Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αργυρός παραολυμπιονίκης ο Ευρυτάνας Ταμπαξής!


Άλλο ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Ευρυτάνας κολυμβητής Χρήστος Ταμπαξής, που κατάγεται από το Νέο Αργύρι. Ο σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου κατέκτησε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στα 50 μέτρα ύπτιο στην κατηγορία S1 το αργυρό μετάλλιο. Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΤ1 στις 21:40 το βράδυ.
Ο Ταμπαξής κάλυψε την απόσταση σε 1:20:76 και χάρισε στην Ελλάδα του 9o της μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς αγώνες. Πρόκειται για 5ο Ολυμπιακό μετάλλιο του 35χρονου αθλητή, που μετρά δυο χρυσά και δυο αργυρά από τους προηγούμενους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου (Είναι η 5η του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες). Στο ίδιο αγώνισμα μάλιστα είχε αναδειχτεί «χρυσός» σε Αθήνα και Πεκίνο. Πρώτος τερμάτισε στην κούρσα ο Ουκρανός Μπόικο Χέναντι με 1:04:29 (Νέο παγκόσμιο ρεκόρ). Στον τελικό συμμετείχε επίσης από Ελληνικής πλευράς ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ο οποίος τερμάτισε 6ος με χρόνο 1:49.23 και ο Ανδρέας Κατσαρός που τερμάτισε 7ος με επίδοση 1:59.44.
Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης θα αγωνιστεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στα 50 μέτρα ελεύθερο. Θερμά συγχαρητήρια σε έναν άνθρωπο, που μας κάνει περήφανους και δίνει ένα αληθινό παράδειγμα θέλησης σε όλους.