έκανε κάθετη μπαλιά στον Σαΐτη, ο οποίος σούταρε από δεξιά, με τον Κολοκώτσιο να διώχνει σε κόρνερ.
83΄: Σαΐτης-Κουρλός-Φλωράκη συνδυάστηκαν, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής και ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Αποστολίδη.
84: Ο Μπόνιας εκτέλεσε το πέναλτι δυνατά, «γράφοντας» το 6-1.
88΄: Χτύπημα φάουλ του Πλακιά από δεξιά απέκρουσε ο Ανδρεάκης προτού γίνει απειλητικός ο Παρούτσας.
80΄: Μπαλιά του Τσιλιμέκη για τον Σαΐτη, που απόφυγε ακόμη και τον Κολοκώτσιο, σούταρε, ο Σιλεβίστας έδιωξε πάνω στην γραμμή και ο Φλωράκης σε άδειο τέρμα με σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» των «ερυθρόλευκων» διαμόρφωσε το 7-1.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιώργος Κρασιάς): Κόκκοτος(68΄ Γιόγιος, 84΄ Ανδρεάκης), Ξαγάρας(46΄ Συγκελόπουλος), Ράπτης Π.(68΄ Γιαννόπουλος), Ζαχαρόπουλος(46΄ Τσιλιμέκης Δ.), Αρβανίτης(46΄ Τσουκαλάς), Μπόνιας, Φλωράκης, Κουτσουπιάς(46΄ Κρίντας), Κουρλός, Σαΐτης, Καρβέλης(68΄ Μπούτσι)

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Λαθύρης Γ.(Σ) (57΄ Κολοκώτσιος), Φούκας(46΄ Σιλεβίστας), Τσάκνης Α., Καλτσής(46΄ Σιταράς), Νταλαφούρας Γ.(56΄ Τσέκας), Κρασιάς, Νάσιος(52΄ Λαθύρης Δ.), Τσίπρας(46΄ Πλακιάς), Λαθύρης Γ.(Κ) (68΄ Αποστολίδης), Γούλας(61΄ Νταλαφούρας Ν.), Πατσιάς(52΄ Παρούτσας)

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Μώκος(Ποδοσφαιριστής Απεραντιακού)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος