Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Έσπασε» από την Αγία τα αήττητο της Λαμίας-«Διπλό» ελπίδας για το Λεοντάρι

 











Γκολ, σασπένς, επεισόδια και θέαμα επιφύλασσε η 1αγωνιστική του 4ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Σημειώθηκαν συνολικά 12 τέρματα, ενώ υπήρξαν 7 αποβολές!. Το αποτέλεσμα της ημέρας προέρχεται από την Αγιά, όπου ο τοπικός Δωτιέας νίκησε με 2-1 την πρωτοπόρο Λαμία, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα. Αυτό το παιχνίδι σημαδέυτηκε από επεισόδια και διακοπή 9 λεπτών. Το σκορ  όλου του ομίλου πέτυχε ο σαρωτικός Α.Ο. Καρδίτσας, που επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 6-0 του Αιόλου.
Παραμένουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της σωτηρίας ο Ρήγας και ο Αμπελωνιακός, οι οποίοι ήρθαν ισόπαλοι στο μεταξύ τους παιχνίδι με 0-0. Αρκετές ευκαιρίες σπατάλησαν οι γηπεδούχοι. Για τα καλά σε μπελάδες έχει μπει ο Δομοκός μετά την ήττα του από το Λεοντάρι. Οι Καρδιτσιώτες νίκησαν με 2-0 και έχουν ελπίδες παραμονής. Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Γιώργος Καλτέκης στον πάγκο της Ελασσόνας, με την ομάδα του να νικά με 1-0 την Γραβιά. Ρεπό έκανε ο Πυργετός.

Τελευταίες μεταγραφές














Ο Αχιλλέας Δομοκού ενέταξε στο δυναμικό του τον 20χρονο Φθιωτό Πάνο Σταθόπουλο από την ομάδα νέων του Λεβαδειακού. Η Γραβιά πήρε από την Λαμία τον 25χρονο Χρήστο Χριστοδούλου, που φέτος είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στους πρωτοπόρους.

Αναλυτικά τα στοιχεία των αγώνων:

Ελασσόνα-Ανδρούτσος Γραβιάς  1-0


Γκολ-φάσεις
4΄: Σουτ του Γκουντρουμπή Φ. κατέληξε λίγο πάνω από το τέρμα του Ποδαρά.
39΄: Ο Γκουντρουμπής Φ. σούταρε άστοχα από καλή θέση.
43΄: Σέντρα του Κρίτσα από αριστερά, δυνατή κεφαλιά του Γκουντρουμπή Φ. σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
49΄: Ο Νάσιος Δ.(Ι) σούταρε ωραία και ο Σεμπίρης έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ.
52΄: Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, κεφαλιά του Γκουντρουμπή Φ. απέκρουσε ο Ποδαράς, νέα κεφαλιά του Γκαντούνα (1-0).
70΄: Δυνατό σουτ του Ντζαβίδα από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.
73΄: Αποβολή του Παπαποστόλου με 2η κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο σε αντίπαλο
78΄: Σουτ του Κουρλού πέρασε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
82΄: Κεφαλιά του Αναγνώστου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σεμπίρης.
91΄: Σουτ του Χριστοδούλου μπλόκαρε σωτήρια ο τερματοφύλακας του Π.Ο.Ε.

Συνθέσεις Ομάδων

Ελασσόνα (Γιώργος Καλτέκης): Σεμπίρης, Γκουντρουμπής Λ., Παπαποστόλου, Φλώρος, Κουμπούρας, Παναγιώτου Α., Γκαντούνας(75΄ Βάλλας), Κρίτσας, Γκουντρουμπής Φ., Σισμανίδης(60΄ Ζηρδέλης), Καραγκούνης

Γραβιά (Κώστας Λίβας): Ποδαράς, Σκόρδας, Ντζαβίδας, Σταμούλης, Αναγνώστου, Κάππος, Παπαευθυμίου, Χριστοδούλου, Νάσιος Δ.(Ι) (81΄ Νάσιος Δ.(Γ)), Κουρλός, Σαγάνης

Διαιτητής: Ιωάννης Μπλούνας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Ανέστης Δουδούμης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Στυλιανός Καραγιάννης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)

Μικρά-μικρά
* Θετικό το ντεμπούτο του Γιώργου Καλτέκη στον πάγκο της Ελασσόνας, ο οποίος έθεσε ως στόχο να στηριχτεί η ομάδα σε παιδιά της περιοχής. Παρελθόν αποτέλεσαν μέσα στην βδομάδα οι: Νούσιας Π., Στάθης και Σκλάβος, όπως και οι τεχνικοί Φώλλας και Νούσιας Χ.
** Το πρώτο του τέρμα σημείωσε  ο Κώστας Γκαντούνας στην μόλις δεύτερη του συμμετοχή.
*** Στην 3η θέση βρίσκεται η Ελασσόνα με 19 βαθμούς και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής.
**** Ντεμπούτο πραγματοποίησαν τα δυο αποκτήματα της Γραβιάς Χρήστος Χριστοδούλου και Δημήτρης Κουρλός.
***** Χωρίς πέντε τιμωρημένους έπαιξε η Γραβιά και συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Κοκονδύνη, Ταμάμη Η., Ταμάμη Λ., Μπουγιώτα και Καρδαρά.
****** Ντεμπούτο έκαναν οι τερματοφύλακες των δυο ομάδων Σεμπίρης και Ποδαράς. Ο πρώτος μάλιστα έκανε σωτήριες επεμβάσεις.
******* Λόγω των απουσιών οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν με μόλις 16 ποδοσφαιριστές στην αποστολή τους.
******** Εκτός αποστολής λόγω άδειας ήταν ο αρχηγός του Π.Ο.Ε. Θωμάς Θανάσης με το περιβραχιόνιο να παίρνει ο Βασίλης Φλώρος.
********* Αγωνίστηκε ξανά ο Δημήτρης Νάσιος του Ιωάννη, που αντικαταστάθηκε από τον ξάδερφο του Δημήτρη Νάσιο του Γεωργίου.
********** Στον Κεραυνό Δρυμού μεταγράφηκε ο Τάσος Δριστέλλας της Ελασσόνας, που δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην Δ΄ Εθνική.

Δωτιέας Αγιάς-Λαμία 2-1


Γκολ-φάσεις
24΄: Σέντρα του Τσαμαδιά, σουτ του Καλύβα από θέση αριστερά κατέληξε ψηλά άουτ.
28΄: Ο Κουβελάς σέντραρε από δεξιά, ο Καρανάσιος δεν συγκράτησε την μπάλα και  ο Τζιόλας με πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-0.
45΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ, ο Γεωργαντζιάς έπιασε την κεφαλιά και ο Κουβελάς με ξερό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0).
50΄: Σέντρα του Τσατσαλίδη από αριστερά, πλασέ του Τζιόλα κατέληξε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων
53΄: Ο Καλύβας από αριστερά εκτέλεσε φάουλ, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαχτσιβάνου.
78΄: Καταπληκτικό δυνατό σουτ του Τσιλίκα εκτός περιοχής κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-1.
Επικράτησε σύρραξη, διακοπή 9 λεπτών και αποβλήθηκαν μετά οι: Ριζούλης, Συκιώτης, Τσιλίκας και Στυλιανός.
88΄: Σέντρα-σουτ του Κατσιγιάννη από θέση δεξιά έφυγε ελάχιστα άουτ, πριν κάνει την προβολή ο Ταμάμης.
91΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλύβα από καλό σημείο κατέληξε άουτ.


Συνθέσεις Ομάδων

Δωτιέας (Κώστας Μάγγος): Μπαχτσιβάνος, Ριζούλης, Γεωργαντζιάς, Τσακάλι, Πολύζος, Συκιώτης, Τσατσαλίδης(89΄ Κωστούλας), Ντακούλας, Κοταρέλας(86΄ Σιμούλης), Τζιόλας(94΄ Τσένος), Κουβελάς

Λαμία (Λάκης Παπανικολάου): Καρανάσιος, Τσαμαδιάς(70΄ Στυλιανός), Τσιλίκας, Μπέσσας, Παΐζάνος(46΄ Ταμάμης), Πάνος, Καλύβας, Κουτρομάνος, Μπενίσκος, Αντωνίου(77΄ Κατσιγιάννης), Μαλισσόβας
 
Διαιτητής: Διονύσιος Ζούγρας(ΣΔΠ Κοζάνης)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Κουτζιακουτζίδης(ΣΔΠ Κοζάνης)
2ος Βοηθός: Χρήστος Τσιάμπαζης(ΣΔΠ Κοζάνης)

Μικρά-μικρά


* Μετά από 4 ισοπαλίες επέστρεψε στις νίκες ο τρίτος Δωτιέας, που έχει και ματς λιγότερο.
** Σύρραξη μεταξύ παιχτών επικράτησε μετά το γκολ της Λαμίας, καθώς  ο Στυλιανός επιχείρησε να πάρει την μπάλα γρήγορα από τα αντίπαλα δίχτυα και παρεμποδίστηκε από τον Μπαχτσιβάνο. Επικράτησαν συμπλοκές και σπρωξίματα μεταξύ των παιχτών και εισέβαλλαν στο γήπεδο και 2-3 φίλαθλοι. Ο κ. Ζούγρας κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, υπήρξε διακοπή 9 λεπτών και εν συνεχεία αποβλήθηκαν δυο παίχτες από κάθε ομάδα.
*** Την πρώτη τους εμφάνιση με τον Δωτιέα έκαναν ο Αστέριος Μπαχτσιβάνος και ο Κώστας Γεωργαντζιάς.
**** Την πρώτη της ήττα γνώρισε η Λαμία, η οποία στον δεύτερο γύρο δεν έχει νικήσει ακόμη. Είχε ένα εκπληκτικό αήττητο σερί, 45 συνολικά αγωνιστικών.
****** Δεν χάρηκε το πρώτο του γκολ ο Κώστας Τσιλίκας, ο οποίος αντίκρισε πιο μετά την κόκκινη κάρτα.
****** Τα 4 γκολ έφτασε ο Βαγγέλης Τζιόλας (Πρώτος σκόρερ της Αγιάς), ενώ για δεύτερη φορά χρίστηκε σκόρερ ο Αλέκος Κουβελάς.
******* Επανήλθε μετά από τιμωρία 5 αγωνιστικών ο Ντίνος Τσαμαδιάς.
******** Πέναλτι πάνω στον Μίμη Μπενίσκο ζήτησαν στο 55΄ (Ανατροπή από τον Τσακάλι) οι Λαμιώτες και στο 99΄ πάνω στον Μιχάλη Καλύβα (Ανατροπή από τον Πολύζο), ενώ ζήτησαν επιθετικό φάουλ στο 1-0.
********* Στους -7 θα μειωθεί η διαφορά Λαμίας-Αγιάς, εφόσον ο Δωτιέας νικήσει στο Καρπενήσι την Τετάρτη 30/1 τον Αίολο.
********** Αρκετά κακός και λασπωμένος ήταν ο αγωνιστικός χώρος.
*********** Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ευρυτάνας Δημήτρης Κατσαδούρος της Λαμίας.

Αχιλλέας Δομοκού-Λεοντάρι 0-2


Γκολ-φάσεις
2΄: Μπαλιά του Παπαϊωάννου Ι., ο Ράπτης μέσα στην περιοχή και αριστερά άνοιξε το κοντρόλ και ο Σκούρας μάζεψε.
8΄: Ο Αναγνωστόπουλος σε θέση τετ α τετ από κάθετη πάσα του Διπλάρη πλάσαρε πάνω στον Κοράκη, που έδιωξε με τα πόδια.
10΄: Μπαλιά του Ζαραμπούκα, ο Αναγνωστόπουλος σέντραρε από δεξιά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ο Καρατζόγλου.
15΄: Δυνατό χτύπημα φάουλ του Παπαϊωάννου Ι. απέκρουσε σε κόρνερ ο Σκούρας.
17΄: Ο Φραταράκου σούταρε δυνατά εκτός περιοχής μετά από κόρνερ του Παπαϊωάννου Ι., με τον πορτιέρο της Α.Ε.Λ. να διώχνει ξανά σε κόρνερ.
21΄: Ο  Λέντας Ν. έκανε την κεφαλιά-πάσα και το σουτ του Παπαϊωάννου Χ. πέρασε ψηλά αόυτ.
29΄: Σέντρα του Ζαραμπούκα από δεξιά, ο Καρατζόγλου με πλασέ από κοντά σημάδεψε το αντίπαλο δεξιό  κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
34΄: Κόρνερ του Φραταράκου έδιωξε ο Σκούρας με τις γροθιές, σουτ του Παπαϊωάννου Ι. από δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
45΄: Ο Παπαευαγγέλου έκανε την συρτή σέντρα από δεξιά για τον Τσιώλη, το σουτ του οποίου βρήκε την ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού  και ο Καρατζόγλου με εξ επαφής πλασέ διαμόρφωσε το 0-1.
46 : Ωραία εκτέλεση φάουλ του Φραταράκου απέκρουσε σωτήρια ο Σκούρας στην αριστερή του γωνία.
72΄: Ο Παπαϊωάννου Ι. εκτέλεσε φάουλ, ο Αναστασίου έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Λέντας Ν. με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
76΄: Χτύπημα φάουλ του Παπαϊωάννου Ι.,  κεφαλιά-πάσα του Τσούκαλου, σουτ του Ζήσιμου κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σκούρα.
78΄: Ο Διπλάρης βρήκε τον Αναγνωστόπουλο, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Κοράκη, αλλά ο Παπαϊωάννου Χ. επενέβη και απομάκρυνε.
81΄: Ευθύβολο σουτ του Παπαϊωάννου Ι. πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Λεονταρίου.
84΄: Από λάθος του Ράπτη, σουτ του Αναγνωστόπουλου μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα.
85΄: Ο Αναγνώστοπουλος μέσα από την περιοχή και αριστερά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοράκη, για να διώξει ο Παπαϊωάννου Χ.
86΄: Ο Τσιάκος κέρδισε πέναλτι από τον Ζήσιμο, ο Αναγνωστόπουλος εκτέλεσε, όμως ο Κοράκης απέκρουσε στην δεξιά γωνία του σε κόρνερ.
87΄: Ο Αναγνωστόπουλος έφυγε στην κόντρα από δεξιά μετά από μπαλιά του Θεοδωρόπουλου, άνοιξε το κοντρόλ, ο Κοράκης έδιωξε έγκαιρα, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του παίχτη του Λεονταρίου και ο Τσιάκος πήρε το «ριμπάουντ» και με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ στην κενή εστία  πραγματοποίησε το 0-2.

Συνθέσεις Ομάδων

Δομοκός (Σπύρος Λέντας): Κοράκης, Λέντας Δ.(26΄ λ.τρ. Σταθόπουλος), Αναστασίου, Τσούκαλος, Χουλιάρας, Ζήσιμος, Φραταράκου, Παπαϊωάννου Ι.(82΄ λ.τρ. Ξεζώνοτος), Λέντας Ν.(77΄ λ.τρ  Τσιώλης), Ράπτης, Παπαϊωάννου Χ.

Λεοντάρι (Κώστας Γκαβογιάννης): Σκούρας, Ζαραμπούκας(72΄ Τσιάκος), Καρατέλιος, Παπαμαργαρίτης, Τριανταφύλλου, Θεοδωρόπουλος, Διπλάρης(82΄ Γρίβας), Τσιώλης Γ., Καρατζόγλου(58΄ Αρσενίδης), Παπαευαγγέλου, Αναγνωστόπουλος

Διαιτητής: Βασίλειος Καραταΐδης(ΣΔΠ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Θεοφάνης Φλώτσιος(ΣΔΠ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Κωτσαδάμ(ΣΔΠ Βοιωτίας)


Μικρά-μικρά
* Το πρώτο της «διπλό» σημείωσε  η ομάδα του Κώστα Γκαβογιάννη, η οποία αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την παραμονή, μειώνοντας στο -5!.
** Πολύ καλή εμφάνιση για την Α.Ε.Λ., που είχε μεταξύ άλλων δοκάρι και χαμένο πέναλτι!
*** Τα οικονομικά προβλήματα του Δομοκού τον έχουν φέρει σε δυσμενή θέση. Γνώρισε την 3η του σερί ήττα, παρόλα αυτά παραμένει πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.
**** Πρώτη εμφάνιση για τον νεοαποκτηθέντα Πάνο Σταθόπουλο.
***** Χρόνο συμμετοχής πήραν ο Τσιώλης και Ξεζώνοτος του Αχιλλέα.
****** Το δεύτερο του γκολ πέτυχε ο Βασίλης Καρατζόγλου, ενώ το πρώτο του με την φανέλα της ομάδας του στην Δ΄ Εθνική σημείωσε ο Κώστας Τσιάκος.
******* Μοιραίος ξανά ήταν ο έμπειρος Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
******** Χωρίς τον τιμωρημένο Θανάση Καλιακούδα και τους τραυματίες Μπαντή και Καπερώνη έπαιξαν οι νικητές.
********* Μετά από καιρό έπαιξε ο Δημήτρης Κοράκης, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι.
********** Δεν έπαιξαν από τους Φθιωτούς οι τιμωρημένοι Λιασίδης, Καυκιάς και Γουργιώτης.
*********** Παράπονα για την διαιτησία έχουν οι φιλοξενούμενοι.
************ Τρεις αναγκαστικές αλλαγές εξ αιτίας τραυματισμών έκανε ο κ. Λέντας.
************* 150 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα. Αρκετοί από αυτούς ταξίδεψαν από το γειτονικό Λεοντάρι.
************** Για πρώτη φορά ηττήθηκε στο γήπεδο του ο Δομοκός.
***************Ο Σπύρος Λέντας χαρακτήρισε το Λεοντάρι ως την καλύτερη ομάδα, που πέρασε από τον Δομοκό.

Ρήγας Φεραίος-Αμπελωνιακός 0-0


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σουτ του Μιχολίτση από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο πορτιέρο του Αμπελωνιακου σε κόρνερ.
19΄: Φάουλ του Μιχολίτση από δεξιά, κεφαλιά του Μπίκα μπλοκαρίστηκε στην δεξιά γωνία από τον Παπαγιάννη.
35΄: Την κόκκινη κάρτα (Δεύτερη κίτρινη) αντίκρισε ο Κομισόπουλος του Αμπελωνιακού για παρεμπόδιση σε χτύπημα φάουλ του Χατζή.
43΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Χατζή από καλό σημείο αποκρούστηκε εντυπωσικά από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
58΄: Ο Μπίκος δοκίμασε σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά ο Τσουμπέκος
μάζεψε με διπλή προσπάθεια.
84΄: Δεύτερη κίτρινη (Αποβολή) για τον Χατζή των γηπεδούχων.
* Ευκαιρίες έχασε επίσης ο Ρήγας με τον Μπίκα στο 51΄, τον Ρηγίνο στο 63΄ και στο 64΄, τον Πάσχο το 75΄, τον Γάρο στο 81΄, τον Χατζή στο 83΄ και τον Τσουκάλη στο 89΄.

Συνθέσεις Ομάδων

Ρήγας (Λάκης Μπακάλης): Τσουμπέκος, Σπαθής, Βουραζέρης, Γούτσιος, Γουτούλης, Χατζής, Μπακάλης(67΄ Πάσχος), Μπίκας, Γάρος, Ρηγίνος(79΄ Τσουκάλης), Μιχολίτσης

Αμπελωνιακός (Βασίλης Νάρης): Παπαγιάννης, Μαυρίδης, Τζιαρτζάνης, Κομισόπουλος, Μπουρουζίκας, Μπίκος, Πασχαλίδης, Βούκιας(37΄ Δημολιός), Τσιάλτας(87΄ Λάιος), Αλεξανδρής(80΄ Καρυπίδης), Πρικάκης

Διαιτητής: Στυλιανός Φώτης(ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Σταύρος Ρουμπής(ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Σταύρος Ράζος(ΣΔΠ Εύβοιας)

Μικρά-μικρά
* Με το ίδιο σκορ (0-0) είχε λήξει και το πρώτο παιχνίδι στον Αμπελώνα.
** Ένας βαθμός χωρίζει τις δυο ομάδες, που είναι δύσκολο να πανηγυρίσουν και οι δυο την σωτηρία τους.
*** Από μια αποβολή είχαν Ρήγας και Αμπελωνιακός, που ολοκλήρωσαν με παίχτη λιγότερο.
**** Χωρίς τον τιμωρημένο Θανάση Μπλέτσα έπαιξαν οι Βελεστινιώτες, ενώ επανήλθε ο Γιώργος Μιχολίτσης.
***** Περίπου 300 άτομα παρακολούθησαν το σπουδαίο αυτό ματς.
****** Τρίτο συνεχόμενο ισόπαλο σκορ με 0-0 για τον Ρήγα, που έχει να σκοράρει από το παιχνίδι του Καρπενησίου με τον Αίολο στις 16/12. Αγνοεί επίσης την νίκη για 5 παιχνίδια.
******* Αήττητη τις τελευταίες 5 αγωνιστικές παραμένει η ομάδα του Βασίλη Νάρη.
******** Σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους, που υπολόγισαν χωρίς τον αξιόλογο Τάσο Παπαγιάννη, που έκανε πολύ καλές επεμβάσεις.
********* Για πρώτο παιχνίδι δεν έπαιξε ο Ροδίτης Αντρέας Σιαμαντούρας των φιλοξενούμενων.

Φωτογραφίες:  www.athleticlarissa.gr , www.musikovagoni.com , lamiampala.blogspot.gr, Group Α.Σ. Λαμία