Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Απεραντιακός-Μυρίκη 0-2

Με δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η Μυρίκη κατάφερε να συνεχίσει με νικηφόρα αποτελέσματα και να επικρατήσει του Απεραντιακού με 2-0.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 16/2 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας και έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.
Οι «κόκκινοι» του Βασίλη Φούκα μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 14ο λεπτο είχαν κυριαρχήσει και είχαν σκοράρει δυο φορές. Τα γκολ  του Κώστα Σταμούλη με εκτέλεση πέναλτι και του επιθετικού Κώστα Λιάγκα ήταν αρκετά στην Μυρίκη για να την οδηγήσει σε ένα ακόμη 3ποντο. Μετά το δυνατό ξεκίνημα η Μυρίκη κατέβασε την απόδοση της και έγινε ματς κέντρου στα υπόλοιπα λεπτά του 1ου μέρος. Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι» περίμεναν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και απείλησαν μέσα από αντεπιθέσεις. Στα αρνητικά η αχρείαστη αποβολή του επιθετικού Κώστα Σιταρά για απώθηση του Χρήστου Ράμμου στα τελευταία λεπτά του ματς.
Ο Απεραντιακός του Δημήτρη Τσιγαρίδα αγωνίστηκε χωρίς άγχος, αφού πλέον εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Απεράντιοι είχαν αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα και αγωνίστηκαν χωρίς άγχος. Δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά και βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με δυο τέρματα. Βελτιώθηκαν αρκετά στην συνέχεια και έπαιξαν πολλές φορές το τεχνητό οφσάιντ, προσπαθώντας να εγκλωβίσουν την επιθετική ανάπτυξη της Μυρίκης.
Η Μυρίκη πάτησε προσωρινά την κορυφή και έφτασε στην 1η θέση μαζί με τα Άγραφα (Αγωνίζονται αύριο με τον Άγιο Προκόπιο), έχοντας 29 βαθμούς. Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 7η θέση με 12 βαθμούς και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Την ερχόμενη (16η) αγωνιστική η Μυρίκη υποδέχεται την Φραγκίστα και ο Απεραντιακός τα Άγραφα.

Πλέον και μαθηματικά «σωμένος»
Ο Απεραντιακός μετά την διεξαγωγή και της 15ης αγωνιστικής βρίσκεται στο +10 από την τελευταία Φραγκίστα και έχει σφραγίσει και μαθηματικά το εισιτήριο της παρουσίας του και στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας την ερχόμενη σαιζόν.

Λίγος κόσμος
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων. Παρότι ήταν ο μοναδικός αγώνας που διεξήχθη το Σάββατο στο Καρπενήσι δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού.


Κίνητρο για την θέση
Βαθμολογική κίνητρο στο ματς είχε μόνο η Μυρίκη, η οποία επιδιώκει να ανέβει όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «κόκκινοι» έχουν εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν την συμμετοχή τους στα Play Off, ενώ διεκδικούν και ο κύπελλο.

Λίμπερο ο Ζαλοκώστας


 Ο απουσία του Γιώργου Σακαμπέτη έφερε τον Γιάννη Ζαλοκώστα στο κέντρο της άμυνας της Μυρίκης. Ο ποδοσφαιριστής άφησε την μεσοεπιθετική γραμμή και έπαιξε πίσω, έχοντας ρόλο λίμπερο στην άμυνα μαζί με τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο.

Δυο πρώην Απεράντιοι
Συζήτηση είχαν πριν την έναρξη του ματς δυο πρώην συμπαίκτες στον Απεραντιακό και πρωταθλητές Ευρυτανίας την περίοδο 2009-10. Πρόκειται για τον μέσο Κώστα Κονιαβίτη που αγωνίζεται ακόμη στην ομάδα και τον Αποστόλη Μπουμπουρή, ο οποίος μετακινήθηκε πριν δυο χρόνια στους «κόκκινους».



Τραυματισμός Δόση


Ο πορτιέρο Βασίλης Δόσης του Απεραντιακού τραυματίστηκε στο ζέσταμα και έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει για 1η φορά βασικός στο φετινό πρωτάθλημα. Την θέση του πήρε ο Στάθης Φακίτσας, που είχε δηλωθεί στον πάγκο με το νούμερο 15. Μάλιστα η αλλαγή αυτή γράφτηκε στις παρατηρήσεις του Φύλλου Αγώνα, αφού ο ρέφερι το είχε συντάξει. Φυσικά δεν χρεώθηκε ως αλλαγή.

Παρών Κωστόπουλος-Καλαμπάκας

 












Από τον πάγκο της ομάδας του παρακολούθησε το 1ο μέρος της αναμέτρησης ο αμυντικός Ζήσης Κωστόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής έχει δελτίο στην Μυρίκη, αλλά δεν έχει καταγράψει κάποια επίσημη συμμετοχή τα τελευταία δυο χρόνια. Το πρώτο μέρος παρακολούθησε επίσης από τον πάγκο του Απεραντιακού ο Χρήστος Καλαμπάκας, ο οποίος διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τον προπονητή του Απεραντιακού Δημήτρη Τσιγαρίδα. Με τον οποίο είναι και συνάδελφοι (καθηγητές φυσικής αγωγής). Και οι δυο τους στην επανάληψη «μετακόμισαν» στην κερκίδα.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στον β΄ γύρο
Η Μυρίκη διατηρεί ανέπαφη την εστία της σε όλον τον δεύτερο γύρο. Ο τερματοφύλακας Στέλιος Μεριγκούνης δεν έχει δεχτεί ακόμη τέρμα σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια του δεύτερου γύρου!.

4 νέα πρόσωπα


Φανέλα βασικού πήραν 4 νέα πρόσωπα στην ομάδα της Μυρίκης. Πρόκειται για τον επιθετικό Κώστα Λιάγκα, τον μεσοαμυντικό Γιώργο Φύκα (Φωτογραφία), τον λίμπερο Γιάννη Ζαλοκώστα και το νέο απόκτημα από την Ποταμιά τον μέσο Δημήτρη Κοτρώνη. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Ράικου (Απουσίαζε), Αποστόλη Μπουμπουρή (Έπαιξε ως αλλαγή), Γιώργου Σακαμπέτη (Απουσίαζε) και Χρήστου Λέρη (Έπαιξε ως αλλαγή). Λιάγκας και Κοτρώνης άρχισαν για πρώτη φορά με την Μυρίκη στο τρέχον πρωτάθλημα ως βασικοί.

Αρκετές αλλαγές

 












Τα 7/11 διατήρησε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας σε σχέσει με το ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Άγιο Προκόπιο. Βασικοί χρησιμοποιήθηκε ο αμυντικός Αλέκος Οικονόμου, ο νεαρός Λευτέρης Σιταράς (Έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας), ο Κύπριος δεξιός μπακ Ανδρόνικος Μιχαήλ και ο Νίκος Κωστής. Πήραν τις θέσεις των: Πάνου Γενιτσαρόπουλου, Γιάννη Μπαϊκούση, Γιάννη Κατσίφα και Γιάννη Γιαννή. Οι πρώτοι 3 ήταν εκτός 18αδας(Κατσίφας και Μπαΐκούσης είναι τραυματίες) και ο τελευταίος αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Οι διοικητικοί
Παρών ήταν παράγοντες των γηπεδούχων Χριστόφορος και Βασίλης Κατσίκης. Από πλευράς Μυρίκης το ματς παρακολούθησε ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης και τα στελέχη του Δ.Σ. : Χαράλαμπος Πλατιάς και Γιάννης Χαντζόπουλος.

Έσπασε το σερί
Αήττητος και χωρίς να δεχτεί γκολ ήταν το 2013 ο Απεραντιακός. Οι Απεράντιοι μετά από 3 επιτυχημένα αποτελέσματα ηττήθηκαν και δέχτηκαν τα πρώτα γκολ μέσα στο νέο έτος.

Α΄ Μέρος

Δυναμικά «η ΑΟΜ»
Η ομάδα του Βασίλη Φούκα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις πολύ νωρίς για ένα εύκολο μεσημέρι. Προηγήθηκε στο 14ο λεπτό μόλις με 2-0 και μετέτρεψε την συνέχεια του ματς σε τυπική διαδικασία.

Με πέναλτι του Σταμούλη


Μόλις στο 7ο λεπτό ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός της Μυρίκης Κώστας Σταμούλης άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος καταλόγισε πέναλτι ένα λεπτό νωρίτερα, όταν μέσα από γέμισμα του Κώστα Σταμούλη ο Αλέκος Οικονόμου του Απεραντιακού βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι. Ο Σταμούλης έφτασε τα 13 γκολ και δείχνει να «κλειδώνει» του χρυσό παπούτσι.




Δοκάρι ο Κοτρώνης


Η Μυρίκη έχασε στο 10΄ μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, αλλά ο επιθετικός Κώστας Σιταράς δεν βρήκε στόχο. Δυο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Δημήτρη Κοτρώνη μετά από φάουλ του Άγγελου Παχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η νέα κεφαλιά του αρχηγού Κώστα Ζαραβέλη έφυγε άουτ.




1ο γκολ Κώστα Λιάγκα


Στο 14΄ μόλις ο Κώστας Λιάγκας σκόραρε το πρώτο του επίσηημο φετινό γκολ με την Μυρίκη και διαμόρφωσε πολύ νωρίς το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης. Το γκολ προήλθε από σουτ του αριστερού μπάκ Άγγελου Παχή,  που αποκρούστηκε από τον Φακίτσα και στην επαναφορά ήθρε ο φορ της Μυρίκης και με δυνατό σουτ χρίστηκε σκόρερ.



Ισορρόπησε ο Απεραντιακός
Μετά τον «καταιγισμό» της Μυρίκης οι Απεράντιοι ισορρόπησαν το ματς και έκλεισαν χώρους. Απειλήθηκαν σε μια μόνο περίπτωση, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Στέλιου Μεριγκούνη.

Ματς κέντρου
Στον χώρο του κέντρου παίχτηκε περισσότερο η μπάλα στο δεύτερο μισό του 1ου μέρους και μοιραία το θέαμα δεν ήταν καθόλου καλό.

Διαμαρτυρήθηκε και «κιτρινίστικε»


Ο Νίκος Κωστής στο 41ο λεπτό έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κώστα Ζαραβέλη. Ο ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού ζήτησε πέναλτι και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα «κιτρινίστηκε», αφού διαμαρτύρονταν συνεχόμενα στον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο Κωστής στο παρελθόν έχει περάσει από την διαιτησία και έχει διευθύνει αρκετούς αγώνας της Α΄ Ευρυτανίας, αλλά και του Περιφερειακού πρωταθλήματος.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από δεξιά, ο Οικονόμου απέκρουσε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι και ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Σταμούλης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, σουτάροντας χαμηλά στην αριστερή γωνία του Φακίτσα (0-1).
10΄: Ο Σιταράς Κ. μετά από λάθος της άμυνας των Απεράντιων έκλεψε έκανε την ατομική προσπάθεια και σούταρε από τα όρια της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
12΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κοτρώνης πήρε στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Ζαραβέλη από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
14΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από δεξιά, ο Παχής βρέθηκε στην αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, σούταρε διαγώνια ο Φακίτσας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Λιάγκας στην επαναφορά με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Απεραντιακού διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό 0-2.
17΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράμμου από καλή θέση πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
39΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά η προβολή του Κοτρώνη από το ύψος του πέναλτι έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

Στην κόντρα επίθεση


Η Μυρίκη έκατσε στο μισό γήπεδο και προσπάθησε να γίνει απειλητική με γρήγορες αντεπιθέσεις. Καλή στιγμή χάθηκε στο 54ο λεπτό, όπου ο Άρης Σιταράς δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο Στάθη Φακίτσα.


Εδαφική υπεροχή
 












Οι Απεράντιοι πίεσαν πολλές φορές ακόμη μέχρι και την σέντρα παίζοντας το τεχνητό οφσάιντ. Είχαν ορισμένα διαστήματα που κέρδισαν την εδαφική υπεροχή και έψαξαν το γκολ της τιμής. Καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήταν η ευκαιρία του Δημήτρη Μπισμπίκη στο 52΄, όπου το σουτ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον γκολκίπερ της Μυρίκης. Aπείλησαν επίσης με τον Αλέκο Οικονόμου στο 73o λεπτό.



Αποβολή Κ.Σιταρά

 












3 λεπτά πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του ματς η Μυρίκης έμεινε με 10 παίκτες. Ο επιθετικός της Κώστας Σιταράς απώθησε εκτός φάσης τον Χρήστο Ράμμο του Απεραντιακού και ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος δεν δίστασε και έδειξε σωστά την κόκκινη κάρτα. Ο παίκτης της Μυρίκης είχε δεχτεί προηγουμένως ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον μέσο του Απεραντιακού και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.



Η σύμπτωση
 Ο Σιταράς είχε αποβληθεί και στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι με τον Απεραντιακό (0-0/17η αγωνιστική). Ενώ αυτή είναι η δεύτερη αποβολή της Μυρίκης στο πρωτάθλημα, ύστερε από αυτή του Στέλιου Μεριγκούνη στον πρώτο γύρο ξανά με την ίδια ομάδα αντίπαλο και με το ίδιο σκορ!

Διπλή ευκαιρία


Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με διπλές αποκρούσεις του πορτιέρο Στάθη Φακίτσα (Φωτογραφία) έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ του Άγγελου Παχή. Πρώτα απέκρουσε κόρνερ την κεφαλιά του Κώστα Σταμούλη και στην συνέχεια μπλόκαρε κεφαλιά του Γιάννη Ζαλοκώστα.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μπισμπίκης έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή σούταρε δυνατά από πλάγια θέση και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σε κόρνερ.
54΄: Ο Σταμούλης έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Σιταράς Α. βρέθηκε απέναντι στον Φακίτσα, σούταρε και ο πορτιέρο των Απεράντιων μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
66΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
73΄: Ο Γιαννής έκανε την ενέργεια από αριστερά, γύρισε και ο Οικονόμου από κοντά ανακόπηκε σε κόρνερ από τον γκολκίπερ Μεριγκούνη λίγο πριν πλασάρει.
78΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά και ο Σταμούλης από κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και αυτή έφυγε αρκετά άουτ.
87΄: Ο Σιταράς Κ. απώθησε εκτός φάσης τον Ράμμου του Απεραντιακού και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες.
90΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σταμούλης πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Φακίτσας με όμορφη εκτίναξη στο κέντρο του τέρματος και ψηλά παραχώρησε νέο κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ξανά από δεξιά ο Παχής και η νέα κεφαλιά του προωθημένου Ζαλοκώστα μπλοκαρίστηκε από τον Φακίτσα, που έπεσε στην δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Κωστής, Ράμμος, Σιταράς Α.

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Ανδρεάκης, Ντζίμας, Φακίτσας
Μυρίκη: Σταμούλης, Λιάγκας, Παχής, Ζαλοκώστας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Απεραντιακός): «Μετά από 3 συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα, νομίζω ότι μπήκαμε χαλαρά στο παιχνίδι και με δυο προσωπικά λάθη δεχτήκαμε τα γκολ. Καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού πιστεύω ότι σταθήκαμε καλά. Είχαμε πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Στόχος της ομάδας από εδώ και πέρα είναι να παίξουν όσο περισσότερα παιδιά μπορούν και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ότι καλύτερο για την ομάδα. Συγχαρητήρια στην Μυρίκη, της εύχομαι καλή επιτυχία στα μπαράζ.»


Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Προφανώς και ήταν μια σημαντική για εμάς. Παρόλο που ξεκινήσαμε δυνατά,  πιέσαμε τον αντίπαλο και καταφέραμε να πετύχουμε δυο τέρματα, δεν είχαμε και την ανάλογη συνέχεια. Ξέραμε ότι λόγω έλλειψης επίσημων παιχνιδιών, θα μας έλλειπε ο ρυθμός. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να μας επηρεάσει τόσο πολύ αγωνιστικά. Θέλαμε σήμερα να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα, αλλά πιστεύω ότι καταφέραμε λίγα από αυτά και γενικά δεν ήμασταν σε όλο το παιχνίδι συγκεντρωμένοι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια στα παιδιά και εύχομαι καλή συνέχεια στον Απεραντιακό.»


Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Μιχαήλ(46΄ Καμαρέτσος), Μπισμπίκης, Οικονόμου, Ντζίμας, Ζήκας, Ανδρεάκης, Σιταράς Ε.(46΄ Κολοκύθας), Κωστής(68΄ Γιαννής), Ράμμος, Κουτσοθανάσης Κ.

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Φύκας(76΄ Μπουμπουρής Α.), Κοτρώνης(69΄ Γκορόγιας), Σταμούλης, Λιάγκας Κ.(62΄ Λέρης), Σιταράς Κ., Σιταράς Α., Ζαλοκώστας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















 














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος