Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας 83-50

Με μια αρκετά εύκολη νίκη συνδύασε το πρώτο του «τεστ» ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε άνετα του Απόλλωνα Πατρών με διαφορά 33 πόντων (+33).Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και ήταν το πρώτο «τεστ» και για τις δυο ομάδες. Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, υψηλών προδιαγραφών του Hotel Spa Montana.Οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπους και στην Α1, έχοντας διαφορετικούς στόχους η καθεμία από αυτές. Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών και επετράπη μόνο στα συγγενικά πρόσωπα των παιχτών να το παρακολουθήσουν.
Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» από τις σκληρές προπονήσεις επί Ευρυτανικού εδάφους. Οι πρωταθλητές Ευρώπης άφησαν αρκετά θετικά δείγματα γραφής και είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Το ανεπίσημο ντεμπούτο τους έκαναν οι: Δημήτρης Μαυροειδής και Στράτος Περπέρογλου.
Ο Απόλλωνας του Νίκου Βετούλα ταξίδεψε στο Καρπενήσι με σκοπό να δώσει δυνατά φιλικά «τεστ». Δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή, έχοντας τον «νέο» Κλάιμπερ σε καταπληκτική ημέρα. Ντεμπούτο έκαναν και άλλα τρία αποκτήματα της ομάδας και συγκεκριμένα οι: Λάρι Τέρνερ, Σέιν Γουόκερ και Ανδρέας Πελεκούδας Οι «μελανόλευκοι» επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία και αντιμετώπισαν έναν αντίπαλο πολύ ανωτέρου επιπέδου. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσουν για το κύπελλο τον Ηλυσιακό.
Μια απουσία εκατέρωθεν

 












Από τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους ο 22χρονος γκαρντ Βαγγέλης Μάντζαρης, καθώς ένοιωθε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Από τους Αχαιούς τραυματίας (Ταλαιπωρείται από τράβηγμα) είναι ο captain Νίκος Αργυρόπουλος. Να τονιστεί πως αρχηγός των Πειραιωτών Βασίλης Σπανούλης δεν θα αγωνιστεί στο φιλικό της Παρασκευής, καθώς θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, για να συμμετάσχει σε διαφημιστικό της Ευρολίγκας.

Με το βλέμμα του Αγγελόπουλου!


Με ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος και εκ των ιδιοκτητών (Μαζί με τον αδερφό του Γιάννη) του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ανανέωσαν το «ραντεβού» τους 

 












Ολυμπιακός και Απόλλων Πάτρας θα διασταυρώσουν ξανά τα «ξίφη» τους σε νέο φιλικό παιχνίδι, που θα γίνει την Παρασκευή (7-8) στις 11 το πρωί στον ίδιο χώρο. Εν συνεχεία θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Πρώτος ο Άντιτς


Ο 30χρονος Σκοπιανός Φόργουορντ Πέρο Άντιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, πετυχαίνοντας 13 συνολικά πόντους, βάζοντας και δυο τρίποντα. Τον ακολούθησε με δυο λιγότερους ο Αμερικανός σέντερ Καιλ Χάινς. Στους 9 σταμάτησε ο Κώστας Παπανικολάου.

Διαιτητές από Βόλο
Ο αγώνας έγινε με την παρουσία τριών διαιτητών, οι οποίοι ήρθαν στο Καρπενήσι για τους σκοπούς της φιλικής αναμέτρησης. Το δεύτερο φιλικό θα το σφυρίξουν άλλοι διαιτητές.

Γραμματεία ο Λαθύρης 


Χρέη γραμματείας εκτέλεσε ο Γιώργος Λαθύρης, ο οποίος είναι υπεύθυνος αθλητικού τομέα του Hotel Spa Montana, αλλά και ως γνωστόν ένθερμος φίλος των Πειραιωτών.

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Δεν προσφέρεται για συμπεράσματα»


Ο 47χρονος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε μετά το φιλικό: «Για μας ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, όπως και για τον Απόλλωνα. Θέλαμε να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής σ΄ ένα παιχνίδι που δεν προσφέρεται για συμπεράσματα αφού αποτελεί μέρος της προετοιμασίας μας στο βουνό κι έτσι το είδαμε.»

Ξεχώρισε ο Κλάιμπερ


Με 22 πόντους και 6(!) τρίποντα ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 29χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Απόλλωνα Γκόρντον Κλάιμπερ, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πατρινής ομάδας και του αγώνα. Πέρυσι αγωνιζόταν στην Ιαπωνία στην ομάδα Iwate Big Bulls. Ακολούθησε με 9 πόντους ο συμπατριώτης του Κίτον Γκράντ και με 8 ο Γιάννης Λιανός.

Τα δεκάλεπτα
20-13, 42-25, 62-31, 83-50

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 3, Άντιτς 13(2), Σπανούλης 6(1), Περπέρογλου 5(1), Ντόρσεϊ 11, Σλούκας 6, Μαυροειδής 3, Γκετσεβίτσιους 7(1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 9, Κατσίβελης

Απόλλων (Νίκος Βετούλας): Καπερώνης, Λιανός 8, Δανιήλ 1, Πέτροβιτς, Πελεκούδας 2, Κλάιμπερ 22(6), Ζαφείρης, Μολφέτας, Γουόκερ 2, Γκράντ 9, Τέρνερ 6



Φωτογραφίες: www.sport24.gr