Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγιος Προκόπιος 1-0

«Ψυχοβγαλτική» νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΚ, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει στον έξτρα χρόνο και συγκεκριμένα στο 94΄ με τον Τάκη Σαΐτη και να επικρατήσει του Αγίου Προκοπίου με 1-0.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ήταν ήρεμο και έγινε μέσα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς αντιαθλητικά μαρκαρίσματα.
Το Βελούχι έκανε μέτρια εμφάνιση και δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του. Έχασε πολύ νωρίς πέναλτι, γεγονός που αποδείχτηκε καθοριστικό στην έκβαση του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά έδειξε ότι έχει τις ικανότητες να παίρνει τους βαθμούς ακόμη και ότι δεν πραγματοποιεί την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Ο ΑΠΟΚ ανέβασε «στροφές» στην επανάληψη, προσπαθώντας να φτάσει στην κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος. Με την 4η συνεχόμενη νίκη του το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη είναι στην 2η θέση με 32 βαθμούς (Η Μυρίκη αγωνίζεται αύριο 3-3 μέσα στην Παλαιοκατούνα) και διατηρεί πιθανότητες ακόμη και για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας.
Ο Άγιος Προκόπιος όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι που έδωσε με τα Άγραφα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, όχι όμως να πάρει και κάποιον βαθμό.Παρότι αδιάφορος βαθμολογικά έδειξε ξανά ότι αδικείται από την θέση, στην οποία βρίσκεται. Ήταν αρκετά καλά στημένος αμυντικά, ενώ και επιθετικά στο πρώτο 45λεπτο δημιούργησε φάσεις, έχοντας μάλιστα δοκάρι. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλος είναι 6η, παραμένοντας στους 14 πόντους. Μετρά μόνο ήττες μέσα στο 2013.
Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για τον ΑΠΟΚ (Τελευταίο της κανονικής διάρκειας) είναι το ντέρμπι απέναντι στα Άγραφα, ενώ για τον Αστέρα κόντρα στην Ποταμιά εκτός έδρας.

Η παρουσία των φιλάθλων
Αρκετός φίλαθλος κόσμος έδωσε το παρών στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, στο οποίο τελικά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας. Παρόντες ήταν περίπου 70 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.



Ξανά στις καθυστερήσεις


Με διαφορετικό νικητή το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε κριθεί και τότε στις καθυστερήσεις με 5-3 επί του Αστέρα (3-2 ήταν το σκορ μέχρι το 90΄). Είναι η μοναδική ήττα του ΑΠΟΚ μέχρι τώρα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως διαιτητής ήταν και τότε ο Λάμπρος Κολοκώτσιος. Παραλίγο να ξανακάνει την «ζημία» στους Καρπενησιώτες η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας.

Ξεκίνησε στην άμυνα ο Μπόνιας


Στον χώρο της άμυνας άρχισε ο Κώστας Μπόνιας, ο οποίος αγωνίστηκε σε αυτήν την θέση μέχρι και το 27ο λεπτό. Εν συνεχεία πέρασε ως ανασταλτικός χαφ.

Επιστροφή Συγκελόπουλου-Άρχισε ο Γιόγιος
 
 











 
Ο αριστερός οπισθοφύλακας Βασίλης Συγκελόπουλος εξέτισε την τιμωρία του στο παιχνίδι με την Κρέντη και επανήλθε στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε για 3η φορά ο νεαρός Γιώργος Γιόγιος (Είχε αγωνιστεί και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου), καθώς ο βασικός πορτιέρο Θεοδόσης Κόκκοτος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Στροφή στο κύπελλο
Το Βελούχι θα επικεντρωθεί πλέον στο κύπελλο Ευρυτανίας, καθώς το ερχόμενο Σάββατο (9-3) αντιμετωπίζει την Ποταμιά για τα ημιτελικά του θεσμού.

«Καθάριζε» ο Σιταράς


Αρκετά θετικός ήταν στα μετόπισθεν το Αστέρα ο Κώστας Σιταράς. Ο έμπειρος στόπερ αποσόβησε ουκ ολίγες φορές τον κίνδυνο από την εστία της ομάδας του και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους.

Τελειώνει στο Καρπενήσι
Το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του στο Δημοτικό Στάδιο έδωσε ο Άγιος Προκόπιος. Ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην φετινή Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας απέναντι στην Ποταμιά ύστερα από τρεις εβδομάδες. Ανάλογα και με το αυριανό (3-3) αποτέλεσμα του Απεραντιακού μέσα στην Φραγκίστα θα τερματίσει είτε 6ος είτε 7ος.

Οι πολλοί… και ο μόνος ο Γ. Καραγιάννης


Ο ταμίας του Αστέρα Γιώργος Καραγιάννης ήταν ο μοναδικός παράγοντας των φιλοξενούμενων, που παραβρέθηκε στον πάγκο της ομάδας. Από πλευράς ΑΠΟΚ στο γήπεδο βρέθηκαν οι διοικητικοί: Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Κώστας Πασσάς, Χρήστος Γιαννίτσαρης, Ανδρέας Κατσακιώρης και Γιώργος Νικολακόπουλος. Στο γήπεδο και ο παλαιός πρόεδρος του συλλόγου Άρης Τσιούνης και ο πρώην παράγοντας Δημήτρης Κοκοτίνης.



4 ανακατατάξεις
 
 
Μετά και το ρεπό της περασμένης αγωνιστικής ο Λάκης Αναστασόπουλος επέλεξε 4 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα μετά και την ήττα από τα Άγραφα. Ξεκίνησε ο πορτιέρο Αποστόλης Κολοκώτσιος, ο στόπερ Γιάννης Τσάκνης (Για πρώτη φορά φέτος βασικός), ο ακραίος χαφ Θωμάς Τσίπρας και ο επιθετικός Γιάννης Πατσιάς, που ήταν απειλητικός. Απόντες ήταν οι: Γιώργος (Σ) Λαθύρης και  Σωτήρης Καρανταλής.

Παράπονα σε Τσατσαράγκο


Οι παράγοντες τον γηπεδούχων εξέφρασαν τα παράπονα τους στον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος Θανάση Τσατσαράγκο για τον ορισμό του τελικού κυπέλλου το Σάββατο 16 Μαρτίου. Ο κ. Τσατσαράγκος παρακολούθησε το παιχνίδι, ενώ παρατηρητής αγώνα ήταν ο Κώστας Κατσαδούρος.

Χωρίς δικαίωμα συμμετοχής


Τον αγώνα παρακολούθησε ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός Μπασίρ Αμίντ, το δελτίο του οποίου δεν έχει ακόμη εκδοθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη δικαίωμα να αγωνιστεί.


Κουρλός & Τσουκαλάς στην κερκίδα














Το παιχνίδι είδε από την εξέδρα ο ποδοσφαιριστής του Ανδρούτσου Γραβιάς και πρώην το ΑΠΟΚ (Παραμένει ακόμη πρώτος σκόρερ με 8 γκολ) Δημήτρης Κουρλός. Η ομάδα του αντιμετωπίζει αύριο (3-3) την Λαμία για την 18η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Δ΄ Εθνικής. Παρών στην κερκίδα και ο στόπερ του Βελουχίου Βασίλης Τσουκαλάς, ο οποίος ήταν δηλωμένος ως αναπληρωματικός.

Συμπαίχτες τα αδέρφια
Ήταν το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο ξεκίνησαν βασικοί τα αδέρφια Γιάννης & Αργύρης Τσάκνης. Αξίζει να τονιστεί πως ο πρώτος είναι 19 χρόνια μεγαλύτερος από τον δεύτερο!.


Οι πρώην Ρεσίτης-Παρούτσας














Μπορεί να μην ανήκουν πλέον στις ομάδες αυτές, αλλά είναι πάντα κοντά στους πρώην τους συμπαίχτες. Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Ρεσίτη και τον Χρήστο Παρούτσα, που κάθισαν στον πάγκο του ΑΠΟΚ και του Αγίου Προκοπίου αντίστοιχα.

Α΄ Μέρος

Κάκιστος ο ΑΠΟΚ-Πατούσε καλά ο «Άγιος»
Δεν κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο το Βελούχι να βρει τον καλό του εαυτό. Μάλιστα έχασε με πέναλτι την ευκαιρία να κάνει το 1-0. Ο συμπαγής αμυντικά Αστέρας ήταν καλός και επιθετικά, έχοντας μάλιστα δοκάρι.

Πάλι χαμένο πέναλτι


Μόλις στο 11΄ ο ΑΠΟΚ έφτασε κοντά στο να προηγηθεί. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία) ανατράπηκε από τον Αποστόλη Κολοκώτσιο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο πορτιέρο «κιτρινίστηκε» σε αυτήν την φάση. Ο Τάκης Σαΐτης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι αστόχησαν από την «άσπρη βούλα» ξανά, καθώς απέναντι στην Κρέντη δεν είχε καταφέρει να σκοράρει ο Κώστας Μπόνιας. 






Είσοδος Κρασιά


Πολύ νωρίς ο Γιάννης Φλωράκης έκανε την πρώτη του αλλαγή. Πέρασε στο 27΄ τον έμπειρο Γιώργο Κρασιά (Επρόκειτο να αρχίσει βασικός, αλλά αργοπόρησε δικαιολογημένα λόγω εργασίας και τελικά ξεκίνησε ο Κώστας Κρίντας) αντί του νεαρού δεξιού μπακ Αντώνη Ζαχαρόπουλου. Η είσοδος του Κρασιά στον χώρο της άμυνας έφερε τον Μπόνια στα χαφ.



Δοκάρι ο «Πέρι»


Να προηγηθούν έχασαν την ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι στο 24΄. Η εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Περικλή Πλακιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Γιόγιου. Στην εξέλιξη της φάσης δεν κατάφερε να σκοράρει ο Λάμπρος Γούλας.




Διαμαρτυρίες Αναστασόπουλου
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Λάκης Αναστασόπουλος διαμαρτυρήθηκε ελαφρώς στο 43΄ στον διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο για μια υπόδειξη φάουλ εις βάρος της ομάδας του. Ενώ δυο λεπτά διαμαρτυρήθηκε στον επόπτη Γιώργο Δροσίνη, επειδή πέταξε την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο γρήγορα, για να παιχτεί το παιχνίδι.





Επικίνδυνος ο Πατσιάς


Δυο φορές τον «ένοιωσε» η άμυνα του Βελουχίου. Ο Γιάννης Πατσιάς απώλεσε δυο ευκαιρίες για την ομάδα του στο 30΄ και στο 36΄. Στην πρώτη από αυτές έκανε μια αρκετά περίτεχνη ενέργεια.




Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε τον Σαΐτη, ο οποίος με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Τσιλιμέκη, που μέσα στην περιοχή και αριστερά ανατράπηκε από τον Κολοκώτσιο, κερδίζοντας πέναλτι.
12΄: Ο Σαΐτης εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
22΄ Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Φλωράκη, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε στο κέντρο του τέρματος και ψηλά ο Κολοκώτσιος.
24΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλακιά από καλή θέση και δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου, ο Σιταράς σέντραρε από αριστερά και η προβολή του Γούλα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
30΄: Ο Γούλας έβγαλε μπαλιά στον Πατσιά, που μέσα από την περιοχή και δεξιά «ταλαιπώρησε» τους αντιπάλους του και σούταρε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
33΄: Μακρινό σουτ του Κουτσονίκα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αγίου Προκοπίου.
36΄: Κόρνερ του Πλακιά από δεξιά, κεφαλιά του Πατσιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
45΄: Από συνδυασμό Φλωράκη-Κρίντα-Συγκελόπουλου σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κολοκώτσιου.

Β΄ Μέρος

Αναγκασμένος να πιέσει-Πιο επιθετικός


Ο ΑΠΟΚ προσπάθησε στην επανάληψη να αλλάξει το αγωνιστικό του προφίλ. Είχε τον έλεγχο και την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να δημιουργούσε τις μεγάλες φάσεις. Ο Γιάννης Φλωράκης πέρασε στο παιχνίδι τον Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία).

Χωρίς απαντήσεις αλλά εξαιρετικός αμυντικά ο Αστέρας
Δεν κατάφερε επιθετικά να ανταπεξέλθει στα ίδια επίπεδα ο Άγιος Προκόπιος. Παρόλα αυτά αμυντικά ήταν αρκετά φιλότιμος και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του βαθμού.

Κεφαλιές Κουτσουπιά


Με κεφαλιές του Χάρη Κουτσουπιά και με κύριους «δράστες» επίσης τους Τάκη Σαΐτη, Βασίλη Συγκελόπουλο και Κώστα Μπόνια προσπάθησε να σκοράρει στην επανάληψη ο ΑΠΟΚ.

«Λύτρωση» στις καθυστερήσεις


Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, αλλά «μίλησε» τελευταία η εμπειρία του Βελουχίου. Στο 94ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το νικητήριο τέρμα, το οποίο πανηγυρίστηκε αρκετά. Ο Τάκης Σαΐτης με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μπόνια διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο επιθετικός του ΑΠΟΚ σκόραρε και σε αυτό το ματς, φτάνοντας τα 7 συνολικά γκολ φέτος στην Α΄ ΕΠΣΕ, ενώ πήρε..το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος.





Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Σαΐτη, το σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
51΄: Σέντρα του Κουτσονίκα από δεξιά, κεφαλιά του Κουτσουπιά από την μικρή περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κολοκώτσιος.
66΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από τα δεξιά, ο Κουτσουπιάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αγίου Προκοπίου.
72΄: Ο Τσιλίκας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κολοκώτσιου.
79΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κρασιάς Γ. πλάσαρε πάνω στην κίνηση άουτ από το δεξί δοκάρι του Αστέρα.
86΄: Πάσα του Συγκελόπουλου στον Μπόνια, ο οποίος επιχείρησε μακρινή σέντρα-σουτ από αριστερά, υποχρεώνοντας τον Κολοκώτσιο να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.
91΄: Σουτ του Συγκελόπουλου από τα όρια της περιοχής κατέληξε παράλληλα έξω από το αριστερό δοκάρι της φιλοξενούμενης ομάδας.
94΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Σαΐτης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κολοκώτσιου, διαμορφώνοντας το 1-0.

Κίτρινες Κάρτες
Κρίντας, Ξαγάρας, Κολοκώτσιος, Πλακιάς, Τσίπρας, Νάσιος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Σαΐτης
Άγιος Προκόπιος: Σιταράς, Τσάκνης Ι., Τσάκνης Α.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Ήταν μια αγχωτική νίκη για την ομάδα μου, η οποία δεν παρουσιάστηκε έτσι όπως έπρεπε να κατέβει στον αγώνα. Πιστεύω ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα παιδιά σχετικά με το πρώτο παιχνίδι, διότι είχαμε χάσει με αρκετά μεγάλο σκορ τότε. Έπεσε και η ψυχολογία από το πέναλτι, το οποίο χάσαμε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και η ομάδα του Αγίου Προκοπίου. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η εικόνα άλλαξε, παίζαμε στο μισό γήπεδο, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και καταφέραμε ένα γκολ στο τέλος. Θα πρέπει να πω ότι αυτήν την στιγμή η ομάδα κάνει μια μίνι προετοιμασία για τα μπαράζ, είναι αρκετά κουρασμένα τα παιδιά, δεν είχαν προπονηθεί αρκετά καλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούν και θα πάνε καλύτερα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αγίου Προκοπίου.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος): «Στο σημερινό αγώνα παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Θεωρώ ότι η ομάδα μου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και η αντίπαλη στο δεύτερο. Ο ΑΠΟΚ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με το πέναλτι, αλλά ολοκληρωτικά στο πρώτο μέρος τις κλασσικές ευκαιρίες τις είχαμε εμείς ,μαζί με το δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε μεγαλύτερη πίεση, που την περιμέναμε, ο αντίπαλος δεν είχε τις σωστές επιλογές, κάνοντας την ομάδα μου να παίρνει άριστα στον αμυντικό τομέα. Δεχτήκαμε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού το γκολ , το οποίο από ότι μου είπαν οι παίκτες μου προήλθε από επιθετικό φάουλ. Εγώ δεν έχω προσωπική άποψη ήμουν μακριά, αλλά τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ καλή εμφάνιση και εύχομαι στον ΑΠΟΚ καλή επιτυχία στα μπαράζ.» 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Γιόγιος, Ζαχαρόπουλος(27΄ Κρασιάς Γ.), Συγκελόπουλος, Κρίντας, Ξαγάρας, Κουτσονίκας, Μπόνιας, Τσιλιμέκης Δ.(58΄ Τσιλίκας), Κουτσουπιάς, Σαΐτης, Φλωράκης

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Κολοκώτσιος, Φούκας, Πλακιάς, Σιταράς, Τσάκνης Ι., Κρασιάς Ι., Τσάκνης Α., Τσίπρας, Πατσιάς(83΄ Σιλεβίστας), Νάσιος(54΄ Σκύπι), Γούλας(88΄ Καλτσής)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος