Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Γιώργος Μπούρας: «Έχουμε ανεβάσει επίπεδο, παίζουμε καλύτερη μπάλα, επειδή προπονούμαστε και αλλάξαμε έδρα.»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστικής της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας ήταν αναμφισβήτητα ο 27χρονος επιθετικός της Ποταμιάς Γιώργος Μπούρας. Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και σκόραρε χατ-τρικ απέναντι στην ουραγό Φραγκίστα, ενώ δημιούργησε άλλο ένα γκολ στο τελικό 1-4 υπέρ της ομάδας του. Ο ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στο “Evrytania Sport”.
Ο παίχτης των Μεγαλοχωριτών μας μιλάει για την εμφάνιση του με την Φραγκίστα και πιστεύει ότι η επιτυχία ήρθε σε συνδυασμό με την απόδοση όλης της ομάδας και το γεγονός ότι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και το «καθάρισαν» μόλις στο πρώτο 10λεπτο.
Η ομάδα του σύμφωνα με τον ίδιο αγωνίζεται χωρίς άγχος σε όλα τα παιχνίδια και έχει μείνει εκτός μπαράζ στις λεπτομέρειες. Σε όποια θέση και να αγωνιστεί δίνει το 100% των δυνατοτήτων του.Η αλλαγή έδρας, οι προπονήσεις και τα νέα παιδιά, που έχουν έρθει στην ομάδα του, την έχουν βοηθήσει να ανέβει επίπεδο. Κλείνοντας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του Σπύρο Κολόκα.
Ο Γιώργος Μπούρας έχει γεννηθεί το 1986. Αγωνίζεται ως επιθετικός. Άρχισε την καριέρα του από το Μικρό Χωριό(Τόπος καταγωγής του), στο οποίο και παρέμεινε μέχρι το 2006. Την σαιζόν 2005-2006 παραχωρήθηκε με υποσχετική στην Μυρίκη, που έπαιζε εκείνη την σαιζόν στην Δ΄ Εθνική. Από το 2006 και μετά αγωνίζεται στην Ποταμιά (7η συνεχόμενη σαιζόν), με την οποία έχει 73 συμμετοχές και 18 γκολ. Φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ της με 4 γκολ (σε 9 παιχνίδια), εκ των οποίων τα 3 σημειώθηκαν ενάντια στην Φραγκίστα. 

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη: 

Evrytania Sport: Γιώργο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το “Evrytania Sport”. Ήσουν από τους πρωταγωνιστές της περασμένης αγωνιστικής, καθώς πέτυχες χατ-τρικ κόντρα στην Φραγκίστα στην μεγάλη νίκη της ομάδας σου με 1-4. Μίλησε μας για την εμφάνιση σου. 
Γιώργος Μπούρας: «Ευχαριστώ και εγώ για την πρόσκληση και καλώς σας βρήκα. ‘Έκανα όντως  μια καλή εμφάνιση εκείνη την μέρα. Δεν εξαρτιόνταν όμως μόνο από εμένα. Μπήκε όλη η ομάδα δυνατά στο παιχνίδι από το 1ο λεπτό. Πιστεύω ότι καθαρίσαμε από το πρώτο 10λεπτο το παιχνίδι και στην συνέχεια ήμασταν πολύ χαλαροί και μπορέσαμε και βάλουμε και τα υπόλοιπα γκολ.» 

Evrytania Sport: Έπαιξε ρόλο στην καλή εμφάνιση στην Φραγκίστα το γεγονός ότι δεν έχετε κάποιο στόχο και είστε βαθμολογικά αδιάφοροι; Μπήκατε δηλαδή χωρίς άγχος. 
Γιώργος Μπούρας: «Όχι, γενικά σε όλα τα παιχνίδια μπαίνουμε χωρίς άγχος. Απλά μπήκαμε πιο δυνατά σε αυτό το παιχνίδι.Ίσως σε κάποια άλλα δεν μπήκαμε δυνατά και για αυτό δεν πήραμε και τους βαθμούς, που θέλαμε.» 

Evrytania Sport: Στο ματς του 1ου γύρου κόντρα στην Φραγκίστα που έληξε ισόπαλο με 1-1, ήσουν αρκετά άτυχος καθώς είχε δυο δοκάρια. Θεωρείς ότι με τα 3 γκολ πήρες μια άτυπη εκδίκηση; 
Γιώργος Μπούρας: «Δεν το βλέπω έτσι, δεν το σκέφτηκα καθόλου αυτό. Ίσως στο πρώτο παιχνίδι να μην ήμουν και τόσο έτοιμος, για να έβαζα αυτά τα γκολ. Ήμουν λίγο άτυχος αλλά δεν το βλέπω σαν άτυπη εκδίκηση.»

Evrytania Sport: Κατά καιρούς λείπεις εκτός Ευρυτανίας και απουσιάζεις από τις υποχρεώσεις σου με την Ποταμιά. Ποιοι είναι οι λόγοι;
Γιώργος Μπούρας: «Είναι καθαρά επαγγελματικοί λόγοι. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, ας μείνουμε σε αυτό.»

Evrytania Sport: Τα τελευταία δυο χρόνια η ομάδα σου η Ποταμιά δεν καταφέρνει να μπει στα μπαράζ. Που πιστεύεις κατά την γνώμη σου οφείλεται αυτό;
Γιώργος Μπούρας: «Στις λεπτομέρειες πιστεύω και ίσως επειδή έχουν έρθει και αρκετά καινούργια πρόσωπα και ακόμα δένει η ομάδα. Από του χρόνου θα έχουμε καλύτερη πορεία.»

Evrytania Sport: Η αλλαγή έδρας από το ξερό στο χόρτο πέρυσι και τα νέα παιδιά βάζουν την ομάδα σου να λειτουργεί κάτω από καινούργια και διαφορετικά πρότυπα και φιλοσοφία;
Γιώργος Μπούρας: «Θεωρώ πως έχουμε ανεβάσει επίπεδο, επειδή πλέον προπονούμαστε και η έδρα μας είναι σε μεγαλύτερο γήπεδο. Παίζουμε καλύτερη μπάλα, την βάζουμε κάτω. Αυτό μας έχει βοηθήσει να ανεβάσουμε και επίπεδο.»

Evrytania Sport: Σε έχουμε δει κατά καιρούς να αγωνίζεσαι σε διάφορες θέσεις από λίμπερο, χαφ ή επιθετικό. Εσύ ποια θέση προτιμάς;
Γιώργος Μπούρας: «Στο κέντρο και στην επίθεση μου αρέσει εξίσου το ίδιο. Σε οποία θέση αγωνιστώ,  θα μπω και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε το σχόλιο σου για τον προπονητή σας τον Σπύρο Κολόκα;
Γιώργος Μπούρας: «Κάνει πολύ καλή προσπάθεια. Έχει φέρει αρκετούς παίχτες και οι περισσότεροι είναι πιτσιρικάδες, οι οποίοι χρειάζονται και για τα επόμενα χρόνια. Προσπαθεί να δέσει την ομάδα και πιστεύω ότι είναι αυτός, που κρατάει την ομάδα σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται.»

Evrytania Sport: Γιώργο να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γιώργος Μπούρας: «Όχι ευχαριστώ.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος