Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 0-1

Μεγάλο «διπλό» παραμονής πήρε ο ψυχωμένος Απεραντιακός επικρατώντας μέσα στην Παλαιοκατούνα επί του τοπικού Αγίου Προκοπίου. Σκόρερ του νικητήριου τέρματος ήταν ο επιθετικός Γιάννης Γιαννής.
Το ματς έγινε την Κυριακή 2/2 στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας και ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι και έγινε παρουσία 30 περίπου φιλάθλων και κάτω από συννεφιά.
Ο Αστέρας του Λάκη Αναστασόπουλου δεν κατάφερε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα μέσα στο γήπεδο του. Δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ στην επανάληψη και κυνήγησαν μέχρι το τέλος την ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρουν. Μετά από αυτή την ήττα μένουν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της 4αδας σχεδόν και μαθηματικά.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα πήρε δίκαια ένα μεγάλο «διπλό» μέσα στην Παλαιοκατούνα και έκανε σημαντικό βήμα για την σωτηρία του. Είχε αρκετά καλή απόδοση στο 1ο μέρος και είχε μεγάλο διάστημα που επέβαλλε τον ρυθμό του. Το γκολ ωστόσο ήρθε 13 λεπτά πριν το φινάλε με «δράστη» τον φορ Γιάννη Γιαννή.
Ο Άγιος Προκόπιος παρέμεινε στην 5η θέση με 14 βαθμούς και είναι αδιάφορος βαθμολογικά, αφού απέχει 9 βαθμούς από τον ΑΠΟΚ και έχει και δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό του. Ο Απεραντιακός πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα» και έφτασε στους 9 βαθμούς έχοντας ένα ματς λιγότερο και απόσταση 7 βαθμών από την παραμονή.

Λίγος κόσμος
Περίπου 20 με 30 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση στην Παλαιοκατούνα.

+7 από την παραμονή
Ο Απεραντιακός με την σημαντική εκτός έδρας νίκη του βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την παραμονή, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι Απεράντιοι απέχουν 7 ολόκληρους βαθμούς από την ουραγό Φραγκίστα.

Χωρίς μεταγραφή
Καμία μεταγραφική κίνηση δεν έκανε η ομάδα του Αγίου Προκοπίου στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αντίθετα αποδυναμώθηκε, αφού μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας αποχώρησαν για την ΑΕΚ οι επιθετικοί Χρήστος Παρούτσας και Δημήτρης Τσέκας.

Αναμένεται η 3η «επίσκεψη»
Θα επισκεφτεί και για 3η φορά την Παλαιοκατούνα ο Απεραντιακός. Αναμένεται η απόφαση της ΕΠΣΕ για τον ορισμό του αγώνα της Αναγεννησης Παλαιοκατούνας με τον Απεραντιακό, που διακόπηκε στο ημίχρονο λόγω των καιρικών συνθηκών πριν ακριβώς από 2 μήνες. Άγνωστο πότε η ΕΠΣ θα ορίσει τον αγώνα που σίγουρα επηρεάζει αρκετά την υπόθεση-παραμονή.

3 αλλαγές


Ο Λάκης Αναστασόπουλος έκανε 3 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της 13ης αγωνιστικής με την Κρέντη. Βασικός έπαιξε ο γκολκίπερ Αποστόλης Κολοκώτσιος, ο στόπερ Προκόπης Γκούρλιας και ο νεαρός μέσος Δημήτρης Λαθύρης. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Λαθύρη (Τραυματίας), Κώστα Σιταρά και Γιάννη Πατσιά (Έπαιξε ως αλλαγή σε όλη την επανάληψη).

Εντός Γιαννής-Κουτσοθανάσης


Στο βασικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα επέστρεψε ο επιθετικός Γιάννης Γιαννής και ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Κουτσοθανάσης (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των : Νίκου Κωστή και Βασίλη Διομήδη.

«Γουρλής» ο Παππάς-Πρώτο 2πλο


Την αναμέτρηση της πρώην του ομάδας παρακολούθησε ο επιθετικός του Ραπτοπούλου Γιώργος Παππάς. Ο φορ της Δόξας βρέθηκε στην Παλαιοκατούνα..και έφερε γούρι, στην παλιά του ομάδα τον Απεραντιακό, που πανηγύρισε το πρώτο του «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Απεράντιοι δεν είχαν πάρει ούτε έναν βαθμό μακριά από το Καρπενήσι.

Κρατάει το μηδέν


Για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Απεραντιακός κράτησε το μηδέν και πήρε για δεύτερη συνεχόμενο ματς θετικό αποτέλεσμα. Ο γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας διατήρησε ξανά ανέπαφη την εστία του.

Νέα ήττα
Ο Αστέρας γνώρισε 2η συνεχόμενη ήττα μέσα στο γήπεδο του και πλέον έχει ελάχιστες μόνο μαθηματικές ελπίδες για την είσοδο στην προνομιούχο 4αδα των μπαράζ. Μάλιστα δεν έχει σκοράρει μέσα στο 2013, αφού είχε ηττηθεί από την Κρέντη πριν 2 εβδομάδες με 0-2.

Παραίτηση Αναστασόπουλου


Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Αγίου Προκοπίου Λάκης Αναστασόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του στην διοίκηση της ομάδας και ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του για την απόφαση του. Εξελίξεις δεν έχουν υπάρξει ακόμη και για το εάν θα γίνει δεκτή η παραίτηση του. Τον λόγο της παραίτησης του μας τον εξηγεί στις δηλώσεις του παρακάτω.

Α΄ μέρος

Λιγοστές φάσεις
Λίγες καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες είχε το πρώτο 45λεπτο.

Πιο δυνατά ο Απεραντιακός
Καλύτερος στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν ο Απεραντιακός, που ξεκίνησε πιο δυνατά. Απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις και έψαξε το γκολ.

Πίεσε ο Άγιος
Ο Άγιος Προκόπιος άργησε να συνέλθει και ανέβασε την απόδοση του στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Μετά από απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ανδρεάκης σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Αστέρα.
12΄: Ο Γιαννής συνδυάστηκε όμορφα με τον Κατσίφα, ο τελευταίος γύρισε στον Μπαϊκούση, που επεχείρησε το χλιαρό σουτ, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κολοκώτσιου.
27΄: Σουτ του Ράμμου από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αγίου Προκοπίου.
36΄: Ο Πλακιάς σέντραρε από αριστερά, ο Φακίτσας απέκρουσε και το σουτ του Γκούρλια από κοντά έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
39΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλακιά μπλόκαρε ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε σταδιακά
Ο Απεραντιακός μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα ανέβασε πάλι την απόδοση του και έφτασε στο νικητήριο τέρμα στο 77΄.

Δυο τραυματισμοί

 












Λόγω τραυματισμού πέρασε εκτός γηπέδου στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Μπαϊκούσης στο 57ο λεπτό και στο 80ο λεπτό ο Γιάννης Κατσίφας. Τις θέσεις τους πήραν οι:  Δημήτρης Τσιγαρίδας και Μίλτος Σκαρμούτσος.



Ντεμπούτο Τσιγαρίδα


Την πρώτη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας του Απεραντιακού. Ο προπονητής του Απεραντιακού πέρασε ως αλλαγή 57ο λεπτό στην θέση του Γιάννη Μπαϊκούση, ο οποίος αποχώρησε λόγο τραυματισμού. Οι δυο τους μάλιστα ήταν συμπαίκτες πέρυσι στην Κρέντη και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετακίνηση του Λαμιώτη παίκτη στον Απεραντιακό πριν 1 μήνα.

Βαθμοί από Γιαννή


Ο Γιάννης Γιαννής σκόραρε στο 77ο λεπτό με σουτ έπειτα από δυνατό αράουτ του Δημήτρη Τσιγαρίδα. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους. Ο 20χρονος φορ σκόραρε ξανά γκολ, που δίνει «3ποντο» σωτηρίας στην ομάδα του μετά το 2-1 κόντρα στην Φραγκίστα πριν μερικούς μήνες. Είναι ο πρώτος σκόρερ των Απεράντιων με 2 γκολ.


Επιζήτησε την ισοφάριση
Η ομάδα από την Παλαιοκατούνα αναζήτησε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά και άσκησε πίεση στα καρέ του Απεραντιακού.

Χρόνο ο Σιταράς


Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή ο νεαρός Λευτέρης Σιταράς του Απεραντιακού. Ο 17χρονος έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ και έκανε το ντεμπούτο του με τους Απεράντιους. Η Βαλαώρα έχει χρησιμοποιήσει 35 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Διαγώνιο σουτ του Πατσιά από αριστερά κατέληξε άουτ.
59΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ανδρεάκη μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
66΄: Σουτ του Πλακιά εκτός περιοχής πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
69΄: Εκτέλεση φάουλ του Λαθύρη Γ.(Κ) μπλόκαρε ο πορτιέρο Φακίτσας.
70΄: Σουτ του Κουτσοθανάσης από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κολοκώτσιος.
71΄: Σουτ του Τσίπρα από πλάγια αριστερά έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
73΄: Σουτ του Ανδρεάκη από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ.
74΄: Ο Καλτσής σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα  έφυγε άουτ.
77΄: Ο Τσιγαρίδας εκτέλεσε πλάγιο δυνατά η άμυνα των γηπεδούχων δεν απομάκρυνε και ο Γιαννής με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Αστέρα και πέτυχε το νικητήριο τέρμα (0-1).
85΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Τσίπρα απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο του Απεραντιακού.
89΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλακιά μπλόκαρε ο Φακίτσας.

Διακριθέντες
Άγιος Προκόπιος : Τσίπρας, Τσάκνης
Απεραντιακός: Φακίτσας, Κατσίφας, Γιαννής

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος): «Από την αρχή του πρωταθλήματος προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, ανταγωνιστικό, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, το οποίο θα χαιρόμασταν και τερματίζοντας σε μια καλή θέση στην βαθμολογία. Σήμερα είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το πάθος των παικτών μου, όμως όχι και από το αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται στο αν δεν κάνεις γκολ, δεν κερδίζεις. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα για της ομάδος σήμερα, όπως και για κάθε ήττα της ομάδας μου. Θεωρώ ότι η κάθε νίκη ανήκει στους παίκτες και η ήττα στον προπονητή. Η ομάδα μου χρειάζεται να βρει ένα κίνητρο, στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια για να μην χαλάσουμε αυτό που δημιουργήσαμε μέχρι τώρα. Αν εγώ πρέπει να αποχωρήσω και να βοηθήσω την ομάδα σε αυτό, τότε είμαι στην διάθεση της διοίκησης, κάνοντας δεκτή την παραίτηση μου. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για το καλό παιχνίδι που έκανε και στην ομάδα του Απεραντιακού για την νίκη της.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Απεραντιακός): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για μας ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο , κοιτάμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Ελπίζω να πάρουμε ένα τρίποντο ακόμη, που πιστεύω ότι θα μας δώσει και μαθηματικά την σωτηρία.»






Συνθέσεις Ομάδων

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Κολοκώτσιος, Φούκας, Πλακιάς, Καρανταλής, Γκούρλιας, Κρασιάς, Νάσιος(46΄ Λαθύρης Γ.(Κ)), Λαθύρης Δ.(46΄ Πατσιάς), Τσίπρας, Γούλας(60΄ Καλτσής), Τσάκνης Α.

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Γενιτσαρόπουλος, Μπισμπίκης, Ντζίμας, Ζήκας, Μπαϊκούσης(57΄ λ.τρ.  Τσιγαρίδας), Κατσίφας(80΄λ.τρ. Σκαρμούτσος, 94΄ Σιταράς), Ανδρεάκης, Ράμμος, Κουτσοθανάσης Κ., Γιαννής

Διαιτητής : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας