Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Βοιωτίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 3-1

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις οι νέοι της Ευρυτανίας στάθηκαν αξιοπρεπώς και ηττήθηκαν με 3-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Βοιωτίας. Η ΕΠΣΕ «κόντραρε» ξανά κατά μεγάλο βαθμό την πρωτοπόρο ομάδα.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 6/2 στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Άγιο Σπυρίδωνα και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων Good League ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι και έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Οι γηπεδούχος ομάδα του Βαγγέλη Λέντα και του Βαγγέλη Πούλου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση έκαμψε την αντίσταση της αδύναμης Ευρυτανίας. Σημαντικό ήταν τα δυο γκολ, που προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ του Σύρμου και του Αποστολόπουλου και σημειώθηκαν μέσα σε ένα 4λεπτο. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έριξαν απόδοση και παίζοντας με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο 4ο γκολ.
Οι νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε μια πιο δυνατή ομάδα και διεκδίκησαν ότι καλύτερο μπορούσαν από το ματς. Είχαν αρκετά καλή αμυντική λειτουργία και περιόρισαν τον αντίπαλο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Δέχτηκαν δυο γκολ από εκτελέσεις φάουλ, που έβαλαν «ταφόπλακα» στα όνειρα τους. Στην επανάληψη ο Γιώργος Πλεξίδας με ωραίο τέρμα μείωσε στο τελικό 3-1 και πέτυχε το πρώτο γκολ της ΕΠΣΕ στην διοργάνωση. Στα τελευταία λεπτά η αποβολή του κεντρικού αμυντικού Πάνου Αντωνίου αποσυντόνισε την αμυντική λειτουργία και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις.
Η αήττητη ΕΠΣ Βοιωτίας συνεχίζει να συγκατοικεί στην κορυφή μαζί με την Φθιώτιδα, έχοντας 10 βαθμούς. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας παραμένει στην τελευταία 3η θέση μαζί με την Φωκίδα έχοντας 1 βαθμό. Η Ευρυτανία υποδέχεται στο Καρπενήσι την ερχόμενη (5η) αγωνιστική της ΕΠΣ Φωκίδας σε μια αναμέτρηση, που θα κρίνει την μάχη της ουράς και την άτυπη 3η θέση. Στο άλλο ματς η Βοιωτία υποδέχεται την Φθιώτιδα και θα επιδιώξει να κατακτήσει την πρωτιά.

5ο γκολ
Ο Γιώργος Πλεξίδας σημείωσε το 5ο γκολ της ΕΠΣ Ευρυτανίας τα τελευταία 10 χρόνια Ορχομενό τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα της Ευρυτανίας γνωρίζει ήττες σε παίδες και νέους. Τα προηγούμενα γκολ έχουν σημειώσει: Νίκος Νικολάου, Γιώργος Κογεράκης, Βασίλης Νταβαρίνος και Κώστας Χρυσαφόπουλος. Οι δυο τελευταίοι σε αναμέτρηση των παιδών, ενώ τα άλλα δυο σημειώθηκσαν στον ίδιο αγώνα στην ήττα των νέων με 3-2 την περίοδο 2006-2007 με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Απών ο Κατσαρός
Αν και συμπεριλήφθη στην 18αδα από τον ενωσιακό προπονητή Γιώργο Χρυσαφόπουλο δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή της ΕΠΣΕ. Πρόκειται για τον 15χρονο Θοδωρή Κατσαρό, που ανήκει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Η ΕΠΣΕ ταξίδεψε στην Βοιωτία με αποστολή 17 ατόμων, την οποία συμπλήρωσαν οι: Κώστας Παρθένης, Δημήτρης Κατσίκης και Πάνος Μπλέντζος.

Δυο αλλαγές

 












Η ομάδα της Ευρυτανίας είχε δυο αλλαγές στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Φθιώτιδα στο Καρπενήσι. Στο βασικό σχήμα επέστρεψε ο Άρης Σιταράς της Μυρίκης, που δεν είχε αγωνιστεί λόγω ίωσης με την Φθιώτιδα. Φανέλα βασικού πήρε ξανά ο Αποστόλης Φούκας του Αγίου Προκοπίου, που είχε αρχίσει και στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Φωκίδα. Μάλιστα ο παίκτης του Αστέρα ήταν και ο αρχηγός της Ευρυτανίας. Ως αλλαγή έπαιξαν οι βασικοί του προηγούμενου ματς Γιώργος Λάππας και ο σκόρερ Γιώργος Πλεξίδας.

Αρχηγός ο Ευρυτάνας της Βοιωτίας


Στο αρχικό σχήμα των Λέντα-Πούλου ξεκίνησε ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής της ΕΠΣ Βοιωτίας Παναγιώτης Μαγγόγιας. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στον Παναλίαρτο (Α1΄ ΕΠΣ Βοιωτίας) και έχει καταγωγή από το Τροβάτο Ευρυτανίας. Στο ματς της Τετάρτης μάλιστα φόρεσε και περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ μόνο στο ματς την πρεμιέρας στο Καρπενήσι δεν έχει αγωνιστεί.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά


Ένας ποδοσφαιριστής της Βοιωτίας έπαιξε για πρώτη φορά στην μικτή νέων. Πρόκειται για τον Δαυίδ Γεωργαντά (Γεννημένος το 1998), που ξεκίνησε βασικός.

6 ίδιοι

 










 

Αρκετές αλλαγές είχε το σχήμα των νικητών σε σχέση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας στο Καρπενήσι. Βασικοί και στους δυο αγώνες ήταν 6 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι : Καρανάσος, Παπαναστασίου, Ντελής, Δάβρης, Αποστολόπουλος και Σύρμος.

Τίμησαν Βασηλιά


Πριν την έναρξη της αναμέτρησης των νέων η τοπική ΕΠΣ Βοιωτίας τίμησε τον 76χρονο παράγοντα της ΕΠΣΒ Νίκο Βασηλιά για την προσφορά του στο άθλημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Βοιωτίας που την υπογράφει ο γενικός γραμματέας της ένωσης Κώστας Νίκας αναφέρει τα εξής: «Σήμερα βραβεύτηκε ο άνθρωπος μας για την 30χρονη προσφορά του στην ΕΠΣ Βοιωτίας, αλλά και στις Μικτές ομάδες, ένας ακούραστος συνεργάτης παρότι 76 ετών. Η αρχοντιά του, η άψογη συμπεριφορά του, το ήθος του είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον Νικόλαο Βασηλιά. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο Βοιωτικό ποδόσφαιρο.»







Α΄ Μέρος

Κυκλοφορία γηπεδούχων
Πιο καλά ξεκίνησε η ομάδα της Βοιωτίας που κυκλοφόρησε την μπάλα στα πρώτα λεπτά, αλλά οι Ευρυτάνες είχαν συνοχή και έκλεισαν τους χώρους.

Προειδοποιητική βολή
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 22ο λεπτό με τον σκόρερ Ιωακείμ Αποστολόπουλο, όπου το σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της ΕΠΣΕ.

4λεπτος αιφνιδιασμός
4 λεπτά ήταν αρκετά για να δώσουν προβάδισμα δυο τερμάτων στους γηπεδούχους. Οι Βοιωτοί μέσα σε 4 λεπτά πέτυχαν δυο γκολ από εκτελέσεις φάουλ και πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων.

Με φάουλ Σύρμου & Αποστολόπουλου

 












Το σκορ άνοιξε στο 26΄ ο Χρήστος Σύρμος με εκτέλεση φάουλ και 3 λεπτά αργότερα ο Ιωακείμ Αποστολόπουλος διπλασίασε τα γκολ της ΕΠΣΒ με νέο χτύπημα φάουλ. Ο Σύρμος έφτασε τα 3 γκολ στην διοργάνωση, ενώ ο Αποστολόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα.



Δεν φάνηκε επιθετικά η ΕΠΣΕ
Επιθετικά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία στο 1ο μέρος η φιλοξενούμενη ομάδα της Ευρυτανίας.

Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Σουτ του Σύρμου από καλή θέση μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ από το δεξί παραθυράκι της Ευρυτανίας.
22΄: Σουτ του Αποστολόπουλου από πλάγια δεξιά χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
26΄: Ο Σύρμος με απευθείας χτύπημα φάουλ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ (1-0).
30΄: Ο Αποστολόπουλος με νέα εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιόγιου και πραγματοποίησε το 2-0.
38΄: Μακρινό σουτ του Αποστολόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Γιόγιος.

Β΄ Μέρος

Το 3ο ο Στοιχειός


Ο πρωταγωνιστής της περασμένης αγωνιστικής, ο επιθετικός Στέλιος Στοιχειός στο 64΄ πέτυχε το 3ο τέρμα της ομάδας του και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Σε μόλις δυο εμφανίσεις έχει 4 γκολ και είναι ο πρώτος «γκολτζής» των νέων της ΕΠΣΒ.

Μείωσε ο «Νειμάρ»


Ο επονομαζόμενος και ως «Νειμάρ» Γιώργος Πλεξίδας της ΕΠΣΕ μείωσε στο 77ο λεπτο στο τελικό 3-1. Ο ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς πέτυχε το «παρθενικό» γκολ των φιλοξενούμενων και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το γκολ δημιούργησε από αριστερά ο πλάγιος μπακ Άρης Σιταράς.


Αποβολή Αντωνίου


Στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης ο ρέφερι Ψύχουλας από την Εύβοια «κιτρίνισε» για 2η φορά τον κεντρικό αμυντικό της Ευρυτανίας Παναγιώτη Αντωνίου και ο ποδοσφαιριστής πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με την ομάδα της Ευρυτανίας να ολοκληρώνει το ματς με παίκτη λιγότερο. Η πρώτη παρατήρηση στον Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή είχε δοθεί στο 25΄ και η δεύτερη στο 80΄ για σκληρό φάουλ πάνω στον Στέλιο Στοιχειό.


Ευκαιρίες και για 4ο
Οι γηπεδούχοι της Βοιωτίας εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για το 4ο τέρμα. Ο επιθετικός Στέλιος Στοιχείος νικήθηκε σε δυο περιπτώσεις από τον τερματοφύλακα Γιώργο Γιόγιο.



Οι καλύτερες φάσεις
64΄: Σουτ του Στοιχειού από καλή θέση κατέληξε στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων για το 3-0.
66΄: Μακρινό σουτ του Αθανασόπουλου μπλόκαρε ο γκολκίπερ Καρανάσος.
70΄: Κοντινό πλασέ του Στοιχειού απέκρουσε δύσκολα την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή ο Γιόγιος.
77΄: Ο Σιταράς σέντραρε από αριστερά στον ξεμαρκάριστο Πλεξίδα, που με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων ,μειώνοντας στο τελικό 3-1.
80΄: Ο Αντωνίου αντίκρισε 2η κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Στοιχειό και αποβλήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με 10.
88΄: Σουτ του Στοιχειού από τα όρια της περιοχής απέκρουσε όμορφα ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
90΄: Κοντινό πλασέ του Στοιχειού απέκρουσε ο τερματοφύλακας Γιόγιος.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Βοιωτία: Αποστολόπουλος, Σύρμος, Βασιλείου, Γεωργαντάς
Ευρυτανία: Πλεξίδας, Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Βαγγέλης Λέντας (Βοιωτία): «Σήμερα πιστεύω ότι η Ευρυτανία έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Έδειξε ένα καλό πρόσωπο.  Εγώ είμαι της άποψης εάν οι προπονητές δουλέψουμε ακόμη και μια ομάδα αν είναι κακή ή μέτρια, μπορεί να ανέβει επίπεδο, αλλά θα πρέπει οι προπονητές να έχουν όρεξη. Σήμερα η αντίπαλη ομάδα μας έδειξε ότι ο προπονητής δουλεύει και θα ήθελα να συγχαρώ την προσπάθεια του. Όσον αφορά το παιχνίδι νομίζω ότι η ποιότητα της ομάδας μου είναι σίγουρα καλύτερη και αυτό έκρινε το παιχνίδι. Όταν μια ομάδα είναι καλύτερη και παίζει με μια λίγο πιο κακή, πριν το παιχνίδι όμως, όπως σκέφτονται παιδιά και υποτιμούν τον αντίπαλο είναι δύσκολο να μπούνε και να παίξουνε καλό ποδόσφαιρο. Κρατάμε το αποτέλεσμα, οι βαθμοί δίνουνε το πρωτάθλημα και όχι το σκορ αν είναι μεγάλο η μικρό, δεν μας ενδιαφέρει πόσο θα έρθει. Κρατάμε τους βαθμούς και συνεχίζουμε, βλέποντας το επόμενο παιχνίδι με την Φθιώτιδα που πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία) : «Στο σημερινό παιχνίδι πραγματικά η ομάδα ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα. Τα παιδιά δείξανε ότι η δουλειά μας σίγα-σιγά βγαίνει και αυτό το χάρηκαν τα παιδιά όσο και εγώ. Δείξαμε στον αντίπαλο παρόλο που ήταν ανώτερος μας ότι έχουν στενέψει αρκετά τα περιθώρια, έχουμε κλείσει την ψαλίδα και δεν αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι που νόμιζαν ότι θα έκαναν. Τα παιδιά κλείσανε αρκετά τους χώρους , μπήκαν πολύ καλά στο γήπεδο, είχανε σωστή ανάπτυξη παιχνιδιού, αδρανήσαμε σε 3 φάσεις, που δεχτήκαμε και τα γκολ από στημένα. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο αυτό το κομμάτι και δεν σταθήκαμε σε αυτό, γιατί είχαμε άλλα πράγματα να σκεφτούμε. Πρέπει τα παιδιά τα παιδιά να δουλέψουνε και στην συνέχεια θα είμαστε αρκετά καλύτεροι και θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα δυο παιχνίδια. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά, ήταν πραγματικά σήμερα άψογοι και να ευχηθώ να έχουν πάντα υγεία, για να μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε αυτούς τους ρυθμούς και με καλούς αντιπάλους, όπως ήταν η Βοιωτία σήμερα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Βοιωτία (Βαγγέλης Λέντας & Βαγγέλης Πούλος): Καρανάσος, Σπάρος, Παπαναστασίου, Ντελής, Δάβρης, Γεωργαντάς(69΄ Σπηλιώτης), Μαγγόγιας, Βασιλείου(65΄ Κόλλιας), Στοιχειός, Αποστολόπουλος, Σύρμος(73΄ Κοτσίκορος)

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Σιταράς, Γενιτσαρόπουλος, Αντωνίου, Ζαχαρόπουλος, Τσάκνης(58΄ Καρατσίκης), Αθανασόπουλος, Κοτρώνης, Ντάλλας(53΄ Πλεξίδας), Χρυσαφόπουλος, Φούκας(65΄ Λάππας)

Διαιτητής : Δημήτρης Ψυχούλας (ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Τσάκος (ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Περιβολάρης (ΣΔΠ Εύβοιας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας