Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Επανέναρξη με ντέρμπι Μυρίκη-ΑΠΟΚ για το τοπικό Ευρυτανίας

Ξεκινά ξανά το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση, η οποία ξεχωρίζει στο πρόγραμμα είναι αυτή μεταξύ Μυρίκης και ΑΠΟΚ. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν όπως όλα δείχνουν και στα play off και ενδεχομένως και στον τελικό κυπέλλου.
Τα πρώτα Άγραφα έχουν προβάδισμα έδρας και νίκης κόντρα στην Παλαιοκατούνα, που έχει διαφορετικούς στόχους. Δύσκολη έξοδος για την δεύτερη Κρέντη στην Παλαιοκατούνα, που θα αγωνιστεί με τον τοπικό και πάντα επικίνδυνο Άγιο Προκόπιο. Για τρίτη και τελευταία επίσημη αναμέτρηση θα «κοντραριστούν» ο Απεραντιακός με την Ποταμιά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το απόλυτο. Ρεπό θα έχει η ουραγός Φραγκίστα.
Τρία παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Καρπενήσι και άλλο ένα στην Δυτική Ευρυτανία. 

Για πρώτη φορά «ξένοι»
Οι αρκετές απουσίες Ευρυτάνων διαιτητών φέρνουν για πρώτη φορά φέτος σε δυο παιχνίδια επόπτες από όμορο νομό.

Στην δεύτερη έδρα του ο Απεραντιακός
Οι Απεράντιοι θα αγωνιστούν στην δεύτερη έδρα τους, το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, καθώς στο «πλαστικό» θα γίνεται το παιχνίδι Μυρίκη-ΑΠΟΚ. Η ομάδα του κ. Τσιγαρίδα είχε παίξει ξανά ως γηπεδούχος στο ίδιο γήπεδο στο 0-0 με τον Άγιο Προκόπιο.

Τα μενού των αγώνων:

Άγραφα-Παλαιοκατούνα


Τον κύριο λόγο για την κατάκτηση ακόμη τριών βαθμών έχει η ομάδα των Αγράφων. Παρόλα αυτά εάν υποτιμήσει τον αξιόμαχο αντίπαλο της ίσως να έχει προβλήματα.
Ο Κατσαντώνης έκλεισε το προηγούμενο έτος στην κορυφή και φιλοδοξεί μετά την έλευση του νέου να καταφέρει επιτέλους να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι είχε νικήσει εύκολα εκτός έδρας με 4-0 την Φραγκίστα, επιδιώκοντας να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάληψη της πρωτιάς της κανονικής διάρκειας.
Η Παλαιοκατούνα κατάφερε στα τελευταία της παιχνίδια να βελτιωθεί και να βρεθεί στο +3 από την γραμμή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη προέρχεται από ένα πολύτιμο «Χ» με τον Άγιο Προκόπιο. Εκκρεμεί επίσης το παιχνίδι με τον Απεραντιακό, στο οποίο έχει προβάδισμα νίκης. Θα αγωνιστεί χωρίς το άγχος του αποτελέσματος στο ματς με τον Κατσαντώνη.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι Αγραφιώτες με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κώστα Καλύβα νίκησαν με 3-1.

* Δεν υπάρχει προϊστορία με γηπεδούχα τα Άγραφα.

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι


Σπουδαίος αγώνας στο Καρπενήσι ανάμεσα στις δυο πολυνίκεις ομάδες της Α΄ ΕΠΣΕ. Ο ΑΠΟΚ έχει κατακτήσει 10 τίτλους και η Μυρίκη 4. Πολύ πιθανό οι δυο ομάδες να βρεθούν είτε στα play off είτε στον τελικό κυπέλλου.
Η τυπικά γηπεδούχος Μυρίκη είναι η ομάδα, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο και παίρνει και τα θετικά αποτελέσματα. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα έδωσε αρκετά φιλικά παιχνίδια κατά την διάρκεια των διακοπών, κερδίζοντας τα όλα. Απέχει τρεις βαθμούς από την κορυφή, αλλά έχει κάνει και το ρεπό του.
Ο ΑΠΟΚ του Γιώργου Κρασιά θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, να δείξει τις πραγματικές του δυνάμεις, αρχίζοντας την αντεπίθεση του με κύριο στόχο να είναι απόλυτα έτοιμος στα play off. Η ομάδα του Γιώργου Κρασιά στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι «πέταξε» άλλους δυο βαθμούς, ενώ έδωσε και φιλικά παιχνίδια.
Οι δυο ομάδες στον αγώνα του πρώτου γύρου έμειναν ισόπαλες στο 1-1. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν και το Βελούχι απάντησε.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2007-2008
0-1
2010-2011
1-2

Άγιος Προκόπιος-Κρέντη


Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ δυο αξιόλογων ομάδων και χωρίς προγνωστικά αυτή ανάμεσα σε Άγιο Προκόπιο και Κρέντη.
Ο Άγιος Προκόπιος απομακρύνθηκε από τις προνομιούχες θέσεις τετράδας μετά την απώλεια βαθμών απέναντι στην Παλαιοκατούνα. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου θα διατηρεί ελπίδες 4αδας μόνο εάν κερδίσει την Κρέντη. Ειδάλλως θα αποτελέσει τον «ρυθμιστή» σε κορυφή και ουρά. Ο Αστέρας έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις, αλλά δεν είχε διάρκεια.
Η Κρέντη διανύει περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος, αλλά μένει να δούμε εάν θα φανεί επηρεασμένη από την σχεδόν ενός μήνα διακοπή. Το συγκρότημα του Κώστα Μάκκα έχει συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν φέρει «κύμα» αισιοδοξίας στην ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας. Θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα μπαράζ.
Κρέντη και Άγιος Προκόπιος στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής παρέμειναν στο 2-2, με τους Κρεντιώτες να έχουν τότε την πρώτη απώλεια βαθμών.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
4-4
2010-2011
3-2
2011-2012
0-6

Απεραντιακός-Ποταμιά


Ένα μικρό προβάδισμα νίκης έχει η Ποταμιά, αλλά φαίνεται πως το μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο το έχει ο Απεραντιακός.
Ο Απεραντιακός χρήζει βαθμολογικής ανάκαμψης, για να απομακρυνθεί από την τελευταία θέση. Σημαντικό ρόλο στην κακή πορεία του συλλόγου παίζει η κακή επιθετική συγκομιδή, που είναι η χειρότερη του πρωταθλήματος. Στα θετικά πως θα έχει τα δυο του αποκτήματα στην σύνθεση του. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι γνώρισε την ήττα από την Κρέντη με 3-0.
Η αξιόλογη ομάδα του Σπύρου Κολόκα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τερματοφύλακα τον Παπαβασιλείου. Έδωσε δυο φιλικά με τον ΑΠΟΚ κατά την διάρκεια των εορτών, δείχνοντας καλά στοιχεία. Οι Μεγαλοχωρίτες δύσκολα θα βρεθούν στα μπαράζ, ωστόσο η βαθμολογική κατάταξη θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο ποσοστό από αυτούς.
Η Ποταμιά είχε φύγει νικήτρια από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, παίρνοντας το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα (1-0 με γκολ του Κώστα Μαντζιούτα), ενώ και για τον θεσμό του κυπέλλου νίκησε με 2-0.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2003-2004
3-3
2004-2005
2-1
2005-2006
1-1
2006-2007
1-0
2007-2008
0-4
2008-2009
1-0
2009-2010
5-0
2011-2012
1-1

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

13η αγωνιστική A΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας (12/13-1-2013) 15:00

Άγραφα-Παλαιοκατούνα 13-1-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 12-1-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: «Ξένος»
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Άγιος Προκόπιος-Κρέντη 13-1-2013 Γήπεδο Παλαιοκατούνας
Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Απεραντιακός-Ποταμιά 12-1-2013 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: «Ξένος»
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)