Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-4

Βαριά εντός έδρας ήττα γνώρισαν οι νέοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους και ηττήθηκαν με το βαρύ 0-4 από την αντίστοιχη ομάδα της Φθιώτιδας.
Το ματς ξεκίνησε στις 3.20 το μεσημέρι της Τετάρτης 16/1 και διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής και τελευταίας του 1ου γύρου του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων Good League ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου στην κατηγορία νέων. Το πρώτο μέρος μόνο παρακολούθησαν περίπου 50 φίλαθλοι και η επανάληψη έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, δυνατή βροχόπτωση, χιόνι και αρκετό κρύο.
Η νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκαναν την χειρότερη μέχρι στιγμής εμφάνιση στην διοργάνωση και έδειξαν το κακό αγωνιστικό της  πρόσωπο. Η αμυντική τ λειτουργία δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτή που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα ματς και δέχτηκε την συντριβή. Μετά από ένα κακό για αυτούς πρώτο μέρος οι Ευρυτάνες δέχτηκαν δυο γκολ από στημένα και το πρώτο να προέρχεται από τραγικό λάθος. Βελτιώθηκαν στο δεύτερο μέρος δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως μέσα από υποδειγματικές αντεπιθέσεις δέχτηκαν άλλα δυο τέρματα. Παρέμειναν μετά από τρία ματς χωρίς γκολ.
Η Φθιώτιδα του Τάκη Μπατζελή ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο μέρος και ευτύχησε με δυο κεφαλιές (Καραναστάσης, Χάψας) να πάρει προβάδισμα, χωρίς προηγουμένως να έχει δημιουργήσει σημαντικές στιγμές. Είχε την εδαφική υπεροχή, όμως δεν βρήκε κενούς χώρους. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε χωρίς άγχος και έφτασε χωρίς να δυσκολευτεί στο τελικό 0-4.
Η Ευρυτανία ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με 1 βαθμό με την Φωκίδα. Η Φθιώτιδα έφτασε τους 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου μαζί με την Βοιωτία. Την ερχόμενη (4η) αγωνιστική στις 6/2 η Ευρυτανία παίζει εκτός έδρας με την Βοιωτία και η Φθιώτιδα υποδέχεται την Φωκίδα.

Φίλαθλοι μόνο στο α΄
Το παιχνίδι των νέων παρακολούθησαν φίλαθλοι μόνο στο πρώτο μέρος, το οποίο έγινε κάτω από συννεφιά και χωρίς την παρουσία βροχής. Το παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα.


Χάλασαν την εικόνα τους
Το βαρύ 4-0 χάλασε αρνητικά την μέχρι τώρα καλή παρουσία των νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι Ευρυτάνες σε δυο ματς είχαν δεχτεί μόλις 1 γκολ και η άμυνα τους αποτελούσαν το μεγάλο τους όπλο.

Ρέφερι ο Χρυσαφόπουλος


Το ματς σφύριξε ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Αδερφός του προπονητή της ΕΠΣΕ Γιώργου), έχοντας βοηθούς τον Ηλία Γαλάνη και τον Γιώργο Δροσίνη.

Παρών ο Μαργαρίτης


Την αναμέτρηση των νέων παρακολούθησε ο παλιός παίκτης του ΑΠΟΚ Δημήτρης Μαργαρίτης, που διαμένει στην Φθιώτιδα. Είδε τις προσπάθειες του νεαρού γιού του Θανάση (Φωτογραφία) που έπαιξε στην μεσαία γραμμή και ανήκει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας.

Βασικοί Ντάλλας-Λάππας

 












Οι απουσίες ποδοσφαιριστών έφεραν στο βασικό σχήμα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου δυο παίκτες της Κρέντης. Πρόκειται για τον 17χρονο Γιώργο Λάππα που έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον 16χρονο Θανάση Ντάλλα που αγωνίστηκε σαν δεξιός μέσος. Αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την μικτή νέων.

Τραυματίες τα μπακ
Τα δυο βασικά πλάγια μπακ της Ευρυτανίας στα προηγούμενα δυο ματς δεν αγωνίστηκαν. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ της Μυρίκης Άρη Σιταρά, που έμεινε εκτός αποστολής και τον δεξιό μπακ του ΑΠΟΚ Κώστα Γιαννόπουλο που έμεινε στον πάγκο έχοντας υποστεί χτύπημα στα πλευρά από το ματς με την Μυρίκη.

Αντίπαλοι ξανά Χρυσαφόπουλος-Πανέτσος

 












Πριν από 4 ημέρες υπήρξαν ξανά αντίπαλοι στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Δημήτρη Πανέτσο της Λαμίας (Έμεινε στον πάγκο στο ματς της 11ης αγωνιστικής Λαμία-Αίολος) και τον επιθετικό Κώστα Χρυσαφόπουλο του Αίολου, που αγωνίστηκε σε όλο το ματς την Κυριακή.

Φόρεσε τις φανέλες της πρωτιάς


Με τις εμφανίσεις που κατέκτησε το πρωτάθλημα των ενώσεων στην κατηγορία νέων το 2010 αγωνίστηκε η ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Βασικός ο «Νειμάρ»


Ο Γιώργος Πλεξίδας της Ποταμιάς μετά από δυο αναμετρήσεις, που είχε αγωνιστεί ως αλλαγή πέρασε στο βασικό σχήμα της ΕΠΣΕ. Η παρουσία του δεν ήταν η αναμενομένη και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ξεχώρισαν Τσάκαλος-Νασιακόπουλος

 












Αρκετά καλός σε άλλο ένα ματς ήταν ο μεσοεπιθετικός Αχιλλέας Νασιακόπουλος που σκόραρε το 3ο τέρμα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο  μέσος Νίκος Τσάκαλος  της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Λαμίας.

Α΄ Μέρος

Είσοδος σκύλου
Με την βοήθεια των ποδοσφαιριστών απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ένας σκύλος, που εισήλθε στο γήπεδο…και το ματς ξεκίνησε κανονικά.



Ορεξάτη
Η ομάδα της Φθιώτιδας έδειξε περισσότερη διάθεση και όρεξη και είχε την κατοχή της μπάλας.

Άνοιξε το σκορ με Καραναστάση


Στο 24ο λεπτό ο Κώστας Κηρολίβανος σέντραρε ο Γιώργος Γιόγιος έκανε άστοχη έξοδο και ο Μάριος Καραναστάσης με όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έφτασε τα τρια γκολ.

Με νέα κεφαλιά 2ο τέρμα


Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 0-1 ο Γιώργος Χάψας στο 28΄ με νέα κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Αχιλλέα Νασιακόπουλου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.



Ψυχρολουσία
Μετά το δεύτερο γκολ η ομάδα της Ευρυτανίας κατέρρευσε ψυχολογικά και δεν μπόρεσε να έχει ξανά ηρεμία στο παιχνίδι της. Στα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση, ωστόσο δεν είχε καλή επιθετική ανάπτυξη.

Αναγκαστική αλλαγή
Ο Γιώργος Λάππας της Ευρυτανίας τραυματίστηκε στο 38΄ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Η Ευρυτανία αγωνίστηκε με 10 παίκτες για περίπου 6 λεπτά και την θέση του πήρε στο 44΄ ο Αποστόλης Φούκας του Αγίου Προκοπίου.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Μακρινό σουτ του Χρυσαφόπουλου εκτός περιοχής και δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα του Πανέτσου.
15΄: Μετά από προσπάθεια από δεξιά, ο Τσάκαλος, σούταρε από πλάγια άουτ.
24΄: Ο Κηρολίβανος σέντραρε από δεξιά, ο Γιόγιος έκανε άστοχη έξοδο και ο Καραναστάσης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο αριστερό «Γ» των γηπεδούχων (0-1).
26΄: Ο Τσάκαλος πάσαρε στον Νασιακόπουλο, ο οποίος έκανε επέλαση από αριστερά, αλλά ο Γιόγιος έπεσε σωτήρια και μπλόκαρε στα πόδια του.
28΄: Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Χάψας με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το 0-2.
40΄: Σουτ του Τσάκαλου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
42΄: Ο Τσάκαλος έκανε ατομική προσπάθεια, σέντραρε στον Καραναστάση που σούταρε από κοντά ο Γιόγιος απέκρουσε σωτήρια και το νέο σουτ του Παπαποστόλου πέρασε άουτ (Βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ σύμφωνα με τον βοηθό Γαλάνη).

Β΄ Μέρος

Με αντίξοες συνθήκες
Η επανάληψη έγινε κάτω από κακές συνθήκες, κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Το δεύτερο 45λεπτο έγινε κάτω από διαστήματα χιονόπτωσης, ισχυρής βροχής και αρκετού κρύου.





Άναψαν οι προβολείς
Η χαμηλή ορατότητα ανάγκασε τον υπεύθυνο του σταδίου Κώστα Κατσαδούρο  να προβεί στο άναμμα των προβολέων του Δημοτικού σταδίου.


Υποδειγματικό γκολ
Η ομάδα της Φθιώτιδας στο 50ο λεπτό πέτυχε ένα υποδειγματικό τέρμα στην αντεπίθεση. Ο Μάριος Καραναστάσης σέντραρε από αριστερά ο Αχιλλέας Νασιακόπουλος τελείωσε υποδειγματικά για το 0-3. Ο σκόρερ πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στην διοργάνωση.




Ανέβηκαν οι γηπεδούχοι


Μετά το 50΄ η ομάδα της Ευρυτανίας βελτίωσε την απόδοση της και πίεσε. Ξεχώρισε ο κινητικός μέσοεπιθετικός Αποστόλης Φούκας.

Ντεμπούτο Μπουμπουρή


Ο Γιώργος Μπουμπουρής της Μυρίκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την μικτή ομάδα νέων (Πέρυσι ήταν στέλεχος των παίδων). Πέρασε στο 65΄ στην θέση του Κώστα Χρυσαφόπουλου, που δεν μπορούσε να συνεχίσει εξ αιτίας ενοχλήσεων που ένοιωσε.

Κοντά στο 1-3
Στο 70ο λεπτό ο Θανάσης Ντάλλας της Κρέντης έχασε μοναδική στιγμή να πετύχει το πρώτο γκολ της Ευρυτανίας στην διοργάνωση. Σούταρε από κοντά και νικήθηκε από τον Πανέτσο. Νωρίτερα είχαν χαθεί άλλες 3 καλές στιγμές με εκφραστές τους Αργύρη Τσάκνη, Πάνο Αντωνίου και Δημήτρη Κοτρώνη.

«Καθάρισε» με τον ίδιο τρόπο


Οι φιλοξενούμενοι στο 73ο λεπτο σκόραραν άλλο ένα τέρμα στην αντεπίθεση. Ο Χρήστος Παύλου της Ένωσης πλάσαρε ιδανικά μετά από έξοχη μπαλιά του Γιώργου Παπανικολάου.



Τέλος στο 80΄
Στο 80ο λεπτό ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης.

Πήρε μέτρα

 












Ο δεύτερος βοηθός Γιώργος Δροσίνης πήρε μέτρα…και με αυτοσχέδια κουκούλα προστατεύτηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Μακρινό σουτ του Τσάκαλου μπλόκαρε σταθερά ο Γιόγιος.
50΄: Ο Καραναστάσης σέντραρε έξοχα από αριστερά και ο Νασιακόπουλος από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το 0-3.
54΄: Ο Τσάκνης ελίχτηκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε χαμηλά και ο Πανέτσος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Αθανασόπουλος και η κεφαλιά του Αντωνίου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΕΠΣΦ.
64΄: Ο Φούκας πάσαρε στον Κοτρώνη, το αδύναμο σουτ του από καλή θέση μάζεψε εύκολα ο πορτιέρο της Λαμίας.
70΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Ντάλλα από κοντά απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Πανέτσος.
73΄: Ο Παπανικολάου έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Παύλου, που με υποδειγματικό σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το τελικό 0-4.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης, Κηρολίβανος

Διακριθέντες
Ευρυτανία : Φούκας
Φθιώτιδα : Τσάκαλος, Νασιακόπουλος, Καραναστάσης, Κηρολίβανος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Καταρχήν να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους  και υγεία πάνω από όλα. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι  δεν ήμασταν καθόλου καλοί καθ όλη την διάρκεια του αγώνα. Μπορεί μεν να μας επηρέασε κατά ένα βαθμό, το ότι χρειάστηκε να αλλάξουμε κάποιους παίκτες λογω μικροπροβλημάτων που υπήρξαν, αλλά από την άλλη δεν δικαιολογούμαστε με την αυτή παρουσία μας μέσα στ γήπεδο, γιατί ούτως η άλλως πρέπει κάποια παιδιά, που δεν έχουνε παίξει ως τώρα, να δώσουμε και σε αυτά χρόνο συμμετοχής. Η Φθιώτιδα σαφώς και ήταν ανώτερη, γνωρίζαμε ότι είναι μια καλή ομάδα, αλλά η ήττα η σημερινή περισσότερο πιστεύω ότι οφείλεται στην δική μας άσχημη εικόνα, θέλουμε αρκετή δουλειά ακόμη, για να βελτιώσουμε πολλά πράγματα και τα παιδιά από την πλευράς τους να καταλάβουν ότι όταν βρίσκονται μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι καθόλη την διάρκεια του 90λεπτου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι στην Βοιωτία.»

Τάκης Μπατζελής (Φθιώτιδα): «Ήταν μια ακόμη νίκη για την ομάδα μας. Συνεχίζουμε τον δρόμο του πρωταθλήματος, κοινότυπο το ότι κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, αλλά δεν παύει να είναι και μια αλήθεια. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή απόδοση, τακτικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, ξερώντας πως έχουμε δουλέψει τον προηγούμενο καιρό. Προσφέρονταν η ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας, για να γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες. Τα παιδιά τελειώσανε σώα και αβλαβή. Εύχομαι σε όλους παρόλο που έχουνε περάσει και οι ημέρες πρωτοχρονιάς, καλή χρονιά.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Λάππας(44΄ λ.τρ. Φούκας), Γενιτσαρόπουλος, Αντωνίου, Ζαχαρόπουλος, Τσάκνης, Αθανασόπουλος, Κοτρώνης, Χρυσαφόπουλος(65΄ λ.τρ. Μπουμπουρής), Πλεξίδας(46΄ Παρθένης), Ντάλλας

Φθιώτιδα (Τάκης Μπατζελής): Πανέτσος, Κηρολίβανος, Ποταμιάνος, Κατσάρας, Χάψας(46΄ Καλότυχος), Τεμπέλης, Τσάκαλος(55΄ Παύλου), Μαργαρίτης, Καραναστάσης, Νασιακόπουλος(55΄ Παπανικολάου), Παπαποστόλου

Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης  (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος