Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«Χρώμα» Tae Kwon Ddo στο Μεγάλο Χωριό από Αίαντα & Πανιώνιο & Γαία

Συνεχίζεται στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας το camp προετοιμασίας Tae Kwon Do του συλλόγου Α.Σ. Αίαντας Αγίου Δημητρίου, στο οποίο συμμετέχουν επίσης και ο Πανιώνιος Σαντορίνης και ο Α.Σ. Γαία Αλίμου. Οι αποστολές κατέφτασαν στις 26 Αυγούστου και θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Διαμένουν στο Μεγάλο Χωριό στο ξενοδοχείο «Αρχοντόπετρα», ενώ προπονήσεις γίνονται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο.
Ο Α.Σ. Αίαντας ιδρύθηκε το 1992 και δραστηριοποιείται και σε άλλα αθλήματα πλην του Ταε Κβο Ντο (Ενόργανη, Ρυθμική, Αγωνιστικό Αερόμπικ και Μουσικοκινητική Αγωγή). Είναι ένας από τους ισχυρότερους συλλόγους, που πρωταγωνιστεί στα Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ αρκετοί αθλητές επανδρώνουν τις Εθνικές ομάδες. Διαθέτει περίπου 120 ενεργούς αθλητές. Κάθε καλοκαίρι η προετοιμασία διεξάγεται στο Μεγάλο Χωριό, καθώς το Ευρυτανικό περιβάλλον προσφέρει μόνο οφέλη στην σωστή προπόνηση των αθλητών  Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του έγινε στην Σερβία (Galeb Summer Camp, 1-11 Ιουλίου), όπου συμμετείχαν σπουδαίοι αθλητές από διάφορες χώρες. Ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων από τους αθλητές του Αίαντα τα ονόματα του Λευτέρη Φακίνου (Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην κατηγορία των -48 κιλών στο Τρέλεμποργκ της Σουηδίας το 2009) και του Σωτήρη Γιαβρή (Αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων στην κατηγορία των -54 κιλών στην Αθήνα το 2012). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που έγινε στα Άνω Λιόσια στα τέλη Μαρτίου με αρχές ο Απριλίου ο Αθηναϊκός σύλλογος κέρδισε 4 μετάλλια, 1 αργυρό και 3 χάλκινα(Όλα στις γυναίκες και τα κατέκτησαν οι: Χριστίνα Ιακουμίδη, Μαρία Γαβρίλη, Κατερίνα-Δήμητρα Γάκη και η Ειρήνη Μάστορη, με αποτέλεσμα ο Αίαντας να αναδειχτεί τρίτος στην συνολική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων), ενώ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που διεξήχθη τον Μάρτιο στην Λάρισα αποκόμισε 6 συνολικά μετάλλια (Μεταξύ αυτών το χρυσό της Αθανασίας Μητσοπούλου στα -63 κιλά, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν και οι: Δημήτρης Πετράκης, Σωτήρης Γιαβρής, Γιώργος Χριστόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος και Χριστίνα Ιακουμίδη). 
Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σαντορίνης ιδρύθηκε το 1990 και αναγνωρίστηκε δυο χρόνια μετά. Διατηρεί επίσης τμήματα μπάσκετ και ενόργανης γυμναστικής, ενώ παλαιότερα λειτουργούσαν και τμήματα στίβου και ποδοσφαίρου. Το τμήμα tae kwon do άρχισε την λειτουργία του το 2009 και για φέτος έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του από τις 17 Αυγούστου και συμμετέχει στο camp του Καρπενησίου με 12 αθλητές-αθλήτριες. Στόχος της ομάδας είναι να διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο, που έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει εδραιωθεί ανάμεσα στους σπουδαιότερους συλλόγους. Οι «πάνθηρες» έχουν καταγράψει σπουδαίες επιτυχίες στα εγχώρια πρωταθλήματα, κατακτώντας πολλά μετάλλια. Στο τελευταίο διασυλλογικό πρωτάθλημα τον Μάρτιο παίδων-κορασίδων στους Θρακομακεδόνες 8 αθλητές-τριες του ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών (Χρυσά κατέκτησαν οι: Μελίνα Φουστέρη, Κώστας Φωκάς και Ζώη Δρόσου), ενώ τρία άτομα (Μελίνα Φουστέρη, Κούλα Κατσίπη και Ζωή Δρόσου) κατάφεραν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Λάρισας να μπουν στην 8αδα. Αξίζει να αναφερθεί πως τον περασμένο Απρίλιο ο σύλλογος «φιλοξένησε» στο κλειστό γυμναστήριο Θήρας την Ολυμπιονίκη Έλλη Μυστακίδου. Προπονήτρια του συλλόγου είναι η παλιά πρωταθλήτρια Μαρία Τσουκνίδου(Αργυρό μετάλλιο το 2000 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών). Πρόεδρος είναι ο κ. Βαλάντης Βλαβιανός.
Ο Α.Σ. Γαία Αλίμου είναι βάσει των επιτυχιών από τους πιο δυνατούς Ελληνικούς συλλόγους, διαγράφοντας μια αξιόλογη σταθερή πορεία. Πρωταγωνιστεί σε όλα τα Πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα. Κατέκτησε την 1η θέση στην Νότια Ελλάδα και την 4η θέση (Με 19 β.) στην Πανελλήνια κατάταξη συλλόγων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στα Άνω Λιόσια. Σε αυτούς τους αγώνες η Σταυρούλα Δασκαλάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -53 κιλά, ενώ ο Σπύρος Γραμματικόπουλος στα -74 κιλά και η Βασιλική Μουτεβέλη στα -67 κιλά κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και συμμετείχαν με την Εθνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ, που έγινε στις αρχές Μάιου και συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Ολυμπιονίκης μας Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Η Γαία συμμετείχε σε καλοκαιρινή προετοιμασία-κατασκήνωση (23-26 Ιουνίου) στο Σοφικό Κορινθίας, ενώ προπονητές του συλλόγου είναι οι: Τζένη Σκεπετάρη (Head Coach), Παναγιώτης Περγαντής και Βασιλική Μουτεβέλη.
Να τονιστεί πως στο camp συμμετείχε και η Πανελληνιονίκης στα -59 κιλά με τον ΑΓΣ Καλαμάτας Βασιλική Γραμματικοπούλου.

Ευρυτάνες προπονητές & αθλητές
Οι αθλητές του Αίαντα προπονούνται υπό την καθοδήγηση των Ευρυτάνων αδερφών Θοδωρή και Κώστα Ζηνέλη (Κατάγονται από το Μεγάλο Χωριό), οι οποίοι έχουν υπάρξει πρωταθλητές Ελλάδας. Πολλοί επίσης αθλητές κατάγονται από την Ευρυτανία.


Και διάφορες επισκέψεις
Οι αθλητές με την συνοδεία των προπονητών επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων διάφορος πασίγνωστους προορισμούς του νομού, όπως η Παναγία του Προυσού, το Μουσείο του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί, το Πανταβρέχει κ.α. 













Φωτογραφίες: Από το γκρουπ του Αίαντα: www.facebook.com/groups/58357459872