Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας 90-67

Νέα εύκολη φιλική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε με διαφορά +23 πόντων του Απόλλωνα Πάτρας και συγκεκριμένα με 90-67.
Το φιλικό έγινε την Παρασκευή 7/9 και οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά σε λιγότερες από 24 ώρες. Ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Hotel Spa Montana. 
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε ξανά όπλο τον επιθετικό της πλουραλισμό, καθώς σκόρερ χρίστηκαν όλοι οι μπασκετμπολίστες, που συμμετείχαν. Δεν αγωνίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για διαφημιστικό της Ευρολίγκας, ενώ νοκ άουτ έμεινε και ο Αμερικανός Έισι Λο, για να ξεκουραστεί.
Οι Πατρινοί ήταν κοντά στο σκορ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρισκόταν για πέντε πόντους πίσω. Εν συνεχεία δεν κατάφεραν να αντισταθούν στον ανώτερο αντίπαλο. Ο Νίκος Βετούλας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια, με τους Αμερικανούς της ομάδας να αφήνουν θετικές εντυπώσεις.

Πήραν τον δρόμο της επιστροφής
Ολυμπιακός και Απόλλων Πάτρας αναχώρησαν από την Ευρυτανία το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι πρώτοι ήρθαν για 10ημερη προετοιμασία, ενώ οι δεύτεροι για να δώσουν φιλικά παιχνίδια. Η επόμενη προπόνηση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι την Κυριακή στις 7, καθώς αύριο υπάρχει ρεπό.

Ντεμπούτο Γεωργάκη


Ο σέντερ Γιώργος Γεωργάκης, που συμμετέχει στην προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο 21χρονος μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε πέρυσι στην Καβάλα.

Κορυφαίος ο Σλούκας


Με 13 πόντους έκλεισε τον αγώνα ο Κώστας Σλούκας, που ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Διψήφιο αριθμό πόντων και συγκεκριμένα 10 συνολικά είχαν οι: Πέρο Άντιτς, Δημήτρης Κατσίβελης και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.
Ο Σλούκας δήλωσε μετά το φιλικό: «Τελείωσε η προετοιμασία μας στο Καρπενήσι με δύο φιλικά. Κάνουμε βήματα μπροστά, αλλά έχουμε την ίδια φιλοσοφία με πέρσι. Σίγουρα θα μπουν νέα πράγματα στο παιχνίδι από τον κόουτς, αλλά το καλό είναι πως δεν αρχίζουμε από την αρχή. Είμαστε δεμένοι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου μιας και παρέμειναν τα περισσότερα παιδιά από πέρσι. Για εμάς έχει σημασία να φανούμε έτοιμοι και να είμαστε σε τοπ επίπεδο όταν αρχίσουν οι επίσημοι. Εύχομαι στον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους του, πρόκειται για ομάδα με πολύ κόσμο και αξίζει να βρίσκεται στην Α1.»

Με πρώτο τον Γκράντ


Ο 26χρονος Αμερικανός γκάρντ Κίτον Γκράντ ξεχώρισε στο σκοράρισμα από πλευράς ηττημένων. Σημείωσε 16 πόντους, με 1 τρίποντο. Ακολούθησε με 12 ο Βλάντε Πέτροβιτς. Σταθερά ψηλά ο Γιάννης Λιανός με 11, ενώ τον ίδιο αριθμό πόντων είχε και ο Γκόρντον Κλάιμπερ.

Τα δεκάλεπτα
23-18, 49-27, 65-55, 90-67

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Άντιτς 10(1), Περπέρογλου 7, Ντόρσεϊ  7, Σλούκας 13(1), Μαυροειδής 8, Γκετσεβίτσιους 10(2), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 3(1), Γεωργάκης 1, Κατσίβελης 10(1)

Απόλλων (Νίκος Βετούλας): Καπερώνης, Λυμπέρης, Θανόπουλος, Λιανός 11(1), Δανιήλ 6(2), Πέτροβιτς 12(2), Αργυρόπουλος 6, Κλάιμπερ 11(2), Μολφέτας, Γουόκερ 2, Γκράντ 16(1), Τέρνερ 3



Φωτογραφίες: www.sport24.gr