Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Βοιωτίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 9-0

Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, αλλά και παραστάσεων μεταξύ των δυο ομάδων οδήγησαν τους παίδες της Ευρυτανίας στην πιο βαριά τους ήττα στην διοργάνωση. Οι Βοιωτοί επικράτησαν με σκορ 9-0 και πέτυχαν την μεγαλύτερη νίκη σε έκταση στον όμιλο.
Το παιχνίδι έγινε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Άγιο Σπυρίδωνα. Άρχισε στις 12:45. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων παίδων (6ος Όμιλος).
Η Βοιωτία έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Έκανε το 4/4, έχοντας συνολικά σκοράρει 21 φορές και δεχτεί μόλις 2 γκολ. Έχει στο ενεργητικό της νίκες μόνο με ευρεία σκορ, ενώ ως γηπεδούχος διατηρεί ανέπαφη την εστία της. Το συγκρότημα των Χρήστου Σκαλτσά και Κώστα Ζαγαρίτη ήταν ανώτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχοντας μια αξιόλογη «φουρνιά» παιχτών. Πολύ δύσκολα οι Βοιωτοί όχι μόνο να χάσουν την πρώτη θέση, αλλά να χάσουν και βαθμό.
Η Ευρυτανία κρατά μόνο την συλλογή εμπειριών και το σκορ είναι το τελευταίο, το οποίο έχει σημασία. Έμεινε χωρίς γκολ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, μη καταφέρνοντας να έχει μια αξιόλογη παρουσία. Δεν δημιούργησε επιθετικά κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό και με τέρματα 1-22.
Για την ερχόμενη (6η) αγωνιστική στις 27 Φεβρουαρίου η Βοιωτία θα υποδεχτεί την Φθιώτιδα (Έχει 7 βαθμούς) και η Ευρυτανία την Φωκίδα.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Ελάχιστοι φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν τον αγώνα, καθώς λόγω της ώρας πολλοί γονείς εργάζονται, ενώ οι μαθητές έχουν σχολικές υποχρεώσεις.


Και πάλι…οι γνωστοί

 












Μόνιμα στις μικτές ομάδες και πάντα δίπλα τους ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Διονύσης Βονόρτας. Το υπόλοιπο συμβούλιο…ξανά απών. Παρών ως συνήθως ο παράγοντας της Ακαδημίας και βοηθός προπονητή των Αγράφων Δημήτρης Αθανασόπουλος, ενώ στην Βοιωτία ταξίδεψε και ο γενικός γραμματέας της Κρέντης π. Ευάγγελος Φεγγούλης, παρακολουθώντας τις προσπάθειες του γιού του Γιάννη (Τερματοφύλακας των παίδων).


Δεν «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ
Οι παίδες της Ευρυτανίας γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια συνεχόμενες βαριές ήττες από τους αντίστοιχους της Βοιωτίας. Η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα τους ήταν την σαιζόν 2010-2011(10-0). Πέρυσι τον Απρίλιο στο ίδιο γήπεδο για την κατηγορία των προπαίδων η Ευρυτανία είχε χάσει με 10-0.

Μόλις 13 ποδοσφαιριστές
Παρά το γεγονός πως ο Δημήτρης Αντωνίου είχε επιλέξει 18αδα μόλις 13 ταξίδεψαν για την Βοιωτία. Εκτός ήταν οι: Δημήτρης Τσίγκας, Ανδρέας Τσούκας, Άρης  Νταβαρίνος, Βασίλης Γκαρίλας, Χριστόφορος Καραθάνος και Γιώργος Μπράζιας.
Αντιθέτως οι ενωσιακοί τεχνικοί της Βοιωτίας έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από πλειάδα ποδοσφαιριστών!.

Περιήγηση στο άγαλμα της Χαιρώνειας


«Στάση» σε έναν ιστορικό χώρο έκανε η αποστολή της ΕΠΣ Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στην Χαιρώνεια. Εκεί δεσπόζει το επιβλητικό άγαλμα του Λέοντα, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Αποτελεί μνημείο της ήττας των Θηβαίων το 338 π.Χ. από τον Φίλιππο της Μακεδονίας. Ο προπονητής κ. Αντωνίου εξήγησε μετ΄ ευκαιρίας ορισμένα ιστορικά πράγματα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.




Υπό το βλέμμα Φαμέλη


Τα δυο παιχνίδια παρακολούθησε και ο Περιφερειακός προπονητής του 6ου Ομίλου Γιώργος Φαμέλης (Ταξίδεψε από την Αθήνα), όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Σχεδόν ίδια 11αδα


Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με παρόμοια σύνθεση, που ξεκίνησαν και στις 5 Δεκεμβρίου στο Καρπενησί (5-1 τότε υπέρ των Βοιωτών). Από την ομάδα των Σκαλτσά-Ζαγαρίτη άρχισαν οι Χρήστος Καρατζάλης(Φωτογραφία) και Αλέξανδρος Φάσσας αντί των Δημήτρη Κωνσταντίνου (Έμεινε στον πάγκο) και Γιώργου Καλομοίρη (Εκτός Αποστολής).

Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου
Ο Χρήστος Αλμπάνης της Βοιωτίας είναι ο πρώτος σκόρερ του 6ου Ομίλου. Με τα δυο γκολ, που σημείωσε απέναντι στους Ευρυτάνας έφτασε τα 6. Είχε αναδειχτεί πρώτος και πέρυσι στην κατηγορία των προπαίδων, παρουσιάζοντας εξαιρετική έφεση στο σκοράρισμα.

Τέρματα σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα
Βοιωτία και Ευρυτανία έχουν αντιστρόφως ανάλογα τέρματα. Πρόκειται για δυο ενώσεις με τεράστια διαφορά και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο πληθυσμιακό κομμάτι. Η Βοιωτία αριθμεί 134,108 κατοίκους, ενώ ο δικός μας νομός 100 χιλιάδες λιγότερους!.

Μόνο 2 εκτός ακαδημίας

 












Μόνο ο Γιάννης Φεγγούλης της Φραγκίστας και ο Λάμπρος Λαθύρης του Αγίου Προκοπίου δεν αγωνίζονται στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 των Αντωνίου-Καλαμπάκα. Οι υπόλοιποι 9 βασικοί ανήκουν στην Ακαδημία.

Α΄ Μέρος

Από το 4΄ στα…τέσσερα
Οι «κόκκινοι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους «με το καλημέρα». Μόλις στο 4ο λεπτό η εστία των φιλοξενούμενων παραβιάστηκε για πρώτη φορά. Το σκορ ημιχρόνου ήταν το 4-0.

Ξεχώρισε ο Νίκας


Δυο γκολ, ένα δοκάρι και μια ασίστ περιείχε το μενού στο πρώτο 40λεπτο για τον Γιώργο Νίκα. Ο νεαρός, που πέτυχε το 1ο και το 3ο τέρμα, έφτασε τα 3 γκολ, καθώς είχε σκοράρει και στο παιχνίδι της πρεμιέρας.



Το 2-0 του Αλμπάνη


Την κλάση του και την εκτελεστική του δεινότητα, όπως αναφέραμε και πιο πριν απέδειξε στο 19΄ ο επιθετικός Χρήστος Αλμπάνης, που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.




Αυτογκόλ Λιάγκα


Μια άτυχη στιγμή είχε ο αρχηγός της Ευρυτανίας Πάνος Λιάγκας, ο οποίος στο 36΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιάννη Φεγγούλη, κάνοντας το 4-0.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Νίκας δοκίμασε σουτ και σημάδεψε την δεξιά γωνία του Φεγγούλη (1-0)
9΄: Σουτ του Λεοντίου εκτός περιοχής κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φεγγούλη.
16΄: Μακρινό σουτ του Μερεντίτη έφυγε πάνω από οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
19΄: Ο Αλμπάνης επιχείρησε ωραία ατομική  προσπάθεια, απόφυγε δυο αντιπάλους, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων (2-0).
25΄: Ο Κακοτρίχης σούταρε από την γραμμή της περιοχής της Ευρυτανίας, με τον Φεγγούλη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
26΄: Ο Νίκας με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία της Ευρυτανίας, «γράφοντας» το 3-0.
33΄: Ωραία πάσα του Αλμπάνη στον Μερεντίτη, σουτ του οποίου εντός περιοχής κατέληξε άουτ.
36΄: Ο Νίκας έβγαλε σέντρα και ο Λιάγκας στην προσπάθεια του να διώξει πέτυχε αυτογκόλ (4-0).
39΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Νίκα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φεγγούλη.

Β΄ Μέρος

Το μενού είχε άλλα 5
Μόλις στο 1ο λεπτό της επανάληψης ο Αλμπάνης έκανε το 5-0, φτάνοντας τα 2 προσωπικά γκολ στο παιχνίδι. Η ομάδα των Σκαλτσά-Ζαγαρίτη έφτασε το σκορ στο εκκωφαντικό 9-0.

Υπόθεση του Τζάκα


Τα 5 τέρματα του στην διοργάνωση έφτασε ο Χρήστος Τζάκας. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής διαμόρφωσε στο 49΄ το 6-0.

Ντεμπούτο Μακρή


Ο Άγγελος Μακρής, ο οποίος έβγαλε το πρώτο του δελτίο στην Κρέντη έκανε ντεμπούτο, περνώντας στο γήπεδο στην επανάληψη. Ο ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος το 2000.

Δυο έπαιξαν πρώτη φορά
Βασίλης Κοτζιάς (Γεννηθείς το 2000) και Χρήστος Μπόβαλης αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο φετινό ενωσιακό πρωτάθλημα, δεδομένης και της έκτασης του σκορ πήραν χρόνο συμμετοχής. Στον πάγκο παρέμειναν οι: Νίκος Παντίσκας, Στέργιος Βασιλιάς, Δημήτρης Κωνσταντίνου και Σταμάτης Σταματέλος, ενώ αλλαγή έπαιξε και ο Παναγιώτης Στυλιανού.

Πρώτο γκολ Φάσσα


Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής των νικητών, που σκόραρε ένα τέρμα πλην του Τζάκα ήταν ο Αλέξανδρος Φάσσας. Στο 73΄ έκανε το 8-0, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση.

Ανέλαβε δράση ο αρχηγός


Το δεύτερο μέρος άνηκε στον Παναγιώτη Μερεντίτη. Ο αρχηγός των «κόκκινων» πέτυχε δυο γκολ, ενώ μια φορά σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι. Έφτασε τα 3 γκολ, έχοντας σκοράρει και στο 4-1 μέσα στην Φθιώτιδα.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Αλμπάνης με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη, διαμορφώνοντας το 5-0.
43΄: Σουτ του Μερεντίτη μέσα από την περιοχή προσέκρουσε στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι.
49΄: Με σουτ εντός περιοχής ο Τζάκας στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και κάνει το 6-0.
67΄: Ο Μερεντίτης με σουτ έξω από την περιοχή πραγματοποίησε το 7-0.
73΄: Σουτ του Φάσσα εκτός περιοχής και 8-0.
75΄: Ο Μερεντίτης με ωραίο σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Φεγγούλη, διαμορφώνοντας το τελικό 9-0

Κίτρινες Κάρτες
-
Διακριθέντες
Βοιωτία: Αλμπάνης, Μερεντίτης, Νίκας, Λεοντίου
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Ζαγαρίτης (Βοιωτία): «Θεωρώ πως ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο δεν αντέχει κριτικής. Είχαμε δυο ομάδες με μεγάλη διαφορά σωματικών ικανοτήτων. Είδα ότι η Ευρυτανία είχε μικρότερα παιδιά μέσα στην σύνθεση της. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, καθώς οι ακαδημίες της Βοιωτίας αυτήν την στιγμή είναι σε πιο ανεπτυγμένο επίπεδο. Παρόλα αυτά οι παίχτες της Βοιωτίας έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο, έπαιξαν απλό ποδόσφαιρο, είχαν ωραία τελειώματα και νομίζω ότι τους αξίζει μια καλή συνέχεια και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο.»





Χρήστος Σκαλτσάς (Βοιωτία): «Νομίζω ότι δεν είναι άξιο κριτικής το παιχνίδι. Υπάρχει μια ανώτερη ομάδα με μια κατώτερη σε δυναμικότητα πάντοτε. Ήταν αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών από το Καρπενήσι, που έρχονται να παίξουν. Όσον αφορά το ματς το τελικό 9-0, είναι η εικόνα του παιχνιδιού. Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι και το πιο δύσκολο με την Φθιώτιδα και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάσουμε κάτι σε αυτούς, που έρχονται να μας δουν.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Δεν χρειάζεται σχόλιο όσον αφορά το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι πάρα πολύ μεγάλη, αν λάβουμε υπόψιν και κάποιες απουσίες που είχαμε σήμερα, καθώς ήρθαμε 13 άτομα. Τα παιδιά ουσιαστικά δεν κατάφεραν ούτε καν να μπουν στο παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα του επιπέδου αυτού. Εμείς γνωρίζουμε την δυναμικότητα μας, γνωρίζουμε και τους στόχους μας. Σίγουρα δεν μας τιμάει αυτό το αποτέλεσμα, να ευχηθώ να ανακάμψουμε γρήγορα από το επόμενο παιχνίδι με την Φωκίδα, που στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μας, εάν μπορέσουμε να καταβάλλουμε την ομάδα της Φωκίδας, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα σημαντικό. Καλή επιτυχία στην συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Βοιωτίας (Χρήστος Σκαλτσάς & Κώστας Ζαγαρίτης): Καρατζάλης, Χουσιάδας(54΄ Μπόβαλης), Φάσσας, Αναδιώτης, Βασιλείου, Λεοντίου, Κακοτρίχης, Νίκας(67΄ Κοτζιάς), Αλμπάνης, Τζάκας(49΄ Στυλιανού), Μερεντίτης

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Δημήτρης Αντωνίου): Φεγγούλης, Καμαρέτσος, Ρεσίτης, Μπακατσιάς, Λιάγκας, Χρυσαφόπουλος Κ., Λαθύρης(47΄ Καραμπάς), Μυρισιώτης, Μπίκας(41΄ Μακρής), Φύκας, Χρυσαφόπουλος Χ.

Διαιτητής: Γιώργος Τσάκος(ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Ψύχουλας(ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Περιβολάρης(ΣΔΠ Εύβοιας)
















Ρεπορτάζ & amp; Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας