Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Φιλική νίκη της «μικτής» Αιόλου/Ποταμιάς επί του ΑΠΟΚ-Ντεμπούτο για τον Γκανέζο Αμίντ

Φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα έδωσε ο Αίολος, αγωνιζόμενος με πολλούς ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς ενάντια στον ΑΠΟΚ. Οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα επικράτησαν στην επανάληψη με 3-1 των αντίστοιχων του Γιάννη Φλωράκη με τους δυο προπονητές να έχουν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας. Οι ομάδες έχουν αγωνιστεί ξανά το τελευταίο διάστημα σε φιλικό «τεστ».
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/2 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 18:30. Ολοκληρώθηκε 1,5 ώρα μετά και χρειάστηκε να ανάψουν οι προβολείς. Φάσεις υπήρξαν εκατέρωθεν.
Ο Αίολος έκανε μια καλή προπόνηση εν όψει του επόμενου εκτός έδρας παιχνιδιού απέναντι στον Πυργετό για την Δ΄ Εθνική. Ο Σπύρος Κολόκας χρησιμοποίησε περισσότερους ποδοσφαιριστές του Αιόλου στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερους της Ποταμιάς στην επανάληψη (Συνολικά έπαιξαν 12 του Αιόλου και 9 της Ποταμιάς). Μάλιστα οι Μεγαλοχωρίτες (Θα αντιμετωπίσουν το Βελούχι στον ημιτελικό του κυπέλλου) έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Τα τρία τέρματα σημειώθηκαν όμως από παίχτες της ομάδας του Προφήτη Ηλία.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ετοιμάζεται για την κρίσιμη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου θα κριθούν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Την πρώτη του παρουσία και μάλιστα θετική πραγματοποίησε ο 19χρονος Γκανέζος Μπασίρ Αμίντ, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα είναι και με την «βούλα» παίχτης τα ομάδας. Το Βελούχι ήταν αρκετά καλό και ανταγωνιστικό και στα δυο ημίχρονα. Αγωνίζεται το ερχόμενο Σάββατο (2-3) με τον Άγιο Προκόπιο στην έδρα του.

Δυο 40λεπτα

 












Κατόπιν συμφωνίας των δυο προπονητών οι ομάδες αγωνίστηκαν σε δυο 40λεπτα (40 λεπτά το κάθε ημίχρονο).

Διαιτητής ο Πασσάς


Τον αγώνα διεύθυνε ο παράγοντας του ΑΠΟΚ Κώστας Πασσάς, ο οποίος έχει περάσει κατά το παρελθόν από τον χώρο της διαιτησίας.

Παράγοντες του Βελουχίου
Παρόντες στο γήπεδο από πλευράς ΑΠΟΚ ήταν ο γενικός γραμματέας Κώστας Πασσάς, που σφύριξε την αναμέτρηση και ο Β΄ γενικός αρχηγός Νεκτάριος Καρδαμπίκης. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Α΄ γενικός αρχηγός Χρήστος Γιαννίτσαρης, όπως και το αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης Γιώργος Νικολακόπουλος. Από πλευράς Αιόλου παρών ήταν ο πατέρας του προέδρου Ταξιάρχης Χρυσικός Δημήτρης (Πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Πιστοί στις δυο ομάδες οι φίλαθλοι Σταύρος Μαντής, Πάνος Οικονόμου (Αίολος) και Νίκος Νταής (ΑΠΟΚ).

Ντεμπούταρε το νέο απόκτημα

 












Την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της νέας του ομάδας έκανε ο νεαρός Γκανέζος μέσος Μπασίρ Αμίντ (Bashiru Amid). Άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, ξεκινώντας στο πρώτο ημίχρονο σε ρόλο δεξιού χαφ. Από τα πόδια το σημειώθηκε το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Ο ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος στις 20-5-1994 και αύριο Πέμπτη (28-2) οι διοικούντες του συλλόγου θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά του ποδοσφαιριστή στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, ώστε να βγει το δελτίο του ποδοσφαιριστή. Λογίζεται ως κοινοτικός, καθώς έχει Γαλλικό διαβατήριο.

Χωρίς «ενωσιακούς»
Από πλευράς Αιόλου δεν έπαιξαν οι: Ηρακλής Καρατσίκης, Κώστας Χρυσαφόπουλος και Γιώργος Γραβιάς, που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι των νέων με την Φωκίδα, όπως και οι παίχτες της Ποταμιάς Πάνος Στόκας και Γιώργος Πλέξιδας. Από τον ΑΠΟΚ δεν έπαιξαν για τον ίδιο λόγο οι: Αντώνης Ζαχαρόπουλος και Γιώργος Γιόγιος. Τραυματίας, αλλά παρών στο γήπεδο ήταν ο Τάκης Σαΐτης.

Α΄ Μέρος

Σημειώθηκε ένα γκολ εκατέρωθεν
Σε ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο «κόκκινοι» και «πράσινοι» έμειναν στο δίκαιο 1-1. Ο κ. Κολόκας χρησιμοποίησε περισσότερους ποδοσφαιριστές του Αιόλου στο πρώτο 40λεπτο.

Προβάδισμα με Γούλα


Ο επιθετικός Ταξιάρχης Γούλας άνοιξε το σκορ στο 20΄ για την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος ασίστ του Άλεξ Μπακαλίδη.


Απάντηση Φλωράκη


Δίχτυα βρήκε ο Γιάννης Φλωράκης, που το τελευταίο διάστημα σκοράρει συνεχώς. Ισοφάρισε με κεφαλιά ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας. Πέτυχε το 1-1 στο 25΄.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Χτύπημα φάουλ του Μπόνια έδιωξε η αντίπαλη άμυνα προσωρινά και το σουτ του Κουτσονίκα έξω από την περιοχή κατέληξε πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.
6΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής μάζεψε ο Κόκκοτος.
8΄: Ο Ζαραβέλης με κάθετη πάσα βρήκε τον Μπακαλίδη, ο οποίος σε θέση τετ α τετ σούταρε, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε εξαιρετικά στην δεξιά του γωνία, για να διώξει ο Ξαγάρας.
13΄: Σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.
19΄: Ο Αμίντ, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Κουτσουπιά σούταρε από δεξιά και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
20΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Γούλα, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Κόκκοτο (1-0).
25΄: Σέντρα του Αμίντ από δεξιά, ο Μπίκας δεν συνεννοήθηκε με τον Παπαβασιλείου και ο Φλωράκης με κεφαλιά από αριστερά διαμόρφωσε το 1-1.
29΄: Ατομική ενέργεια και χαμηλό σουτ του Ζαραβέλη εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
32΄: Σουτ-βολέ του Αμίντ έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.
37΄: Ο Μπίκας έβγαλε μπαλιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο επερχόμενος Ζαραβέλης από πλεονεκτικό σημείο σούταρε ψηλά άουτ.

Β΄ Μέρος

Έφτασε στην άτυπη νίκη
Περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς από ότι του Αιόλου αγωνίστηκαν στην επανάληψη. Σκόραραν ωστόσο δυο ποδοσφαιριστές των περυσινών πρωταθλητών. Ευκαιρίες έχασε και το Βελούχι, χωρίς ωστόσο να σκοράρει.

Με «Μπάκα»-Κορέντζελο

 












Ο Άλεξ Μπακαλίδης και ο Νίκος Κορέντζελος χρίστηκαν σκόρερ στο δεύτερο 40λεπτο και διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Προβολείς και βροχή
Η επανάληψη σημειώθηκε υπό το φώς των προβολέων, καθώς είχε νυχτώσει. Ενώ διεξήχθη σχεδόν σε όλη την διάρκεια της με βροχή (όχι δυνατή).


Ανεπίσημο ντεμπούτο Νούλα 


Ο επιθετικός του ΑΠΟΚ Μιχάλης Νούλας πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα, αγωνιζόμενος ενάντια στον Αίολο!.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Μπακαλίδης, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Μπούρα Γ. από αριστερά σούταρε και ο Κόκκοτος απέκρουσε σωτήρια.
45΄: Ο Ζαγκότσης τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, που με πλασέ εντός περιοχής και αριστερά πραγματοποίησε το 2-1.
47΄:  Από κάθετη πάσα του Συγκελόπουλου σουτ του Τσιλίκα από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο αντίπαλος πορτιέρο στην δεξιά του γωνία.
48΄: Ο Αμίντ έκανε μπαλιά για τον Νούλα, ο οποίος ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Παπαβασιλείου σε κόρνερ.
51΄: 1-2 Αμίντ-Μπόνια, σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
54΄: Ο Μπόνιας έκανε κάθετη μπαλιά στον Τσιλίκα, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των αντιπάλων.
65΄: Σέντρα του Ράπτη από δεξιά, κεφαλιά του Αμίντ από κοντά μπλόκαρε όμορφα ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
66΄: Ωραίο γυριστό σουτ του Κορέντζελου απέκρουσε δύσκολα ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
67΄: Ο Μπούρας Γ. βρήκε με μπαλιά τον Μπούρα Σ., ο οποίος από δεξιά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτου.
68΄: Σουτ του Μπούρα Γ. από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ο Κόκκοτος και ο επερχόμενος Κορέντζελος με νέο σουτ «έγραψε» το 3-1.
75΄: Ο Αμίντ έδωσε στον Νούλα, το χλιαρό σουτ του τελευταίου από καλή θέση μπλόκαρε ο Παπαβασιλείου.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Νικολάου, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης, Ράικος, Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας, Μπακαλίδης, Κατσαρής
Έπαιξαν και οι: Αζακάς Π., Δαράβαλης, Κορέντζελος, Κατής Α., Ζαγκότσης, Μαντζιούτας Κ., Μπούρας Σ., Μπούρας Γ., Αζακάς Θ., Μπούρας Κ.

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Γιαννόπουλος, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Κρίντας, Κουτσονίκας, Μπόνιας, Αμίντ, Κουτσουπιάς, Φλωράκης
Αγωνίστηκαν και οι: Τσιλιμέκης Δ., Τσιλίκας, Νούλας, Ράπτης Π., Μπούτσι

Διαιτητής: Κώστας Πασσάς (Γενικός Γραμματέας ΑΠΟΚ)















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος