Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Υποστράτηγος στην Ακαδημία Πυροσβεστικής Αθήνας ο Νίκος Λαθύρης


Σε βαθμό Υποστράτηγου στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας την διοίκηση της Ακαδημίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  προήχθη ο μέχρι πρότινος διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών περιφέρειας Θεσσαλίας και καταγόμενος από την Παλαιοκατούνα Ευρυτανίας Νίκος Λαθύρης.
Ο 50χρονος, πατέρας 3 παιδιών κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1985, ενώ το 1990 αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως Ανθυποπυραγός. Έχει υπηρετήσει σε πολλές υπηρεσίες του σώματος, όπως στο Α/Δ Τανάγρας, στην 1η ΕΜΑΚ, στην Δ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας, διοικητής της Πυροβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στην Λαμία και μέχρι πρότινος στην Θεσσαλία. Έλαβε μέρος μάλιστα σε αντιμετώπιση σοβαρών συμβάντων και μεγάλων πυρκαγιών.
Ο κ. Λαθύρης υπήρξε επί χρόνια διαιτητής του συνδέσμου Ευρυτανίας, σφυρίζοντας επαγγελματικούς αγώνες και έχοντας και εποπτείες Α΄ Εθνικής. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ωστόσο αντικαταστάθηκε πριν λίγο καιρό από τον Γιώργο Παπαδήμο. Αυτήν την στιγμή είναι ο μοναδικός παρατηρητής διαιτησίας της ΕΠΣΕ σε αγώνες Δ΄ Εθνικής. Έχει ασχοληθεί επίσης με τον στίβο (αθλητής μεγάλων αποστάσεων) και την χιονοδρομία.