Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις κυπέλλου και πρωταθλήματος-Δεν βρέθηκε χρυσή τομή για τα όρια ηλικίας

Μετά την άκαρπη γενική συνέλευση του Αυγούστου την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΕΠΣ στο Καρπενήσι οι κληρώσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Η κλήρωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τα όρια ηλικίας (Μικροί και μεγάλοι). Οι ομάδες διαφώνησαν και πρότειναν να αλλάξουν τα όρια ηλικίας, κάτι που δεν γίνονταν. Αλλαγές στους όρους διεξαγωγής μπορούν να γίνουν μόνο σε γενικές συνελεύσεις των σωματείων-μελών ή μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης. Είναι πιθανό την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τα όρια ηλικίας. 
Στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν 9 σωματεία,  θα υπάρξει ρεπό και διεξαγωγή 4 αναμετρήσεων κάθε Σαββατοκύριακο. Το ιστορικό Ραπτόπουλο δεν κατάφερε ούτε την τελευταία στιγμή να δηλώσει συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μετά από απόφαση των ομάδων το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Σεπτεμβρίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα διεξαχθούν δυο αναμετρήσεις για την 1η φάση του κυπέλλου Ευρυτανίας.
Από πλευράς ΕΠΣΕ παραβρέθηκαν οι εξής : Δημήτρης Πεταρούδης (Πρόεδρος), Μίλτος Μπομποτσιάρης (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Παπαντζίμας (Αντιπρόεδρος), Διονύσης Βονόρτας (Γενικός Γραμματέας), Θανάσης Τσατσαράγκος (Ταμίας), Κώστας Κατσαδούρος (Έφορος), Χρήστος Δημητρόπουλος (Μέλος) και Κώστας Χούπας (Μέλος). Απουσίαζε ο ειδικός έφορος της ΕΠΣΕ Θόδωρος Ζελενίτσας.
Από τα 10 σωματεία που θα αγωνιστούν στο κύπελλο Ευρυτανίας παραβρέθηκαν όλα εκτός από τον Άγιο Προκόπιο. Συγκεκριμένα στις κληρώσεις και στην συζήτηση που έγινε βρέθηκαν οι εξής : Γιάννης Λερογιάννης (Αίολος), Ανδρέας Θεολόγου, Ανδρεάς Κατσακιώρης, Δημήτρης Κατσακιώρης (ΑΠΟΚ), Δημήτρης Αθανασόπουλος, Νίκος Δροσίνης (Άγραφα), Χρυσόστομος Μάκκας, Κώστας Μάκκας, Γιώργος Χρυσαφόπουλος, π. Ευάγγελος Φεγγούλης (Κρέντη), Νίκος Τσώνης (Μυρίκη), Θανάσης Μπακατσιάς (Ποταμιά), Χριστόφορος Κατσίκης (Απεραντιακός), Αντώνης Κολοκύθας, Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα), Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα) και Δημήτρης Αντωνίου (Ακαδημία).

Με 9 ομάδες
Παρότι είχε προθεσμία μέχρι την τελευταία στιγμή το Ραπτόπουλο δεν κατεβαίνει στο νέο πρωτάθλημα. Πρωτάθλημα 9 ομάδων είχε διεξαχθεί και την σαιζόν 2010-2011, όταν δεν δήλωσε συμμετοχή η Αγία Τριάδα.

Ξεκίνημα με κληρώσεις
Λίγο μετά τις 6 ξεκίνησε η συγκέντρωση των σωματείων και πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου. Δεν έγινε καμία συζήτηση και η διαδικασία ξεκίνησε αμέσως με τις κληρώσεις. Κλειδάριθμο πήραν οι δυο ομάδες της Παλαιοκατούνας, οι οποίες κανένα Σαββατοκύριακο δεν θα αγωνιστούν στο χωριό.


Απουσίαζε ο Σεραφείμ Λερογιάννης


Έχουμε συνηθίσει τις κληρώσεις να τις αναλαμβάνει και τις διοργανώνει άψογα ο γενικός γραμματέας του Αίολου Σεραφείμ Λερογιάννης. Ο παράγοντας των πρωταθλητών Ευρυτανίας απουσίαζε, καθώς βρισκόταν εν ώρα εργασίας στο προπονητικό κέντρο..

Από βδομάδα το πρόγραμμα
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα καταρτιστεί το πρόγραμμα πρωταθλήματος και κυπέλλου σύμφωνα με τα μέλη της ΕΠΣΕ.

Έναρξη της σαιζόν στις 15/9


Ο Πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Θανάσης Τσατσαράγκος πρότεινε να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς στις 15-6/9 & 22-23/9 με κύπελλο Ευρυτανίας και το πρωτάθλημα στις 29-30/9. Ο νέος Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης πρότεινε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 15-16/9 και το κύπελλο να διεξαχθεί κάποιες Τετάρτες. Ο Κώστας Λαθύρης της Παλαιοκατούνας πρότεινε την διεξαγωγή κυπέλλου στις 15 Σεπτέμβρη και μια εβδομάδα αργότερα να αρχίσει το πρωτάθλημα. Η πρόταση του κ. Λαθύρη βρήκε σύμφωνες όλες τις ομάδες.


Αίτημα Κρέντης
Η ομάδα της Κρέντης κατέθεσε αίτημα να μην αγωνιστεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, καθώς αυτή την ημέρα παντρεύεται ποδοσφαιριστής της ομάδας. Φυσικά το αίτημα έγινε δεκτό. Σίγουρα το αίτημα ήταν αρκετά πρόωρο και ήταν απολύτως λογικό να ικανοποιηθεί από την ΕΠΣΕ. Η Κρέντη θα αγωνιστεί το Σάββατο 22/9.

Ο λόγος στον Δημητρόπουλο


Τον λόγο πήρε αρκετές φορές το μέλος της ΕΠΣΕ και παλιός Πρόεδρος Χρήστος Δημητρόπουλος. Ο κ. Δημητρόπουλος πρότεινε οποιαδήποτε αναβολή γίνει εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, να γίνει έπειτα μόνο από απόφαση του Δ.Σ. της ενώσεως. Επίσης αναφέρθηκε ότι η ομάδα της Δ΄ θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση, όπως έχει κάθε χρόνο και ότι την ίδια ώρα που αγωνίζεται ο Αίολος για την Δ΄ Εθνική, δεν θα γίνεται αγώνας του τοπικού πρωταθλήματος στο Καρπενήσι.


Μεγάλη διακοπή τα Χριστούγεννα-Αγωνιστική στις Απόκριες


Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας έθεσε το θέμα στα σωματεία, εάν θα υπάρξει αγωνιστική δράση στις 22-23/12/2012 και στις 5-6/1/2013 καθώς και το Σαββατοκύριακο 16-17/3/2013, όπου είναι οι Απόκριες. Οι ομάδες αποφάσισαν να μην γίνουν αγώνες στα πρώτα δυο Σαββατοκύριακα, οπότε τα Χριστούγεννα θα υπάρξει διακοπή περίπου 25 ημερών και τις Απόκριες να διεξαχθεί κανονικά αγωνιστική δράση.

Ελευθέρωση ορίων
Η συζήτηση προχώρησε στα όρια ηλικίας, τα οποία κακώς συζητήθηκαν, αφού μόνο σε γενική συνέλευση θα μπορούσαν να αλλάξουν. Η Κρέντη πρότεινε την κατάργηση του ορίου ηλικίας άνω των 33 ετών και την συμμετοχή μόλις 2 μικρών. Ο κ. Δημητρόπουλος απάντησε ότι η ΕΠΣΕ έχει πάρει απόφαση για ελευθέρωση των ορίων ηλικίας για τους μεγάλους.

«Έχουμε αποφασίσει»


Ο Νίκος Τσώνης της Μυρίκης αναφέρθηκε ότι για τα όρια ηλικίας έχουμε αποφασίσει από την περσινή έκτακτη γενική συνέλευση. Και ότι οι ομάδες έχουν κάνει το μεταγραφικό τους σχεδιασμό βάσει της περσινής απόφασης. Η απόφαση αυτή έλεγε για την συμμετοχή 4 μικρών (3 κάτω των 20 1 κάτω των 17) και συμμετοχή 2 παικτών άνω των 33. Ωστόσο ο κ. Τσώνης έκανε και νέα πρόταση για την συμμετοχή 2 μικρών(1 κάτω των 17) και το όριο ηλικίας για τους μεγάλους να πάει στα 35.

Η αρχική πρόταση του Κατσαντώνη
Η ομάδα των Αγράφων πρότεινε να προχωρήσει το νέο πρωτάθλημα βάσει της περσινής απόφασης με μια μικρή διαφοροποίηση, 4 μικροί (1 ενωσιακός) και το όριο ηλικίας να πάει στα 35. Αργότερα ο Κατσαντώνης τάχτηκε υπέρ του πλάνου συνέχισης του πρωταθλήματος με τους υπάρχοντες όρους.

2 μικροί
Ο Απεραντιακός με εκπρόσωπο τον Χριστόφορο Κατσίκη έκανε πρόταση για ελευθέρωση των ορίων ηλικίας για τους μεγάλους και την συμμετοχή 2 παικτών κάτω των είκοσι ετών. Με αυτή την πρόταση συμφώνησε  η Κρέντη και η Παλαιοκατούνα.

«Να συνεχίσουμε όπως αποφασίσαμε»


Πολλές ομάδες πρότειναν να συνεχιστεί το νέο πρωτάθλημα, βάσει της περσινής απόφασης στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σεπτεβρίου 2011, 4 μικροί, ένας εκ των οποίων να αγωνίζεται στις μικτές και 2 παίκτες άνω των 33. Οι ομάδες που κινήθηκαν σε αυτή την γραμμή ήταν η Φραγκίστα, η Ποταμιά, τα Άγραφα, η Μυρίκη και ο ΑΠΟΚ. Δηλαδή οι 5 από τις 9 ομάδες του πρωταθλήματος.

« Δεν δίνουμε κανένα κίνητρο στα παιδιά»


Ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας και προπονητής των Αγράφων Δημήτρης Αντωνίου, τόνισε ότι με την κατάργηση των ενωσιακών παικτών δεν δίνεται κανένα κίνητρο στα νέα παιδιά να αγωνιστούν με το ποδόσφαιρο. Επίσης αναφέρθηκε στις κακές συνθήκες που επικρατούσαν στην συγκέντρωση (Οι εγκαταστάσεις της ΕΠΣ είναι στενόχωρες). Αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά στα σχολεία των χωριών και ότι οι ομάδες μπορούν να βρουν μικρούς.

Πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών
Σύμφωνα με τον Χρήστο Δημητρόπουλο το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας είναι πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών και δεν μπορεί να υπάρχει επιλογή μικρών ποδοσφαιριστών. Ανέφερε ότι στους γειτονικούς νομούς οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να βρουν εύκολα αρκετούς μικρούς ποδοσφαιριστές.

Τροποποίηση καταστατικού
Το καταστατικό της ΕΠΣΕ θα τροποποιηθεί τις επόμενες ημέρες και η ετήσια γενική συνέλευση θα διεξάγεται στα τέλη Μάιου και όχι στα τέλη Αυγούστου, όπως είχε αποφασιστεί πριν δυο χρόνια. Σίγουρα είναι η καλύτερη ημερομηνία καθώς οι ομάδες θα ξέρουν από νωρίς τους όρους διεξαγωγής του προσεχούς πρωταθλήματος.

Υπάρχουν τραυματισμοί μικρών


Ο προπονητής της Κρέντης Γιώργος Χρυσαφόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι πέρυσι σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί στους μικρούς εξ αιτίας των κακών αθλητικών εγκαταστάσεων της Ευρυτανίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πέρυσι ο γιός του Κώστας τραυματίστηκε αρκετές φορές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Ανέφερε επίσης ότι οι διοικήσεις αλλάζουν και δεν μπορεί μια παλιά διοίκηση να αποφασίζει για την επόμενη.

Κουβέντα χωρίς νόημα


Ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Ανδρέας Θεολόγου ανέφερε ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα, εφόσον δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.

Λήξη…
Μετά από λίγα λεπτά η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε, αφού δεν μπορούσε να παρθεί απόφαση για αλλαγή ορίων ηλικίας.

Προς έκτακτη γενική συνέλευση(;)
Πολύ πιθανό είναι το σενάριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα τα όρια ηλικίας για το νέο πρωτάθλημα 2012-3. Το άλλο σενάριο είναι να αποφασίσει το συμβούλιο της ΕΠΣΕ για τα όρια ηλικίας, χωρίς να προχωρήσει σε γενική συνέλευση.

Δεν αγωνίζονται Κρέντη-Απεραντιακός
Καυστικοί ήταν οι άνθρωποι της Κρέντης και του Απεραντιακού, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα εφόσον δεν αλλάξουν τα όρια ηλικίας. Εάν φτάσουμε σε αυτό το ακραίο σενάριο θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα μόλις 7 ομάδων(!)

Με Play Off
Κανονικά θα διεξαχθούν τα μπαράζ ανόδου, αφού το θέμα δεν τέθηκε προς συζήτηση και δεν αναμένεται να αλλάξει για το νέο πρωτάθλημα της χρονιάς 2012-13.

Το πρόγραμμα του κυπέλλου Ευρυτανίας

1η φάση κυπέλλου (15-16/9)
Φραγκίστα-Μυρίκη
Ποταμιά-Άγιος Προκόπιος

Προημιτελικά
Α : Άγραφα-Κρέντη
Β: Αίολος-Νικητής(Φραγκίστα-Μυρίκη)
Γ: Παλαιοκατούνα-ΑΠΟΚ
Δ: Απεραντιακός-Νικητής(Ποταμιά-Άγιος Προκόπιος)

Ημιτελικά
Νικητής Γ-Νικητής Δ
Νικητής Α-Νικητής Β

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α΄ Ευρυτανίας

1η/10η Αγωνιστική (22-23/9)
Απεραντιακός-Παλαιοκατούνα
Κρέντη-Φραγκίστα
Ποταμιά-Άγραφα
Άγιος Προκόπιος-Μυρίκη
Ρεπό : ΑΠΟΚ Βελούχι

2η/11η Αγωνιστική
Παλαιοκατούνα-Κρέντη
ΑΠΟΚ Βελούχι-Απεραντιακός
Άγραφα-Μυρίκη
Φραγκίστα-Άγιος Προκόπιος
Ρεπό:  Ποταμιά

3η/12η αγωνιστική
Απεραντιακός-Κρέντη
Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι
Άγιος Προκόπιος-Παλαιοκατούνα
Άγραφα-Φραγκίστα
Ρεπό: Μυρίκη

4η/13η αγωνιστική
Παλαιοκατούνα-Άγραφα
ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη
Κρέντη-Άγιος Προκόπιος
Ποταμιά-Απεραντιακός
Ρεπό: Φραγκίστα

5η/14η αγωνιστική
Απεραντιακός-Άγιος Προκόπιος
Μυρίκη-Ποταμιά
Άγραφα-Κρέντη
Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι
Ρεπό: Παλαιοκατούνα

6η/15η αγωνιστική
ΑΠΟΚ Βελούχι-Παλαιοκατούνα
Ποταμιά-Φραγκίστα
Άγιος Προκόπιος-Άγραφα
Μυρίκη-Απεραντιακός
Ρεπό: Κρέντη

7η/16η αγωνιστική
Παλαιοκατούνα-Ποταμιά
Κρέντη-ΑΠΟΚ Βελούχι
Άγραφα-Απεραντιακός
Φραγκίστα-Μυρίκη
Ρεπό: Άγιος Προκόπιος

8η/17η αγωνιστική
Απεραντιακός-Φραγκίστα
Ποταμιά-Κρέντη
Άγιος Προκόπιος-ΑΠΟΚ Βελούχι
Μυρίκη-Παλαιοκατούνα
Ρεπό: Άγραφα

9η/18η αγωνιστική
ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα
Κρέντη-Μυρίκη
Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά
Φραγκίστα-Παλαιοκατούνα
Ρεπό: Απεραντιακός













Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος