Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκλήρωση του σεμιναρίου-Στο Καρπενήσι ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Σαρρής

 












Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διενεργήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καρπενήσι το σεμινάριο διαιτησίας, που διοργάνωσε η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την επιτροπή διαιτησίας (31 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου). Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου έλαβε χώρα στο Hotel Avaris, στο οποίο και διέμειναν οι διαιτητές, ενώ το πρακτικό στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Η τρίτη και τελευταία ημέρα περιελάμβανε προπόνηση από τις 07:30 έως τις 9:00. Από τις 10:30 έως τι 11:00 ο κ. Γιώργος Τάπραντζης έκανε την ανάλυση του άρθρου 11, ενώ στην συνέχεια ο κ. Γιώργος Κωνσταντίνου παρουσίασε τον νέο τρόπο προπόνησης UEFA.
Οι διεργασίες ολοκληρώθηκαν στις 12 και εν συνεχεία οι συμμετέχοντες πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Στο σεμινάριο πήραν μέρος 100 περίπου εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές, όπως και παρατηρητές διαιτησίας. Μεταξύ αυτών, που βρέθηκαν στο Καρπενήσι ήταν ο ρέφερι Super League Δημήτρης Στυλιάρας, ο βοηθός διαιτητή της μεγάλης κατηγορίας Πολυχρόνης Κωσταράς, ο πρώην διαιτητής και νυν παρατηρητής διαιτησίας Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα), ο πρώην διεθνής βοηθός διαιτητή Γιώργος Τάπραντζης, ο πρώην διαιτητής Super League Γιώργος Κωνσταντίνου, ο πρώην διεθνής βοηθός διαιτητή Γρηγόρης Πάνου(Του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, καθώς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση) κ.α. Αναλύσεις θεμάτων έκαναν τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου οι: Χαράλαμπος Χρέλιας, Βασίλης Κόκκοτος, Σπύρος Τομαράς, Βασίλης Νικάκης, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, Παναγιώτης Καψάλης, Γιώργος Τάπραντζης και Γιώργος Κωνσταντίνου.
Χαιρετισμό απεύθυναν κατά την πρώτη ημέρα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Πεταρούδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Παπαχρήστου, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και ταμίας της ΕΠΣΝΑ Χρήστος Παπαχαραλάμπους, ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Κοτρώτσιος, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ-ΕΠΟ Βασίλης Τεροβίτσας και ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, πρώην διεθνής διαιτητής και μέλος στην επιτροπή της Ουέφα Βασίλης Νικάκης.
Οι υποχρεώσεις των διαιτητών του όμορου νομού αρχίζουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (8-9 Σεπτεμβρίου) με αγώνες κυπέλλου.

Παρουσία Σαρρή
Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία του την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΕΔ και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Τον κ. Σαρρή συνόδευσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Πεταρούδης. Μάλιστα διανυκτέρευσε στο Καρπενήσι και αναχώρησε το Σάββατο.
Ο Γιώργος Σαρρής τόνισε πως έμεινε έκπληκτος από την οργάνωση, την δομή και το πρόγραμμα και την προσπάθεια, που κάνει να επιμορφώσει τους διαιτητές και τους εκπαιδευτές.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ βρίσκεται σε περιοδεία σε διάφορες ενώσεις, καθώς κατέρχεται ως υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο. Απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί σε αυτό το θέμα κατά την παρουσία του στην πόλη μας.