Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-4

Με καθυστέρηση 35 λεπτών ξεκίνησε η αναμέτρηση των παίδων, αφού το διαιτητικό τρίο από την Βοιωτία δεν ταξίδεψε ποτέ με προορισμό το Καρπενήσι. Ο αγώνας έγινε με Ευρυτάνες διαιτητές και έληξε με ευρεία νίκη και σκορ 0-4 υπέρ των παίδων της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 16/1 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 1.20 το μεσημέρι.
Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων Good League ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου στην κατηγορία παίδων. Έγινε με την παρουσία περίπου 30 με 40 οπαδών και κάτω από διαστήματα καλού καιρού και διάστημα ψιλόβροχου.
Οι παίδες του Δημήτρη Αντωνίου στάθηκαν αρκετά καλά απέναντι σε έναν πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο, που έχει ματς στα πόδια του, καθώς διεξάγεται πρωτάθλημα παίδων στον γειτονικό νομό. Οι Ευρυτάνες αμύνθηκαν και στα 80 λεπτά της αναμέτρησης και κράτησαν μέχρι το πρώτο ημίχρονο χαμηλά το σκορ στο 0-1. Η κούραση και τα αρκετά λάθη στην άμυνα στο δεύτερο μέρος, οδήγησαν τους παίδες μας σε μια ακόμη 4αρα.
Η Φθιώτιδα του Κώστα Τσαπραζλή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κυκλοφορούσε την μπάλα και πίεσε τους γηπεδούχους. Έχασε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ. Απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και ήταν αρκετά ανώτερη της Ευρυτανίας.
Η Ευρυτανία παραμένει στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό. Η Φθιώτιδα έφτασε τους 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου. Την ερχόμενη (4η) αγωνιστική η Ευρυτανία παίζει εκτός έδρας με την Βοιωτία και η Φθιώτιδα υποδέχεται την Φωκίδα.

Άδικα τους περίμεναν
Δεν έφτασε ποτέ η 3αδα από την Βοιωτία των Νεκτάριου Βικτωράτου-Βασίλη Καραταΐδη-Φάνη Φλώτσιου. Οι ομάδες άδικα περίμεναν να φτάσει στο Καρπενήσι η ορισμένη 3αδα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ρέφερι Βασίλης Καραταΐδης έχει τιμωρηθεί από το αρμόδιο όργανο και δεν μπορούσε να διευθύνει αναμετρήσεις.

Συνεχείς επαφές
Η ώρα πλησίαζε να ξεκινήσει το ματς και οι άνθρωποι των δυο ενώσεων βρίσκονταν σε τηλεφωνικό επαφή με μέλη της ΕΠΣ Βοιωτίας. Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΕ Γιώργο Παπαντζίμα, ο οποίος του είπε ότι οι διαιτητές βρίσκονται στον δρόμο. Επικοινωνία με τον Βαγγέλη Τοπολιάτη (Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ) είχε και ο δημοσιογράφος Κώστας Αποστολόπουλος, που βρέθηκε στο Καρπενήσι, για να καλύψει τους αγώνες.


Τριάδα από το Καρπενήσι
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες απέβησαν άκαρπες και οι παράγοντες των δυο ενώσεων για να μην οδηγηθούν οι αναμετρήσεις σε αναβολή αποφάσισαν να τους σφυρίξουν διαιτητές από την Ευρυτανία. Αξιολογημένη τριάδα δεν υπήρχε και το ματς σφύριξε ο Γιώργος Δροσίνης, με βοηθούς τους Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο και Ηλία Γαλάνη. Το ματς των παίδων ξεκίνησε στις 1.20, αφού μέχρι να ενημερωθούν οι διαιτητές και να μεταβούν στο γήπεδο χρειάστηκε κάποιος χρόνος. Ενώ δεν πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη είσοδος και ο χαιρετισμός στην κερκίδα από τους παίχτες.


Η παρουσία του κόσμου
Εν αντιθέσει με άλλους αγώνες παίδων η αναμέτρηση Ευρυτανίας-Φθιώτιδας προσέλκυσε αρκετούς φιλάθλους. Γύρω στα 40 άτομα είδαν το ματς των παίδων.

Στην κερκίδα οι νέοι
Οι ποδοσφαιριστές των νέων και των δυο ομάδων παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις των παίδων από την κερκίδα.



Μόνο 3
Μόλις 3 μέλη του συμβουλίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας παραβρέθηκαν στο γήπεδο. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Διονύση Βονόρτα, τον ταμία Θανάση Τσατσαράγκο και τον έφορο Κώστα Κατσαδούρο.

Κορυφαίος ο Λιάγκας


Ο αρχηγός της Ευρυτανίας αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ανέκοψε αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις των Φθιωτών. Ήταν ξανά ο κορυφαίος της Ευρυτανίας και ξεχώρισε με την παρουσία του.

Κινητήριος μοχλός ο Μαντάρας-Ξεχώρισε ο Παπαναστασίου

 












Ο αριστερός μέσος της ΕΠΣΦ Γιώργος Μαντάρας είχε αρκετά καλή απόδοση και κυρίως στο 1ο μέρος ήταν ο κινητήριος μοχλός του επιθετικού κομματιού της ομάδας του. Αρκετά καλή εμφάνιση έκανε και ο αριστερός μπακ της ΑΕΝΑ Κώστας Παπαναστασίου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές των Φθιωτών είναι γεννημένοι το 1999.

Α΄ Μέρος

Πλήρης έλεγχος
Οι Φθιωτοί είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσαν στο μισό γήπεδο την Ευρυτανία. Είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας και απείλησαν αρκετές φορές.

Προβάδισμα με Μαντάρα
Στο 13ο λεπτό ο Γιώργος Μαντάρας της Φθιώτιδας με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το μοναδικό γκολ του α΄ μέρους. Πέτυχε το δεύτερο του γκολ στην διοργάνωση.

Χαμένες ευκαιρίες


Οι Φθιωτοί συνέχιζαν να πιέζουν και είχαν μέσα σε δυο λεπτά δυο χαμένες πανομοιότυπες φάσεις. Έπειτα από κόρνερ του Γιώργου Μαντάρα, δυο κεφαλιές του μέσου Γρηγόρη Παπαλέξη της ΑΕΝΑ πέρασαν άουτ από το τέρμα της Ευρυτανίας.



Δεν φάνηκαν
Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρία στο πρώτο μέρος, παίζοντας αμυντικά.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σουτ του Μαντάρα εκτός περιοχής μπλόκαρε στην γωνία του ο Φεγγούλης.
12΄: Ο Κουτσούκος έκανε την μπαλιά και το πλασέ του Λαμπρόπουλου από καλή θέση έφυγε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
13΄: Ο Μαντάρας έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη για το 0-1.
17΄: Ο Μαντάρας έκανε σέντρα από αριστερά, ο Φεγγούλης έκανε τραγικό λάθος, ο Παπαλέξης πλάσαρε από κοντά, ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια, ο Μανιάς προσπάθησε να μπει στην φάση πλάσαρε αδύναμα και νέο πλασέ του Παπαλέξη μπλόκαρε ο Φεγγούλης.
20΄: Δυνατό σουτ του Μαντάρα εκτός περιοχής απέκρουσε όμορφα χαμηλά στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
27΄: Ο Μαντάρας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κοντινή κεφαλιά του Σωτηρίου πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
29΄: Ο Μαντάρας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Παπαλέξη από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
30΄: Πανομοιότυπη φάση, εκ νέου ο Μαντάρας εκτελεί κόρνερ από αριστερά και νέα κεφαλιά του Παπαλέξη από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
40΄: Χτύπημα φάουλ του Μαντάρα πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Ίδια γεύση
Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος, οι Φθιωτοί συνέχισαν να κυριαρχούν και ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Έφτασαν στην επίτευξη άλλων 3 τερμάτων για το τελικό 0-4.

0-2 ο Ζαχάρης


Ο Στέλιος Ζαχάρης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας με καταπληκτικό σουτ από πλάγια αριστερά στο 50ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Αλλαγή γκολκίπερ

 












Οι φιλοξενούμενοι αντικατέστησαν  στο 53ο λεπτό τον τερματοφύλακα τους Κώστα Τσούτσικα του Αστέρα Σταυρού με τον Ανδρέα Κούκουνα του Αίαντα Λαμίας. Έτσι πήραν χρόνο συμμετοχή και οι δυο τερματοφύλακες των φιλοξενούμενων.

Σκόραραν Λαμπρόπουλος-Μανιάς

 












Στο 56ο λεπτό ο Γιώργος Λαμπρόπουλος με ωραίο σουτ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 69ο λεπτό ο επιθετικός Νίκος Μανιάς. Οι δυο ποδοσφαιριστές ανήκουν στην ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας. Ο Μανιάς έφτασε τα 3 γκολ και ο Λαμπρόπουλος τα 2.

Πάτησε περιοχή με Φύκα


Ο σκόρερ της πρεμιέρας απέναντι στην Βοιωτία Βαγγέλης Φύκας έπαιξε σε όλο το ματς στην επίθεση και στο 66ο λεπτό,  μπήκε επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή, όμως ανακόπηκε από τον πορτιέρο Κούκουνα.


Λήξη στο 70΄


Πρόωρη λήξη είχε η αναμέτρηση των παίδων, αφού το τελικό σφύριγμα από τον ρέφερι Γιώργο Δροσίνη ακούστηκε στο 70ο λεπτό.


Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Σουτ του Κακάβα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία της Ευρυτανίας.
47΄: Ο Μανιάς σέντραρε από αριστερά, το σουτ του Σωτηρίου κοντραρίστηκε και νέο σουτ του Λαμπρόπουλου από κοντά μπλόκαρε ο Φεγγούλης.
50΄: Ο Ζαχάρης ελίχτηκε από δεξιά και από πλάγια θέση εκτός περιοχής με όμορφη σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Φεγγούλη (0-2).
56΄: Ο Κακάβας από δεξιά γύρισε στον Λαμπρόπουλο, που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων για το 0-3.
60΄: Σουτ του Μαντάρα εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
63΄: Ο Παπαναστασίου από αριστερά τροφοδότησε τον Μανιά, που σούταρε η μπάλα κοντραρίστηκε και το νέο σουτ του Παπαναστασίου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Φεγγούλη.
64’ : Δυνατό σουτ του Καραγιάννη Χ. από πλάγια δεξιά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Φεγγούλης. Στην φάση αυτή τραυματίστηκε και ο πορτιέρο της Ευρυτανίας, χωρίς να έχει κάτι σημαντικό.
66΄: Ο Φύκας έκανε όμορφη προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, άνοιξε το κοντρόλ και ο πορτιέρο Κούκουνας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε σωτήρια.
69΄: Ο Θεοχάρης σέντραρε από δεξιά και ο Μανιάς με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το τελικό 0-4.

Κίτρινες Κάρτες
-
Διακριθέντες
Ευρυτανία : Λιάγκας
Φθιώτιδα : Μαντάρας, Παπαναστασίου, Ζαχάρης, Λαμπρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Για μια ακόμη φορά να πούμε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και το 2013 να είναι πιο καλό από τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι ξέραμε την δυναμικότητα του αντιπάλου, ξέραμε τις δυνατότητες τις δικές μας. Εγώ κρατάω τα θετικά στοιχεία κυρίως από την εμφάνιση του 1ου ημιχρόνου, που παλέψαμε το παιχνίδι και ήμασταν κοντά στο σκορ. Ξέραμε ότι είχε η υπεροχή η αντίπαλη ομάδα, αλλά ήμασταν καλύτεροι όσον αφορά την αγωνιστική πειθαρχία, βεβαίως το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε. Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε υπέρ της αντιπάλου ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και κρατάμε ότι θετικό υπήρξε, όπως ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία των παιδιών για κάτι καλύτερο. Πιστεύουμε στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε καλύτεροι και ευελπιστούμε και σιγά-σιγά να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.»

Κώστας Τσαπραζλής (Φθιώτιδα): «Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι παίξαμε αρκετά καλά, σταθήκαμε πολύ ωραία, πετύχαμε 4 όμορφα γκολ, είχαμε μεγάλες διαφορές με την ομάδα αυτή. Οι καιρικές συνθήκες λίγο μας επηρεάσανε και δεν είχαμε τόσο καλό παιχνίδι για μας. Θέλαμε κάτι παραπάνω, στην κυκλοφορία και στις φάσεις. Όσο άντεξε η Ευρυτανία μας είχε στο 1-0, στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω φανήκαν οι διαφορές και τελείωσαν όλα καλά για μας.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου) : Φεγγούλης, Τσούκας(48΄ Τσίγκας), Ρεσίτης, Καμαρέτσος(41΄ Μπακατσιάς), Λιάγκας, Χρυσαφόπουλος Κ., Λαθύρης, Μυρισιώτης(63΄ Μπίκας), Νταβαρίνος, Φύκας, Χρυσαφόπουλος Χ.

Φθιώτιδα (Κώστας Τσαπραζλής): Τσούτσικας(53΄ Κούκουνας), Θεοχάρης, Παπαναστασίου, Κουτσούκος, Παπαδήμας, Σωτηρίου(49΄ Καραγιάννης Χ.), Παπαλέξης(41΄ Κακαβάς), Ζαχάρης, Λαμπρόπουλος, Μανιάς, Μαντάρας

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης  (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος