Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Φραγκίστα-Ποταμιά 1-4

Σαν σίφουνας πέρασε από την Φραγκίστα η Ποταμιά. Παρά το γεγονός πως το βαθμολογικό κίνητρο άνηκε στους γηπεδούχους, οι Μεγαλοχωρίτες «καθάρισαν» από νωρίς και  ήταν αυτοί, που έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης, επικρατώντας με 4-1 της τοπικής ομάδας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Δυτικής Φραγκίστας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Άρχισε στις 3, με τις δυο ομάδες να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση ύστερα από την αναβολή της περασμένης αγωνιστικής. Υπήρξαν διαστήματα βροχής και στα δυο ημίχρονα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν «υπνωτισμένα» στο γήπεδα, πετώντας ένα ολόκληρο ημίχρονο στα «σκουπίδια». Βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δυο τέρματα διαφορά μόλις στο 5ο λεπτό, με αποτέλεσμα η ψυχολογία τους να πέσει στο ναδίρ. Στην επανάληψη παρουσίασαν μια αρκετά καλύτερη εικόνα, μείωσαν και είχαν και ευκαιρίες (δυο δοκάρια) να μπουν ακόμη πιο δυναμικά στο ματς. Μετά την ήττα της η ομάδα του Γιώργου Περούλα παρέμεινε τελευταία με 2 βαθμούς και θα διεκδικήσει την παραμονή της στα επόμενα 3 ματς.
Η Ποταμιά επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, κερδίζοντας μάλιστα μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Σημείωσε μάλιστα το πρώτο της νικηφόρο αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο. Οι φιλοξενούμενοι από πολύ νωρίς πήραν τα ηνία και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες, που τους δόθηκαν και βγάζοντας τρία πανομοιότυπα τέρματα ουσιαστικά κλείδωσαν το «τρίποντο». Στο δεύτερο 45λεπτο μετά και την μείωση πέτυχαν άλλο ένα τέρμα στο τελευταίο 10λεπτο. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα ανέβηκε στην 5η θέση, φτάνοντας τους 16 βαθμούς.
Η Φραγκίστα την επόμενη (16η αγωνιστική) αντιμετωπίζει την Μυρίκη στο Καρπενήσι, ενώ η Ποταμιά θα υποδεχτεί την Παλαιοκατούνα 2010.

Παρουσία 50 φιλάθλων
Περίπου ένας αριθμός 50 θεατών βρέθηκε στο γήπεδο Φραγκίστας, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες, αλλά και πέριξ του γηπέδου.



Δεν προσήλθε ο βοηθός-«Ντύθηκε» ο Γαλανός


Μισή ώρα πριν τον αγώνα ο ορισθείς δεύτερος βοηθός Δήμος Μπράζιας ενημέρωσε πως δεν προσέλθει στο γήπεδο λόγω έκτακτου γεγονότος. Μετά από διαβουλεύσεις και κοινή συμφωνία των δυο ομάδων ως δεύτερος βοηθός συμμετείχε ο αντιπρόεδρος των γηπεδούχων Χρήστος Γαλανός. Ο 32χρονος έχει περάσει και κατά το παρελθόν από τον χώρο της διαιτησίας και ήταν αρκετά αντικειμενικός στις αποφάσεις του.


Δυο διαφορετικοί

 












Επέστρεψε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο τερματοφύλακας Χρήστος Σάλτης. Φανέλα βασικού πήρε ο Γιώργος Καζάκος, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Αλλαγή πέρασε ο βασικός με τον ΑΠΟΚ πλάγιος μπακ Κώστας Μάκκας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο δεύτερος πορτιέρο Σωτήρης Ντάλλας.

Μπροστά ο Λάμπρου-Πίσω ο Δ. Σερπάνος

 












Στην κορυφή της επίθεσης της Φραγκίστας άρχισε σε αυτό το ματς ο 45χρονος Ηλίας Λάμπρου, που πραγματοποίησε την δεύτερη του συμμετοχή. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο 41χρονος Δημήτρης Σερπάνος. Κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να προσφέρει ουσιαστικά.

Έδινε οδηγίες ο Γ. Σερπάνος

 












Ο έμπειρος Γιώργος Σερπάνος έδινε οδηγίες από τον πάγκο της ομάδας του. Στην επανάληψη ο 49χρονος πέρασε στην επίθεση. Αποτελεί τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή της κατηγορίας.

Ένα γύρο χωρίς βαθμό
Από το παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δυο ομάδων και ύστερα οι Φραγκιστιανοί γνωρίζουν συνεχώς ήττες. Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη για το συγκρότημα του Γιώργου Περούλα, που αναζητά επειγόντως βαθμούς, καθώς δεν έχει καμία νίκη.

Στον πάγκο ο Τελώνης


Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος του Α.Π.Ο.Δ.Φ Λεωνίδας Τελώνης. Υπό την προεδρία του κ. Τελώνη η Φραγκίστα συμμετείχε για πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα φορά στον τελικό κυπέλλου (2005-2006). Παρών ως συνήθως ο πρόεδρος Αντώνης Κολοκύθας, ενώ στον πάγκο βρέθηκε και ο Γιάννης Σάλτης.

Διεκδικεί το κύπελλο ήθους
Η ουραγός Φραγκίστα παραμένει η μοναδική ομάδα, που δεν έχει δεχτεί καμία κόκκινη κάρτα. Εάν το καταφέρει αυτό και στις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές κατακτά το άκρως τιμητικό κύπελλο ήθους.

Οι μόνιμοι Γιαννακόπουλος & Ν. Μαντζιούτας
Δεν λείπουν ποτέ από αγώνα της ομάδας τους, εμψυχώνοντας τους συμπαίχτες τους. Πρόκειται για τον τραυματία επιθετικό Κώστα Γιαννακόπουλο και τον αμυντικό Νίκο Μαντζιούτα, ο οποίος ήταν δηλωμένος ως αναπληρωματικός. Στην Φραγκίστα ταξίδεψε και ο παράγοντας του συλλόγου Πάνος Ελευθερίου.



Η τέταρτη νίκη της Ποταμιάς
Είχε ξεχάσει τι θα πει νίκη η Ποταμιά, καθώς μετά το 3-1 του Νοεμβρίου επί της Κρέντης (8η αγωνιστική) δεν είχε κερδίσει ξανά στο πρωτάθλημα. Πέτυχε το δεύτερο της «διπλό», με το προηγούμενο να είναι ξανά με το ίδιο σκορ (1-4) μέσα στην Παλαιοκατούνα.

Ξεχώρισε ο Γιώργος Ζαγκότσης


Πολύ καλή εμφάνιση, γεμίζοντας με την παρουσία του τα αμυντικά χαφ είχε ο Γιώργος Ζαγκότσης. Ο παίχτης των νικητών συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του αγώνα.

Τα καινούργια πρόσωπα

 












Τρεις βασικοί του παιχνιδιού με την Μυρίκη έλειπαν από πλευράς Ποταμιάς. Πρόκειται για τον Λάμπρο Φλωράκη, τον Δημήτρη Ίβρο και τον Ηλία Σαπούνη. Ο Τόλης Μπούρας χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή. Ξεκίνησαν οι: Γιώργος Μπούρας (Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα), Θωμάς Αζακάς, Σπύρος Μπούρας και Χρήστος Κοσμάς. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν τις διαφοροποιήσεις στην 11αδα των φιλοξενούμενων.

Είδε το ματς ο Παύλος Κόκκοτος


Παρουσία του παλαιού ποδοσφαιριστή της Φραγκίστας Παύλου Κόκκοτου έγινε το παιχνίδι. Ο 40χρονος εργάστηκε πέρυσι ως προπονητής στην Θύελλα Μοσχάτου (Ομάδα του τοπικού Πειραιά), ενώ φέτος παρά τις προτάσεις που είχε δεν καθοδηγεί κάποια ομάδα λόγω εργασίας. Αγωνίστηκε για τελευταία φορά στα γήπεδα της Ευρυτανίας την σαιζόν 2010-2011 με την φανέλα της Κρέντης.
Ο κ. Κόκκοτος είχε συνομιλία με τον προπονητή της Ποταμιάς Σπύρο Κολόκα, με τον οποίο είναι και συνάδελφοι αστυνομικοί. Εμψύχωνε μάλιστα από την κερκίδα τους παίχτες της παλιάς του ομάδας.


Α΄ Μέρος

Απόλυτος «αιφνιδιασμός»
Οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς πραγματοποίησαν πολύ δυνατό ξεκίνημα. Μέσα σε ένα 2λεπτο στο 4΄ και στο 5΄, εκμεταλλευόμενη το αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Φραγκίστας προηγήθηκε 0-2. Πριν συμπληρωθεί το 25΄ έκανε και το 0-3, με την «σεμνή τελευτή» να λαμβάνει τέλος.

Γκολ Σ. Μπούρα


Μόλις στο 4ο λεπτό ο Σπύρος Μπούρας εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Γιώργου Μπούρα και άνοιξε το σκορ. Ο δεξιός χαφ της Ποταμιάς σημείωσε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.



«Εκτελεστής» Γιώργος Μπούρας


Τις παλιές καλές εμφανίσεις του θυμήθηκε ο Γιώργος Μπούρας. Ο χαρισματικός επιθετικός της Ποταμιάς σημείωσε χατ-τρικ, ενώ έκανε και μια ασίστ. Αποδείχτηκε καθοριστικός στην έκβαση του παιχνιδιού. Έφτασε τα 4 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της Ποταμιάς. Μάλιστα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε σταθεί άτυχος, έχοντας δυο δοκάρια!.
Στο 5΄ έκανε το 0-2 ύστερα από ασίστ του Ντίνου Γιαννόπουλου και στο 24΄ το 0-3 (Σκορ Ημιχρόνου), τροφοδοτούμενος από τον Γιώργο Ζαγκότση.




Βροχή από το 35΄
Τα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έγιναν με δυνατή βροχή. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και μετά το 75ο λεπτό.


Καμία απάντηση
Η Φραγκίστα ήταν αρκετά κακή στο πρώτο ημίχρονο και δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία, που να αξίζει αναφοράς. Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις, αλλά τρία γκολ συνολικά.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Κάθετη μπαλιά του Μπούρα Γ. στον Μπούρα Σ., ο οποίος κατέβασε μέσα στην περιοχή και δεξιά, πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Σάλτη και έκανε το 0-1.
5΄ : Ο Γιαννόπουλος με μπαλιά τροφοδότησε τον Μπούρα Γ., που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και σούταρε ανενόχλητος στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας (0-2).
15΄: Μπαλιά του Ζαγκότση για τον Μπούρα Γ., που ελίχτηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και αριστερά, αλλά σούταρε φαλτσαριστά έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
24΄: Ο Ζαγκότσης έβγαλε την μπαλιά στον Μπούρα Γ., ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Σάλτη, τον πλάσαρε στην δεξιά του γωνία, διαμορφώνοντας το 0-3.
43΄: Σουτ του Γιαννόπουλου μέσα στην περιοχή και δεξιά κατέληξε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάλτη.

Β΄ Μέρος

Αισθητά βελτιωμένη η Φραγκίστα
Με επιθετικές διαθέσεις και κάνοντας δυο αλλαγές στην ανάπαυλα μπήκε στην επανάληψη η Φραγκίστα. Είχε δυο δοκάρια και κατάφερε να μειώσει το σκορ. Η Ποταμιά ήταν αρκετά επικίνδυνη στην αντεπίθεση και πέτυχε το 1-4. Φάσεις εκατέρωθεν περιελάμβανε το αρκετά καλύτερο ποιοτικά δεύτερο 45λεπτο.

Συστάσεις σε Κολόκα

 












Στο 50΄ ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος έκανε συστάσεις στον προπονητή της Ποταμιάς Σπύρο Κολόκα, που διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας την επέμβαση του παρατηρητή αγώνα Κώστα Χούπα.

Ρίψη καπνογόνου
Καπνογόνο πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο στο 54ο λεπτό, αλλά και μετά την φάση της μείωσης του σκορ από πλευράς Φραγκίστας.


Μείωσε ο Περούλας


Στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στην μείωση του σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιάννη Μπισμπίκη ο στόπερ και προπονητής-παίχτης Γιώργος Περούλας έκανε το 1-3 με κεφαλιά. Ο 32χρονος σημείωσε το πρώτο του γκολ στην τρέχουσα σαιζόν.


Ακυρωθέν τέρμα


Ο δεύτερος επόπτης Βασίλης Λάμπρου (Φωτογραφία) υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Γιώργο Μπούρα στο 55΄. Ο επιθετικός των Μεγαλοχωριτών σκόραρε με πλασέ στο κενό τέρμα μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Κοσμά και τραγικό λάθος του Χρήστου Σάλτη. Στο 67΄ ο Χρήστος Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ και την κεφαλιά του Γιώργου Ζαγκότση απέκρουσε ο αντίπαλος πορτιέρο, ωστόσο η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς ο κ. Λάμπρου είχε σηκώσει την σημαία του για οφσάιντ. Ο πάγκος των φιλοξενούμενουν διαμαρτυρήθηκε ξανά.



Προσπάθειες στα δοκάρια

 












Δυο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Χρήστου Παπαβασιλείου. «Δράστες» ήταν ο Γιάννης Μπισμπίκης στο 62΄ και ο νεοεισελθών Πάνος Καζάκος στο 76΄.

Από μια πολύ καλή φάση

 












Εκτός από τα δοκάρια και τα γκολ οι δυο ομάδες είχαν από μια πολύ καλή ευκαιρία στην επανάληψη. Από πλευράς ηττημένων την σπατάλησε ο Πάνος Γερονίκος στο 64΄ και από πλευράς νικητών ο φορ Ντίνος Γιαννόπουλος 6 λεπτά αργότερα.


Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι
Η Ποταμιά ζήτησε πέναλτι στο 80ο λεπτό, θεωρώντας ότι υπήρξε παράβαση και τράβηγμα του Γιώργου Περούλα πάνω στον Ντίνο Γιαννόπουλο.



Το τελείωσε με χατ-τρικ
Στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα στο 83΄ ο Γιώργος Μπούρας ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του, αλλά και την εξαιρετική του προσωπική του εμφάνιση, διαμορφώνοντας το 1-4.


Ντεμπούταρε ο Σβερώνης


Ο δεξιός μέσος Νίκος Σβερώνης πέρασε ως αλλαγή στο 85΄ και έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ ΕΠΣΕ. Ο 20χρονος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από το Κεράσοβο.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μπισμπίκης Β. τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
58΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από δεξιά, ο Περούλας στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-3.
62΄: Ωραία ενέργεια και σέντρα-σουτ του Μπισμπίκη Ι. από δεξιά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς, στην επαναφορά ο πορτιέρο Παπαβασιλείου μπλόκαρε μετά από παρέμβαση του Αζακά.
64΄: Μετά από προσπάθεια και πάσα του Μπισμπίκη Ι. στον Γερονίκο, φαλτσαριστό σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή και αριστερά κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
66΄: Σέντρα του Γκορόγια Ι. από αριστερά, κεφαλιά του προωθημένου Μπίκα μάζεψε ο Σάλτης.
69΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσμά από καλή θέση κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
70΄: Σέντρα του Μπούρα Γ. από δεξιά, ο Γιαννόπουλος ξεμαρκαρίστηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και αριστερά, πλάσαρε από κοντά και ο Σάλτης απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία, με τον Σερπάνο Δ. να διώχνει στην συνέχεια.
72΄: Παράλληλη  χαμηλή σέντρα-σουτ του Στόκα από αριστερά έδιωξε δύσκολα ο Σάλτης.
74΄: Ο Μπισμπίκης Β. έκανε κούρσα από αριστερά, έβγαλε και την σέντρα στον αφύλαχτο Κατσαδούρο, που από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.
76΄: Ο Καζάκος Π. μετά από κόντρες ευνοήθηκε και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
83΄: Κόρνερ του Γιαννόπουλου από αριστερά, ο Μάκκας δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μπούρας Γ., που καιροφυλακτούσε σε κενό τέρμα με σουτ πραγματοποίησε το 1-4.

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας, Κοσμάς, Μαντζιούτας, Μπούρας Σ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι.
Ποταμιά: Μπούρας Γ., Ζαγκότσης, Μπίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Παίξαμε μια ομάδα πιο καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Για μας το ματς ήταν ντέρμπι, το θέλαμε παρά πολύ να το πάρουμε και αγωνιστήκαμε έχοντας όλους μας τους παίκτες στην διάθεση μας. Όταν όμως δέχεσαι δυο γκολ στο πρώτο 5λεπτο και τελειώνει το ημίχρονο με ένα 3 γκολ εις βάρος σου, δύσκολα γυρίζεις μετά το παιχνίδι. Δεν το βάλαμε κάτω στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε αρκετές ευκαιρίες και καταφέραμε και μειώσαμε το σκορ. Η Ποταμιά ήθελε και αυτή το ματς πολύ, η τύχη ήταν με το μέρος  της και μπόρεσε και πήρε το διπλό.  Οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο είχαμε φιλικό κλίμα μεταξύ μας, παρά τα όσα ακούγονται για κακές σχέσεις των ομάδων. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ποταμιά. Όσο για μας θα παλέψουμε μέχρι τελευταία στιγμή.»

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που παρόλο τις αντίξοες συνθήκες των κάκιστων διαιτητών, κέρδισε με ένα καθαρό σκορ. Πιστεύω ότι οι παρατηρητές που στέλνονται από την ένωση, να αναφέρουν τι συμβαίνει με τους διαιτητές και όχι να έχουν την τυπική παρουσία στα γήπεδα. Είναι τραγικό ένα ματς να το τινάζει στον αέρα, ο διαιτητής Κολοκώτσιος και ο linesman Λάμπρου με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα. Πρώτα γελοιοποιούνται αυτοί και μετά όλο το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Διαμαρτύρομαι παρόλο που κερδίσαμε για την προκλητική στάση, αυτών των δυο κυρίων. Ήλπιζα ότι δεν θα ξαναέφτανα σε σημείο να διαμαρτύρομαι για τους διαιτητές. Η ένωση ας προσέξει πιο πολύ, αν θέλει να πάει κάτι καλά στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Φραγκίστα και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π.(72΄ Καζάκος Π.), Περούλας Γ., Σερπάνος Δ., Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Γ.(46΄ Μάκκας), Κατσαδούρος Κ., Λάμπρου(46΄ Σερπάνος Γ.)

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Γκορόγιας Ι.(85΄ λ.τρ Μπούρας Α.), Αζακάς, Κοσμάς, Μαντζιούτας Κ., Μπούρας Σ.(85΄ Σβερώνης), Πλεξίδας(46΄ Στόκας), Γιαννόπουλος, Ζαγκότσης, Μπούρας Γ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Γαλανός(Αντιπρόεδρος Φραγκίστας)





















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος