Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Αίολος-Αμπελωνιακός 0-1

Πλήρωσε ένα τραγικό λάθος στην άμυνα του ο Αίολος και ηττήθηκε με 0-1 από τον Αμπελωνιακό μέσα στο Καρπενήσι. Οι Λαρισαίαοι «απέδρασαν με το διπλό» και κέρδισαν στα σημεία.
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 2/2 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και διεξήχθη παρουσία περίπου 100 φιλάθλων. Έγινε κάτω από συννεφιά και ορισμένα μικρά διαστήματα ψιλόβροχου.
Ο Αίολος προσγειώθηκε μετά την μεγάλη του νίκη την Τετάρτη με την Αγιά και γνώρισε μια ακόμη ήττα. Η ομάδα της Ευρυτανίας πλήρωσε στις αρχές της επανάληψης το τραγικό λάθος του αρχηγού Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου και ηττήθηκε με 1-0. Ελάχιστες φορές απειλήθηκε, αφού το ματς ήταν άναρχο και δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Οι γηπεδούχοι απείλησαν όμως μόνο δυο φορές από στημένα και λίγο έλλειψε στο 95ο λεπτό να «κλέψουν» τον βαθμό με την κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη.
Ο Αμπελωνιακός του Βασίλη Νάρη παίζοντας αρκετά καλή άμυνα δεν επέτρεψε στον Αίολο να επιτεθεί και έκλεισε όλους τους χώρους. Κατάφερε να πάρει την νίκη στο 50ο λεπτό με το γκολ της χρυσής αλλαγής τον επιθετικό Σπύρο Βούκια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ελάχιστες φορές βγήκαν με αξιώσεις προς τα καρέ του Αίολου. Είχαν υπομονή και εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος και την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Κατάφεραν με το διπλό να περάσουν πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και να μπουν για τα καλά σε τροχιά παραμονής.
Η ομάδα της Ευρυτανίας παραμένει στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς και στο -13 από την παραμονή. Ο Αμπελωνιακός μετά την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πέρασε πάνω από την γραμμή και βρίσκεται στην τελευταία και 8η προνομιούχο θέση με 17 βαθμούς, αφήνοντας από κάτω τον Αχιλλέα Δομοκού με 16 βαθμούς. Την ερχόμενη (15η) αγωνιστική ο Αίολος υποδέχεται το Λεοντάρι και ο Αμπελωνιακός την πρωτοπόρο Λαμία.

Οι φίλαθλοι
Γύρω στους 100 φιλάθλους παρακολούθησαν την αναμέτρηση, μεταξύ των οποίων και 15 εκδρομείς από τον Αμπελωνά.



Το σχήμα του Αίολου
Ο Σπύρος Κολόκας παρέταξε με μικρές διαφοροποιήσεις την ομάδα σε σχέση με το νικηφόρο ματς με την Αγιά. Γκολκίπερ ήταν ο Κατελούζος. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Κατσαρής και αριστερό ο Νικολάου. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Τριανταφυλλόπουλος, με τον Πολυτσέρη. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Ζαραβέλης, με τον Κορέντζελο. Δεξιός μέσος ήταν ο Χρυσαφόπουλος και αριστερός ο Ράικος. Σε ελεύθερο ρόλο σαν επιτελικός μέσος έπαιξε ο Μπακαλίδης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ηλιάδης.

Μια αλλαγή


Ο Χρήστος Κατσαρής επέστρεψε στο βασικό σχήμα και έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας και πήρε την θέση του τιμωρημένου Χρήστου Κατσίκα. Οι υπόλοιποι 10 αγωνίστηκαν βασικοί και την Τετάρτη στην εξ αναβολής αναμέτρηση.

Δυο τιμωρημένοι
Δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος στοπερ Γιώργος Κομισόπουλος, που αποβλήθηκε στο ματς με τον Ρήγα. 4 κάρτες συμπλήρωσε ο δεξιός μπακ Γιάννης Μαυρίδης, ο οποίος ταξίδεψε στο Καρπενήσι μαζί με την αποστολή, παρακολουθώντας από τον πάγκο την αναμέτρηση.

Βασικοί οι πρώην της Τσαριτσάνης

 












Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκαν τα δυο μεταγραφικά αποκτήματα των «πρασίνων» από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Σε θέση δεξιού μπακ αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Κολιός και σαν αριστερό ή δεξί χαφ ο Αντώνης Πρικάκης. Ο πρώην άσος της ΑΕΛ ήταν αρκετά κινητικός, παίζοντας στο άκρο της μεσαίας γραμμής.

Παρών ο Φλώτσιος


Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο διαιτητής Φάνης Φλώτσιος από την Βοιωτία, αφού ήρθε μαζί με την 3αδα. Ο ρέφερι έχει ταξί και μετέφερε τους συναδέλφους, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει και την αναμέτρηση. Είχε εκτελέσει χρέη βοηθού στο ματς του Αίολου με την Ελασσόνα και έχει Ευρυτανικές ρίζες.


Συμπλήρωσε 16αδα
Ο Αίολος κατάφερε να συμπληρώσει αποστολή 16 ατόμων, στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Βασίλης Κολόκας και ο πορτιέρο Γιάννης Στερόπουλος.

Χωρίς Κατσίκα - Αντικαταστάτης ο Τριανταφυλλόπουλος  


Ο κεντρικός αμυντικός Χρήστος Κατσίκας αποβλήθηκε την Τετάρτη με την Αγιά και είδε την αναμέτρηση από την κερκίδα. Στην θέση του έπαιξε ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι : Βασίλης Ντουφεκιάς (Τραυματίας είδε το ματς από την κερκίδα), Μάκης Χρυσικός (Στρατευμένος), Κώστας Λάππας (Είδε το ματς από την κερκίδα). Ενώ απουσίαζαν οι: Γιώργος Γραβιάς και Ταξιάρχης Γούλας, που είχαν δηλωθεί στον πάγκο.


Τα είπαν Κουτσούκης-Γκορόγιας
Συζήτηση είχαν πριν την έναρξη του αγώνα ο πρώην πρόεδρος του Αμπελώνα Θάνος Κουτσούκης και ο περσινός πρόεδρος του ΑΠΟΚ Νίκος Γκορόγιος. Οι δυο τους μίλησαν για την περσινή χρονιά και εστιάστηκαν κυρίως στην απροσδόκητη ήττα του Αμπελωνιακού στο Λιανοκλάδι. Το αποτέλεσμα αυτό οδήγησε τον ΑΠΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα.


Στόπερ ο Πασχαλίδης - Στα χαφ ο Τζιαρτζάνης

 












Ο νεαρός Κώστας Πασχαλίδης έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και πήρε την θέση του τιμωρημένου Γιώργος Κομισόπουλου. Ο ποδοσφαιριστής συνήθως παίζει στα χαφ, ενώ είχε και δοκάρι 65ο λεπτό με σουτ, που επεχείρησε από την σέντρα του γηπέδου. Ο Βαγγέλης Τζιαρτζάνης του Αμπελωνιακού αγωνίστηκε στα χαφ και όχι στο αριστερό άκρο της άμυνας, που αγωνίζονταν όλη την περσινή χρονιά.

Κλεισμένος ο Μπακαλίδης


Δυο ακόμη και τρεις ποδοσφαιριστές του Αμπελωνιακού έπεφταν πάνω στον Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος εγκλωβίστηκε και δεν φάνηκε. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά διαβασμένοι και έκλεισαν τα ατού του Αίολου.

Το πρώτο 2ημερο
Ο Αμπελωνιακός είναι η πρώτη ομάδα την σεζόν 2012-13 που ήρθε στο Καρπενήσι διήμερο. Οι «πράσινοι» διανυχτέρευσαν το βράδυ του Σαββάτου στο Hotel Spa Montana.

0-1 σταθερά
Με το αγαπημένο του 0-1 δραπέτευσε και φέτος από το Καρπενήσι ο Αμπελωνιακός. Πέρυσι επικράτησε με 0-1 του ΑΠΟΚ χάρις σε γκολ του Κακαβίτση.

Διπλό παραμονής
Το πρώτο «διπλό» του Αμπελωνιακό (4η του νίκη στο πρωτάθλημα) τον έφερε στην 8η θέση και για πρώτη φορά φέτος πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Άφησε από κάτω του τον Δομοκό με 16 βαθμούς και την Γραβιά με 15 βαθμούς. Μάλιστα η ομάδα του Βασίλη Νάρη διατηρεί ένα αήττητο 6 αγώνων!.

Συμπλήρωσε κάρτες ο Κορέντζελος


Ο ανασταλτικός μέσος του Αίολου Νίκος Κορέντζελος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από το ερχόμενο ματς με το Λεοντάρι.

Α΄ Μέρος

Κάκιστο ματς
Κακό ποιητικά παιχνίδι έγινε στο 1ο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες έπαιξαν άναρχα και δεν μπόρεσαν να βάλουν κάτω την μπάλα.

Νωθρός ο Αμπελωνιακός
Πρόσεξε τα νώτα της η ομάδα της Λάρισας και αν και είχε διάθεση να πιέσει δεν το κατάφερε. Ωστόσο όταν βρήκε χώρους δημιούργησε μια καλή στιγμή.

Δεν είχε ανάπτυξη
Ο Αίολος υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη και δεν είχε καθόλου καλή επιθετική ανάπτυξη. Έδωσε αρκετές δεύτερες μπάλες στον Αμπελωνιακό, αφού οι μεταβιβάσεις του δεν ήταν σωστές.

Χαμένη ευκαιρία Αλεξανδρή


Στην μοναδική αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ο έμπειρος Δημήτρης Αλεξανδρής στο 34ο λεπτό αστόχησε από κοντά με το κεφάλι και η μπάλα πέρασε άουτ. Ήταν η μοναδική επικίνδυνη στιγμή που δημιούργησαν στο 1ο μέρος οι δυο ομάδες.

Κιτρινίστηκαν Μπακαλίδης-Πασχαλίδης
Νεύρα επικράτησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άλεξ Μπακαλίδης του Αίολου και ο Κώστας Πασχαλίδης του Αμπελωνιακού είχαν αψιμαχίες και κιτρινίστηκαν από τον διαιτητή Βικτωράτο.



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Κολιός εκτέλεσε πλάγιο δυνατά από δεξιά και το σουτ του Πρικάκη από καλή θέση κόντραρε και πέρασε κόρνερ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
34΄: Ο Πρικάκης μετά από γρήγορη επίθεση της ομάδας του, σέντραρε από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Αλεξανδρή στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Επανεμφάνιση Αζακά


Την δεύτερη συμμετοχή του στο περιφερειακό πρωτάθλημα έκανε το 22χρονος Πάνος Αζακάς, που αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος παίρνοντας την θέση του Νίκου Κορέντζελο.

Μπήκε πιο καλά
Η ομάδα της Λάρισας ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με σκοπό να πιέσει πιο ψηλά. Κατάφερε νωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει το «τρίποντο».

Χρυσό γκολ Βούκια


Η χρυσή αλλαγή του κ. Νάρη, ο Σπύρος Βούκιας στο 50ο λεπτό με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου & του Ζάχου Πολυτσέρη και σκόραρε το νικητήριο τέρμα. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους. Ο Βούκιας είχε σκοράρει και στον Δομοκό, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε αφού το ματς χάθηκε στα χαρτιά. Έτσι σημείωσε το πρώτο του γκολ.




Δοκάρι ο «Πάσχα»
Στο 70ο λεπτό ο Πασχαλίδης παρολίγο να βάλει ένα σπάνιο γκολ, αφού στην προσπάθεια του να απομακρύνει από το κέντρο παραλίγο να κρεμάσει τον Κατελούζο που ήταν εκτός θέσης. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.


Από στημένα
Παρότι ο Αίολος βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν βρήκε χώρους για να απειλήσει. Επιτέθηκε και έγινε επικίνδυνος μόνο από στημένα.


Πήγε να «κλέψει» τον βαθμό


Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αίολος έφτασε κοντά στο να κλέψει τον βαθμό. Στην τελευταία φάση του αγώνα η κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη από φάουλ του Άλεξ Μπακαλίδη πέρασε λίγο άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Βούκιας πάσαρε στον Μπίκο, που σούταρε εκτός περιοχής αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
50΄: Ο Βούκιας έκλεψε την μπάλα από τον Τριανταφυλλόπουλο που έκανε τραγικό λάθος μετά το γύρισμα του Πολυτσέρη με το κεφάλι βρέθηκε απέναντι στον Κατελούζο και με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το νικητήριο τέρμα (0-1).
59΄: Ο Τσιάλτας πάσαρε στον Μπίκο, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Κατελούζος μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.
65΄: Ο Πασχαλίδης έκανε διώξιμο από το κέντρο, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
68΄: Ο Αλεξανδρής έβγαλε κάθετη πάσα για τον Τζιαρτζάνη, αλλά ο Κατελούζος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε στα πόδια του παίκτη του Αμπελωνιακού.
79΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαγιάννη.
95΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και ο Ηλιάδης στο δεύτερο δοκάρι από κοντά πήρε την κεφαλιά χωρίς πίεση, που έφυγε μόλις άουτ πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Χειροκροτήθηκαν
Μετά το τέλος του αγώνα οι νικητές πήραν το χειροκρότημα από μερίδα οπαδών τους, που τους ακολούθησε στο Καρπενήσι. Οι ποδοσφαιριστές του Αμπελωνιακού πανηγύρισαν το «διπλό» έξαλλα μέσα στα αποδυτήρια, φωνάζοντας δυνατά και το όνομα της ομάδας του.


Κίτρινες Κάρτες
Κορέντζελος, Αζακάς, Χρυσαφόπουλος, Μπακαλίδης, Τζιαρτζάνης, Πασχαλίδης, Μπίκος, Λάιος

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου, Ράικος
Αμπελωνιακός: Βούκιας, Πασχαλίδης, Πρικάκης,

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Αίολος): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αμπελωνιακού που κέρδισε. Πιστεύω ότι το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, ένα δικό μας λάθος μας στοίχησε το γκολ, που δεχτήκαμε. Συνεχίζουμε και εύχομαι καλή συνέχεια στον αντίπαλο μας.»









Βασίλης Νάρης (Αμπελωνιακός): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, εάν και η βαθμολογική θέση του Αίολου δεν είναι καλή. Τελικά απέδειξε ότι είναι μια καλή ομάδα, μας δυσκόλεψε πάρα πολύ και στην τελευταία φάση θα μπορούσαμε να χάσουμε τους 2 βαθμούς. Τα παιδιά προσπάθησαν, έτρεξαν, το γήπεδο αυτό για εμάς είναι δύσκολο, γιατί τα άλλα γήπεδα που παίζουμε δεν έχουν πλαστικό χόρτο. Κάναμε μια αλλαγή στο 45΄ μεπειδή δεν είχαμε πίεση στο πρώτο ημίχρονο και αφήναμε ελεύθερα τα στόπερ της αντίπαλης ομάδας και μπορούσαν να κάνουν μεγάλες μπαλιές. Πάνω σε αυτό το κομμάτι της τακτικής κερδίσαμε το παιχνίδι, δηλαδή σε μια πίεση της μπάλας κέρδισε ο Βούκιας την μπάλα και κατάφερε να κάνει ένα καλό πλασάρισμα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, ήταν δυνατό όμως. Ο Αίολος πραγματικά ήταν μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και τώρα καταλαβαίνω για ποιον λόγο κέρδισε την προηγούμενη ομάδα την Αγιά, γιατί κάποιοι έλεγαν ότι θα πάμε να κάνουμε περίπατο. Είχα πει στα παιδιά προσέξτε δεν πας σε αυτές τις ομάδες να κάνεις περίπατο. Είναι μια δύσκολη ομάδα, που μπορεί να σου κάνει οποιαδήποτε στιγμή την ζημιά. Τώρα στο τέλος ενώ θα έπρεπε να παγώσουμε το παιχνίδι, να κρατήσουμε την μπάλα, να κερδίσουμε φάουλ επειδή είναι νέα τα παιδιά και ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ μικρός, εμείς προσπαθούσαμε να βγούμε στην αντεπίθεση και παραλίγο να το πληρώσουμε. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο, ευχαριστούμε για την φιλοξενία.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Κατσαρής(72΄ Καρατσίκης), Νικολάου, Πολυτσέρης, Τριανταφυλλόπουλος, Ζαραβέλης, Κορέντζελος(46΄ Αζακάς), Ράικος(85΄ Δαράβαλης), Ηλιάδης, Χρυσαφόπουλος, Μπακαλίδης

Αμπελωνιακός (Βασίλης Νάρης): Παπαγιάννης, Κολιός, Τζιαρτζάνης, Μπουρουζίκας, Πασχαλίδης, Μπίκος, Τασούλης, Τσιάλτας(84΄ Δημολιός), Σιαμαντούρας(46΄ Βούκιας), Αλεξανδρής(77΄ Λάιος), Πρικάκης

Διαιτητής : Νεκτάριος Βικτωράτος (ΣΔΠ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός : Θανάσης Σέμος (ΣΔΠ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός : Λουκάς Καρβούνης(ΣΔΠ Βοιωτίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος